13. september 2022 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Håndsrækningsdragten, der er AaBs tredjedragt, lanceres med henblik på at støtte et velgørende formål. Det kommende år vil modtageren af støtten fra salget af trøjen være foreningen BHOV - Forældre til børn med særlige behov.

BHOV drives frivilligt af forældre til børn med særlige behov i Aalborg kommune og har til formål at skabe et fællesskab for pressede familier og samtidig sikre, at foreningens familier får den hjælp og støtte, der er behov for.

- Vi er vildt taknemmelige over, at der er blevet tænkt på os i forbindelse med den nye trøje. Det er enormt stort for os og for alle vores familier, og håndsrækningen betyder, at vi kan lave nogle arrangementer og udvikle fællesskaber for dem, som har brug for det, siger Marlene Qvist Simoni, der er formand for BHOV - Forældre til børn med særlige behov.

Håndsrækningstrøjen er en del af AaBs faste CSR-projekt, Hele Nordjyllands Håndsrækning, hvor man siden foråret 2015 halvårligt har doneret to kroner pr. tilskuer til hjemmekampe på Aalborg Portland Park til et velgørende formål.

Projektet blev i 2016 udbygget med lanceringen af den første håndsrækningstrøje, hvorigennem 100 kr. for hver solgt trøje er gået til et godt formål. Sidste års lyserøde trøje var dedikeret Idræt for Sindet Hjørring, der er en lokal idrætsforening drevet af og for mennesker, der har enten fysiske eller psykiske udfordringer.

Den lyserøde håndsrækningstrøje er udsolgt, og Idræt for Sindet Hjørring støttes således med 42.000 kr. af AaB, Macron og sidste års hovedpartner, Spar Nord

I alt er der siden 2015 blevet uddelt 1.358.136 kr. til velgørende formål gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning.

Opbakning fra Arbejdernes Landsbank og Macron
Det er gennem et samarbejde med Arbejdernes Landsbank og Macron, at det er muligt for AaB at skabe en håndsrækningstrøje, hvoraf 100 kr. doneres til et godt formål.

Arbejdernes Landsbank afgiver således en stor del af deres plads på trøjens bryst, der prydes af "Hele Nordjyllands Håndsrækning.Derudover donerer AaB, Arbejdernes Landsbank og Macron hver især en tredjedel af beløbet.

- Vores fans har taget godt imod de tidligere håndsrækningstrøjer, som har støttet velgørende formål i Nordjylland. At både Macron og Arbejdernes Landsbank har ønsket at bakke op om en ny håndsrækningstrøje, er derfor meget glædeligt. For os er det nemlig en fremragende måde at give noget tilbage til de nordjyder, der altid bakker op om klubben, siger AaB's administrerende direktør, Thomas Bælum.

Mintfarvet trøje med striber
Den nye mintfarvede spillerdragt er skabt i et tæt samarbejde med Macron, og faste elementer fra AaBs klubdragt indgår i designet.

Trøjen er således fuld af striber, mens også kraven, ærmerne og strømperne indeholder rød-hvide striber.

Derudover er det AaBs hjerteformede håndsrækningslogo, der pryder det ene bryst, mens Macrons røde logo pryder det andet bryst.

Ligesom både klubtrøjen og andentrøjen er også håndsrækningstrøjen skabt i et særligt miljøvenligt materiale af 100 procent genanvendt plastic. Én trøje består således af plastik fra 13 halv-liters plasticflasker.

Håndsrækningstrøjen får premiere på lørdag
I alt er 375 velgørenhedstrøjer til salg fra i dag. Disse kan købes via AaBs webshop på aabshoppen.dk.

Prisen for trøjen er 499 kr. for voksne og 449 kroner for børn.

Trøjerne sælges resten af indeværende sæson, hvorefter salget gøres op. For hver solgt trøje går 100 kroner til BHOV.

AaB-spillerne vil bære den nye trøje første gang på lørdag i 3F Superligakampen på udebane mod AGF.

Tidligere modtagere af Hele Nordjyllands Håndsrækning:
Safe House - Aalborg - efterår 2022 - Endnu ikke afsluttet
CarpeDiem - forår 2022 - 155.266 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Idræt for Sindet Hjørring - velgørenhedstrøje 2021 – 42.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
FrivilligAalborg- 2020 og 2021 - 172.138 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Personaleforeningerne ved Aalborg Universitetshospital og Regionshospitalet Vendsyssel – velgørenhedstrøje 2020 – 40.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Gestus Nord – velgørenhedstrøje 2019 – 41.400 (100 kr. pr. solgt trøje)
Barnets Blå Hus i Vesthimmerland – efterår 2019 – 112.196 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Skyggebørn – forår 2019 – 83.880 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
AaB Support Club og AaB TIFO KAOS – velgørenhedstrøje 2018 - 38.400 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
Ønskeland – efterår 2018 – 108.652 kr.(2 kr. pr. tilskuer)
Foreningen Grønlandske Børn – forår 2018 – 85.908 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Børn i sorg – Sorggrupperne i Aars – efterår 2017 – 109.850 kr. (2 kr. pr. tilskuer)
Veteran Oasen – velgørenhedstrøje 2017 – 90.000 kr. (100 kr. pr. solgt trøje)
KildehusetFountainhouse – forår 2017 – 31.249 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Broen Aalborg – efterår 2016 – 69.093 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
Hjerterummet og Cykel20 – forår 2016 – 57.357 kr. (1 kr. pr. tilskuer)
The BackToLife Project – efterår2015 – 66.410 kr.(1 kr. pr. tilskuer)
HeadspaceAalborg – forår 2015 – 54.337 kr. (1 kr. pr. tilskuer)

AaB TV: Årets Partnerklub - St. Restrup I.F.

12. september 2022 kl. 15:26 af Rasmus Estrup

AaB hyldede i går alle sine partnerklubber ved Partnerklubbernes Dag. En dag, der var arrangeret i samarbejde med Macron, Goal Station og Unisport, som inviterede flere end 3.000 medlemmer af partnerklubberne på Aalborg Portland Park.

I pausen overrakte AaB og Designa Aalborg blandt andet prisen for Årets Partnerklub 2022, og hæderen gik til St. Restrup I.F., der fik et gavekort på 20.000 kr. til sportsudstyr fra Macron.

I indslaget øverst fra AaB TV kan du høre fra Torben Zefting, der er børne- og udviklingstræner i St. Restrup I.F. samt AaB Akademiets ansvarlige for partnerklubsamarbejdet, Andreas Moe Rasmussen.

Du kan også ser mere om, hvorfor St. Restrup I.F. var indstillet til prisen her.

Kramer overtager firtallet i AaB

12. september 2022 kl. 12:25 af Brian Andersen

Trøjenummeret er blevet ledigt efter Mathias Ross’ nylige skifte til Galatasaray SK.

23-årige Lars Kramer har gjort en strålende figur i sine ni første officielle kampe for AaB. Dog måtte han, efter fuld spilletid i de første otte kampe, i går lade sig udskifte efter 29 minutter efter et sammenstød.

Lars Kramer forventes dog igen at være til rådighed, når AaB lørdag gæster Aarhus til den jyske klassiker mod AGF.

Nederlag til U/19 og U/17 - sejr til U/15

12. september 2022 kl. 09:59 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Silkeborg I.F.-AaB 3-0

AaB’s U/19 Ligamandskab tabte weekendens udekamp mod Silkeborg I.F. med 3-0.

I en tempofyldt indledning havde AaB’erne ellers to friløbere, som desværre blev misset, og i stedet kunne Silkeborg I.F udnytte et nordjysk boldtab og gøre det til 1-0 kort før pausen.

Otte minutter efter pausen udbyggede Silkeborg I.F. til 2-0, og 12 minutter før tid lukkede hjemmeholdet kampen med scoringen til 3-0.

