AaB fik blot ét point i Herning

14. april 2023 kl. 20:52 af Rasmus Estrup

AaB fik kun et enkelt point med fra fredagskampen på MCH Arena mod FC Midtjylland, da hjemmeholdet i 82. minut udlignede til slutresultatet 1-1. Allan Sousa havde ellers bragt AaB foran i slutningen af første halvleg.

Opgøret begyndte livligt med tidlige muligheder i begge ender. Hjemmeholdets Oliver Sørensen sparkede efter et minut forbi fra en spids vinkel, og efter tre minutter sigtede Allan Sousa mod målhjørnet på et direkte hjørnespark, som Jonas Lössl måtte ud i fuld længde for at afværge.

Derefter havde Iver Fossum et langskud, der gik langt over, og Gustav Isaksen blev blokeret i AaB-feltet af Lars Kramer, inden stadionuret passerede femte minut.

11 minutter inde i fredagskampen tog Gustav Isaksen sigte fra en god position i udkanten af feltet, men den flade FCM-afslutning reddede Nico Mantl i AaB-målet. Syv minutter senere sad et hovedstød fra hjemmeholdets Frederik Heiselberg lige på AaB-keeperen, inden Nicklas Helenius i modsatte ende sparkede et fladt langskud forbi.

Midt i første halvleg kom AaB frem til flere gode muligheder. Først drejede Louka Prip rundt i FC Midtjyllands felt og trykkede på kassen, men afslutningen sad lige på FCM-keeperen. Kort efter fik Allan Sousa og Louka Prip en stor omstillingsmulighed, og igen endte det med en afslutning fra sidstnævnte, der kunne se Jonas Lössl skubbe afslutningen ud af feltet. Her samlede Allan Sousa bolden op, og brasilianerens giftige indlæg ramte overliggeren, hvorefter hjemmeholdet kunne ånde lettet op.

Efter 26 minutter var det så hjemmeholdet, der fik en stor kontrachance, men igen kom Nico Mantl i vejen for afslutningen, der denne gang faldt fra Armin Gigovic.

Seks minutter senere fik AaB kampens hidtil største chance, da Louka Prip med et præcist indlæg fandt en helt fri Nicklas Helenius midt for mål. AaB-angriberens hovedstød fra kanten af det lille felt sad desværre lige på Jonas Lössl, der dog blev tvunget til at give en returbold til Allan Sousa, som også fik sit forsøg en meter fra målstregen reddet, inden han blev vinket offside.

Ti minutter før pausen fik Louka Prip to afslutninger i hjemmeholdets felt blokeret, inden også Younes Bakiz få sekunder senere ramte en blokade. AaB fortsatte med at trykke på, og et par minutter senere blev et langskud fra Louka Prip afrettet, så det desværre sneg sig lige forbi stolpen.

Fire minutter før pausen var der endelig gevinst for AaB. Daniel Granli headede et indlæg fra bagerste område på tværs til Allan Sousa, og AaB's nummer syv flugtede læderet i netmaskerne ved modsatte opstander til en nordjysk føring på 1-0.

Kort inden pausefløjtet testede Armin Gigovic Nico Mantl med et kompetent langskud, men tyskeren reddede flot forsøget mod højre målhjørne.

Anden halvlegs første par chancer tilfaldt FC Midtjyllands Gustav Isaksen. Den første sendte han op på tribunen, mens den anden - en stor omstillingschance, hvor han endte alene med Nico Mantl - blev reddet af AaB's tyske keeper, der hev en stærk fodparade frem.

I 62. minut blev Lucas Andersen og Pedro Ferreira sendt på banen umiddelbart inden Nicklas Helenius sendte et frispark fra en farlig position lige i favnen på FC Midtjyllands målmand. Sidstnævnte skulle heller ikke anstrenge sig meget for at samle et fladt forsøg fra Allan Sousa op kort efter.

Midt i anden halvleg blev et indlæg fra Malthe Højholt sendt ind i panden på Nicklas Helenius, der dog headede forbi, og 20 minutter før tid kunne Nico Mantl i modsatte ende sætte hænderne på et fladt hug fra Kristoffer Olsson.

