AaB laver korttidskontrakt med svensk målmand

16. oktober 2022 kl. 09:36 af Brian Andersen

Josip Posavec pådrog sig inden forrige spillerunde en skade, der holder ham ude resten af efteråret, hvorfor Oscar Linnér er hentet ind som supplement til Theo Sander, som har vogtet AaB’s mål og holdt nullet i de to seneste kampe i 3F Superligaen.

Oscar Linnér har 115 førsteholdskampe for AIK Stockholm på sit CV, ligesom det er blevet til en A-landskamp og syv U-landskampe for Sverige.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- Vi har vurderet, at det i fraværet af Josip Posavec var nødvendigt at supplere med en erfaren og kvalificeret målmand, og det har vi til fulde fundet i Oscar Linnér.

- Theo Sander har gjort det strålende, og ham har vi enorm tillid til, men nu har vi styrket truppen med Oscar, der således står klar som backup resten af året, siger Thomas Bælum.

Oscar Linnér, der har været uden kontrakt siden slutningen af august, ser frem til de kommende uger i Aalborg:

- Efter en periode med træning på egen hånd har jeg de seneste dage trænet med min tidligere klub AIK, så jeg kommer hertil i fin form, og jeg glæder mig til at blive en del af god og professionel klub som AaB, som jeg har hørt meget godt om.

- For mig handler det om at træne godt og bakke op om Theo Sander og så selvfølgelig være klar, hvis Erik Hamrén (AaB’s cheftræner, red.) vurderer, at Theo får brug for en pause eller behovet skulle opstå. Det er altid fedt at se en ung og så dygtig målmand som Theo Sander få chancen. Det fik jeg selv som 18-årig, hvor jeg nød godt af at have en mere erfaren målmand omkring mig, fortæller Oscar Linnér.

Oscar Linnér har første træningsdag i AaB i dag.

AaB TV: Lyngby Boldklub-AaB 0-2

15. oktober 2022 kl. 07:35 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går aftes 2-0 på udebane over Lyngby Boldklub efter en stor fighterindsats og to mål af Younes Bakiz.

Lucas Andersen stod for kampens første farlige forsøg, men måtte se sit forsøg reddet, og ti minutters tid før pausen havde hjemmeholdets Magnus Kaastrup en friløber, som han sendte over mål.

Kort efter havde Lucas Andersen en ny stor chance, der igen blev reddet af Lyngby-målmanden, men fire minutter før pausefløjtet sparkede Younes Bakiz AaB i front på oplæg fra Louka Prip.

I anden halvleg udbyggede Younes Bakiz AaB's føring efter en god stikning af Allan Sousa, men mod slutningen pressede gæsterne på for en reducering.

AaB-defensiven med Theo Sander på mål, formåede dog at stå fast og holde nullet for anden kamp i træk, og dermed sikrede AaB sig en tiltrængt udesejr på 2-0.

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst, og køb billet til AaB's næste hjemmekamp på www.billet.aabsport.dk.

Bakiz-kasser sikrer AaB tiltrængt sejr i Lyngby

14. oktober 2022 kl. 20:54 af Rasmus Estrup

Theo Sander holdt nullet for anden gang i træk, og Younes Bakiz scorede sin to første AaB-mål, da AaB fredag aften vandt 2-0 på udebane over Lyngby Boldklub.

Fredagskampen begyndte rodet, og Lyngby Boldklub kom frem til opgørets første muligheder efter et par indkast, som førte til klumpspil med efterfølgende afslutninger midt for mål. Men både Tochi Chukwuani og Marcel Rømer sparkede over Theo Sanders bur.

Efter det første kvarter var det AaB, der overtog den chanceskabende rolle, og AaB's første afslutning stod Louka Prip for efter forarbejde af Younes Bakiz, men langskuddet blev blokeret på sin vej mod målet.

Tre minutter senere havde Lucas Andersen kampens hidtil bedste forsøg, da AaB-anføreren trak ind i feltet fra venstrekanten og sparkede hårdt og kompetent mod fjerneste målhjørne, men en flot redning af målmand Mads Kikkenborg sendte bolden til hjørne. Dette førte til en andenbold, som faldt ned til Daniel Granli, der trykkede på kassen, men igen kom Mads Kikkenborg i vejen.

Midt i første halvleg førte kombinationer mellem Lucas Andersen og Younes Bakiz til en afslutning på kanten af feltet fra Louka Prip, der desværre sendte kuglen lige forbi trekantssammenføjningen.

33 minutter inde i kampen fik Lyngby Boldklub opgørets foreløbigt største tilbud, da en lang Lyngby-bold overlistede Daniel Granli og gav en friløber til Magnus Kaastrup. Alene over for Theo Sander sparkede Lyngby-angriberen dog langt over, og kort efter var Magnus Kaastrup igen i afslutterrollen, da han i AaB-feltet halvflugtede sit forsøg fladt forbi den ene opstander.

Fem minutter senere førte et nordjysk hjørnespark til en god mulighed til Lucas Andersen, der drejede rundt på kanten af det lille målfelt og sparkede fladt mod mål, men igen var Lyngby-keeperen på plads med en stor redning. Det samme var AaB-defensiven efter 40 minutter, da Daniel Granli og Lars Kramer i fællesskab lavede en blokade for en farlig afslutning.

