AaB tabte målorgie i Silkeborg

3. oktober 2022 kl. 14:57 af Brian Andersen

Første halvleg havde i store perioder AaB som det dominerende og bedste mandskab, og det var ikke ulogisk, at Milan Makaric i det niende minut kunne prikke en ripost i nettet til 1-0.

AaB virkede mindst lige så komfortable på kuglen som det boldsikre hjemmehold, som dog fik udlignet efter 20 minutter på et skud fra distancen.

Efterfølgende var Louka Prip nærgående for AaB, inden et mønsterangreb og en perfekt tværpasning fra Malthe Højholt efter en halv time førte til en kæmpe chance til Milan Makaric, som i denne omgang sendte læderet forbi målrammen.

Louka Prip var igen tæt på for AaB, før silkeborgenserne i et par situationer viste farlighed – efterfulgt af en hovedstødstræffer til 2-1 fire minutter før pausen.

Bare tre minutter senere blev AaB-keeper Theo Sander igen udplaceret, hvorfor stillingen ved halvtid var 3-1.

AaB kom imidlertid optimistisk ud til anden halvleg, og reduceringen kom hurtigt, da Kilian Ludewigs perfekte indlæg blev flugtet i mål via underkanten af overliggeren af Anosike Ementa.

Den positive fornemmelse kollapsede dog totalt få øjeblikke senere, da Silkeborg-mandskabet fik alt for let spil over for en passiv AaB-defensiv og således fra det 51. til det 54. minut kunne score hele tre gange og dermed øge til cifrene 6-2.

Straks efter fik Louka Prip heldigvis reduceret til 6-3, og spændingen i matchen kunne efter 64 minutter være blevet genskabt, hvis ikke samme Prip havde sendt et straffespark på overliggeren.

AaB pressede dog fortsat på, og det blev 6-4 seks minutter før tid, hvor Louka Prip på nydelig vis sparkede et frispark direkte i netmaskerne.

Matchfacts – reserveholdstestkamp
Silkeborg I.F.-AaB  6-4 (3-1)
9. min 0-1 Milan Makaric, 20. min 1-1, 41. min 2-1, 44. min 3-1, 48. min 3-2 Anosike Ementa, 51. min 4-2, 53. min 5-2, 54. min 6-2, 55. min 6-3 Louka Prip, 84. min 6-4 Louka Prip.

Reserveholdstestkamp mod Silkeborg I.F.

3. oktober 2022 kl. 09:50 af Rasmus Estrup

AaB spiller i dag en reserveholdstestkamp på udebane mod Silkeborg I.F., og følgende mandskab er udtaget til opgøret:

Theo Sander, Daniel Granli, Milan Makaric, Malthe Højholt, Louka Prip, Anosike Ementa, Andreas Poulsen, Jeppe Pedersen, Anders Noshe, Kilian Ludewig samt AaB Akademispillerne Noah Holmstrøm, Kasper Davidsen, Remy Osagie Rasmussen, Sebastian Stahlfest, Fisnik Isaki, Emil Nymann, Patrick Aurø Allentoft og Daniel Veiby Held.

Kampstart i dag er kl. 12.30 på Jysk Park i Silkeborg.

Akademinederlag for U/19 og U/17

3. oktober 2022 kl. 09:28 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Brøndby I.F.-AaB 4-2
AaB’s U/19 Ligahold fik en god start på lørdagens udekamp i Brøndby, da Kasper Wessel Larsen flot sparkede et langskud i kassen til en nordjysk 1-0-føring efter et godt, højt pres af AaB'erne.

Efterfølgende bølgede kampen frem og tilbage, og syv minutter før pausen udlignede Brøndby I.F. til 1-1 på et indlæg.

Med to tidlige mål i anden halvleg kom Brøndby I.F. foran med 3-1, og mens AaB efterfølgende havde flere store muligheder, slog hjemmeholdet til igen et kvarter før tid med 4-1-målet.

Herefter ændrede AaB formation og fik sat meget spil på hjemmeholdets banehalvdel. I 86. minut udmøntede det sig i en reducering, da Oscar Meedom brød igennem i højre og slog et indlæg mod forreste stolpe, hvor Patrick Aurø Allentoft kastede sig frem og prikkede bolden ind til slutresultatet 4-2 i 86. minut.

- Det var kynismen og effektiviteten i felterne, der blev afgørende, og der var Brøndby I.F. bare skarpest. I spillet mellem felterne, synes jeg, at vi gjorde det bedst, men vi mangler at forsvare vores eget felt i de afgørende situationer, siger U/19 Ligatræner Lars Noer Madsen.

