AaB TV: Ramkilde fortsætter i AaB

20. november 2022 kl. 10:55 af Rasmus Estrup

Marco Ramkilde, der kom til AaB fra Aalborg KFUM som U/11-spiller, har nu indgået en treårig aftale med Hele Nordjyllands Hold, hvor han har været på en korttidskontrakt siden sidst i september. 

I dette indslag fra AaB TV fortæller den 24-årige angriber blandt andet om vejen til forlængelsen, om at score sine to første mål for AaB og om det arbejde, der ligger forud for den resterende del af sæsonen. 

Tags på denne nyhed

Ramkilde fortsætter i AaB

20. november 2022 kl. 09:30 af Brian Andersen

Marco Ramkilde kom som U/11-spiller til AaB fra partnerklubben Aalborg KFUM.

Fra marts 2020 til sommeren 2022 havde Marco Ramkilde engelske Queens Parks Rangers som arbejdsgiver.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- At forlænge aftalen var præcis det scenarie, vi håbede på, da vi for et par måneder siden indgik en kortidskontrakt.

- Marco har formået at bygge på, og det gælder både i forhold til sin fysiske tilstand og den spillemæssige udvikling, og to fine scoringer er det også allerede blevet til, konstaterer Thomas Bælum.

- Samtidig kan vi mærke Marcos sult efter at slå til i AaB, og vi har en stor tro på, at han efter sin særdeles uheldige begyndelse som seniorspiller nu kan fortsætte sit gode forløb og sin positive udvikling og således blive en betydende faktor for vores klub i de kommende år, siger Thomas Bælum.

24-årige Marco Ramkilde, som har opnået 29 U-landskampe og syv scoringer for Danmark, supplerer:

- Det er kæmpestort for mig at lave en treårig aftale med AaB. Det er noget, jeg har arbejdet rigtig hårdt for i lang tid, og jeg er glad for, at det er lykkedes. AaB er jo min barndomsklub. Jeg har været AaB-fan og er kommet på stadion, siden jeg var helt lille, og mens jeg var i udlandet, har jeg drømt om, at det her kunne blive en realitet.

- At score mit første mål for AaB og score mit første mål på Aalborg Portland Park med masser af AaB-fans på tribunerne var helt specielt. Det føltes næsten som om, jeg var med i en film, fordi jeg har visualiseret det så mange gange. De mange kampe i efteråret har givet mig en masse i bagagen, så jeg er klar til at bygge endnu mere på frem mod forårsstarten. For der er stadig en del procenter at hente, siger Marco Ramkilde og tilføjer:

- Vi skal ud at jagte sejre i foråret. Vi er på rette vej, og jeg tror 100 procent på, hvad vi har gang i. Nu skal vi bruge de her par uger inden vinterpausen på at tømre holdet godt sammen og arbejde på nogle taktiske ting, så vi kan stå endnu mere sammen som et hold. Det kommer kun gennem træning og tid, og den tid har vi nu.

Marco Ramkilde er foreløbig noteret for 13 officielle kampe og to scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

Vesttribunen samler tøj ind i fanzonen i dag

19. november 2022 kl. 08:01 af Rasmus Estrup

Fanorganisationen Vesttribunens årlige tøjindsamling foregår i dag fra kl. 12.00 til 15.00 i fanzonen ved Aalborg Portland Park. AaB sørger for, at der gratis kaffe og gratis fadøl til alle, der bakker op om tøjindsamlingen, ligesom klubben også selv indleverer en masse tidligere personaletøj, som er blevet anvendt på kampdage, og som ved sommerens sæsonstart blev skiftet ud.

Vesttribunens årlige tøjindsamling begyndte i 2018 med det formål at hjælpe Aalborgs udsatte borgere, så de bedst muligt kan komme lunt gennem de kolde vintermåneder. I år går det indsamlede børnetøj også til ukrainske flygtningebørn. 