Efter 41 minutter lykkedes det så AaB at bringe sig foran til pausestillingen 1-0. Efter et gennembrud i venstre slog Louka Prip et indlæg ind til Younes Bakiz, der trak tilbage i feltet og sparkede bolden højt i nettet langs den ene stolpe.

Et halvt minut inde i anden halvleg forsøgte Marcel Rømer sig med et straffespark, der dog ramte Lars Kramer i panden, og fem minutter efter pausen sparkede Kristoffer Pallesen på mål i modsatte ende, men afslutningen sad lige på Lyngby-målmanden.

Målscorer Younes Bakiz forsøgte sig også med en afslutning i begyndelsen af anden halvleg, men denne gang gik læderet fladt forbi.

I opgørets 60 minut kunne Younes Bakiz fordoble AaB's føring med sit andet mål i kampen, da Allan Sousa fangede en opspilsfejl, drev bolden frem og lavede en stikning frem til Younes Bakiz, der sparkede bolden ind under Mads Kikkeborg til 2-0.

Herefter fulgte indskiftninger af Andreas Poulsen og Marco Ramkilde, inden Younes Bakiz gik efter et hattrick, men sparkede forbi fra kanten af feltet, og siden sendte Rezan Corlu et langskud i handskerne på Theo Sander i den anden ende.

Netop Theo Sander hev midt i anden halvleg en stærk redning frem på en giftig flugter fra Kasper Jørgensen, og på det følgende hjørnespark måtte Kristoffer Pallesen agere redningsmand på stregen på et hårdt hovedstødsforsøg fra Lucas Hey. Herefter blev AaB's Jeppe Pedersen også sendt i aktion.

Gæsterne pressede på for at komme tilbage i kampen, og ca. et kvarter før tid fik Lyngby Boldklub to gange passeret Theo Sander, men begge mål blev underkendt. Den første for offside og den anden for et frispark mod Kristoffer Pallesen.

I 79. minut brugte AaB sine sidste to udskiftninger, da Oliver Ross og Malthe Højholt blev sendt på grønsværen, og kort efter var det en anden indskifter, Jeppe Pedersen, der fik en god omstillingsmulighed, men sparkede forbi fjerneste stang.

I modsatte målfelt havde hjemmeholdet et ufarligt hovedstødsforsøg, inden Oliver Ross kort efter måtte se sin afslutning blokeret til et hjørnespark.

Hjemmeholdet fortsatte mod slutningen med at trykke på for en reducering. Sævar Atli Magnusson og Rezan Corlu forsøgte sig blandt andet, inden Theo Sander hev en flot redning op på et frispark fra Mathias Kristensen.

Men AaB-defensiven holdt stand i hele kampen, og dermed endte opgøret med en AaB-sejr på 2-0.

Sejren betyder, at AaB står med 14 point, og dermed har et point op til OB, Brøndby I.F. og AC Horsens på pladserne foran inden weekendens øvrige kampe.

AaB's næste kamp er på tirsdag, hvor det gælder en pokalkamp på udebane mod Vanløse I.F. Næste 3F Superligakamp spilles mandag 24. oktober på hjemmebane mod Viborg F.F. Køb billetter til kampen her.

Matchfacts - 3F Superliga, grundspil, 13. spillerunde

Lyngby Boldklub-AaB 0-2 (0-1)
42. min 0-1 Younes Bakiz, 60. min 0-2 Younes Bakiz
Advarsler Lyngby Boldklub: Magnus Westergaard (55), Sævar Atli Magnusson (76), Timo Letschert (78)
Advarsler AaB: Pedro Ferreira (67)
4.079 tilskuere på Lyngby Stadion

Lyngby Boldklub (3-5-2): Mads Kikkenborg, Lucas Hey, Marcel Rømer (85: Rasmus Thellufsen), Pascal Gregor (74: Timo Letschert), Adam Sørensen, Magnus Westergaard (61: Sævar Atli Magnusson), Rezan Corlu, Tochi Chukwuani (61: Casper Winther), Kasper Jørgensen, Magnus Kaastrup, Mathias Kristensen.

AaB (4-2-3-1): Theo Sander, Kristoffer Pallesen, Daniel Granli, Lars Kramer, Jakob Ahlmann (63: Andreas Poulsen), Iver Fossum, Pedro Ferreira (79: Malthe Højholt), Allan Sousa (63: Marco Ramkilde), Lucas Andersen (79: Oliver Ross), Louka Prip (71: Jeppe Pedersen), Younes Bakiz.

Dommer: Jacob Karlsen

Sousa tilbage for AaB

14. oktober 2022 kl. 13:35 af Brian Andersen

AaB-cheftræner Erik Hamrén har udtaget følgende navne til mødet med Lyngby Boldklub:

2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Lars Kramer, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Allan Sousa, 8 Iver Fossum, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 22 Theo Sander, 23 Younes Bakiz, 25 Andreas Poulsen, 28 Jeppe Pedersen, 29 Marco Ramkilde, 32 Kilian Ludewig, 34 Sebastian Otoa, 38 Oliver Ross og 40 Daniel Veiby Held.

Josip Posavec er skadet, mens Yahya Nadrani efter at have været sygdomsramt og Kasper Høgh efter sin hovedskade heller ikke er kampdygtige i aften.

Der er kickoff i Lyngby kl. 19.00. Kampen kan ligeledes følges på TV3 Sport fra kl. 18.00 og i Liga på P4.