- Selvom vi faktisk havde bolden mest og kunne have været foran ved pausen, så var det kampen igennem Silkeborg I.F., der skabte de fleste chancer. Så vi skal være bedre til at forvalte vores tid på bolden, bryde modstanderne ned og udnytte vores chancer, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Vi må også rose Silkeborg I.F. for at spille godt, og de lykkedes med at spille sig igennem vores defensiv, hvor vi ikke var så kompakte, som vi gerne ville. Og så var de effektive foran mål, siger Lars Noer Madsen.

AaB’s næste U/19 Ligakamp spilles på Hornevej på fredag kl. 17.30 mod FC Midtjylland. Inden fredagskampen ligger AaB på 10. pladsen i U/19 Ligaen med seks point.

U/17 Ligaen: Silkeborg I.F.-AaB 6-2

Heller ikke i U/17 Ligaen lykkedes det AaB at tage point med fra lørdagsbesøget i Silkeborg.

AaB havde i begyndelse af kampen optræk til chancer, men et effektivt Silkeborg-mandskab bragte sig i front efter 11 minutter, og herfra sad hjemmeholdet på det hele. Midt i første halvleg blev føringen fordoblet på et straffespark og lige inden pausen scorede hjemmeholdets Sebastian Biller Mikkelsen endda også sit tredje mål i kampen, da han på direkte frispark gjorde det til pausestillingen 3-0.

Lige efter pausen jagtede AaB en reducering i håb om at få spænding tilbage i opgøret, men inden for anden halvlegs ti første minutter havde Silkeborg I.F. scoret yderligere to gange - en gang mere ved Sebastian Biller Mikkelsen - og efter 62 minutter blev det også 6-0 til hjemmeholdet.

I de døende minutter reducerede AaB’s Bertram Peter Skovgaard først til 6-1 på et straffespark, inden Albert Heyde på oplæg fra Malthe Holt Nielsen pyntede på resultatet med reduceringen til slutresultatet 6-2.

- Havde vi truffet nogle bedre beslutninger, da vi i det første kvarter havde flere god optræk til muligheder, kunne vi have fået en god start. I stedet tog Silkeborg I.F. over, og de var bedre end os på alle parametre resten af kampen, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi spillede ikke en god kamp, og vores forsvar af eget felt, som ellers har været fint i de tidligere kampe, var under niveau, ligesom at vi heller ikke fik skabt nær så meget offensivt som dem, selvom boldbesiddelsen var jævnbyrdig, siger U/17 Ligatræneren.

AaB’s U/17 Ligahold har fortsat sæsonens første sejr til gode og står med to point efter fem kampe. Næste U/17 Ligakamp spilles også på fredag kl. 17.30 mod FC Midtjylland på AaB’s anlæg på Hormevej.

U/15 Ligaen: Silkeborg I.F.-AaB 1-4

AaB’s U/15 Ligahold kunne som det eneste af de tre AaB Akademihold i Silkeborg tage retur til Aalborg med en sejr.

Efter en fin indledning på kampen kunne Valdemar Rubæk Vestergaard midt i første halvleg gøre det til 1-0 efter oplæg fra Malthe Egebæk Mortensen.

26 minutter inde i kampen lagde Christian Eriksen op til Johan Hvistendahl, som fordoblede AaB’s føring, og tre minutter før pausen eksekverede Valdemar Rubæk Vestergaard et straffespark til pauseføringen 3-0.

Midt i anden halvleg reducerede Silkeborg I.F. til 3-1, men i sidste minut lukkede Valdemar Rubæk Vestergaard kampen, da han efter en assist fra Christoffer Donslund sendte sit tredje mål i kassen til slutresultatet 4-1.

AaB’s U/15 Ligahold indtager tredjepladsen i U/15 Ligaen med otte point efter fire kampe. Næste kamp spilles lørdag kl. 13.00 på Hornevej mod FC Midtjylland.