AaB TV: Sidste sæsons mål i Pokalen

17. oktober 2022 kl. 17:10 af Rasmus Estrup

AaB indleder i morgen denne sæson i pokalturneringen, når Hele Nordjyllands Hold tirsdag kl. 18.00 gæster 3. divisionsklubben Vanløse I.F. 

Inden kampen kan du i videoen øverst få et gensyn med de 18-scoringer, AaB scorede i seneste udgave af pokaltueringen, hvor AaB vandt 13-0 over FIUK Odense, 4-0 over Lyngby Boldklub og tabte 3-1 til FC Midtjylland efter forlænget spilletid. 

Du kan købe billetter til kampen i Vanløse her, eller se opgøret på Viaplay og TV3 Sport med optakt fra kl. 17.45. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Vanløse I.F. og AaB…

17. oktober 2022 kl. 16:17 af Brian Andersen

- at AaB i morgen aften tager hul på klubbens 69. deltagelse i Pokalen. Modstanderen i 3. runde bliver Vanløse I.F., der aktuelt spiller i den fjerdebedste række (3. division) og havde sin storhedstid med to sæsoner i den bedste række i 1975 og 1976.

- at Vanløse I.F. året forinden – i 1974 – vandt sin hidtil eneste titel ved i pokalfinalen at besejre OB med 5-2.

- at AaB tre gange har vundet pokaltitlen – i 2014, 1970 og 1966 – og herudover har deltaget i finalen yderligere ni gange – senest i 2020.

- at Vanløse I.F. efter de 12 første spillerunder er placeret på en tredjeplads i 3. division med 21 point. Senest sejrede man i den forgangne weekend med 2-1 mod Ishøj I.F. Andreas Stær Nielsen er Vanløse-topscorer med fire mål.

- at Vanløse I.F. kvalificerede sig til denne sæsons sekstendedelsfinale i Pokalen ved i den foregående runde at besejre FC Nakskov med 4-0.

- at AaB og Vanløse I.F. mødtes for første gang i 2. division i 1958, og senest i samme række i 1986, hvor deres 16. og hidtil seneste indbyrdes divisionskamp blev spillet. Undervejs mødtes de to klubber også to gange i pokalturneringen; i 1966 og 1977.

- at i november 1966 mødte AaB som forsvarende pokalvindere Vanløse I.F. i 3. runde af pokalturneringen. På tre hurtige scoringer af Bjarne Lildballe, Kurt Berthelsen og Kjeld Thorst i 2. halvleg blev det til en sejr på 3-0 over Vanløse I.F. med blandt andre Finn Laudrup på holdet.

- at i august 1977 var 3. runde igen mødestedet for den anden pokalkamp mellem de to klubber. Erik Nielsen scorede kampens eneste to mål i 2. halvleg og sørgede derfor for avancement for AaB, der denne sæson nåede frem til semifinalen.

- at AaB i 1964 spillede klubbens hidtil eneste pokalkamp på datoen 18. oktober. Dengang var der tale om et nordjysk lokalopgør mod Brønderslev I.F. fra Kvalifikationsturneringen (4. division), der noget overraskende sendte AaB’s 2. divisionshold ud af turneringen med en sejr på 1-0.

- at tre spillere med spilletid i pokalkampen mod Vanløse I.F. kan opnå et lille jubilæum i AaB. Louka Prip kan spille sin officielle kamp nummer 50, mens Oliver Ross og Anosike Ementa begge kan runde 25 kampe for AaB.

- at tirsdag aftens duel dømmes af Jonas Hansen, der har dømt AaB ved tre tidligere lejligheder med en AaB-sejr og to uafgjorte som udfald.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Tre nederlag til AaB Akademiet

17. oktober 2022 kl. 08:47 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-AGF 2-4

AaB’s U/19 Ligahold måtte lørdag se sig besejret af AGF, der gæstede Hornevej og vandt 4-2.

AGF kom tidligt foran, men efter 33 minutter udlignede Sebastian Stahlfest på et flot langskud. Scoringen gav AaB momentum frem mod pausen, men et kvarter inde i anden halvleg bragte AGF sig igen i front, og gæsternes føring blev udbygget til 3-1 20 minutter før tid.

Med ca. fem minutter igen fik AaB bragt spænding tilbage i kampen, da Fisnik Isaki og Anders Noshe kombinerede sig igennem i en god omstilling, der endte med en scoring af Anders Noshe til 3-2.

Mod slutningen jagtede AaB udligningen, men det gav også muligheder i modsatte ende, så AGF i sidste minut kunne lukke opgøret med målet til 4-2.

- Vi var under niveau, i forhold til hvad vi har præsteret tidligere. Vi havde svært ved at spille os igennem deres første pres, og vores angrebsspil blev aldrig flydende, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Efter begge vores scoringer fik vi egentlig blod på tanden og momentum, men vi havde svært ved at omsætte det til scoringer, og i stedet står vi med en ærgerlig fornemmelse over at have tabt mod et af de hold, vi kæmper side om side med i tabellen, siger Lars Noer Madsen.

