Vidste du om pokalsemifinalen…

24. april 2023 kl. 17:05 af Brian Andersen

- at Silkeborg I.F. og AaB så sent som i fredags mødtes på samme bane i et opgør i 3F Superligaen, hvilket medførte slutresultatet 2-2 efter AaB-scoringer af Daniel Granli og Marco Ramkilde.

- at med flere end 400 pokalkampe tilsammen er tirsdagens opgør mellem to klubber med tradition for at spille – og komme langt – i pokalturneringen; tilsammen 30 semifinaler hidtil fordelt med syv til Silkeborg I.F. og 23 til AaB.

- at Silkeborg I.F. er i pokalturneringens semifinale for første gang siden 2017/2018, hvorimod AaB spiller en semifinale for første gang siden 2019/2020. For begge klubber endte seneste semifinale også med avancement til pokalfinalen.

- at Silkeborg I.F. og AaB har mødt hinanden i otte pokalkampe tidligere; første gang i en semifinale på Silkeborg Stadion i marts 1967. Dengang vandt AaB på Poul Erik Thomsens enlige scoring 25 minutter inde i 2. halvleg, hvorved AaB spillede sig i pokalfinalen for andet år i træk.

- at AaB har det statistiske overtag på Silkeborg I.F. i pokalsammenhæng, idet AaB aldrig har tabt en pokalkamp mod Silkeborg I.F. efter ordinær eller forlænget spilletid. Det er blevet til seks sejre i ordinær spilletid, en uafgjort (semifinale over to opgør) og en uafgjort efter forlænget spilletid (nederlag i straffesparkskonkurrence).

- at dommer Jacob Karlsen tirsdag aften dømmer pokalsemifinalen. Jacob Karlsen har en gang tidligere dømt AaB i pokalturneringen; således var han også dommer i november sidste år, da AaB i ottendedelsfinalen besejrede Middelfart Fodbold med 2-1 på scoringer af Allan Sousa og Louka Prip.

- at senest AaB og Silkeborg I.F. mødtes i pokalsammenhæng, var 2. marts 2017, hvor AaB i ottendedelsfinalen hjemme på Aalborg Portland Park sejrede 5-0 efter hele fire scoringer af Rasmus Thellufsen og en enkelt pletskud af Edison Flores.

- at AaB tre gange har vundet pokaltitlen – i 2014, 1970 og 1966 – og herudover har deltaget i finalen yderligere ni gange – senest i 2020.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vejen til semifinalerne

24. april 2023 kl. 14:30 af Rasmus Estrup

Tirsdag aften kl. 19.00 gæster AaB Silkeborg I.F. i den første af to pokalsemifinaler. Klik her og se hvordan du kan støtte AaB i semifinalen på Jysk Park. 

Inden kampen i morgen kan du i dette tilbageblik se AaB's syv mål på vej til semifinalen, hvor AaB besejrede Vanløse I.F. Middelfart Boldklub og Viborg F.F. 

Louka Prip og Allan Sousa har begge scoret tre mål, mens også Marco Ramkilde har været på tavlen i denne sæson pokalturnering.  

Tags på denne nyhed

Storsejr til U/17 og straffesparkssejr for U/19

24. april 2023 kl. 08:51 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-Lyngby Boldklub 2-2 (6-5)

Lørdag havde AaB’s U/19 Ligamandskab besøg af Lyngby Boldklub i et opgør, der endte uafgjort, hvorefter AaB trak det længste strå i straffesparkskonkurrencen, hvilket betød, at AaB snuppede to point fra kampen.

I første halvleg truede AaB momentvis Lyngby-målet, men spillet kom aldrig rigtig op at køre, og de to hold kunne derfor gå målløse til pausen. 

I anden halvleg bragte Jakob Gaardsøe AaB i front efter et flot oplæg fra Mads Bomholt, og et kvarter efter pausen blev den nordjyske føring fordoblet til 2-0, da Oscar Meedom sparkede en friløber i nettet via undersiden af overliggeren efter oplæg fra Fisnik Isaki.

Fem minutter senere reducerede Lyngby Boldklub, og 18 minutter før tid udlignede gæsterne til 2-2 på et straffespark.

Mod slutningen pressede gæsterne på for at tage sejren, men AaB-defensiven stod i mod, og kampen sluttede derfor 2-2.

