Kramer overtager firtallet i AaB

12. september 2022 kl. 12:25 af Brian Andersen

Trøjenummeret er blevet ledigt efter Mathias Ross’ nylige skifte til Galatasaray SK.

23-årige Lars Kramer har gjort en strålende figur i sine ni første officielle kampe for AaB. Dog måtte han, efter fuld spilletid i de første otte kampe, i går lade sig udskifte efter 29 minutter efter et sammenstød.

Lars Kramer forventes dog igen at være til rådighed, når AaB lørdag gæster Aarhus til den jyske klassiker mod AGF.

Nederlag til U/19 og U/17 - sejr til U/15

12. september 2022 kl. 09:59 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Silkeborg I.F.-AaB 3-0

AaB’s U/19 Ligamandskab tabte weekendens udekamp mod Silkeborg I.F. med 3-0.

I en tempofyldt indledning havde AaB’erne ellers to friløbere, som desværre blev misset, og i stedet kunne Silkeborg I.F udnytte et nordjysk boldtab og gøre det til 1-0 kort før pausen.

Otte minutter efter pausen udbyggede Silkeborg I.F. til 2-0, og 12 minutter før tid lukkede hjemmeholdet kampen med scoringen til 3-0.

- Selvom vi faktisk havde bolden mest og kunne have været foran ved pausen, så var det kampen igennem Silkeborg I.F., der skabte de fleste chancer. Så vi skal være bedre til at forvalte vores tid på bolden, bryde modstanderne ned og udnytte vores chancer, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Vi må også rose Silkeborg I.F. for at spille godt, og de lykkedes med at spille sig igennem vores defensiv, hvor vi ikke var så kompakte, som vi gerne ville. Og så var de effektive foran mål, siger Lars Noer Madsen.

AaB’s næste U/19 Ligakamp spilles på Hornevej på fredag kl. 17.30 mod FC Midtjylland. Inden fredagskampen ligger AaB på 10. pladsen i U/19 Ligaen med seks point.

U/17 Ligaen: Silkeborg I.F.-AaB 6-2

Heller ikke i U/17 Ligaen lykkedes det AaB at tage point med fra lørdagsbesøget i Silkeborg.

AaB havde i begyndelse af kampen optræk til chancer, men et effektivt Silkeborg-mandskab bragte sig i front efter 11 minutter, og herfra sad hjemmeholdet på det hele. Midt i første halvleg blev føringen fordoblet på et straffespark og lige inden pausen scorede hjemmeholdets Sebastian Biller Mikkelsen endda også sit tredje mål i kampen, da han på direkte frispark gjorde det til pausestillingen 3-0.

Lige efter pausen jagtede AaB en reducering i håb om at få spænding tilbage i opgøret, men inden for anden halvlegs ti første minutter havde Silkeborg I.F. scoret yderligere to gange - en gang mere ved Sebastian Biller Mikkelsen - og efter 62 minutter blev det også 6-0 til hjemmeholdet.

I de døende minutter reducerede AaB’s Bertram Peter Skovgaard først til 6-1 på et straffespark, inden Albert Heyde på oplæg fra Malthe Holt Nielsen pyntede på resultatet med reduceringen til slutresultatet 6-2.

- Havde vi truffet nogle bedre beslutninger, da vi i det første kvarter havde flere god optræk til muligheder, kunne vi have fået en god start. I stedet tog Silkeborg I.F. over, og de var bedre end os på alle parametre resten af kampen, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi spillede ikke en god kamp, og vores forsvar af eget felt, som ellers har været fint i de tidligere kampe, var under niveau, ligesom at vi heller ikke fik skabt nær så meget offensivt som dem, selvom boldbesiddelsen var jævnbyrdig, siger U/17 Ligatræneren.

AaB’s U/17 Ligahold har fortsat sæsonens første sejr til gode og står med to point efter fem kampe. Næste U/17 Ligakamp spilles også på fredag kl. 17.30 mod FC Midtjylland på AaB’s anlæg på Hormevej.

U/15 Ligaen: Silkeborg I.F.-AaB 1-4

AaB’s U/15 Ligahold kunne som det eneste af de tre AaB Akademihold i Silkeborg tage retur til Aalborg med en sejr.

Efter en fin indledning på kampen kunne Valdemar Rubæk Vestergaard midt i første halvleg gøre det til 1-0 efter oplæg fra Malthe Egebæk Mortensen.

26 minutter inde i kampen lagde Christian Eriksen op til Johan Hvistendahl, som fordoblede AaB’s føring, og tre minutter før pausen eksekverede Valdemar Rubæk Vestergaard et straffespark til pauseføringen 3-0.

Midt i anden halvleg reducerede Silkeborg I.F. til 3-1, men i sidste minut lukkede Valdemar Rubæk Vestergaard kampen, da han efter en assist fra Christoffer Donslund sendte sit tredje mål i kassen til slutresultatet 4-1.

AaB’s U/15 Ligahold indtager tredjepladsen i U/15 Ligaen med otte point efter fire kampe. Næste kamp spilles lørdag kl. 13.00 på Hornevej mod FC Midtjylland.

AaB TV: AaB-Lyngby Boldklub 1-1

12. september 2022 kl. 07:02 af Rasmus Estrup

AaB og Lyngby Boldklub spillede søndag 1-1, da de to hold mødtes på Aalborg Portland Park i niende runde af 3F Superligasæsonen.

Trods en fin AaB-indledning kunne Lyngby Boldklub bringe sig foran med 1-0 kort inden pausefløjtet, da Kasper Jørgensen stod fri på et indlæg og sparkede bolden i nettet.