Efter 78 minutter sparkede Aral Simsir et giftigt frispark lige uden for AaB-feltet mod mål. Frisparket var med en afretning i AaB-muren ved at snyde Nico Mantl, men AaB-keeperen fik armen på bolden, der fortsatte ind på stolpen og væk fra målet.

I modsatte ende var Lucas Andersen tæt på at udbygge AaB's føring kort efter, da han driblede sig frem til en afslutning midt i feltet. Men forsøget blev reddet af en refleksredning fra Jonas Lössl, der dog sendte returbolden ud til Nicklas Helenius, som efterfølgende blev vinket offside.

Blot et minut senere kunne FC Midtjylland så udligne til 1-1, da Gustav Isaksens langskud tog en heldig afretning og klistrede sig op ad den ene opstander.

Fem minutter før tid fik gæsternes indskiftede angriber Edward Chilufya sendt en afslutning lige på AaB-målmanden, og kort efter satte AaB Marco Ramkilde på banen.

Tillægstiden bød på et par muligheder til hjemmeholdet, der dog ikke kunne finde vej til netmaskerne for anden gang. Dermed sluttede kampen 1-1.

Pointdelingen betyder, at AaB inden weekendens øvrige kampe ligger på 11. pladsen med syv point op til AC Horsens over nedrykningsstregen.

AaB's næste kamp spilles om en uge, fredag 21. april på udebane mod Silkeborg I.F. Næste hjemmekamp i 3F Superligaen følger søndag 30. april kl. 14.00 mod Lyngby Boldklub. Du kan købe billetter til hjemmekampen her.

Matchfacts - 3F Superliga, Kvalifikationsspil, 25. spillerunde

FC Midtjylland-AaB 1-1 (0-1)
42. min 0-1 Allan Sousa, 82. min 1-1 Gustav Isaksen
Advarsler FC Midtjylland: Mads Døhr Tychosen (33), Juninho (59)
Advarsler AaB: Rasmus Thelander (78), Pedro Ferreira (87), Iver Fossum (90)
7.334 tilskuere på MCH Arena

FC Midtjylland (4-4-2): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Stefan Gartenmann, Juninho, Mads Døhr Thychosen (57: Paulinho), Emiliano Martínez (57: Aral Simsir), Kristoffer Olsson, Armin Gigovic, Oliver Sørensen (74: Edward Chilufya), Gustav Isaksen, Frederik Heiselberg (Junior Brumado).

AaB (4-3-3): Nico Mantl, Kristoffer Pallesen, Lars Kramer, Rasmus Thelander, Daniel Granli, Iver Fossum, Malthe Højholt, Younes Bakiz (62: Pedro Ferreira), Louka Prip (62: Lucas Andersen), Nicklas Helenius (88: Marco Ramkilde), Allan Sousa.

Dommer: Jacob Karlsen

Hiljemark om fredagskampen mod FC Midtjylland

14. april 2023 kl. 09:35 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 spiller AaB på udebane mod FC Midtjylland i 24. spillerunde i 3F Superligaens Kvalifikationsspil.

Efter torsdagens forberedende træning satte Oscar Hiljemark ord på fredagskampen i Herning. Se hele interviewet i videoen øverst.

Klik her for at se, hvordan du kan støtte AaB på tribunen i aften. Har du ikke mulighed for at følge kampen fra tribunen, kan opgøret ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00 eller høre i radioens P4.

Vidste du om FC Midtjylland og AaB…

13. april 2023 kl. 15:43 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligakamp nummer 69 mellem FC Midtjylland og AaB. Statistikken siger 25 sejre til AaB, ti uafgjorte og 33 nederlag samt en målscore på 79-95 set med AaB’s øjne.

- at hvis AaB i morgen aften besejrer FC Midtjylland eller spiller uafgjort, vil det være tredje 3F Superligakamp i træk med point mod uldjyderne. Det har AaB ikke præsteret siden april 2013-juli 2014, hvor det blev til fire sejre og en uafgjort i træk mod FC Midtjylland.

