19. august 2023 kl. 09:13 af Rasmus Estrup

AaB Akademiet er repræsenteret, når U/16 Future-landsholdet har træningssamling fra 29. til 31. august i Nyborg.

Christian Steensgaard Eriksen fra AaB Akademiets U/17 Ligatrup er således udtaget til træningssamlingen.

U/16 Future-landsholdet er for spillere, der typisk ikke er kommet i vækstspurt og derfor kan være overmatchet i træning og kampe med spillere i samme årgang.

AaB TV: AaB-Næstved Boldklub 1-1

19. august 2023 kl. 06:54 af Rasmus Estrup

AaB spillede fredag aften på skuffende vis 1-1 hjemme på Aalborg Portland Park mod Næstved Boldklub.

AaB sad på spillet fra første fløjt, og efter en halv time scorede Oliver Ross til 1-0, da han smukt vendte rundt i feltet med en jonglering og flugtede kuglen i nettet ved fjerneste stang uden chance for Næstved-keeperen.

Kort inden pausen fik gæsterne dog udlignet, da de med en omstilling omsatte deres anden afslutning i kampen til en scoring af Mathias Holm.

Efter pausen havde AaB svært ved at tilspille sig de helt store muligheder, og tættest på en scoring var Allan Sousa, som flugtede et langskud lige forbi.

I tillægstiden af opgøret hev Diego Caballo gæsternes Bertil Rygaard i græsset, da han var sluppet forbi venstrebacken, og dommeren takserede forseelsen til et direkte rødt kort.

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst.

Skuffende remis trods Ross-perle

18. august 2023 kl. 20:28 af Rasmus Estrup

Trods et stort spilovertag endte fredagskampen på Aalborg Portland Park med et bittert 1-1-resultat mod Næstved Boldklub. Oliver Ross bragte nordjyderne i front efter en halv time, men inden pausen udlignede gæsterne til 1-1. I tillægstiden blev Diego Caballo udvist for AaB.

På Aalborg Portland Park satte AaB sig på opgøret fra første fløjt, og efter otte minutter tog Oliver Ross et par gode driblinger, inden han sendte et langskud forbi mål. Samme adresse havde et hovedstød fra Rasmus Thelander, da Lucas Andersen fire minutter senere sparkede et hjørnespark i panden på forsvarsspilleren.

Efter 13 minutter kombinerede AaB sig igennem i gæsternes felt, men Lucas Andersens flade afslutning tæt på mål blev reddet af Nicklas Dannevangs fodparade.

Malthe Højholt forsøgte sig også med en flad afslutning i gæsternes felt efter 26 minutter, men afslutningen sad lige på Næstved Boldklub-målmanden, der kort efter hev en stor redning frem på Rasmus Thelanders farlige hovedstød, der efter en dødbold fra Diego Caballo havde retning mod nettaget.

I kampens 30. minut kunne Hele Nordjyllands Hold så bringe sig fortjent foran. Oliver Ross fik med en forrygende jonglering vendt rundt i Næstved-feltet og flugtet føringsmålet resolut ind ved fjerneste stang til 1-0.

Otte minutter senere kom gæsterne frem til deres første afslutning, men halvflugteren af anfører Mark Kongstedt gik over 3F Tribunen og ud af Aalborg Portland Park.

Gæsternes anden afslutning i opgøret var der tværtimod gevinst på. I en omstilling drev Julius Madsen bolden ind i AaB-feltet, hvorefter han lagde bolden på tværs til Mathias Holm, der med et træk blev alene over for Josip Posavec. Herfra udplacerede Næstved-kanten med en flad afslutning AaB-keeperen, og dermed kunne holdene gå til pause ved stillingen 1-1.

Anden halvleg var blot et minut gammel, før AaB kom til en afslutning ved Oliver Ross, der fra distancen sparkede læderet lige på målmand Nicklas Dannevang.

Inden anden halvleg havde rundet fem minutter var Melker Widell også kommet frem til en afslutningen, men svenskerens forsøg i feltet blev blokeret.

Herefter havde AaB de følgende minutter svært ved at spille sig frem til chancer mod et kompakt udehold, og ti minutter efter pausen blev Allan Sousa, som AaB Support Club umiddelbart inden kickoff kårede til Sæsonens AaB'er 2022/2023, indskiftet i målscorer Oliver Ross' sted.

Midt i anden halvleg fandt Allan Sousa Lucas Andersen nær baglinjen, men Lucas Andersens blanding af et indlæg og en afslutning ramte Lars Kramer ved forstolpen og gik ud til et målspark.