Sammen med Vesttribunen opfordrer AaB alle fans til at finde det aflagte tøj frem fra skabet. Et ønske fra Vesttribunen og de organisationer der samarbejdes med i forbindelse med indsamlingen, er, at det indleverede tøj i år sorteres i henholdsvis børne- og voksentøj.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Thelander er tilbage i AaB

18. november 2022 kl. 15:50 af Rasmus Estrup

Rasmus Thelander skifter tilbage til AaB fra den ungarske storklub Ferencvaros TC, hvor forsvarsspilleren har optrådt i efteråret. 

31-årige Rasmus Thelander, der er noteret for 157 AaB-kampe, kommer til AaB på en aftale, der løber frem til 30. juni 2026. 

Se AaB TV's interview med forsvarsspilleren øverst. 

Tags på denne nyhed

Thelander i AaB til 2026

18. november 2022 kl. 15:00 af Brian Andersen

Rasmus Thelander lavede i sommer en treårig aftale med Ferencvaros TC, men det har været en stort ønske for Rasmus Thelander og familien at returnere til Nordjylland allerede nu, hvilket den ungarnske storklub venligt har efterkommet. Thelander opnåede syv officielle kampe for Budapest-klubben.

De forudgående tre sæsoner tørnede Rasmus Thelander ud som forsvarsgeneral for et AaB, som han fire år forinden var blevet solgt fra til græske Panathinaikos FC.

I mellemtiden repræsenterede Rasmus Thelander også FC Zürich i Schweiz og hollandske Vitesse Arnhem. AaB hentede i sommeren 2012 Rasmus Thelander hos AB i Gladsaxe.

I AaB huskes Rasmus Thelander udover sit kontante forsvarsspil også for pokalfinalen i 2014 mod FC København og sine to hovedstødsmål, der var med til at sikre AaB The Double.

AaB’s administrerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- Som tidligere meldt ud så havde vi gerne forlænget samarbejdet med Rasmus allerede i foråret, men vi havde også forståelse for hans ønske om et nyt udlandseventyr.

- I vores bestræbelser på at forstærke forsvarskæden har Thelander alligevel været vores førsteprioritet, og vi fik hurtigt en stærk indikation fra Rasmus om, at han også ønskede at komme hjem til AaB og Aalborg allerede nu, selvom han udover at blive i Ferencvaros havde flere særdeles attraktive muligheder i Skandinavien at vælge imellem, fortæller Thomas Bælum.

- Med Rasmus får vi en kulturbærer og et fyrtårn, og han kommer med erfaring og ved, hvad der kræves for at vinde fodboldkampe, og vi glæder os over allerede nu at have ham på plads i vores trup før et vigtigt forår, fastslår Thomas Bælum.

31-årige Rasmus Thelander glæder sig over at være tilbage i AaB.

- Jeg vil gerne takke Ferencvaros for at have udvist forståelse for, at min familie og jeg har haft et stort ønske om at vende hjem til Danmark.

- Det er rigtigt, at der har været flere spændende muligheder, men jeg har ikke været et øjeblik i tvivl om, at jeg ville hjem til AaB, hvis det kunne lade sig gøre, og det er fantastisk, at det allerede nu er faldet på plads, siger Rasmus Thelander.

- Jeg er indstillet på og glad for, at det er i AaB, at jeg skal slutte min karriere, og nu venter der i første omgang en masse hårdt arbejde inden et forår med 15 meget vigtige kampe, hvor vi skal jagte hver en sejr og hvert et point, og hvor vi i en Superliga med udelukkende gode hold ikke kan tage noget for givet, understreger Rasmus Thelander.

- Vi skal være ydmyge, men samtidig gå til angreb på den øjeblikkelige situation, og jeg har en stor tro på, at vi med den rigtige tilgang kan få vendt tingene til vores fordel, lyder det fra Rasmus Thelander.

Rasmus Thelander, der i AaB-trøjen er noteret for 157 officielle kampe og ti scoringer, har skrevet under på en aftale gældende til 30. juni 2026.

Tags på denne nyhed
'