AaB testes mod Sogndal i morgen

5. februar 2023 kl. 18:24 af Rasmus Estrup

Efter et 2-1-nederlag i fredags mod svenske IK Sirius venter der i morgen norsk modstand, når AaB spiller den anden og sidste testkamp på træningslejren i Oliva mod Sogndal Fotball.

Det norske mandskab sluttede sidste år på syvendepladsen i den næstbedste norske række, OBOS-ligaen.

- Vi jagter en sejr, og vi håber, at opstartens første sejr kommer i morgen, hvor vi også gerne ser de forbedringer i spillet, som vi arbejder på, siger cheftræner Erik Hamrén og varsler udskiftninger i startopstillingen i forhold til fredagskampen. 

- Alle der fik fuld spilletid i fredags, er ikke i spil i morgen, fordi kampene ligger for tæt på hinanden. De træner i stedet i morgen formiddag. Det giver os også muligheden for at sende andre spillere i kamp, og det glæder jeg mig til, siger cheftræneren.

Testkampen livestreames på nordjyske.dk, og der vil være opdateringer i forbindelse med scoringer på AaB’s officielle Twitterkonto, ligesom der efter kampen kan læses et referat af opgøret på www.aabsport.dk.

AaB TV: Et smut på golfbanen

5. februar 2023 kl. 09:11 af Rasmus Estrup

Træningslejren i Oliva bruges ikke udelukkende på fodboldbanen. For at styrke de sociale relationer er der også indiemellem indlagt sociale aktivteter. 

I denne video fra AaB TV kan du komme en tur med på golfbanen, hvor der var arrangeret tre konkurrencer. 

Hør også fra Jeppe Pedersen og præstationspsykologisk konsulent Martin Langagergaard. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: AaB-IK Sirius 1-2

4. februar 2023 kl. 07:56 af Rasmus Estrup

AaB tabte fredag eftermiddag træningslejrens første testkamp med 2-1 til IK Sirius fra den svenske Allsvenskan.

AaB kom ellers bedst fra start både spille- og chancemæssigt, men efter 16 minutter fik svenskerne deres første chance på en omstilling, der førte til en afslutning fra Tashreeq Matthews. Nico Mantl fik hånden på bolden, men læderet blev af linjedommeren vurderet til at have krydset stregen. Dermed var IK Sirius foran med 1-0.

Efterfølgende var det fortsat AaB, der var mest på bolden og kom frem til afslutninger, men de var uden gevinst.

Fra anden halvlegs start kom det svenske mandskab bedst ud, og ni minutter efter pausen blev det 2-0 efter et indlæg, som Herman Sjögrell dirigerede i nettet.

Kort efter reducerede Louka Prip på et straffespark begået mod Malthe Højholt, men færre end ti minutter senere var der også straffespark i modsatte ende. Dette reddede Nico Mantl dog.

Mod slutningen havde AaB i flere omgange optræk til chancer, og det førte også til en del afslutninger med sig, men udligningen udeblev.

I denne video kan du se et sammendrag af kampen og få reaktioner fra Kasper Jørgensen og cheftræner Erik Hamrén.

AaB i nederlag mod IK Sirius

3. februar 2023 kl. 17:12 af Brian Andersen

Dermed lukkede AaB for fjerde gang af fire mulige to mål ind i en testkamp i 2023, og stadig jagter holdet årets første sejr.

Det positive er, at alle fire testkampe har været relativt tætte – uanset om modstanderen har været Viborg F.F. fra toppen af 3F Superligaen eller som i dette tilfælde IK Sirius Fotboll, der i sidste sæson sluttede som nummer 11 i Allsvenskan.

Efter et par indledende jævnbyrdige minutter satte AaB sig på opgøret, og allerede i det tredje minut var Kilian Ludewig nærgående med et følt skud få centimeter over det fjerneste målhjørne.

Og blot to minutter senere var Kilian Ludewig oplægger, da Iver Fossum headede forbi mål.

AaB havde således været bedst og farligst, men i stedet slog svenskerne kontra i det 17. minut, da den spændende Tashreeq Matthews sendte en afslutning mod AaB’s mål, hvor keeper Nico Mantl fik hånden på, men ifølge linjedommeren ikke kunne holde bolden ude af buret.

Midtvejs i halvlegen testede Iver Fossum med et fint spark den svenske målmand, og i det hele taget var der tale om et tungt AaB-pres, som dog desværre ikke blev omsat effektivt, fordi der for ofte savnedes tempo og præcision i aktionerne.

I stedet for den AaB-udligning, der lå i luften, var IK Sirius og Tashreeq Matthews tæt på at score for anden gang, men afslutningen fire minutter før pausen gik snert forbi den fjerneste opstander.

2-0 træfferen kom dog ti minutter inde i anden halvleg, da AaB snorksov ved en dødbold, så Herman Sjögrell fuldstændig umarkeret kunne passere Nico Mantl.

Få øjeblikke senere var AaB imidlertid tilbage i dysten, da Malthe Højholt blev nedlagt i straffesparksfeltet, og Louka Prip sikkert scorede fra pletten.

Halvvejs i halvlegen var det Nico Mantl og AaB til at begå straffespark, men Mantl gjorde skaden god igen ved at redde forsøget fra de 11 meter fra Christian Kouakou.

På det efterfølgende angreb fik Lucas Andersen blokeret en afslutning tæt på mål, og AaB pressede som i første halvleg på for en udligning, men den nødvendige kvalitet manglede i de afgørende situationer.

Fire minutter før tid fik Kasper Jørgensen en stor skudchance, som han selv havde haft andel i at fremprovokere, men desværre gik forsøget med venstrebenet tæt over tværribben.

AaB spiller igen på mandag mod Sogndal Fotball fra Norge.

Matchfacts – testkamp i Oliva, Spanien
IK Sirius Fotboll-AaB  2-1 (1-0)
17. min 1-0 Tashreeq Matthews, 55. min 2-0 Herman Sjögrell, 57. min 2-1 Louka Prip.

AaB (4-3-3): Nico Mantl, Kasper Jørgensen, Rasmus Thelander, Lars Kramer (46: Andreas Poulsen), Daniel Granli, Pedro Ferreira, Iver Fossum (46: Malthe Højholt), Lucas Andersen, Louka Prip (68: Allan Sousa), Anosike Ementa (68: Marco Ramkilde), Kilian Ludewig (68: Oliver Ross).

Flere end 8.000 har billet til AaB-AGF

3. februar 2023 kl. 07:59 af Rasmus Estrup

Fredag 17. februar indleder AaB forårsæsonen, når AGF kl. 19.00 gæster Aalborg Portland Park i årets første 3F Superligakamp.

Flere end 8.000 tilskuere har allerede sikret sig billet til opgøret, og udebaneafsnittet på 3F Tribunen blev tidligere i denne uge udsolgt. I den forbindelse gør AaB opmærksom på, at det ikke er tilladt at udvise tilhørsforhold til udeholdet på andre sektioner end udebaneafsnittet via påklædning, adfærd eller lignende. 

Har du endnu ikke købt billet til kampen, kan du gøre det på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan tegne et sæsonkortabonnement fra 85 kr. om måneden for voksne og 45 kr. om måneden for børn.

Med et sæsonkortabonnement får du foruden en fast plads til AaB’s hjemmekampe i 3F Superligaen og Pokalen også mulighed for at komme gratis med til AaB’s store preseason-arrangement tirsdag 14. februar i Aalborg Kongres og Kultur Center. Flere end 1.100 har allerede sikret sig plads til det årets preseason-arrangement. Læs mere om det her.

Tags på denne nyhed
'