- at AaB kun har fået point i fem ud af de seneste 13 3F Superligakampe mod FC Midtjylland. Men betragtes kun de seneste fem opgør afviklet på MCH Arena, har AaB præsteret tre sejre, en uafgjort og et nederlag samt formået at holde nullet i tre af de fem kampe.

- at AaB senest var på besøg i Herning 4. september 2022, hvor scoringer af Pedro Ferreira og Allan Sousa sørgede for en 2-0 gevinst til Hele Nordjyllands Hold.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Allan Sousa (1 mål) og Pedro Ferreira (1) også Nicklas Helenius (6 mål), Iver Fossum (1) og Daniel Granli (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod FC Midtjylland.

- at AaB har holdt FC Midtjylland fra at score i de to seneste 3F Superligakampe, der er endt med fire point til AaB. Hvis det lykkes AaB for tredje kamp i træk at holde FC Midtjylland fra at score, vil det være første gang i 3F Superligaen, at AaB præsterer tre clean sheets i træk mod FC Midtjylland.

- at udeholdet har fået point i ti ud af de 11 seneste 3F Superligakampe mellem FC Midtjylland og AaB. Otte kampe er endda endt med en sejr til udeholdet, hvorimod kun en enkelt kamp er endt med tre point til hjemmeholdet.

- at ud af de 68 tidligere 3F Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 26 tilfælde, hvilket har resulteret i 20 sejre, tre uafgjorte og kun tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 39 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, fire uafgjorte og 30 nederlag.

- at dommer Jacob Karlsen i morgen aften dømmer sin niende 3F Superligakamp – og den tredje med deltagelse af AaB – siden debuten i august 2022.

- at Kristoffer Pallesen og Malthe Højholt fredag aften kan blive noteret for henholdsvis officiel kamp nummer 175 og 75 for AaB.

- at AaB’s fire seneste 3F Superligakampe på datoen 14. april alle har givet sejr til AaB, heraf de to seneste på udebane.

- at AaB senest  var i aktion på datoen 14. april, da Louka Prips enlige træffer på Brøndby Stadion for et år siden sørgede for en 1-0 sejr til AaB og dermed cementerede AaB’s daværende tredjeplads i 3F Superligaen.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

AaB TV: Fem seneste AaB-mål på MCH Arena

13. april 2023 kl. 13:57 af Rasmus Estrup

Fredag aften kl. 19.00 spiller AaB ude mod FC Midtjylland på MCH Arena, og du kan se, hvordan du kan støtte Hele Nordjyllands Hold i Herning her.

Inden kampen kan du i dette tilbageblik se AaB's fem seneste fuldtræffere på MCH Arena.

Se blandt andet et langskud af Louka Prip, samt målene fra de to 2-0-udesejre over FC Midtjylland i 2022, hvor Allan Sousa, Pedro Ferreira, Daniel Granli og Kasper Høgh stod for scoringerne.

Har du ikke mulighed for at se kampen fra tribunen, kan opgøret følges på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00.

AaB inviterer partnerklubber til AaB-AC Horsens

13. april 2023 kl. 08:50 af Rasmus Estrup

AaB's mange nordjyske partnerklubber inviteres til Partnerklubbernes Dag på Aalborg Portland Park, når AaB søndag 7. maj kl. 12.00 møder AC Horsens 3F Superligaens Kvalifikationsspil.

Til kampen er der gratis adgang for alle tilmeldte partnerklubber, og udvalgte partnerklubber vil desuden blive inddraget i indløbet med AaB’s 3F Superligaspillere eller i pausekonkurrencen på grønsværen.

Fanzonen åbner allerede kl. 9.30, og her vil der være en masse sjove aktiviteter, så alle kan komme i den rette fodboldstemning.

Alle fodboldformænd i partnerklubberne vil i dag modtage en mail fra AaB angående tilmelding. Har man ikke modtaget en mail senest fredag 14. april kl. 12.00, skal man kontakte mro@aab-as.dk.

Tilmelding sker efter først-til-mølle-princippet via det link, der er blevet tilsendt over mail, og klubberne må kun tilmelde sig én gang. Hver klub kan tilmelde sig med op til 150 deltagere.

Sidste frist for tilmelding er tirsdag 25. april.