AaB og DBU Jylland i samarbejde for udviklingen af børnefodbold i Nordjylland 

15. december 2023 kl. 08:50 af Rasmus Estrup

Gennem et nyt samarbejde vil AaB og DBU Jylland til foråret oprette et såkaldt børnetrænerlederforum, der vil fungere som et sparring- og inspirationsrum for børnetrænerledere, hvilket kan være alt fra formænd, børneudviklingstrænere, børneansvarlige eller børnetrænere, i AaB’s mange nordjyske partnerklubber.

Det nye samarbejde bygger på tankerne fra Dansk Boldspil-Unions børnestrategi om DBU Børneklubber, der lægger op til, at man skal samarbejde omkring udviklingen af børnefodbolden i Danmark med det fokus, at børnefodbold hverken er elitefodbold eller breddefodbold, men netop børnefodbold.

Fire gange årligt vil AaB og DBU Jylland samle deltagerne i det nordjyske børnetrænerlederforum for at udvikle børnefodbolden i klubberne og dermed også i hele Nordjylland.

- For os i AaB er det aldeles vigtigt, at børnefodbolden i hver enkelt partnerklub udvikler sig i en positiv retning, så vi har så mange glade fodboldspillere i hele regionen som muligt. Det forsøger vi at hjælpe med på forskellige måder. Oprettelsen af et børnetrænerlederforum er endnu et vigtigt element for at styrke indsatsen for udviklingen af børnetrænerne i partnerklubbene - og dermed også børnefodbolden i Nordjylland, siger AaB’s akademichef Jacob Larsen og fortsætter:

- Mange af vores partnerklubber gør i forvejen en rigtig stor indsats for børnefodbolden, og vi håber, at dette børnetrænerlederforum kan være med til at skubbe endnu mere til den gode udvikling. Særligt fordi vi er gået sammen med DBU Jylland, om at skabe dette forum, hvor vi bruger hinandens kompetencer og ressourcer til at sikre kvalitativ børnetræning i partnerklubberne uanset niveau.

Børnefaglig rådgiver/Teamleder Peter Davies fra DBU Jylland udtaler:

- Vi vil sikre, at alle børn får god og understøttende fodboldtræning uanset niveau, så børnene oplever, at de udvikler sig, har det sjovt og er en del af et fællesskab. Ved at samle de kompetencer, vi har i DBU Jylland, og de kompetencer, der er i AaB, kan vi sammen udvikle børnetrænerlederne i de nordjyske fodboldklubber, så vi sikrer en positiv udvikling i børnefodbolden.

- Det er naturligvis en forudsætning, at hver enkelt nordjysk klub prioriterer udviklingen af børnefodbolden. Det kan vi se, at mange nordjyske klubber allerede gør, og vi håber, at vi med dette samarbejde kan være med til både at få flere klubber med på ideen og videreudvikle de klubber, der i forvejen gør en stor indsats på området, siger Peter Davies.

Det nye børnetrænerlederforum vil have første samling i marts 2024, og der vil foruden samlinger på AaB’s træningsanlæg på Hornevej også være et arrangement på Aalborg Portland Park i forbindelse med en af AaB’s hjemmekampe.

Tilmelding foregår via AaB. Nærmere info om dette følger i begyndelsen af 2024.

Tags på denne nyhed

Mød Theodor på Aalborg Julemarked på lørdag

14. december 2023 kl. 08:36 af Rasmus Estrup

På Gammeltorv i Aalborg er der fuld gang i Aalborg Julemarked, hvor AaB Shoppen i år er til stede med en hyggelig julehytte med masser af merchandise, spillertrøjer og julepynt, så du blandt andet kan få den perfekte AaB-julegave til en rigtig AaB-fan.

På lørdag fra kl. 11.00 til kl. 12.00 er der også en ekstra grund til at kigge forbi AaB-hytten på Aalborg Julemarked. Vores maskot Theodor vil nemlig være til stede omkring hytten for at uddele highfives og krammere til alle interesserede.

I dag er AaB Shoppens hytte åben fra kl. 12.00 til 18.00, mens hytten på Aalborg Julemarked fra i morgen til og med lørdag 23. december er åben fra kl. 10.00 til kl. 19.00.

Husk at du også kan købe din julegave fra AaB Shoppen på www.aabshoppen.dk.

Tags på denne nyhed

Træningsstart onsdag 10. januar

13. december 2023 kl. 12:00 af Rasmus Estrup

Spillertruppen er i øjeblikket på ferie med individuelle træningsprogrammer frem til onsdag 10. januar, hvor årets første træningsdag består af fysiske tests i mindre grupper. 

Torsdag 11. januar byder efter planen på årets første fælles fodboldtræning. 

