AaB gæster Hasseris Bymidte i morgen

26. april 2023 kl. 11:23 af Rasmus Estrup

Torsdag eftermiddag fra kl. 15.30 vil AaB være på besøg i Hasseris Bymidte.

Her er der rig mulighed for at møde og få autografer af Nicklas Helenius, Louka Prip, Daniel Granli og Oliver Ross samt deltage i konkurrencer om AaB-præmier, give highfives til Theodor og få gratis billetter til AaB’s hjemmekamp mod Lyngby Boldklub søndag 30. april kl. 14.00.

Det er AaB’s samarbejdspartner KVG Bolig, der i aftalen med AaB har købt 500 billetter til 3F Superligakampen mod Lyngby Boldklub, som KVG Bolig ønsker at uddele gratis i Hasseris Bymidte i morgen.

Fra kl. 15.30 kan man blandt andet prøve kræfter med en Goal Station, spille bordfodbold eller teste sit skud ved en sparkestation, og kl. 15.45 sætter AaB-spillerne gang i en jongleringskonkurrence med præmier for AaB, og alle er velkommen til at deltage i konkurrencen.

Fra kl. 16.00 skriver AaB-spillerne autografer, mens der uddeles billetvouchers, som kan bruges til at hente billetter til Vesttribunen og 3F Tribunen til kampen mod Lyngby Boldklub. Billetterne uddeles efter først-til-mølle-princippet.

AaB TV: Silkeborg I.F.-AaB 1-1

26. april 2023 kl. 06:27 af Rasmus Estrup

AaB spillede tirsdag aften den første af to semifinaleopgør, da Hele Nordjyllands Hold gæstede Silkeborg I.F. i et opgør, der sluttede 1-1.

Efter lidt over et kvarter headede Nicklas Helenius bolden i kassen, men målet blev annulleret, da dommeren vurderede, at der blev begået et frispark i situationen.

AaB havde i første halvleg flere afslutninger, men blot en enkelt gang måtte Nicolai Larsen hive en fin redning frem på en spids afslutning fra Allan Sousa.

Efter pausen headede Stefan Thordarson en stor chance i handskerne på Nico Mantl fra tæt hold, inden Allan Sousa efter 62 minutter bragte AaB foran med 1-0, da han sparkede en returbold fra Louka Prips afslutning i kassen.

I modsatte ende hev Nico Mantl to store fodparader frem for at forhindre en Silkeborg-udligning, men fem minutter før tid headede Alexander Busch et kantfrispark i nettet til slutresultatet 1-1.

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst, og køb billetter til returopgøret på Aalborg Portland Park på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan finde billetter til den vigtige 3F Superligakamp på søndag mod Lyngby Boldklub.

Uafgjort i første pokalsemifinale

25. april 2023 kl. 20:53 af Rasmus Estrup

Med en sen scoring af Silkeborg I.F. endte første semifinaleopgør mellem AaB og Silkeborg I.F. 1-1 efter et nordjysk føringsmål af Allan Sousa. Pokalsemifinalernes returopgør spilles på torsdag i næste uge på Aalborg Portland Park. Køb billetter her.

Første semifinaleopgør begyndte med AaB mest på bolden og med Silkeborg I.F. stående mere dybt med håb om at slå til på omstillinger. Hverken hjemmeholdet eller de nordjyske gæster kunne dog spille sig frem til chancer, før Tonni Adamsen i 15. minut blev sendt i dybden på en lang bold. Silkeborg-angriberen driblede herefter forbi Lars Kramer, inden han fik sin afslutning i AaB-feltet blokeret af Daniel Granli.

Dette åbnede for chancer i modsatte ende, hvor Allan Sousa kort efter blev spillet fri til en stor mulighed. Brasilianeren kiksede desværre sin afslutning, der dog blev blokeret ud til et hjørnespark.

I forlængelse af hjørnesparket blev et indlæg slået ind til Nicklas Helenius, som steg til vejrs og headede bolden op i målhjørnet via undersiden af overliggeren. Dommer Jakob Carlsen vurderede dog, at der blev begået et frispark i situationen, og scoringen blev annulleret.

I 22. minut spillede AaB sig frem til en ny afslutningsmulighed til Allan Sousa, der denne gang afsluttede lige på Nicolai Larsen.

Selvom størstedelen af spillet foregik på hjemmeholdets banehalvdel resten af første halvleg, førte anden halvdel af første halvleg blot til et blokeret forsøg fra Iver Fossum, et langskud fra Kristoffer Pallesen, der gik langt over, og et hug fra Nicklas Helenius i en Silkeborg-blokade, inden Allan Sousa i tillægstiden testede Nicolai Larsen fra en spids vinkel.

