AaB TV: Aalborg Portland har forlænget stadionaftalen

7. august 2023 kl. 09:58 af Rasmus Estrup

I sommerpausen kunne AaB og Aalborg Portland offentliggøre en forlængelse af stadionaftalen, der betyder, at AaB's hjemmebane fastholder navnet Aalborg Portland Park indtil sommeren 2026.

Samtidig har Aalborg Portland fået to nye, røde bander i hver ende af banen, hvilket betyder, at Aalborg Portland Park til denne sæson er blevet endnu mere rød.

I dette indslag fra AaB TV kan høre fra Michael Lundgaard Thomsen, der er direktør i Aalborg Portland, som umiddelbart inden søndagens sejr over FC Fredericia satte ord på samarbejdet med Hele Nordjyllands Hold.

AaB TV: AaB-FC Fredericia 4-0

7. august 2023 kl. 07:05 af Rasmus Estrup

AaB tog i går sæsonens tredje sejr ud af tre mulige, da FC Fredericia blev besejret med 4-0 foran 7.478 tilskuere på Aalborg Portland Park.

Oliver Ross åbnede målscoringen i første halvleg med et hovedstød, der endte med at gå mellem benene på gæsternes keeper, efter en assist fra Kasper Jørgensen.

Senere i første halvleg havde Allan Sousa blandt andet et riv på stolpen, inden gæsternes Tobias Bach kort før pausefløjtet tordnede kuglen på overliggeren.

Efter pausen måtte Kasper Jørgensen agere redningsmand på stregen, inden Rasmus Thelander headede et hjørnespark fra Allan Sousa i kassen til 2-0.

Allan Sousa øgede selv til 3-0, da Tim Prica var hurtig over en returbold efter en afslutning fra landsmand Melker Widell. Tim Prica lagde dernæst bolden af til brasilianeren, der scorede sit første mål i denne sæson.

Efter 73 minutter lukkede Rasmus Thelander kampens målkonto, da han headede et nyt hjørnespark fra Allan Sousa i nettet. Dermed nåede Rasmus Thelander på to scoringer for kampen, mens Allan Sousa stod for to assists og et mål.

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst.

AaB på førstepladsen med storsejr

6. august 2023 kl. 17:01 af Rasmus Estrup

Foran 7.478 tilskuere i en flot kulisse på Aalborg Portland Park vandt AaB 4-0 over FC Fredericia. Oliver Ross bragte AaB foran i første halvleg, og med to scoringer af Rasmus Thelander og en kasse af Allan Sousa efter pausen indtager AaB førstepladsen i NordicBet Ligaen med tre sejre i tre kampe og en målscore på 8-0.

AaB satte sig på spillet i en chancefattig indledning af kampen, og allerede efter otte minutter gav det pote på kampens første afslutning.

Kasper Jørgensen slog et hårdt indlæg ind i FC Fredericias felt, og midt for mål dukkede Oliver Ross op med et hovedstød. Efter uheldigt målmandsspil gik bolden mellem benene på målmand Valdemar Birksø, inden læderet lige akkurat krydsede linjen til en nordjysk føring på 1-0.

En håndfuld minutter senere fik FC Fredericia en god omstillingsmulighed, som endte med en afslutning fra Eskild Dall, der fra en spids vinkel sparkede i sidenettet.

20 minutter inde i kampen førte et godt AaB-opspil til en spids afslutning fra Lucas Andersen, der sendte det flade forsøg forbi fjerneste opstander.

AaB var meget tæt på at udbygge sin føring i 29. minut i en tredobbelt chance. Efter en elegant detalje af Melker Widell fandt Lucas Andersens indlæg Oliver Ross, som tvang en returbold ud af handskerne på Valdemar Birksø. Returbolden endte hos Allan Sousa, der hamrede læderet på stolpen, hvorefter kuglen gik ud til Jakob Ahlmann, som ligeledes forsøgte sig. Venstrebackens kompetente hug førte til endnu en parade fra FC Fredericia-keeperen, inden gæsterne til sidst fik sparket bolden ud af feltet.

De sidste par minutter før pausefløjtet kom FC Fredericia længere frem på banen, og i tillægstiden til første halvleg sled Tobias Bach sig forbi Lars Kramer på kanten af feltet og hamrede bolden på undersiden af overliggeren, inden læderet sprang ud på banen igen, og AaB kunne gå til pause i front.

