AaB TV: FC Midtjylland-AaB 0-2

5. september 2022 kl. 06:52 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går 2-0 på udebane over FC Midtjylland efter en stærk holdindsats af Hele Nordjyllands Hold.

Pedro Ferreira bragte efter en halv time AaB foran med 1-0 på et langskud, som målmand Jonas Lössl burde have gjort mere ved.

12 minutter inde i anden halvleg fordoblede Allan Sousa AaB's føring, da han på Lucas Andersens oplæg gjorde det til 2-0. Målet skulle dog gennem et VAR-gennemsyn for at blive godkendt.

FC Midtjylland kom mest frem til langskud, og på et frispark uden for feltet leverede Josip Posavec en stor redning på forsøget fra Pione Sisto.

Dermed vandt AaB søndagens udekamp med 2-0.

Se alle chancer fra opgøret i sammendraget øverst, og køb billet til AaB's næste kamp, der spilles søndag kl. 14.00 på Aalborg Portland Park mod Lyngby Boldklub her.

Stærk udesejr over FC Midtjylland

4. september 2022 kl. 19:51 af Rasmus Estrup

Med en stærk og disciplineret indsats kunne AaB søndag tage tilbage til Hornevej med en 2-0-sejr fra MCH Arena over FC Midtjylland. Pedro Ferreira åbnede målscoringen inden pausen, og i anden halvleg udbyggede Allan Sousa til slutresultatet.

Hjemmeholdet sad mest på kuglen i indledningen, og inden for de første otte minutter havde Gustav Isaksen haft et nærgående indlæg og Pione Sisto sendt et par ufarlige langskud afsted.

Efterfølgende blev det også til hovedstød over mål fra Erik Sviatchenko, inden Milan Makaric i tiende minut fik AaB's første gode mulighed, da han tacklede sig frem til en venstrebensafslutning i feltet. Afslutningen sad dog lige i handskerne på FC Midtjylland-målmand Jonas Lössl.

Dette var startskuddet på en god AaB-periode med et højt og effektivt pres, og en håndfuld minutter senere var AaB igen på spil, da Allan Sousa slog et godt hjørnespark ind i hjemmeholdets felt. Dette endte med en nedfaldsbold hos Kilian Ludewig, der straks sparkede mod mål, men måtte se forsøget afrettet ud til et nyt hjørnespark.

Ca. midtvejs i første halvleg kom AaB-anfører Lucas Andersen til afslutning, da Louka Prip sendte et indlæg mod bagerste område, men hovedstødet fra AaB-kaptajnen endte i sidenettet.

I 30. minut lykkedes det AaB at omsætte de gode AaB-minutter til en scoring. Efter en høj erobring af Louka Prip fik Iver Fossum først en afslutning blokeret på kanten feltet, hvorefter bolden endte hos en velspillende Pedro Ferreira omkring feltets bue. Herfra sparkede portugiseren læderet på kassen, og da Jonas Lössl tog for let på skuddet og blot fik det yderste af fingerspidserne på kuglen, fortsatte bolden via indersiden af stolpen i nettet til en nordjysk føring på 1-0.

Et par minutter senere prøvede hjemmeholdet at svare tilbage, men Pione Sistos aftræk fra kanten af feltet gik over Josip Posavec' mål, og heller ikke Juninhos langskud fire minutter før pausen sad inden for rammen.

Fem minutter efter pausen tog Evander sigte langt udefra, men afslutningen voldte ikke besvær for Josip Posavec.

12 minutter efter pausen fandt Lucas Andersens fine stikning Allan Sousa, som var løbet igennem FCM-forsvaret og alene over for Jonas Lössl sparkede bolden fladt i nettet til 2-0 via indersiden af fjerneste opstander. Først blev målet annulleret for offside, men efter et VAR-gennemsyn blev 2-0-scoringen godkendt.

Kort efter sparkede Gustav Isaksen lige på Josip Posavec fra distancen, og med 25 minutter tilbage blev Oliver Ross sendt på banen i stedet for Louka Prip.

Efterfølgende sparkede hjemmeholdets indskifter Henrik Dalsgaard over AaB-målet, inden Pione Sisto med et farligt direkte frispark tvang Josip Posavec ud i en klasseredning oppe i målhjørnet bag AaB-muren.

