Rufo og Oliver Børsting fortsætter ikke i AaB

12. maj 2022 kl. 12:55 af Brian Andersen

Rufo kom i februar 2021 til AaB fra norske Sandefjord Fotball, og inden sæsonafslutningen står den 29-årige spanier noteret for 22 officielle kampe og tre scoringer i AaB-trøjen.

Oliver Børsting blev før indeværende sæson og i sin første sæson som seniorspiller udlejet til Skive I.K., hvor det i de foreløbige 21 optrædener er blevet til fem fuldtræffere for den 19-årige angriber.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Sammen med de to spillere er vi hver især blevet enige om, at det for begges vedkommende vil være mest optimalt at finde en ny klub.

- Vi har mange spillere, der byder sig til på de offensive positioner, hvorfor det umiddelbart for både Rufo og Oliver Børsting ville være vanskeligt at opnå spilletid i den kommende sæson, så her har vi sammen vurderet, at et skifte vil være den rigtige løsning, og begge ønskes naturligvis al mulig held og lykke fremover, siger Inge André Olsen.

Tags på denne nyhed

Triumferne i 2008 og 2014 markeres i fanzonen på søndag

12. maj 2022 kl. 09:36 af Rasmus Estrup

Kampinfo
Spillerunde: 31
Spilledato: Søndag 15. maj 2022
Kick-off: Kl. 18.00
Dørene åbner: Kl. 16.00
Fanzonen åbner: Kl. 14.00

Købt billetter online ligesom 10.500 andre fans 
Flere end 10.500 fans har billet til søndagskampen i 3F Superligaens Mesterskabsspil mod Brøndby I.F. Køb i forsalg billet til kampen på www.billet.aabsport.dk eller i billethusene på Aalborg Portland Park, der åbner kl. 16.00 på søndag, såfremt der fortsat er billetter tilbage.  

Har du på kampdagen spørgsmål i forhold til billetter, kan du besøge billetinformationen, som ligger på hjørnet af Complea Tribunen og Vesttribunen. 

Information til gæstende fans
Efter ønske fra Brøndby I.F. har Brøndby I.F. selv varetaget salg af billetter til udeafsnittet af Brøndby I.F., hvilket du kan læse mere om her.

Vi gør opmærksom på, at det ikke er tilladt at sympatisere med udeholdet på andre afsnit end udeafsnittet.

The Double-triumf og 2008-mesterskabet markeres i fanzonen

Søndag 15. maj er det præcis otte år siden, AaB vandt pokalfinalen og dermed The Double i 2014 samt mesterskabet i 2008. 

I den anledning vil der i fanzonen, som åbner allerede kl. 14.00 på søndag, være fokus på de to AaB-triumfer. 

På scenen vil der fra kl. 15.30 til 16.30 være interviews med tidligere AaB-profiler som for eksempel Rasmus Würtz, Kasper Risgård, Kenneth Stenild og Thomas Enevoldsen.

Derudover vil der på en storskærm køre højdepunkter fra både 2007/2008-sæsonen og 2013/2014-sæsonen. 

Derudover er der i fanzonen livemusik, Goal Station, AaB-hoppeborg, sparkestationer og ansigtsmaling. 

Happy Hour på drinks fra 14.30 til 15.30

I baren i fanzonen er der fra kl. 14.30 til 15.30 Happy Hour med to lækre Nohrlund-drinks for éns pris. 

FIFA-finale i fanzonen

Kl. 15.00 skal finalen på en Spar Nord-FIFA-turnering spilles i fanzonen. Finalen, som står mellem Nicklas Poulsen og William Juul Giessing vises på en storskærm i fanzonen, og vinderen får en præmie fra Spar Nord. 

Adgang til boder og toilletter i fanzonen under kampen
Fanzonens boder og toiletter er også tilgængelige under kampen på søndag. Dermed kan tilskuere på Vesttribunen på søndag anvende boder og toiletfaciliteter i fanzonen uden for Aalborg Portland Park, mens kampen spilles. 

Fanshoppen åbner kl. 14.00
AaB's fanshop i foyeren ved hovedindgangen og i fanzonen åbner kl. 14.00 på søndag. Her er det muligt at købe spillertøj og meget andet merchandise. 

Gratis tog- og buskørsel med billet til kampen
Alle med en billet til søndagskampen kan på kampdagen køre gratis med tog og busser fra Nordjyllands Trafikselskab. Man skal blot vise sin kampbillet eller digitale sæsonkort i bussen.

Vær opmærksom på, at der på grund af vejarbejde på Kastetvej er ændrede busruter. Altså skal man stå af ved stoppestedet Suensonsgade, hvis man tager busrute 2. 

Kommer man med busrute 16 skal man stå af ved stoppestedet Anneberghus.  

Klubbesøg fra Kongerslev I.F. og Gug Boldklub deltager i indløb og pausekonkurrence
AaB-spillerne går på søndag på banen sammen med medlemmer af partnerklubberne Kongerslev I.F. og Gug Boldklub.

Pausekonkurrencen bliver ligeledes med deltagere fra Gug Boldklub og Kongerslev I.F.

Rygning er ikke tilladt
Det er ikke tilladt at ryge på Aalborg Portland Park. Det er muligt for tilskuere på Vesttribunen og Complea Tribunen at ryge uden for stadion i pausen.

Kontantløse boder åbner kl. 16.00
Boderne på Aalborg Portland Park åbner på søndag to timer før kampstart, hvor dørene også åbner. 

På hver tribune er der én bod, hvor der kan betales med kontanter. Ellers foregår betalingen kontantløst på Aalborg Portland Park. 