Dermed sluttede første halvleg målløst, og mens AaB havde været toneangivende før pausen, var det hjemmeholdet, der begyndte anden halvleg bedst.

Seks minutter efter pausen slog indskiftede Kasper Kusk et indlæg ind til kanten af det lille målfelt, hvorfra Stefan Thordarson headede bolden lige i handskerne på Nico Mantl.

Ti minutter inde i anden halvleg sparkede Søren Tengstedt, der ligesom de to andre tidligere AaB-spillere Kasper Kusk og Lukas Klitten var blevet indskiftet i pausen, en afslutning i AaB-feltet forbi mål.

Efter 62 minutter kunne Allan Sousa så bringe AaB i front på holdets første chance i anden halvleg. En høj bold over Silkeborg-defensiven blev løbet op af Louka Prip, der dog fik sin afslutning reddet af Nicolai Larsen, men returbolden røg ud til Allan Sousa, som sparkede AaB foran med 1-0.

Umiddelbart efter sendte Oscar Hiljemark Lucas Andersen og Jakob Ahlmann på banen, og med lidt over et kvarter igen blev også Kasper Jørgensen og Marco Ramkilde indskiftet.

Silkeborg I.F. sendte i AaB-enden et blokeret forsøg og en forbier afsted, inden Allan Sousa i modsatte ende tvang Nicolai Larsen ud i en flot redning på et langskud.

Ti minutter før tid måtte Nico Mantl i to omgange agere redningsmand for AaB. Først driblede Oliver Sonne sig frem til en stor chance, som AaB's tyske keeper hev en stærk fodparade frem på, men hjemmeholdet fastholdt bolden og fandt med et indlæg Tonni Adamsen tæt under mål, men også denne gang var Nico Mantls fødder i vejen. Herefter blev Sebastian Otoa skiftet ind.

Fem minutter før tid lykkedes det så Silkeborg I.F. at udligne til 1-1, da Alexander Busch headede et kantfrispark fra Kasper Kusk i nettet.

I det andet tillægsminut var Sebastian Otoa tæt på at finde vej til netmaskerne efter et hjørnespark, men den unge forsvarsspiller dirigerede bolden over mål.

Dermed sluttede kampen 1-1 og alt er således lige inden returkampen, der spilles på Aalborg Portland Park torsdag 4. maj kl. 17.30. Køb billetter til kampen på www.billet.aabsport.dk, hvor du også kan sikre dig billetter til AaB's næste hjemmekamp i 3F Superligaen søndag 30. april kl. 14.00 mod Lyngby Boldklub.

Matchfacts - Pokalen, semifinale, 1. opgør

Silkeborg I.F.-AaB 1-1 (0-0)
63. min 0-1 Allan Sousa, 86. min 1-1 Alexander Busch
Advarsler Silkeborg I.F.: Ingen
Advarsler AaB: Allan Sousa (68), Kristoffer Pallesen (70), Nico Mantl (86)
3.751 tilskuere på Jysk Park

Silkeborg I.F. (4-3-3): Nicolai Larsen, Oliver Sonne, Tobias Salquist, Alexander Busch, Robin Østrøm (46: Lukas Klitten), Stefan Thordarson (80: Lasse Vigen), Mark Brink (73: Pelle Mattsson), Anders Klynge, Sebastian Jørgensen (46: Søren Tengstedt), Tonni Adamsen, Mads Kaalund (46: Kasper Kusk).

AaB (4-3-3): Nico Mantl, Kristoffer Pallesen, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Daniel Granli (65: Jakob Ahlmann), Pedro Ferreira (74: Kasper Jørgensen), Malthe Højholt, Iver Fossum, Louka Prip (65: Lucas Andersen), Nicklas Helenius (74: Marco Ramkilde), Allan Sousa (84: Sebastian Otoa).

Dommer: Jacob Karlsen

Hiljemark om første pokalsemifinale

25. april 2023 kl. 08:15 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 gæster AaB Silkeborg I.F. på Jysk Park i den første af to pokalsemifinaler.

Inden aftenens kamp kan du i dette interview høre fra AaB's cheftræner Oscar Hiljemark, der glæder sig til semifinalekampen.

Se her, hvordan du kan støtte AaB på tribunen i aften, og har du ikke mulighed for at være på tribunen i aften, kan kampen ses på TV3+ og Viaplay med optakt fra kl. 18.30.