Sammendrag af AaB-AGF

18. februar 2023 kl. 11:38

AaB tabte fredag aften en vindblæst forårspremiere med 1-0 til AGF.

Sidstnævntes Mikael Andersson scorede sejrsmålet direkte på hjørnespark efter 65 minutter.

I videoen øverst kan du se TV3 Sports sammendrag af fredagskampen.

AaB tabte stormfuld forårspremiere

17. februar 2023 kl. 22:14 af Brian Andersen

Og meget symptomatisk for aftenens jyske klassiker på Aalborg Portland Park, så faldt gæsternes sejrsmål direkte på hjørnespark.

I forhold til den afsluttende testkamp for seks dage siden mod Vendsyssel F.F. havde AaB en enkelt ændring i startformationen, hvor anfører Lucas Andersen erstattede Iver Fossum.

AaB åbnede aggressivt, og Louka Prip truede i et par tilfælde, men reelle forsøg og chancer blev det ikke til for alvor for AaB i første halvleg.

Et utal af dueller i den barske vind var præmissen, og halvlegens eneste chance opstod til gæsterne i det 26. minut, da Pedro Ferreiras boldtab førte til en mulighed til Sigurd Haugen, men AaB-målmand Theo Sander var vågen og leverede en stærk redning.

Af naturlige årsager forblev affæren også efter pausen uskøn, men udeholdet var igen tæt på en føring, da Theo Sander efter 49 minutter reddede fra Gift Links, mens Mikael Andersons indlæg minuttet senere blev taget af vinden, så bolden hamrede højt på stolpen.

I det 65. minut kom alligevel føringsmålet til aarhusianerne, da Mikael Andersons hjørnesparksbold denne gang sejlede direkte i netmaskerne.

AaB forsøgte ihærdigt at komme på omgangshøjde, og Louka Prips skudforsøg blev et kvarter før tid blokeret til hjørnespark, og det samme skete i kampens tillægstid, da Rasmus Thelander midt for mål fik en god skudchance.

Allan Sousa nåede også at forsøge sig, men tættere på en udligning kom AaB ikke.

Dermed var der intet udbytte af årets første turneringskamp, før næste opgave for AaB venter næste søndag i Parken mod FC København.

Matchfacts – 3F Superligaen, 18. spillerunde
AaB-AGF  0-1 (0-0)
65. min 0-1 Mikael Anderson.
Advarsel AaB: Malthe Højholt (56), Kasper Jørgensen (69).
Advarsler AGF: Mikael Anderson (84), Nicolai Poulsen (89).
7.854 tilskuere på Aalborg Portland Park.

AaB (4-3-3): Theo Sander, Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Andreas Poulsen (66: Younes Bakiz), Pedro Ferreira, Malthe Højholt (87: Allan Sousa), Lucas Andersen, Louka Prip (77: Marco Ramkilde), Nicklas Helenius (77: Anosike Ementa), Kilian Ludewig (87: Anders Hagelskjær).

AGF (3-5-2): Jesper Hansen, Thomas Kristensen (74: Tobias Mølgaard), Frederik Tingager, Yann Bisseck, Felix Beijmo, Mads Emil Madsen, Nicolai Poulsen, Mikael Anderson, Gift Links (90: Oliver Lund), Sigurd Haugen (72: Jelle Duin), Patrick Mortensen.

Dommer: Sandi Putros.

Truppen til forårspremieren er udtaget

17. februar 2023 kl. 14:15 af Brian Andersen

Cheftræner Erik Hamrén har udtaget følgende 20 navne til aftenens jyske klassiker mod AGF:

2 Kristoffer Pallesen, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 17 Nicklas Helenius, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 20 Kasper Jørgensen, 22 Theo Sander, 23 Younes Bakiz, 25 Andreas Poulsen, 26 Rasmus Thelander, 29 Marco Ramkilde, 32 Kilian Ludewig, 38 Oliver Ross og 40 Nico Mantl.

Lars Kramer har karantæne, mens Jeppe Pedersen sidder ude med en knæskade.

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i foråret 2023 går ubeskåret til Café Parasollen – Aalborg. Køb i forsalg billet til kampen mod AGF her.

Der er kickoff kl. 19.00. Fanzonen åbner kl. 16.30, mens billethusene og indgangene til Aalborg Portland Park åbner kl. 17.30.

AaB er opmærksom på de aktuelle varslinger omkring vejret i Nordjylland. AaB følger myndighedernes anvisninger og melder naturligvis ud, hvis der skulle ske ændringer i forhold til afvikling af kampen.

Vindblæst forårspremiere afvikles

17. februar 2023 kl. 13:40 af Brian Andersen

Myndighederne har således givet grønt lys, selvom stormen Otto i øjeblikket sætter sit præg på vejrliget.

- Som vejret ser ud nu, er der ikke noget til hinder for, at vi skal spille fodbold. Der er flere parter inde over at skulle træffe en beslutning om en eventuel aflysning. Kommunen ejer stadion og skal sige god for, at vi kan spille derinde, og de har givet grønt lys, fortæller AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum til Ritzau.

- Så er der myndighederne i form af politiet og Beredskabsstyrelsen, og de har også givet grønt lys til, at folk kan komme hen til stadion, der er ikke noget udgangsforbud, påpeger Thomas Bælum og tilføjer:

- Hvis vi tager middelvinden, så ventes der at blive tale om hård kuling og 18-20 sekundmeter, og der er før spillet Superligakampe under de vindforhold.

I sidste ende er det dommer Sandi Putros og hans team, der vurderer, om kampen gennemføres.

Der er kampstart kl. 19.00. Fanzonen åbner kl. 16.30, mens billethusene og indgangene til Aalborg Portland Park åbner kl. 17.30.