AaB sikrer sig Lyngby-profil

9. januar 2023 kl. 10:00 af Brian Andersen

Kasper Jørgensen var i efteråret en markant skikkelse for Lyngby-mandskabet, hvor han blandt andet bidrog med fire scoringer, og i alt er det blevet til 91 officielle kampe for Lyngby Boldklub.

Som ungdomsspiller slog Kasper Jørgensen primært sine folder hos FC Nordsjælland, men også i Brøndby I.F.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- Med Kasper Jørgensens tilgang er vi glade for tidligt i transfervinduet at have fået endnu en forstærkning af vores trup på plads, og vi har store forventninger til, at Kasper i konkurrence med Kristoffer Pallesen og Kilian Ludewig med det samme kan bidrage positivt.

- Kasper har en dynamisk spillestil med masser af offensivt input, og det gælder både i det opbyggende spil, og når han selv kommer i sine powerfulde drev langs højrekanten. Samtidig forsømmer han ikke sine defensive pligter og er stærk i duellerne, ligesom han offensivt også kan bidrage som et farligt våben på standardsituationer, siger Thomas Bælum.

Kasper Jørgensen, der er også er noteret for 11 U-landskampe for Danmark, ser frem til sin nye udfordring:

- Jeg glæder mig til at spille for AaB, som er en stor dansk klub med høje ambitioner og mange fede fans. Det er en klub med et kæmpe potentiale og mange dygtige spillere, og jeg glæder mig til at videreudvikle mig her, hvor jeg også synes, at spillestilen passer mig godt.

- Her i foråret står vi foran en spændende udfordring, hvor vi fra start skal ud at jagte sejre, og det glæder jeg mig til at bidrage til. Jeg tror også på, at vi med den rette indstilling og indsats kan opnå de resultater, der kræves, fastslår Kasper Jørgensen.

Kasper Jørgensen får trøje nummer 20 hos Hele Nordjyllands Hold og tiltræder på en treårig kontrakt – gældende til 31. december 2025.

Tags på denne nyhed

Hagelskjær: På med arbejdshandskerne

8. januar 2023 kl. 12:25 af Rasmus Estrup

På kunstgræsbanen hos partnerklubben LKB Gistrup er AaB’s nummer 15 tilbage i træning med holdkammeraterne på Hele Nordjyllands Hold.

Anders Hagelskjær er efter et lejeophold i Sarpsborg 08 FF nemlig tilbage hos AaB’s 3F Superligatrup, som han også nåede tre træningspas med, inden holdet gik på vinterpause i begyndelsen af december.

- Det er dejligt at være tilbage i velkendte rammer og se holdkammeraterne og trænerstaben igen, siger forsvarsspilleren og sætter ord på opstarten, der blev påbegyndt i onsdags.

- Nu handler det om, at vi skal arbejde hårdt. Der er mange ting, der skal arbejdes på, men det bedste vi kan gøre, er at arbejde hårdt, for så står vi bedst muligt i forhold til forårets opgave i 3F Superligaen, siger forsvarsspilleren.

Under opholdet i Norge blev det til 10 optrædener i Eliteserien med seks sejre, fire uafgjorte og dermed ingen nederlag. Og det var efter en periode, hvor Sarpsborg 08 FF havde tabt de otte foregående kampe.

- Det er lidt en gammel kending, men sejrer avler sejre. Når man får fornemmelsen af, at man er svær at slå, og man vinder kampe, så bygger det hele tiden oven på hinanden. Det er også den følelse, vi skal have frem her så hurtigt som muligt, og det gælder allerede i træningskampene, siger Anders Hagelskjær, der er kommet selvtillidsfuldt tilbage til AaB efter den ubesejrede stime i Norge.

- Jeg kommer med en god selvtillid og tro på egne evner. Det er noget, jeg kan tage med ind i foråret og bidrage med i forhold til holdet. Jeg vil gøre mit bedste for, at den stime, vi havde deroppe, er noget, jeg kan fortsætte herhjemme, siger Anders Hagelskjær.

Inden forårspremieren mod AGF fredag 17. februar venter testkampe mod henholdsvis FC Fredericia, AC Horsens, Viborg F.F. og Vendsyssel F.F. samt en træningslejr til Malta fra 28. januar til 7. februar.

- Vi skal bruge opstarten på at have nogle gode træninger, hente nogle sejre, få en god følelse på banen og være godt afstemt med hinanden, så vi ved, hvordan linjerne er.

- Det er på med arbejdshandskerne. Vi skal arbejde virkelig hårdt for hinanden, og så skal vi gøre det pissesvært for modstanderne at slå os, siger Anders Hagelskjær.