To minutter inde i anden halvleg stod gæsterne for halvlegens første forsøg, da Mikkel Wohlgemuth sparkede et frispark ca. en meter forbi nærmeste stang.

FC Fredericia fik en ny stor mulighed efter 52 minutter, hvor en frisparkskombination førte til en farlig afslutning fra Gustav Marcussen, men inde på stregen kom Kasper Jørgensen stærkt i vejen.

Fem minutter senere kunne AaB så fordoble føringen. Allan Sousa slog et kantfrispark ind omkring kanten af det lille felt, hvor Rasmus Thelander steg til vejrs og headede læderet i netmaskerne til 2-0.

Kort efter blev Oliver Ross erstattet med Louka Prip, og siden fulgte indskiftninger af Tim Prica og AaB-debutant Diego Caballo, inden Hele Nordjyllands Hold fik udbygget til 3-0 i 69. minut.

En afslutning fra Melker Widell førte til en ripost fra gæsternes keeper. Denne var Tim Prica hurtigt over, og tæt under mål lagde han bolden til rette for Allan Sousa, der uden betænkningstid sparkede scoringen i kassen.

Efter 72 minutter var Kasper Jørgensen tæt på at heade AaB på 4-0 efter et hjørnespark, men på stregen boksede Valdemar Birksø bolden ud til et hjørnespark.

Dette sendte Allan Sousa igen præcist ind i feltet, og for anden gang i kampen pandede Rasmus Thelander bolden i nettet. Denne gang til 4-0.

Med otte minutter igen blev Rasmus Thelander og Nicklas Helenius udskiftet med Daniel Granli og debutant Mads Bomholt.

Fem minutter før tid sparkede Melker Widell over mål fra kanten af feltet, inden gæsternes Jakob Jessen et par minutter senere sendte et langskud forbi AaB-målet.

I tillægstiden sparkede Adam Jakobsen også forbi AaB-målet, og herfra kørte AaB 4-0-sejren hjem.

Sejren betyder, at AaB ligger på førstepladsen med tre sejre i tre kampe og en målscore på 8-0.

AaB spiller sæsonens fjerde kamp på fredag kl. 18.30 på udebane mod FC Helsingør. Næste hjemmekamp spilles fredag 18. august mod Næstved Boldklub. Køb billetter til det opgør på www.billet.aabsport.dk.

Matchfacts - NordicBet Liga, grundspil, 3. spillerunde

AaB-FC Fredericia 4-0 (1-0)
9. min 1-0 Oliver Ross, 58. min 2-0 Rasmus Thelander, 69. min 3-0 Allan Sousa, 74. min 4-0 Rasmus Thelander
Advarsler AaB: Rasmus Thelander (52)
Advarsler FC Fredericia: Emilio Simonsen (40), Jesper Juelsgård (63), Jeppe Brinch (81)
7.478 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kasper Jørgensen, Lars Kramer, Rasmus Thelander (83: Daniel Granli), Jakob Ahlmann (68: Diego Caballo), Melker Widell, Malthe Højholt, Oliver Ross (61: Louka Prip), Lucas Andersen (68: Tim Prica), Nicklas Helenius (83: Mads Bomholt), Allan Sousa.

FC Fredericia: Valdemar Birksø, Mikkel Juhl, Jeppe Gertsen, Jesper Juelsgård, Frederik Christensen, Emilio Simonsen (75: Sofus Berger), Mikkel Wohlgemuth (75: Jeppe Brinch), Gustav Marcussen (59: Nicklas Røjkjær), Tobias Bach (75: Jakob Jessen), Eskild Dall (46: Anders Holvad), Adam Jakobsen.

Dommer: Jacob Rasmussen

Hiljemark før AaB-FC Fredericia

6. august 2023 kl. 08:24 af Rasmus Estrup

I dag kl. 15.00 kommer FC Fredericia på besøg på Aalborg Portland Park i sæsonens tredje spillerunde.

Efter to sejre over B.93 og AC Horsens kigger cheftræner Oscar Hiljemark i dette interview frem mod dagens kamp på Aalborg Portland Park.

Du kan købe billetter til opgøret på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 13.00. Der er netop blevet frigivet flere siddepladser på A. Enggaard Tribunen.

AaB og Arbejdernes Landsbank donerer i fællesskab 2 kr. pr. tilskuer til alle NordicBet Ligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i efteråret 2023 går ubeskåret til RAV - Rådgivnings- og Aktivitetstilbud Vendsyssel, som efter efterårets første hjemmekamp allerede er sikret en donation på 17.896 kr.