Kort efter førte en smart hælaflevering fra AaB-anføreren til et langskud fra Nicklas Helenius. Afslutningen blev dog afrettet til et hjørnespark. I kølvandet på dette følte AaB-spillerne sig snydt for et straffe, da Malthe Højholt gik i græsset i feltet, men dommeren viftede afværgende.

Med 18 minutter tilbage fik gæsterne et frispark i en god position, men afslutningen sad lige i gavnen på Josip Posavec, og seks minutter senere fik AaB efter et længerevarende pres på Næstved Boldklubs felt tilbage en afslutningsmulighed til Allan Sousa, der på kanten af feltet flugtede kuglen lige forbi opstanderen.

Selvom AaB lagde et tryk på Næstved Boldklub mod slutningen, blev det ikke til mange afslutninger, men i begyndelsen af tillægstiden sparkede Melker Widell et vanskeligt langskud over.

Minuttet senere var det så gæsternes tur til at sparke et langskud langt over, inden Diego Caballo i 93. minut fik rødt kort for at hive modstanderen i trøjen på en farlig omstilling.

Det efterfølgende frispark sendte Næsted Boldklub lige i handskerne på Josip Posavec. Dermed endte kampen 1-1.

Pointdelingen betyder, at AaB i skrivende stund fortsat indtager førstepladsen i NordicBet Ligaen inden afslutningen på weekendens øvrige kampe.

AaB's næste NordicBet Ligakamp venter på torsdag kl. 19.00 på udebane mod Hobro I.K. Næste hjemmekamp på Aalborg Portland Park spilles næste søndag kl. 15.00 mod Hillerød Fodbold. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - NordicBet Ligaen, grundspil, 5. spillerunde

AaB-Næstved Boldklub 1-1 (1-1)
30. min 1-0 Oliver Ross, 42. minut 1-1 Mathias Holm
Advarsler AaB: Pedro Ferreira (72)
Udvisning AaB: Diego Caballo (90)
Advarsler Næstved Boldklub: Julius Madsen (81), Christian Friedrich (86), Bertil Rygaard (90)
6.564 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-2-3-1): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Diego Caballo, Malthe Højholt, Pedro Ferreira, Lucas Andersen, Melker Widell, Oliver Ross (55: Allan Sousa), Nicklas Helenius.

Næstved Boldklub (4-4-2): Nicklas Dannevang, Christian Friedrich, Christian Enemark, Laurits Bust, Mathias Høst, Frederik Christensen, Mark Kongstedt, Ludvig Henriksen (88: Silas Trier Madsen), Mathias Holm (62: Souheib Dhaflaoui), Mads Freitag (72: Mads Carlson), Julius Madsen (88: Bertil Rygaard).

Dommer: Patrick Remon Gammelholm

Hiljemark før mødet med Næstved Boldklub

18. august 2023 kl. 09:03 af Rasmus Estrup

I aften kl. 18.30 tager AaB imod Næstved Boldklub i NordicBet Ligaen.

Efter torsdagens forberedende træning satte cheftræner Oscar Hiljemark ord på forventningerne til kampen i dette interview.

Fanzonen åbner kl. 16.30 i dag, og dørene til Aalborg Portland Park åbner kl. 17.00.

Køb billetter til opgøret på www.billet.aabsport.dk. For hver tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park donerer AaB og Arbejdernes Landsbank i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2023 går ubeskåret til RAV - Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel. Efter sæsonens to første hjemmekampe er RAV allerede sikret en donation på 32.852 kr.

Treårig aftale til ghanesisk ungdomslandsholdsspiller

17. august 2023 kl. 14:00 af Rasmus Estrup

AaB har hentet ghanesiske Eugene Amankwah, der træder ind på AaB Akademiets U/19 Ligahold.

18-årige Eugene Amankwah, som har optrådt to gange for Ghanas U/23-landshold og tre gange for hjemlandets U/20-landshold, var i foråret gæstespiller i AaB hen over et par uger, og han har nu indgået en aftale med Hele Nordjyllands Hold indtil 30. juni 2026.

- Eugene er udviklingsspiller, som vi gennem de næste år skal være med til at forme og bygge op - både på AaB Akademiet og gennem træningspas med førsteholdet. Som gæstespiller i foråret leverede han et godt indtryk både på og uden for banen. Han er en talentfuld spiller, som vil arbejde hårdt, og som har umiddelbare styrker omkring sin acceleration og fart, og vi håber, at han kan udvikle sig og udfolde sit potentiale over de næste år, siger AaB’s sportsdirektør Ole Jan Kappmeier.

Eugene Amankwah, der kommer til AaB fra den ghanesiske klub Benap FC, bliver en del af AaB Akademiets gruppe af transitionsspillere, der primært følger AaB Akademiets U/19 Ligahold, men også jævnligt deltager i træning med førsteholdet.