AaB afbryder samarbejdet med cheftræner Lars Friis

15. september 2022 kl. 09:00 af Brian Andersen

Svigtende sportslige resultater og manglende spillemæssig udvikling er de primære årsager til beslutningen.

Lars Friis har stået i spidsen for AaB i 22 officielle kampe, hvilket har bragt seks sejre, fem uafgjorte og 11 nederlag.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Man skal huske, at en afskedigelse altid er værst for den person, der bliver ramt, men jeg kan ærligt sige, at denne beslutning også gør ondt på mig, for Lars er en fortræffelig mand, som er vellidt i klubben for sin personlighed, der kun indeholder gode menneskelige egenskaber og værdier.

- På banen blev en god begyndelse desværre hurtigt afløst af utilfredsstillende resultater, og det var en kæmpe skuffelse, at vi i sidste sæsons afsluttende syv spillerunder blot opnåede et enkelt point og dermed kiksede kvalifikationen til europæisk fodbold, siger Inge André Olsen.

- Tendensen er desværre fortsat i indeværende sæson, og vi har for sjældent lignet et hold, som har troet på retningen, og derfor er vi nået til den konklusion, at et trænerskifte er det rigtige i bestræbelserne på i første omgang at kæmpe os væk fra en nedrykningsplads i 3F Superligaen, siger Inge André Olsen.

Lars Friis udtaler:

- Jeg anerkender, at resultaterne ikke har været gode nok, men er ærgerlig, ked af, skuffet over og også uenig i beslutningen, men det er en afgørelse, jeg må respektere. Det er sådan, det er.

- Det er vigtigt for mig at understrege, at jeg siden min ansættelse er blevet behandlet godt i AaB, og jeg vil gerne takke stab, spillere og folkene i administrationen for samarbejdet, ligesom der skal lyde en kæmpe tak til fansene for deres altid suveræne opbakning. Alle har fra dag et fået mig til at føle mig hjemme i Aalborg, og jeg ønsker klubben alt det bedste fremover, siger Lars Friis.

AaB vil inden for kort tid præsentere en ny cheftræner, der således vil lede fra trænerbænken, når AaB lørdag i Aarhus møder AGF.

Tags på denne nyhed

AaB skriver kontrakt med midterforsvarer

14. september 2022 kl. 15:15 af Brian Andersen

25-årige Yahya Nadrani er født i franske Saint-Étienne, og det var også i den lokale traditionsklub AS Saint-Étienne, at Yahya Nadrani spillede hele sin ungdom og således fik sin fodboldopdragelse.

Som seniorspiller opnåede Yahya Nadrani 26 kampe for AS Saint-Étienne B, inden han i 2019 skiftede til belgisk fodbold.

Hos RFC Seraing blev det til i alt 70 officielle kampe for klubbens bedste mandskab, og blandt andet bar han anførerbindet i tre af de afsluttende opgør i sidste sæson.   

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Det er velkendt, at vi efter Mathias Ross’ transfer til Galatasaray har haft et akut behov for at tilknytte en midterforsvarer til truppen, og med Yahya Nadrani får vi en kvalitetsspiller ind.

- Både Kristoffer Pallesen og unge Sebastian Otoa gjorde det glimrende mod Lyngby, men nu får vi tilgang af en erfaren midterforsvarer, som samtidig kan dække backpositionerne, hvis behovet skulle opstå, siger Inge André Olsen.

- Yahya Nadrani er lynhurtig og særdeles duelstærk, og han afviste at forlænge aftalen med Seraing, da han gerne ville prøve sig af et andet sted. Han havde andre muligheder i den bedste liga i Belgien, men vi er glade for, at han i stedet har valgt at tilslutte sig vores projekt, lyder det fra Inge André Olsen.

Yayhya Nadrani er spændt på sin nye udfordring:

- Jeg glæder mig til at opleve og spille i en ny klub og et nyt land. Mit ønske denne sommer har været at tage næste skridt i min karriere og prøve noget nyt, og jeg er glad for, at fodboldverdenen har bragt mig hertil.

