AaB og Inge André Olsen stopper i gensidig forståelse samarbejdet

21. september 2022 kl. 09:16 af Brian Andersen

AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum udtaler: 

- Som med alt andet i AaB-regi evaluerer vi løbende, og her er vi sammen med Inge blevet enige om, at det er rettidigt for begge parter at lade vores veje skilles nu.

- I en vanskelig periode og med tiltrædelse nærmest samtidig med at Covid-19 gjorde sit indtog, har vi sat pris på det store stykke arbejde, som Inge har udført for klubben i to et halvt år, og vi ønsker ham alt det bedste fremover, siger Thomas Bælum.

Inge André Olsen supplerer:

- Der er ingen tvivl om, at vi i en turbulent tid har kæmpet med at få tingene forløst såvel på som uden for banen, men jeg er glad for at aflevere klubben i trygge hænder, selvom der venter alle et stort arbejde i fortsættelsen.

- Rent sportsligt ærgrer jeg mig mest over, at vi i min tid i AaB ved alle tre sæsonafslutninger med henholdsvis en tabt pokalfinale og to tabte Europa Playoff-finaler kiksede kvalifikationen til europæisk fodbold, hvilket har været en stor skuffelse for alle, men jeg har nydt min tid i klubben og vil gerne takke alle i AaB for vores samarbejde, slutter Inge André Olsen.

Thomas Bælum vil i den kommende tid fungere som midlertidig sportslig ansvarlig.

AaB vil bruge efteråret på en dybdegående evaluering, og når den igangværende strategiproces er færdig, vil det blive præsenteret, hvordan organisationen kommer til at se ud fremover.

Tags på denne nyhed

AaB vinder 2-1 over FCM i Future Cup

20. september 2022 kl. 15:34 af Rasmus Estrup

Ligesom AaB’s første kamp i Future Cup endte også dagens Future Cup-kamp med en 2-1 sejr til AaB, der i dag fik besøg af FC Midtjylland på Hornevej.

Gæsterne indledte opgøret bedst og spillede sig blandt andet frem til en stor chance til Andreas Nibe, der dog sparkede sit frie forsøg over AaB-målet.

Efter ti minutter kom AaB bedre med i opgøret, og i det 20. minut kunne Anosike Ementa have bragt AaB foran på et indlæg fra Fisnik Isaki, men FCM-keeper Mark Ugboh fik reddet bolden.

I stedet kunne FC Midtjylland efter 33 minutter bringe sig foran, da AaB-defensiven ikke fik clearet en løs bold i feltet. Bolden blev samlet op af Valdemar Byskov, der vendte rundt og sparkede bolden ind bag Theo Sander til 1-0.

Umiddelbart efter havde gæsterne alletiders mulighed for at fordoble føringen, men Jakob Ahlmann reddede afslutningen på stregen, og kort før pausen slog AaB så til med udligningen til 1-1, da Fisnik Isakis afslutning fra yderkanten af feltet blev afrettet i nettet.

Anden halvleg begyndte godt for AaB, og få minutter efter pausen sparkede Milan Makaric 2-1-målet i kassen efter et godt oplæg af Fisnik Isaki, der brød igennem på højrekanten.

Et par minutter efter kom Emil Nymann så i vejen for en stor mulighed til gæsternes Oliver Sørensen i modsatte ende.

Herfra havde AaB fin kontrol på kampen frem mod de sidste minutter, hvor FC Midtjylland pressede på i flere omgange for en udligning. Det blev da også til et nærgående skud, der snittede oversiden af overliggeren, inden Jakob Gaardsøe var nærgående i modsatte ende, hvor AaB-spillerne appellerede for et straffespark. Men dommerens fløjte forblev tavs indtil slutfløjtet, hvor AaB’s sejr på 2-1 således blev sikret.

- Det var en god kamp og en god sejr at få efter en rigtig fin præstation mod en god modstander, siger AaB’s assistenttræner Oscar Hiljemark. 

- De første fem-ti minutter var de farlige på deres omstillinger, men resten af første halvleg var det os, der kom frem til mest. Det første kvarter af anden halvleg var også godt for vores side, hvorefter der kom en mellemperiode, hvor vi ikke lykkedes med så meget. Men overordnet var det en rigtig fin kamp, siger Oscar Hiljemark, der sammen med den øvrige trænerstab havde valgt følgende startopstilling:

Theo Sander
Emil Nymann, Sebastian Otoa, Noah Holmstrøm, Jakob Ahlmann
Jeppe Pedersen, Anosike Ementa, Sebastian Stahlfest
Fisnik Isaki, Milan Makaric, Oscar Meedom

Efter 59 minutter kom Yahya Nadrani og Jakob Gaardsøe på banen for AaB, inden en indskiftning af Kasper Davidsen fulgte ca. ti minutter før tid.

AaB har nu seks point efter to kampe i Future Cup og spiller sin næste Future Cup-kamp mandag 31. oktober på hjemmebane mod AC Horsens.

Future Cap har erstattet Reserveligaen, og hver klub må maksimalt anvende fem spillere over 21 år i en Future Cup-kamp. 

Tags på denne nyhed

Future Cup-kamp mod FC Midtjylland kl. 13.00

20. september 2022 kl. 08:30 af Rasmus Estrup

AaB spiller i dag anden kamp i den nye reserveholdsturnering, Future Cup, når FC Midtjylland kl. 13.00 gæster AaB's anlæg på Hornevej. 

AaB vandt 2-1 på udebane over Randers FC i første runde af Future Cup, hvor hvert hold maksimalt må anvende fem spillere ældre end 25 år.

AaB's trænerstab har udtaget følgende mandskab til dagens kamp:

3 Jakob Ahlmann, 9 Milan Makaric, 16 Yahya Nadrani, 19 Anosike Ementa, 22 Theo Sander, 28 Jeppe Pedersen og AaB Akademispillerne Sebastian Otoa, Oscar Meedom, Fisnik Isaki, Emil Nymann, Sebastian Stahlfest, Noah Holmstrøm, Malthe Gyldenløve-Lyebalk, Kasper Davidsen, Donavan Bagou, Jakob Gaardsøe og Daniel Veiby Held. 

Det er gratis at overvære kampen, som spilles på opvisningsbanen på Hornevej, ligesom kampen kan følges via livestream på nordjyske.dk.

Tags på denne nyhed

Auktion med AaB's trøjer fra Veteran Match

19. september 2022 kl. 10:40 af Rasmus Estrup

På Odendo.dk kan du gennem en auktion byde på AaB's kampbrugte trøjer fra AaB's seneste hjemmekamp mod Lyngby Boldklub 11. september. 

AaB afholdt til opgøret Veteran Match med fokus på danske krigsveteraner. I den forbindelse spillede AaB-spillerne i en speciallavet Veteran Match-trøje, som nu altså kan blive din gennem auktionen på Odendo.dk.

Overskuddet fra auktionen går direkte til foreningsaktiviteter under Danmarks Idrætsforbunds Soldaterprojekt, der arbejder for idrætstilbud til skadede veteraner ude i foreningslivet. 

Auktionen løber ind til i morgen, tirsdag. Find auktionen her. 

Tags på denne nyhed

Akademinederlag mod FC Midtjylland

19. september 2022 kl. 08:55 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 1-5

Trods en god start på kampen, tabte AaB’s U/19 Ligahold fredagens hjemmekamp mod FC Midtjylland.

Blot syv minutter inde i kampen bragte Remy Osagie Rasmussen flot AaB foran efter et langt AaB-opspil med 18 sammenhængende pasninger, inden Remy Osagie Rasmussen satte sin direkte modstander og sparkede AaB på 1-0.

I de følgende minutter kunne AaB have udbygget føringen, men skarpheden manglede, og i stedet udlignede gæsterne efter 17 minutter, inden de kort før pausen også sikrede sig en pauseføring med målet til 2-1.

Fire minutter efter pausen var FC Midtjylland på tavlen igen med målet til 3-1, og med to yderligere scoringer inden for opgørets sidste 20 minutter vandt udeholdet kampen med 5-1.

- Vi startede godt og kunne have været foran med to, inden FC Midtjylland kom bedre med i kampen. Men så længe vi havde kræfterne til det, bød vi dem godt op til dans. Derfor er det også ærgerligt, at vi ikke formåede at sætte en prop i, da kræfterne løb op, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Vores scoring er en meget god indikator på, at spillerne tager noget af det, vi arbejder på til træning, med ind i kampene. Spillemæssigt er vi også på rette spor, men som resultatet viser, så er der stadig et stykke vej, før vi kan måle os med de dygtigste hold i ligaen, siger Lars Noer Madsen.

På grund af landskampe spilles AaB’s næste U/19 Ligakamp først lørdag 1. oktober på udebane mod Brøndby I.F. Inden kampen ligger AaB på tiendepladsen med seks point efter seks kampe.

U/17 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 1-3

Også i U/17 Ligaen løb AaB ind i et nederlag på hjemmebane mod FC Midtjylland.

Gæsterne kom foran allerede efter få minutter, og da opgøret rundede sit første kvarter gjorde FC Midtjylland det også til pausestillingen 2-0.

I begyndelsen af anden halvleg kom AaB til flere gode muligheder, der dog ikke blev omsat, og i stedet udbyggede FC Midtjylland mod slutningen til 3-0, inden AaB’s Marcus Bonde med en flot scoring reducerede til slutresultatet 3-1.

- Vi var for dårlige i felterne. Både til at forsvare vores eget mål og til at skabe og udnytte chancer i modsatte ende. Men spillet mellem felterne var ellers fint, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Efter en skidt start på kampen kom vi fra anden halvlegs egentlig start godt med og fik flere gode muligheder, men de blev ikke udnyttet, og så blev kampe lukket, da FC Midtjylland scorede deres tredje mål kort før tid, siger U/17 Ligatræneren.

AaB’s U/17 Ligahold ligger på 13. pladsen med to point efter seks kampe og spiller næste ligakamp lørdag 1. oktober på udebane mod Brøndby I.F.

U/15 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 3-4

Heller ikke U/15 Ligaholdet lykkedes med at få point i weekendens målrige møde med FC Midtjylland.

Gæsterne kom foran inden for kampens første kvarter, men midt i første halvleg udlignede Jimmy Bihame Rukara for AaB, inden Valdemar Rubæk Vestergaard kort efter bragte AaB foran med 2-1.

En halv time inde i kampen udlignede FC Midtjylland til pausestillingen 2-2.

Denne stilling hold ind til otte minutter før tid, hvor FC Midtjylland kom foran med 3-2, før Valdemar Rubæk Vestergaard med sit andet mål i kampen og niende mål i sæsonen udlignede til 3-3 to minutter før tid.

Desværre scorede FC Midtjylland det afgørende sejrsmål til 4-3 på et langskud i tillægstiden.

AaB’s U/15 Ligahold spiller også først 1. oktober på udebane mod Brøndby I.F., og inden kampen indtager AaB fjerdepladsen i U/15 Ligaen med otte point efter fem kampe.

Tags på denne nyhed
'