AaB TV: AaB-Sogndal Fotball 5-3

7. februar 2023 kl. 07:39 af Rasmus Estrup

Sammendrag af AaB's anden og sidste testkamp på træningslejren i Oliva, hvor norske Sogndal Fotball blev besejret med 5-3.

Younes Bakiz bragte tidligt AaB i front, men to hurtige scoringer af nordmændene vendte rundt på stillingen, inden Nicklas Helenius udlignede til 2-2.

Kort inden pausen blev det 3-2 til Sogndal, men med tre scoringer i anden halvleg af henholdsvis Allan Sousa, Jeppe Pedersen og Marco Ramkilde vandt AaB opgøret 5-3.

Se sammendraget af kampen i denne video, hvor du også kan få reaktioner fra cheftræner Erik Hamrén og målscorer Nicklas Helenius.

AaB-sejr mod Sogndal

6. februar 2023 kl. 20:03 af Brian Andersen

Efter en uge uden en sky på himlen havde uvejret indfundet sig i Oliva i Spanien, hvor blæst og blot otte graders varme tilsluttede sig regnen, der kampen igennem stod ned i stænger.

Derfor var det ekstra glædeligt, at årets første sejr kom i hus – om end mod en modstander som i sæsonen 2022 sluttede på en syvendeplads i den næstbedste norske fodboldrække.

I forhold til dysten i fredags mod IK Sirius Fotboll havde AaB 11 nye spillere i startformationen, og der blev indledt både offensivt og aggressivt, hvilket allerede i det ottende minut udmøntede sig i et føringsmål, da Younes Bakiz udnyttede en præcis fremlægning fra Kristoffer Pallesen.

AaB fortsatte med at presse på, men i løbet af få minutter var man alligevel bagud, da Mansour Gueye først headede nordmændene på omgangshøjde, før Emanuel Grønner i det 18. minut eksekverede et straffespark. Indimellem de to Sogndal-træffere havde der endda været en stor chance i den modsatte ende til Allan Sousa.

De to hurtige scoringer imod gjorde indtryk på AaB’s spil, men ikke desto mindre kom udligningen godt midtvejs i halvlegen, da Nicklas Helenius var vågen ved den bageste stolpe, hvorfra han sendt Jonas Skulstads forlængning i netmaskerne til 2-2.

Oliver Ross var nærgående for AaB, og Ross gjorde også forarbejdet for Nicklas Helenius i det 34. minut, men i dette tilfælde kom målmand Jørgen Johnsen i vejen for afslutningen.

Emanuel Grønner misbrugte en chance for Sogndal, som alligevel tre minutter før pausen bragte sig på 3-2, da Sondre Ørjasæter spadserede igennem AaB-defensiven og udplacerede målmand Josip Posavec.

Anden halvleg begyndte egentlig ganske jævnbyrdig, men da først Allan Sousa efter Jakob Ahlmanns indlæg fra venstre havde headet AaB på 3-3 i det 56. minut, var der kun et hold på banen.

Oliver Ross missede et stort tilbud, før det massive AaB-pres omsider blev belønnet, da Jeppe Pedersen nydeligt afsluttede et smukt angreb med mange stationer.

Og med fem minutter tilbage blev sejren cementeret, da Marco Ramkilde rundede den norske keeper og sendte læderet over stregen til 5-3.

For AaB venter nu de afsluttende træningspas i Spanien, før der torsdag er hjemrejse til Danmark.

På lørdag gælder det så den sidste testkamp inden forårspremieren i 3F Superligaen, når Vendsyssel F.F. gæster Aalborg Portland Park.

Matchfacts – testkamp i Oliva, Spanien
Sogndal Fotball-AaB  3-5 (3-2)
8. min 0-1 Younes Bakiz, 15. min 1-1 Mansour Gueye, 18. min 2-1 Emanuel Grønner, 24. min 2-2 Nicklas Helenius, 42. min 3-2 Sondre Ørjasæter, 56. min 3-3 Allan Sousa, 79. min 3-4 Jeppe Pedersen, 85. min 3-5 Marco Ramkilde.

AaB (4-1-4-1): Josip Posavec (57: Theo Sander), Kristoffer Pallesen, Anders Hagelskjær, Jonas Skulstad (61: Lars Kramer), Jakob Ahlmann (67: Andreas Poulsen), Sebastian Otoa (61: Malthe Højholt), Allan Sousa, Jeppe Pedersen, Oliver Ross, Younes Bakiz (46: Iver Fossum), Nicklas Helenius (46: Marco Ramkilde).

Køb billetter til de tre første hjemmekampe

6. februar 2023 kl. 09:26 af Rasmus Estrup

Mandag 6. marts kl. 19.00 tager AaB imod FC Midtjylland i tredjesidste runde af 3F Superligaens grundspil. Opgøret er også AaB's tredje hjemmekamp i 2023, og du kan nu købe billetter til kampen.

AaB's forårssæson indledes mod AGF fredag 17. februar, og torsdag anden marts venter den første pokalkvartfinale mod Viborg F.F. på Aalborg Portland Park. Køb billetter til kampene på www.billet.aabsport.dk.

www.billet.aabsport.dk kan du også tegne et sæsonkortabonnement fra 85 kr. om måneden for voksne og 45 kr. om måneden for børn.

Foruden en fast plads til samtlige AaB-hjemmekampe i 3F Superligaen og Pokalen får du med et sæsonkortabonnement blandt andet også mulighed for gratis at tilmelde dig AaB's hidtil største preseason-arrangement, der afholdes i Aalborg Kongres og Kultur Center tirsdag 14. februar. Læs mere om det her.

AaB testes mod Sogndal i morgen

5. februar 2023 kl. 18:24 af Rasmus Estrup

Efter et 2-1-nederlag i fredags mod svenske IK Sirius venter der i morgen norsk modstand, når AaB spiller den anden og sidste testkamp på træningslejren i Oliva mod Sogndal Fotball.

Det norske mandskab sluttede sidste år på syvendepladsen i den næstbedste norske række, OBOS-ligaen.

- Vi jagter en sejr, og vi håber, at opstartens første sejr kommer i morgen, hvor vi også gerne ser de forbedringer i spillet, som vi arbejder på, siger cheftræner Erik Hamrén og varsler udskiftninger i startopstillingen i forhold til fredagskampen.

- Alle der fik fuld spilletid i fredags, er ikke i spil i morgen, fordi kampene ligger for tæt på hinanden. De træner i stedet i morgen formiddag. Det giver os også muligheden for at sende andre spillere i kamp, og det glæder jeg mig til, siger cheftræneren.

Testkampen livestreames på nordjyske.dk, og der vil være opdateringer i forbindelse med scoringer på AaB’s officielle Twitterkonto, ligesom der efter kampen kan læses et referat af opgøret på www.aabsport.dk.

AaB TV: Et smut på golfbanen

5. februar 2023 kl. 09:11 af Rasmus Estrup

Træningslejren i Oliva bruges ikke udelukkende på fodboldbanen. For at styrke de sociale relationer er der også indiemellem indlagt sociale aktivteter.

I denne video fra AaB TV kan du komme en tur med på golfbanen, hvor der var arrangeret tre konkurrencer.

Hør også fra Jeppe Pedersen og præstationspsykologisk konsulent Martin Langagergaard.