- Vi kan glæde os over, at vores første mål kom efter et godt højt pres, som vi har haft fokus på på træningsbanen, og at vores gode spil mod slutningen også førte en scoring med sig. Men vi skal dygtiggøre os på effektiviteten og kynismen i felterne, siger Lars Noer Madsen.

AaB, der ligger på 11. pladsen i U/19 Ligaen, spiller en ny ligakamp på lørdag kl. 13.00 på Hornevej mod OB.

U/17 Ligaen: Brøndby I.F.-AaB 2-1
Heller ikke i U/17 Ligaen fik AaB point med hjem fra lørdagens kamp i Brøndby.

Hjemmeholdet kom bedst fra start med en scoring i opgørets femte minut, men herfra var AaB i fin kontrol resten af første halvleg, og i opgørets 29. minut udlignede Mads Mochau på oplæg fra Malthe Holt Nielsen efter en høj bolderobring.

Anden halvleg begyndte jævnbyrdigt, men som minutterne gik, overtog Brøndby I.F. mere og mere af spillet over for et godt forsvarende AaB-mandskab, der dog blev reduceret til ti spillere, da Nikolai Ankerstjerne i 77. minut fik rødt kort for en nødbremse.

Med ti mand på banen forsvarede AaB sig stadig stærkt, men i 86. minut fik Brøndby I.F. et meget tvivlsom straffespark, som førte til den afgørende 2-1-scoring til hjemmeholdet.

- Det var en jævnbyrdig kamp, hvor vi defensivt stod godt, og Brøndby I.F. havde svært ved at komme igennem til muligheder. Drengene arbejdede hårdt og holdt sig godt til gameplanen, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Efter vores udvisning blev det en kamp for os at forsvare det uafgjort resultat, og derfor er det utrolig ærgerligt, at de fik et meget, meget tyndt straffespark, som gav dem sejren, for vi havde fortjent minimum et uafgjort resultat, siger Theis Larsen.

AaB spiller igen på lørdag kl. 15.15 på Hornevej mod OB. Inden kampen er AaB på 13. pladsen i U/17 Ligaen.

U/15 Ligaen: Brøndby I.F.-AaB 2-2 (5-6)
AaB’s U/15 Ligahold fik som det eneste af AaB Akademiholdene point med hjem fra Brøndby, da AaB efter uafgjort ved ordinær tid vandt straffesparkskonkurrencen og dermed kunne tage tilbage til Aalborg med to point.

AaB’s Marcus Emil Sørensen bragte AaB foran allerede i fjerde minut, hvorefter hjemmeholdet satte sig på resten af første halvleg. Det førte til en udligning til 1-1 efter 16 minutter og en scoring til 2-1 på et straffespark 10 minutter senere.

I anden halvleg pressede AaB længe på for en ny udligning, og denne faldt i tillægstiden, da Christian Eriksen sikrede en pointdeling med målet til 2-2.

Alle uafgjorte kampe skal afgøres i straffesparkskonkurrencen, hvorigennem vinderen får to point, mens taberen fastholder det ene point.

Lørdag brændte begge holds første sparkere, inden de følgende tre spark fra hvert mandskab blev sparket ind. AaB scorede også på sit femte spark, og da AaB-målmand Hjalte Hansen efterfølgende snuppede Brøndby I.F.’s femte spark, vandt AaB straffesparkskonkurrencen.

AaB ligger på femtepladsen i U/15 Ligaen inden lørdagskampen på Hornevej, der spilles kl. 13.00 mod OB.

AaB TV: Stem på månedens mål i september

2. oktober 2022 kl. 11:40 af Rasmus Estrup

I samarbejde med Oddset skal månedens AaB-mål i september 2022 nu kåres, og alle der deltager i afstemningen via linket, er med i lodtrækningen om Pedro Ferreiras kampbrugte og signerede håndsrækningstrøje fra forrige sæson.

Se målene og stem her.

Afstemningen løber indtil torsdag 6. oktober, hvorefter vinderen får direkte besked på mail.

AaB TV: AaB-OB 1-1

1. oktober 2022 kl. 07:51 af Rasmus Estrup

AaB og OB spillede fredag aften 1-1 på Aalborg Portland Park.

Efter en fin AaB-indledning headede Lars Kramer et hjørnespark fra Allan Sousa over stregen til en AaB-føring på 1-0 efter et kvarter.

Efter pausen havde Lucas Andersen en god mulighed efter godt forarbejde af Allan Sousa, men AaB-anføreren sparkede forbi, og i stedet udlignede Bashkim Kadrii til 1-1 i 57. minut.

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst.