Würtz bliver transitionstræner i AaB

7. januar 2023 kl. 10:04 af Brian Andersen

Rasmus Würtz fortsætter ligeledes sammen med Oscar Hiljemark som assistenttræner for Superligaholdet.

Rollen som transitionstræner overtager Rasmus Würtz fra Anders Damgaard, der ved årsskiftet er stoppet i klubben efter syv års tro tjeneste med forskellige roller.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- Vi ønsker Anders alt det bedste fremover og vil gerne takke ham for en stor indsats for AaB. Samtidig glæder vi os over, at Rasmus Würtz har takket ja til rollen som transitions- og assistenttræner.

- Efterhånden har Rasmus snart fire års erfaring med trænerrollen, og så har han selv gået hele vejen i AaB, hvorfor vi ser ham som det ideelle link mellem akademiet og vores Superligatrup, siger Thomas Bælum.  

- Det er fremdeles en del af vores strategi, at vi også fremover kan udvikle talenter fra AaB Akademiet, og her får Rasmus Würtz sammen med de øvrige dygtige trænere på akademiet og i Superligatruppen en nøglerolle, slutter Thomas Bælum.

39-årige Rasmus Würtz stoppede i 2019 sin aktive karriere efter 487 officielle kampe for AaB, hvilket er næstflest i klubbens historie.

Allerede umiddelbart efter sit stop som spiller overgik Rasmus Würtz til at være en del af AaB’s stab omkring Superligaholdet.

- Jeg er glad for, at AaB med en udvidet rolle i klubben viser mig stor tillid, og jeg glæder mig meget til – udover folkene i Superligastaben – at arbejde tæt sammen med en række kompetente mennesker på akademiet, siger Rasmus Würtz og tilføjer:

- Min hovedopgave bliver i transitionssammenhæng at være med til at udvikle spillere, der kan slå igennem i AaB – samtidig med at jeg i hverdagen også kan have indflydelse på tingene i Superligatruppen.

Tags på denne nyhed

Ordning med gratis transport fortsætter

6. januar 2023 kl. 11:58 af Rasmus Estrup

Gennem 2022 var det muligt at køre gratis med Nordjyllands Trafikselskab i Region Nordjylland til sportsbegivenheder og andre store kulturelle events i Aalborg, og den ordning fortsætter frem til sommeren 2023 efter en forlængelse af samarbejdet mellem Aalborg Kommune og Nordjyllands Trafikselskab.

Dermed kan man som tilskuere til AaB’s kampe altså køre gratis med bus og tog fra Nordjyllands Trafikselskab til alle AaB’s hjemmekampe i 3F Superligaen og Pokalen i forårssæsonen.

Det kræver blot, at man kan fremvise en gyldig billet eller sit digitale sæsonkort. Det digitale sæsonkort skal fremvises sammen med dokumentation for, at der er kamp den pågældende dag.

Tags på denne nyhed

Ferreira: Vi stiller store krav til hinanden

5. januar 2023 kl. 15:34 af Rasmus Estrup

AaB-truppen indtog i dag kunstgræsbanerne i Gistrup til årets første fodboldtræning. Og det at have en fodbold på fødderne igen var noget, der glædede dagens fødselar, Pedro Ferreira, som fylder 25 år.

- Det var virkelig dejligt at være tilbage på banen. Jeg har savnet at spille fodbold, for det at løbetræne og træne på egen hånd er bare ikke det samme som en holdtræning, siger den portugisiske midtbanespiller, der også var tilfreds med indsatsen ved årets første reelle træningspas.

- Især kommunikationen var god, og det er et godt tegn. Vi stiller store krav til hinanden og kræver noget af hinanden, og det er kun positivt. Det viser, at vi er klar til et vigtigt forår, siger Pedro Ferreira.

Inden 3F Superligaen genoptages fredag 17. februar, hvor AaB hjemme møder AGF, venter en opstart med flere testkampe og en træningslejr på Malta fra 28. januar til 7. februar. 

- Det bliver selvfølgelig vigtigt, at vi får det fysiske på plads, men nu har vi også tid til at arbejde med det taktiske. Jeg tror også, at træningslejren bliver god for os, fordi vi kan komme endnu tættere på hinanden, siger fødselaren og uddyber: 

- Det er vigtigt, at vi alle arbejder for hinanden, og at vi går ind til hver eneste opgave med ambitionen om at vinde, siger Pedro Ferreira.

AaB’s første testkamp i 2023 spilles i Gistrup fredag 13. januar kl. 13.00 mod FC Fredericia.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Første træning i 2023

4. januar 2023 kl. 16:28 af Rasmus Estrup

Se AaB TV's indslag fra årets første træning og hør fra både Jakob Ahlmann og Lars Kramer, der begge ser frem mod en lang og vigtig opstartsfase inden forårspremieren mod AGF 17. februar. 

AaB-truppen har første udendørs træningspas i morgen formiddag. Se træningsplanen her. 

Træningsstart i morgen

3. januar 2023 kl. 13:10 af Rasmus Estrup

I morgen møder AaB’s 3F Superligatrup ind til første træningsdag efter nytår. Men programmet for onsdagen består udelukkende af fysiske tests i styrkerummet, hvorfor holdet også er inddelt i mindre grupper.

Første fællestræning venter på torsdag kl. 10.30 på kunstgræsbanen i partnerklubben LKB Gistrup.

Samme sted skal forårets første testkamp også spilles fredag 13. januar kl. 13.00 mod FC Fredericia. Find AaB’s træningsplan her.

Aktuelt består AaB’s 3F Superligatrup af følgende spillere:

1 Josip Posavec - 10 kampe, 0 mål 
2 Kristoffer Pallesen - 170, 2 
3 Jakob Ahlmann - 296, 8 
4 Lars Kramer – 18, 1 
5 Daniel Granli – 68, 1 
6 Pedro Ferreira – 65, 3 
7 Allan Sousa – 18, 7 
8 Iver Fossum – 119, 30 
9 Milan Makaric – 41, 11 
10 Lucas Andersen – 141, 25 
14 Malthe Højholt – 66, 0 
15 Anders Hagelskjær – 34, 3 
16 Yahya Nadrani – 3, 0 
18 Louka Prip – 55, 17 
19 Anosike Ementa – 27, 0 
22 Theo Sander – 8, 0 
23 Younes Bakiz – 11, 4 
25 Andreas Poulsen – 16, 1 
26 Rasmus Thelander – 157, 10 
28 Jeppe Pedersen – 13, 1 
29 Marco Ramkilde – 13, 2 
31 Anders Noshe – 1, 0 
32 Kilian Ludewig – 13, 0 
38 Oliver Ross – 27, 2  
39 Kasper Høgh – 21, 3 
40 Nico Mantl – 0, 0

Yahya Nadrani starter ikke op sammen med den øvrige spillertrup. Der arbejdes fortsat på en løsning.

Foruden testkampen mod FC Fredericia 13. januar, venter også testkampe på udebane mod AC Horsens 20. januar og Viborg F.F. 26. januar, inden AaB tager på træningslejr på Malta fra 28. januar til 7. februar. 

Lørdag 11. februar spilles opstartens sidste testkamp mod Vendsyssel F.F., og AaB indleder forårssæsonen i 3F Superligaen fredag 17. januar kl. 19.00 på hjemmebane mod AGF.

Tags på denne nyhed
'