- For at være ærlig kender jeg ikke meget til Danmark på forhånd, men jeg har talt med flere, der har spillet i de nordiske lande, og jeg har set nogle af AaB’s kampe. Der kunne jeg også se, hvordan stadion ser ud, når det er fyldt med tilskuere, og jeg kan ikke vente med at træde ind på banen, tilføjer Yahya Nadrani.

- Nu vil jeg bare gerne i gang med det samme, gøre mit bedste til træning og vise, hvad jeg kan, så jeg snarest muligt kan hjælpe holdet på banen og være med til at glæde fansene, slutter Yahya Nadrani.

Yahya Nadrani, der qua sine forældres herkomst har både fransk og marokkansk pas, får trøje nummer 16 i AaB og træner første gang med sine nye holdkammerater torsdag formiddag.

Tags på denne nyhed

AaB iført håndsrækningsdragten i Aarhus

14. september 2022 kl. 13:55 af Rasmus Estrup

Når AaB lørdag kl. 17.00 gæster AGF på Ceres Park, vil AaB-spillerne være iklædt den nye mintfarvede håndsrækningstrøje, som du kan købe her. 

AaB spiller så vidt muligt ellers altid i sin rød-hvide klubdragt, men når det ikke er muligt - som eksempelvis på udebane mod AGF - anvendes enten den blå andendragt eller håndsrækningsdragten. 

Gennem salget af håndsrækningstrøjen støtter AaB, Arbejdernes Landsbank og Macron foreningen BHOV - Forældre for børn med særlige behov i Aalborg kommune. For hvert solgt trøje donerer AaB, Arbejdernes Landsbank og Macron således 100 kr. til BHOV gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning. 

På aabshoppen.dk kan du købe alle AaB's spillertrøjer. 

AaB TV: Årets Frivilligpris - Niels Sørensen

14. september 2022 kl. 09:10 af Rasmus Estrup

I søndags var flere end 3.000 medlemmer af AaB's partnerklubber inviteret på Aalborg Portland Park til Partnerklubbernes Dag. 

I pausen af kampen mellem AaB og Lyngby Boldklub skulle der uddeles to priser, heriblandt Årets Frivilligpris 2022. Hver klub havde mulighed for at indstille en kandidat, og i et stærkt ansøgerfelt valgte en jury, at Årets Frivilligpris skulle gå til Niels Sørensen, der er formand i Skovsgaard Boldklub. 

Se et interview med Niels Sørensen i indslaget øverst. 

Tags på denne nyhed

Pokalkamp i Vanløse spilles 18. oktober

14. september 2022 kl. 07:59 af Rasmus Estrup

I sidste uge blev der trukket lod til Pokalens tredje runde, hvor AaB trak 3. divisionsklubben Vanløse I.F., og nu er kampen fastsat til tirsdag 18. oktober kl. 18.00 på Vanløse Idrætspark. 

Inden pokalkampen venter der AaB fire kampe i 3F Superligaen. De første spilles på lørdag på udebane mod AGF, og efter landskampsperioden spiller AaB hjemme fredag 30. september mod OB, hvorefter der følger to udekampe mod henholdsvis AC Horsens mandag 10. oktober og Lyngby Boldklub fredag 14. oktober. 

Den samlede lodtrækning for trejde runde af Pokalen ser således ud:

AB-AGF
BSF-FC Nordsjælland
Brabrand I.F.-Vejle Boldklub
FA 2000-FC Midtjylland
FC Roskilde-Fremad Amager
HB Køge-SønderjyskE
Hobro I.K.-FC København
Hørsholm-Usserød I.K.-AC Horsens
Ishøj I.F.-Viborg F.F.
Næsby Boldklub-Nykøbing FC
Næstved I.F.-Silkeborg I.F.
Sædding/Guldager I.F.-Middelfart Boldklub
Thisted FC-FC Helsingør
Vanløse I.F.-AaB
Vendsyssel F.F.-Randers FC
Aarhus Fremad-Brøndby I.F.

Tags på denne nyhed
'