På lørdag kl. 14.00 skal U/19 Ligaholdet i aktion igen, når det gælder FC København på udebane.

U/17 Ligaen: AaB-AGF 1-4

AaB’s U/17 Ligahold tabte lørdag fortjent på hjemmebane mod AGF.

Gæsterne kom foran efter et hjørnespark seks minutter før pausen, men inden pausefløjtet fik AaB udlignet. Målet kom efter en lang sekvens med AaB på bolden, inden målmand Bertil Grønkjær slog en lang bold forbi gæsternes bagkæde. Læderet endte hos Nikolai Veilbæk Andersen, der sendte udligningen i kassen.

13 minutter efter pausen gjorde AGF det til 2-1, og selvom AaB efterfølgende havde et par muligheder for en ny udligning, blev det også 3-1 til gæsterne i 79. minut. Kampens sidste mål til 4-1 faldt fem minutter senere.

- Det var fuldt fortjent, at AGF vandt kampen. De var bedre end os kampen igennem. Vi var hverken gode nok på bolden eller gode nok til at forsvare, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- I anden halvleg fik vi ikke forsvaret os godt nok mod deres indlæg. Både i forhold til at lukke indlæggene ned og i forhold til at forsvare feltet. De muligheder, vi havde for at udligne, blev heller ikke udnyttet. Så skulle vi have haft point, skulle vi have været skarpere, siger Theis Larsen.

AaB’s U/17 Ligahold spiller igen på fredag på udebane mod FC København kl. 14.00.

U/15 Ligaen: AaB-AGF 1-2

Heller ikke i U/15 Ligaen fik AaB point med fra weekendens møde med AGF.

AaB kom ellers foran efter 27 minutter, da Marcus Bonde scorede på et oplæg fra Bjørn Bisgaard Poulsen.

AaB-føringen holdt indtil syv minutter før tid, hvor gæsterne udlignede til 1-1, og i kampens sidste minut snuppede AGF så sejren med det afgørende mål til 2-1.

Ligesom U/17 Ligaholdet spiller AaB's U/15 Ligahold også på udebane mod FC København på fredag kl. 14.00.

Tags på denne nyhed

AaB spiller i andendragten på tirsdag

16. oktober 2022 kl. 11:22 af Rasmus Estrup

Tirsdag aften kl. 18.00 spiller AaB på udebane mod Vanløse I.F. i tredje runde af pokalturneringen, og Hele Nordjyllands Hold vil til kampen være iklædt den blå andendragt. AaB kan nemlig ikke bære den rød-hvide klubdragt, da Vanløse I.F. spiller i hvidt. 

AaB's andendragt, der også er en del af Nordens Paris-kollektionen, bærer ligesom klubdragten Aalborg Tårnets benkonstruktion i designet. 

Andentrøjen er ligesom AaB's øvrige spillertrøje skabt i et bæredygtigt materiale efter et tæt samarbejde mellem AaB og Macron. Du kan købe andendragten samt AaB's øvrige spillertrøjer på www.aabshoppen.dk. 

Køb billetter til kampen i Vanløse her, eller følg opgøret på TV3 Sport og Viaplay fra kl. 17.45 på tirsdag. 

Tags på denne nyhed

AaB laver korttidskontrakt med svensk målmand

16. oktober 2022 kl. 09:36 af Brian Andersen

Josip Posavec pådrog sig inden forrige spillerunde en skade, der holder ham ude resten af efteråret, hvorfor Oscar Linnér er hentet ind som supplement til Theo Sander, som har vogtet AaB’s mål og holdt nullet i de to seneste kampe i 3F Superligaen.

Oscar Linnér har 115 førsteholdskampe for AIK Stockholm på sit CV, ligesom det er blevet til en A-landskamp og syv U-landskampe for Sverige.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- Vi har vurderet, at det i fraværet af Josip Posavec var nødvendigt at supplere med en erfaren og kvalificeret målmand, og det har vi til fulde fundet i Oscar Linnér.

- Theo Sander har gjort det strålende, og ham har vi enorm tillid til, men nu har vi styrket truppen med Oscar, der således står klar som backup resten af året, siger Thomas Bælum.

Oscar Linnér, der har været uden kontrakt siden slutningen af august, ser frem til de kommende uger i Aalborg:

- Efter en periode med træning på egen hånd har jeg de seneste dage trænet med min tidligere klub AIK, så jeg kommer hertil i fin form, og jeg glæder mig til at blive en del af god og professionel klub som AaB, som jeg har hørt meget godt om.

- For mig handler det om at træne godt og bakke op om Theo Sander og så selvfølgelig være klar, hvis Erik Hamrén (AaB’s cheftræner, red.) vurderer, at Theo får brug for en pause eller behovet skulle opstå. Det er altid fedt at se en ung og så dygtig målmand som Theo Sander få chancen. Det fik jeg selv som 18-årig, hvor jeg nød godt af at have en mere erfaren målmand omkring mig, fortæller Oscar Linnér.

Oscar Linnér har første træningsdag i AaB i dag.

Tags på denne nyhed
'