På det efterfølgende hjørnespark fik Anders Dreyer flugtet kuglen lige over tværribben, og samme adresse havde et nyt langskud fra Pione Sisto 20 minutter før tid.

Senere i samme minut tvang Pione Sisto med en stærk afslutning AaB-målmanden til en ny stor redning. Denne gang var Josip Posavec dog tvunget til en refleksredning med en efterfølgende returbold, som endte hos Evander, der dog headede forbi målet.

16 minutter før tid foretog cheftræner Lars Friis tre udskiftninger, da Jakob Ahlmann, Malthe Højholt og AaB-debutant Younes Bakiz blev sendt i aktion.

Fire minutter efter sparkede Evander en god mulighed over AaB-buret, og i modsatte ende sparkede debutant Younes Bakiz også lige over mål efter gode driblinger på tværs af feltet.

Ti minutter før tid forsøgte Iver Fossum sig også med en spids afslutning, der dog gik lige forbi, og i modsatte ende gik Evanders forsøg fra distancen også lige forbi AaB-målet tre minutter senere, hvor også Anosike Ementa var kommet på banen for Hele Nordjyllands Hold.

Selvom FC Midtjylland forsøgte at presse på mod slutningen stod AaB sikkert imod og sikrede sig sæsonens anden sejr. AaB har nu otte point, hvilket er et point færre end FC Midtjylland og Brøndby I.F.

AaB's næste kamp spilles søndag kl. 14.00 på Aalborg Portland Park mod Lyngby Boldklub. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superligaen, grundspil, 8. spillerunde

FC Midtjylland-AaB 0-2 (0-1)
30. min 0-1 Pedro Ferreira, 58. min 0-2 Allan Sousa
Advarsler FC Midtjylland: Evander (90)
Advarsler AaB: Pedro Ferreira (66)
8.953 tilskuere på MCH Arena

FC Midtjylland (4-3-3): Jonas Lössl, Joel Andersson (62: Henrik Dalsgaard), Erik Sviatchenko, Juninho, Paulinho (76: Charles), Kristoffer Olsson (62: Oliver Sørensen), Evander, Anders Dreyer, Gustav Isaksen (86: Edward Chilufya), Sory Kaba, Pione Sisto.

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kilian Ludewig, Lars Kramer, Mathias Ross, Andreas Poulsen (74: Jakob Ahlmann), Iver Fossum, Pedro Ferreira, Lucas Andersen (74: Malthe Højholt), Louka Prip (65: Oliver Ross), Milan Makaric (82: Anosike Ementa), Allan Sousa (74: Younes Bakiz).

Dommer: Morten Krogh

AaB TV: Fire mål mod FC Midtjylland

4. september 2022 kl. 08:50 af Rasmus Estrup

I aften kl. 18.00 gæster Hele Nordjyllands Hold MCH Arena og FC Midtjylland i 3F Superligaen.

Inden kampen kan du i dette tilbageblik få et gensyn med AaB's fire seneste fuldtræffere mod søndagens modstander.

Se et pokalmål af Louka Prip, Daniel Granlis flotte forårsscoring, Kasper Høghs debutmål for AaB og Iver Fossums hjørnesparksmål.

Dagens kamp kan følges på TV3 Sport med optakt fra kl. 17.00 eller høres i radioen på P4.

Bakiz kan få AaB-debut

3. september 2022 kl. 14:23 af Brian Andersen

Det samme gør målmand Josip Posavec, der i sidste weekend var sygdomsramt.

Efter lørdagens træningspas har AaB-cheftræner Lars Friis udtaget følgende 20 navne:

1 Josip Posavec, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferreira, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 21 Lars Kramer, 22 Theo Sander, 23 Younes Bakiz, 25 Andreas Poulsen, 28 Jeppe Pedersen, 31 Anders Noshe, 32 Kilian Ludewig og 38 Oliver Ross.

Daniel Granli og Kasper Høgh er ukampdygtige.

Der er kickoff kl. 18.00 på MCH Arena i Herning. Kampen kan ligeledes følges på TV3 Sport fra kl. 17.30 og i Liga på P4.