Dermed skulle pointene - for første gang i denne sæson for U/19 Ligaholdets vedkommende - fordeles efter en straffesparkskonkurrence. Her vandt AaB 4-3, da Lyngby Boldklub ramte træværket to gange. 

- Vi er ærgerlige over, at kampen skulle ud i en straffesparkskonkurrence, for efter at vi var foran 2-0, havde vi mulighederne til at afgøre kampen, men i stedet fik Lyngby Boldklub overtaget mod slutningen. Heldigvis viste vi i de sidste ti minutter kynisme i forsvaret af vores felt, og så er det jo lidt tilfældigt i en straffesparkskonkurrence, at det var os, der vandt, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen. 

- Omvendt er det stærkt af os, at vi fik to point mod Lyngby Boldklub, som ligger på tredjepladsen i U/19 Ligaen, og som vi tabte 5-0 til i sæsonens første møde. Så det er et skulderklap til os, at vi nu kan ærgre os over ikke at tage tre point mod dem, siger Lars Noer Madsen. 

AaB ligger efter 20 kampe på 11. pladsen i U/19 Ligaen, og næste kamp venter på lørdag på udebane mod Randers Freja FC.

U/17 Ligaen: AaB-Lyngby Boldklub 5-0

Med en drømmestart og et hattrick af Valdemar Møller Damgaard inden for de første 11 minutter vandt AaB’s U/17 Ligahold i weekenden 5-0 over Lyngby Boldklub.

Allerede efter to minutter scorede Valdemar Møller Damgaard på en dødbold fra Nóel Atli Arnórsson, og i det femte minut var han igen på pletten efter Anders Noshes assist.

Efter 11 minutter fuldførte han så sit hattrick, da Nóel Atli Arnórsson igen var assistmager ved en ny dødbold, og med de tre hurtige AaB-scoringer kunne hjemmeholdet gå til pause foran 3-0.

Tidligt i anden halvleg udbyggede Marcus Emil Sørensen til 4-0, og otte minutter før tid lukkede Jimmy Bihame Rukara kampen med scoringen til 5-0.

- Efter en perfekt start på kampen leverede vi kampen igennem en helstøbt, koncenteret og grundig præstation, hvor vi skabte mange chancer og holdt buret rent for første gang i sæsonen. Samtidig lavede indskifterne nogle gode indhop, der var med til at sikre, at vi holdt et højt niveau i alle 90 minutter, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi havde inden kampen fokus på vores presspil, og at vi skulle være koncentreret omkring dødbolde, og de tre første mål kom efter to dødbolde og et højt pres, så det var også fedt at se, at de små justeringer gjorde en stor forskel allerede tidligt i kampen, siger Theis Larsen. 

U/17 Ligaholdet ligger på 13 pladsen og spiller igen fredag kl. 17.30 på udebane mod Randers Freja FC.

Tags på denne nyhed

Billetsalget er i gang til AaB-FC Midtjylland

23. april 2023 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

www.billet.aabsport.dk er billetsalget sat i gang til AaB's hjemmekamp i 3F Superligaen mod FC Midtjylland søndag 21. maj kl. 14.00. 

Du kan således købe billetter til AaB's fire næste hjemmekampe, da billetsalget i forvejen er åbent til AaB-Lyngby Boldklub søndag 30. april, AaB-Silkeborg I.F. torsdag 4. maj og AaB-AC Horsens søndag 7. maj. 

Køb billetter til kampene her. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Silkeborg I.F.-AaB 2-2

22. april 2023 kl. 07:10 af Rasmus Estrup

AaB spillede fredag aften 2-2 på udebane mod Silkeborg I.F., og i videoen øverst kan du se et fyldigt sammendrag af kampen. 

AaB begyndte opgøret bedst og kom blandt andet frem til en god mulighed til Louka Prip og et overliggerforsøg fra Kristoffer Pallesen, inden Daniel Granli sparkede AaB foran 1-0 på et indlæg fra Younes Bakiz. 

Kort efter udlignede hjemmeholdets Alexander Busch, og inden pausen scorede Tonni Adamsen til 2-1 til Silkeborg I.F. på et straffespark. 

Efter pausen hev Nico Mantl et par fodparader frem, inden Marco Ramkilde kort før tid udlignede til slutresultatet 2-2 på et afrettet langskud, der gik via undersiden af overliggeren, før bolden krydsede stregen. 

Tags på denne nyhed
'