Første testkamp i 2023 spilles fredag 13. januar kl. 13.00 i Gistrup mod FC Fredericia.

Tags på denne nyhed

Würtz bliver transitionstræner i AaB

7. januar 2023 kl. 10:04 af Brian Andersen

Rasmus Würtz fortsætter ligeledes sammen med Oscar Hiljemark som assistenttræner for Superligaholdet.

Rollen som transitionstræner overtager Rasmus Würtz fra Anders Damgaard, der ved årsskiftet er stoppet i klubben efter syv års tro tjeneste med forskellige roller.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- Vi ønsker Anders alt det bedste fremover og vil gerne takke ham for en stor indsats for AaB. Samtidig glæder vi os over, at Rasmus Würtz har takket ja til rollen som transitions- og assistenttræner.

- Efterhånden har Rasmus snart fire års erfaring med trænerrollen, og så har han selv gået hele vejen i AaB, hvorfor vi ser ham som det ideelle link mellem akademiet og vores Superligatrup, siger Thomas Bælum.  

- Det er fremdeles en del af vores strategi, at vi også fremover kan udvikle talenter fra AaB Akademiet, og her får Rasmus Würtz sammen med de øvrige dygtige trænere på akademiet og i Superligatruppen en nøglerolle, slutter Thomas Bælum.

39-årige Rasmus Würtz stoppede i 2019 sin aktive karriere efter 487 officielle kampe for AaB, hvilket er næstflest i klubbens historie.

Allerede umiddelbart efter sit stop som spiller overgik Rasmus Würtz til at være en del af AaB’s stab omkring Superligaholdet.

- Jeg er glad for, at AaB med en udvidet rolle i klubben viser mig stor tillid, og jeg glæder mig meget til – udover folkene i Superligastaben – at arbejde tæt sammen med en række kompetente mennesker på akademiet, siger Rasmus Würtz og tilføjer:

- Min hovedopgave bliver i transitionssammenhæng at være med til at udvikle spillere, der kan slå igennem i AaB – samtidig med at jeg i hverdagen også kan have indflydelse på tingene i Superligatruppen.

Tags på denne nyhed

Ordning med gratis transport fortsætter

6. januar 2023 kl. 11:58 af Rasmus Estrup

Gennem 2022 var det muligt at køre gratis med Nordjyllands Trafikselskab i Region Nordjylland til sportsbegivenheder og andre store kulturelle events i Aalborg, og den ordning fortsætter frem til sommeren 2023 efter en forlængelse af samarbejdet mellem Aalborg Kommune og Nordjyllands Trafikselskab.

Dermed kan man som tilskuere til AaB’s kampe altså køre gratis med bus og tog fra Nordjyllands Trafikselskab til alle AaB’s hjemmekampe i 3F Superligaen og Pokalen i forårssæsonen.

Det kræver blot, at man kan fremvise en gyldig billet eller sit digitale sæsonkort. Det digitale sæsonkort skal fremvises sammen med dokumentation for, at der er kamp den pågældende dag.

Tags på denne nyhed

Ferreira: Vi stiller store krav til hinanden

5. januar 2023 kl. 15:34 af Rasmus Estrup

AaB-truppen indtog i dag kunstgræsbanerne i Gistrup til årets første fodboldtræning. Og det at have en fodbold på fødderne igen var noget, der glædede dagens fødselar, Pedro Ferreira, som fylder 25 år.

- Det var virkelig dejligt at være tilbage på banen. Jeg har savnet at spille fodbold, for det at løbetræne og træne på egen hånd er bare ikke det samme som en holdtræning, siger den portugisiske midtbanespiller, der også var tilfreds med indsatsen ved årets første reelle træningspas.

- Især kommunikationen var god, og det er et godt tegn. Vi stiller store krav til hinanden og kræver noget af hinanden, og det er kun positivt. Det viser, at vi er klar til et vigtigt forår, siger Pedro Ferreira.

Inden 3F Superligaen genoptages fredag 17. februar, hvor AaB hjemme møder AGF, venter en opstart med flere testkampe og en træningslejr på Malta fra 28. januar til 7. februar. 

- Det bliver selvfølgelig vigtigt, at vi får det fysiske på plads, men nu har vi også tid til at arbejde med det taktiske. Jeg tror også, at træningslejren bliver god for os, fordi vi kan komme endnu tættere på hinanden, siger fødselaren og uddyber: 

- Det er vigtigt, at vi alle arbejder for hinanden, og at vi går ind til hver eneste opgave med ambitionen om at vinde, siger Pedro Ferreira.

AaB’s første testkamp i 2023 spilles i Gistrup fredag 13. januar kl. 13.00 mod FC Fredericia.

Tags på denne nyhed
'