I januar er der planlagt to testkampe på udebane mod FC Midtjylland og Randers FC, inden vi tager på træningslejr i Estepona i Spanien, hvor der efter planen skal spilles to kampe.

Efter træningslejren vil endnu en testkamp blive spillet inden forårspremieren i NordicBet Ligaen. Denne fastsættes først endeligt, når NordicBet Ligaprogrammet for forårets første fire kampe er placeret. 

Den foreløbige opstartsplan ser således ud: 

Træningsstart - Onsdag 10. januar

Testkamp - Fredag 19. januar kl. 12.00 - FC Midtjylland-AaB

Testkamp - Fredag 26. januar - tidspunkt ikke fastsat - Randers FC-AaB

Træningslejr, Spanien - Lørdag 3. februar til mandag 12. februar - inklusive to testkampe mod endnu unavngivne modstandere

Testkamp - Endnu ikke fastsat

NordicBet Ligaen, 19. spillerunde - 23., 24. eller 25. februar - AaB-Sønderjyske

NordicBet Ligaen, 20. spillerunde - 1., 2., eller 3. marts - FC Fredericia-AaB

NordicBet Ligaen, 21. spillerunde - 8., 9. eller 10. marts - AaB-Vendsyssel F.F.

NordicBet Ligaen, 22. spillerunde - 15., 16., 17. marts - Hillerød-AaB

23. runde – 30., 31. marts eller 1. april -

24. runde – 5., 6. eller 7. april -

25. runde – 12., 13. eller 14. april -

26. runde – 19., 20. eller 21. april -

27. runde – 26., 27. eller 28. april -

28. runde – 3., 4. eller 5. maj -

29. runde – 10., 11. eller 12. maj -

30. runde – 17., 18. eller 19. maj -

31. runde – 24., 25. eller 26. maj -

32. runde – 31. maj, 1. eller 2. juni -

De seks bedst placerede klubber i NordicBet Ligaens grundspil går efter 22 spillerunder videre til oprykningsspillet, hvor de to øverste hold efter yderligere ti spillerunder avancerer til 3F Superligaen. De seks nederst placerede klubber i NordicBet Ligaen kæmper om at undgå de to nedrykningspladser til 2. division.

Bliv klar til forårssæsonen med et sæsonkortabonnement eller billetabonnement til Aalborg Portland Park på www.billet.aabsport.dk

Tags på denne nyhed

Kundeservice holder julelukket fra 15. december

13. december 2023 kl. 08:40 af Rasmus Estrup

Torsdag er årets sidste åbningsdag for AaB's kundeservice på kontoret på Hornevej og telefon 96 35 59 00. Fra fredag holder kundeservice således julelukket både på Hornevej og telefonen indtil tirsdag 9. januar kl. 13.00.

Mails til billet@aab-as.dk vil blive besvaret til og med fredag 22. december og igen fra tirsdag 2. januar.

AaB Shoppens kundeservice på telefon 96 35 59 00 og support@aabshoppen.dk holder julelukket fra 22. december kl. 12.00 til og med 1. januar.

Tags på denne nyhed

AaB forlænger med U/17-landsholdsmålmand

12. december 2023 kl. 10:37 af Brian Andersen

Den 16-årige keeper kom til AaB i 2019 fra partnerklubben Aalborg Chang.

Bertil Grønkjær er en del af det U/17 Liga-mandskab, som halvvejs i turneringen indtager en fjerdeplads i U/17 Ligaen.

AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier udtaler:

- AaB har som klub tradition for at udvikle dygtige målmænd, og det er allerede nu tydeligt, at Bertil Grønkjær kan blive den næste i rækken.

- Derfor er det også vigtigt for os at have en længere aftale på plads med Bertil, hvilket følger den strategi, vi har for vores talenters udvikling på AaB Akademiet, siger Ole Jan Kappmeier.

Aftalen med Bertil Grønkjær kommer i halen af øvrige akademiforlængelser med blandt andre Sebastian Otoa, Kasper Davidsen, Nóel Atli Arnórsson, Mads Bomholt og Anders Noshe.  

- Bertil Grønkjær har nu en kontrakt, der rækker ind i seniortiden, hvilket naturligvis er vigtigt for både ham og for os, så vi sammen kan planlægge de næste step for hans udvikling, fortæller AaB’s akademichef Jacob Larsen.

- Generelt set befinder Bertil sig i en særdeles positiv udvikling i et stærkt talentmiljø i AaB, hvor Bertil allerede nu er kampafgørende. Bertil er lærenem og en reaktionsstærk og spilintelligent målmand, der også er god med fødderne. Og med sine næsten to meter i højden har han stor rækkevidde både i luften og ved jorden, og vi ser meget frem til at følge og præge hans fortsatte udvikling, slutter Jacob Larsen.

Bertil Grønkjær er indtil videre noteret for 11 ungdomslandskampe for Danmark.

'