Tidligt i anden halvleg udlignede Allan Sousa, da Milan Makaric pressede Lyngby-keeperen til en fejlaflevering, der sad lige i sokkerne på AaB's brasilianer. Allan Sousa trak herefter ind i feltet og sparkede flot læderet i nettet ved bagerste stolpe.

Mod slutningen var gæsterne tættest på, men yderligere scoringer udeblev, og opgøret endte 1-1.

I videoen øverst kan du se et sammendrag af opgøret.

Sousa-scoring i remis mod Lyngby Boldklub

11. september 2022 kl. 16:01 af Rasmus Estrup

Foran 8.657 tilskuere på Aalborg Portland Park spillede AaB søndag eftermiddag uafgjort mod Lyngby Boldklub. Gæsterne kom foran ved Kasper Jørgensen i slutningen af første halvleg, og straks efter pausen udlignede Allan Sousa til slutresultatet 1-1.

På et stemningsfyldt Aalborg Portland Park var det AaB, der lagde mest lovende ud, men de fine takter blev ikke omdannet til chancer i indledningen. Der gik således 18 minutter før første AaB-afslutning, som kom fra Louka Prip, da han fra distancen sendte bolden lige forbi fjerneste stolpe.

Efter 27 minutter måtte Lars Kramer udgå med en skade efter et sammenstød på midten, og dermed blev der kort efter AaB-debut til AaB Akademiets Sebastian Otoa, der overtog pladsen i midterforsvaret ved siden af Kristoffer Pallesen resten af kampen.

Som halvlegen skred frem, blev opgøret mere og mere jævnbyrdigt, og efter 34 minutter havde gæsterne deres første afslutning, da Alfred Finnbogason flugtede over AaB-målet fra en ellers fin position i feltet.

Efter 42 minutter var gæsterne igen på spil, da Sævar Magnusson sled sig til en afslutning midt for mål. Afslutningen sad dog lige på Josip Posavec.

To minutter senere fandt et indlæg fra Kilian Ludewig vej til Milan Makaric, der kastede sig frem i læderet på kanten af det lille felt. Desværre fik serberen dirigeret læderet forbi mål.

I tillægstiden til første halvleg fik AaB spillet sig frem til endnu en chance. Denne gang blev Allan Sousa sat op til afslutning i feltet, men brasilianeren ramte en blokade fra gæsterne.

Kort inden pausefløjtet kunne gæsterne så bringe sig i spidsen. Et indlæg fra AaB's højreside endte i bagerste område af feltet hos en fri Kasper Jørgensen, der sparkede Lyngby Boldklub foran til pausestillingen 1-0.

Fra anden halvlegs første fløjt kom Malthe Højholt på banen, og et minut efter pausen kunne Allan Sousa udligne til 1-1. Milan Makaric pressede Lyngby-målmand Mads Kikkeborg til at sende bolden lige ud i fødderne på Allan Sousa. Sidstnævnte trak ind i feltet og sparkede resolut udligningen i nettet ved fjerneste stang.

AaB sad godt på spillet i begyndelsen af anden halvleg, hvor Sebastian Otoa også kom til et hovedstødsforsøg efter en nordjysk dødbold. Headeren endte over målet, og det samme var tilfældet for et hovedstød fra udeholdet et par minutter senere.

Herefter fulgte indskiftninger af Younes Bakiz og Oliver Ross, men 63 minutter inde i kampen fik Lyngby-indskifter Frederik Gytkjær en friløber mod Josip Posavec, som angriberen sparkede forbi AaB-målet.

Straks efter fik AaB så tilkendt et straffespark i modsatte ende, da Oliver Ross blev stemplet, men et VAR-gennemsyn klarlagde, at forseelsen blev begået uden for feltet - og frisparket fik AaB ikke udnyttet.

Et kvarter før tid driblede Younes Bakiz sig flot frem til en spids afslutning, der blev blokeret, og kort efter sparkede Kasper Jørgensen først en afslutning i modsatte ende forbi mål, inden Mathias Kristensens hovedstød ligeledes gik forbi.

Frederik Gytkjær havde også et forbigående hovedstød, inden Jakob Ahlmann kom på banen for Hele Nordjyllands Hold fem minutter før tid.

I 90. minut fik Lyngby Boldklubs Mathias Kristensen en stor mulighed, som han hamrede op på 3F Tribunen, og hverken AaB eller Lyngby Boldklub fik i tillægstiden skabt den afgørende scoring. Dermed sluttede opgøret 1-1.

AaB's næste kamp spilles lørdag kl. 17.00 på udebane mod AGF. Næste hjemmekamp venter fredag 30. september mod OB. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superliga, grundspil, 9. spillerunde

AaB-Lyngby Boldklub 1-1 (0-1)
45. min 0-1 Kasper Jørgensen, 47. min 1-1 Allan Sousa
Advarsler AaB: Allan Sousa (72)
Advarsler Lyngby Boldklub: Magnus Kaastrup (57), Marcel Rømer (58), Totchi Chukwuani (66)
8.657 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kilian Ludewig, Kristoffer Pallesen, Lars Kramer (29: Sebastian Otoa), Andreas Poulsen (85: Jakob Ahlmann), Iver Fossum, Pedro Ferreira (46: Malthe Højholt), Lucas Andersen (60: Younes Bakiz), Louka Prip, Milan Makaric (60: Oliver Ross), Allan Sousa.

Lyngby Boldklub (4-4-2): Mads Kikkenborg, Kasper Jørgensen, Marcel Rømer, Pascal Gregor, Adam Sørensen, Magnus Westergaard (90: Lucas Hey), Alfred Finnbogason (60: Frederik Gytkjær), Tochi Chukwauani (68: Casper Winther), Magnus Kaastrup (68: Rasmus Thellufsen), Sævar Magnusson, Mathias Kristensen.

Dommer: Peter Kjærsgaard