Vidste du om FC København og AaB…

24. februar 2023 kl. 13:20 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 95 mellem FC København og AaB. Statistikken siger 20 sejre til AaB, 24 uafgjorte og 50 nederlag samt en målscore på 100-161 set med AaB’s øjne.

- at AaB er uden sejr mod FC København i de seneste seks 3F Superligakampe, der er endt med fem nederlag og en uafgjort. Det er AaB’s længste serie uden tre point mod FC København i 3F Superligaen siden november 2014-april 2018, der bød på syv nederlag og tre uafgjorte.

- at en 3F Superligakamp mellem FC København og AaB ikke er endt uden scoringer i godt 15 år, dvs. der har været mindst en scoring i hver af de seneste 44 3F Superligakampe mellem de to klubber.

- at fra den nuværende AaB-trup har Iver Fossum (3 mål), Nicklas Helenius (3), Louka Prip (2), Lucas Andersen (2), Rasmus Thelander (2) og Allan Sousa (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC København.

- at AaB har tabt de seneste fem 3F Superligakampe, hvilket er identisk med AaB’s Superligarekord. Et eventuelt nederlag til FC København vil betyde, at AaB for første gang siden august-oktober 1980 taber seks kampe i træk.

- at ud af de 94 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 34 tilfælde, hvilket har resulteret i 17 sejre, 11 uafgjorte og seks nederlag. Omvendt har FC København scoret kampens første mål i 56 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, ni uafgjorte og 44 nederlag.

- at hvis AaB skal have tre point mod FC København, kræver det i sagens natur mindst én scoring mod FC København. Det er ikke lykkedes nogen klub i 3F Superligaen at score mod FC København siden Evanders udligning til 1-1 for FC Midtjylland 22. oktober 2022 svarende til 378 minutters clean sheet.

- at AaB’s hidtil eneste turneringskamp på datoen 26. februar foregik for seks år siden, hvor det hjemme på Aalborg Portland Park blev til en sejr på 3-0 over Silkeborg I.F. Alle tre mål i øvrigt scoret af slovakiske Jakub Sylvestr i hans blot anden optræden for AaB i 3F Superligaen.

- at AaB’s 17 scoringer i indeværende sæson for mere end halvdelens vedkommende er faldet i kampens første eller sidste kvarter. Omvendt har AaB ofte formået at holde modstanderen fra at score i kampens første halvleg, hvorimod 20 af de 29 scoringer scoret mod AaB er faldet i kampens sidste 45 minutter.

- at AaB søndag spiller sin 50. 3F Superligakamp med Jakob Kehlet som dommer knap 13 år efter den første i marts 2010.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Bertil Grønkjær holdt nullet i sejr over Cypern

24. februar 2023 kl. 07:54 af Rasmus Estrup

Bertil Grønkjær fra AaB Akademiet er i øjeblikket med U/16-landsholdet til en UEFA Development-turnering i Cypern, og i går fik målmanden fuld spilletid.

Det skete i danskernes anden kamp ved turneringen, hvor modstanderen var netop værtsnationen Cypern, som Danmark besejrede med 3-0.

Det danske U/16-landshold vandt også første kamp ved turneringen over Skotland, og på søndag gælder det den tredje og sidste kamp mod England.

Kampen i går var Bertil Grønkjærs anden optræden for det danske U/16-landshold.

Tags på denne nyhed

AaB TV: BistroNord er ny guldpartner i AaB

23. februar 2023 kl. 15:33 af Rasmus Estrup

AaB har indgået en guldpartneraftale med den nystartede aalborgensiske kantineog cateringvirksomhedBistroNord 

BistroNord blev startet i oktober 2022, og overtog 1. december kantinedriften af deres første lokale kantine i Aalborg Øst.  

I dette indslag fra AaB TV fortæller BistroNords administrerende direktør Lars Mouritzen om partnerskabet med Hele Nordjyllands Hold.   

Tags på denne nyhed

AaB spiller i andendragten på søndag

23. februar 2023 kl. 12:56 af Rasmus Estrup

Hver gang det er muligt, spiller AaB i den rød-hvide klubdragt, men det kan ikke lade sig gøre mod FC København i Parken på søndag, hvor AaB i stedet vil være iført den blå andendragt. 

Ligesom klubdragten er andendragten også en del af Nordens Paris-kollektionen fra Macron og bærer Aalborg Tårnets benkonstruktion i designet. 

Andentrøjen er skabt i et miljøvenligt materiale, og i et tæt samarbejde mellem AaB og Macron. Du kan naturligvis købe trøjen på www.aabshoppen.dk, hvor du også finder både klubtrøjen og håndsrækningstrøjen. 

Kampen på søndag spilles kl. 16.00, og her kan du se, hvordan du kan støtte AaB i årets første udekamp. Har du ikke mulighed for at overvære kampen i Parken, kan opgøret ses på 6'eren og Discovery+ med optakt fra kl. 15.00. 

Tags på denne nyhed

HjulmandKaptain forlænger bronzeaftale i AaB

23. februar 2023 kl. 10:05 af Rasmus Estrup

Det store advokatfirma HjulmandKaptain har været partner i AaB siden 2008, og nu fortsætter partnerskabet i en ny toårig bronzeaftale.

- Vi har tradition for at støtte kultur og idræt, som kan være med til at skabe store oplevelser for mange og udvikle fællesskaber, og det oplever vi, at AaB bidrager til. Og som mangeårig partner hos AaB, så er vi selvfølgelig også med dem denne sæson, hvor vi ser frem til et forhåbentligt stærkt forår fra AaB’s side, fortæller Mads Wilkens, advokat og ejerpartner hos HjulmandKaptain.

HjulmandKaptain har kontorer med specialiserede advokater i Aalborg, Aarhus, Frederikshavn og Hjørring. I Aalborg har HjulmandKaptain adresse på Østre Havnegade 12. 

Tags på denne nyhed
'