Køb pizza i Bod 4 på Complea Tribunen
I Bod 4 på Complea Tribunen er det igen muligt at købe pizza til kampen.

Twitter og Instagram
Det officielle hashtag for kampen er #AaBBIF – følg og benyt dette hashtag for at læse og deltage i nyhedsstrømmen på Twitter og Instagram før, under og efter kampen.

Transport
Ankommer du i bil, er GPS-adressen Harald Jensens Vej 7-9, 9000 Aalborg. Du kan lave en rejseplan fra alle destinationer i Danmark ved at klikke her.

Vær særligt opmærksom på, at Kastetvej er spærret mellem Dannebrogsgade og Haraldslund på grund af vejarbejde. Altså kan man kun tilgå parkeringspladsen på Haraldslund fra den vestlige del af Kastetvej. 

Vær også opmærksom på, at vejarbejdet har indflydelse på busruten, og derfor skal man stå af ved stoppestedet Suensonsgade, hvis man tager busrute 2. 

Ankommer du med tog, så stå af ved stationen Aalborg Vestby. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park. Se køreplaner på denne side.

Parkering
Klik her og se et kort over de offentligt tilgængelige parkeringspladser i området omkring Aalborg Portland Park.

I øvrigt henviser vi til C.W. Obel P-hus, som du finder på adressen Badehusvej 5, 9000 Aalborg. Herfra er der fem minutters gang til Aalborg Portland Park.

Handicapforhold
Kørestolsbrugere har som udgangspunkt plads på Complea Tribunen, hvor der forefindes elevatorer op til de særlige kørestolspladser.

Billetter til kørestolsbrugere kan købes i forsalg ved direkte henvendelse til AaB på tlf. 96 35 59 00.

Alle kørestolsbrugere kan gratis medbringe én medhjælper. Medhjælperbilletten udleveres i forbindelse med billetkøbet.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Randers FC-AaB 2-2

12. maj 2022 kl. 07:04 af Rasmus Estrup

AaB spillede onsdag aften uafgjort mod Randers FC i 3F Superligaen, hvor det efter scoringer af Milan Makaric og Iver Fossum endte 2-2 i Randers. 

Hjemmeholdet havde flest afslutninger i indledingen, men det var AaB, der efter et godt opspil i 17. minut kunne bringe sig foran ved Milan Makaric. 

Tidligt i anden halvleg udlignede Randers FC ved Tosin Kehinde, og i 58. minut sparkede Lasse Berg Johnsen et straffespark over stregen via undersiden af overliggeren til 2-1. 

Randers FC blev efterfølgende reduceret til 10 spillere, da Simon Graves fik sin anden advarsel, og 20 minutter før tid udlignede Iver Fossum til 2-2. 

AaB var tæt på at snuppe alle tre point, da Oliver Ross og Louka Prip flot kombinerede sig frem til en stor chance til unge Oliver Ross, der desværre måtte se sin afslutning prelle af på overliggeren. 

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst, og køb billet til AaB's næste hjemmekamp mod Brøndby I.F. på søndag her. 

Tags på denne nyhed

AaB i pointdeling ude mod Randers FC

11. maj 2022 kl. 19:54 af Rasmus Estrup

Først var AaB foran, så kom Randers FC foran og til sidst endte det 2-2, da AaB og Randers FC onsdag aften tørnede sammen i en underholdende kamp i Randers. Milan Makaric åbnede opgørets målkonto i første halvleg, inden Iver Fossum stod for udligningen til 2-2 20 minutter før tid. 

AaB var nærgående allerede efter få sekunder, men Milan Makaric, der lige akkurat ikke nåede frem til indlægget fra venstre, blev vinket offside, og efter fire minutter kunne Jakob Ankersen så sende opgørets første afslutning over AaB-målet på et langskud efter et nordjysk boldtab. 

Jakob Ankersen tog sigte igen i ottende minut, men denne gang reddede Jacob Rinne sikkert den flade afslutning. En håndfuld minutter efter forsøgte også Vito Hammershøj-Mistrati sig med et langskud. Hans forsøg mod det fjerne målhjørne gik dog lige forbi trekantssammenføjningen. 

De medrejsende AaB-fans dominerede stort på tribunen, og i det 17. minut kom AaB også foran på banen. I et flot AaB-angreb blev Lucas Andersen spillet ind i feltet, hvorfra han fandt Kasper Kusk i et løb mod baglinjen. Kasper Kusk slog bolden skråt ind foran mål til Milan Makaric, der vendte rundt og sparkede 1-0-føringen i netmaskerne bag Patrik Carlgren. 

Midt i første halvleg var Randers FC faretruende ved et hjørnespark mod nærmeste stang, som blev headet over, og en afslutning fra tæt hold af Vito Hammershøj-Mistrati, der sparkede over, inden offsideflaget blev hævet. 

Hjemmeholdet fortsatte med at presse AaB-mandskabet, og Tosin Kehinde satte både Kristoffer Pallesen og Pedro Ferreira af på et løb i venstresiden, men inde i AaB-feltet fik Mathias Ross blokeret bolden ud til hjørne. Dette endte i sidste ende med endnu et forsøg fra distancen fra Vito Hammershøj-Mistrati, men Jacob Rinne fangede forsøget fra Randers-anføreren. 

Mod slutningen af første halvleg fik AaB bedre fat, og efter 33 minutter fandt Lucas Andersens stikning Milan Makaric i en friløber. Serberen vippede køligt bolden over Patrik Carlgren og i mål, men straks efter blev flaget hævet og målet annulleret for offside. 

AaB var kort efter igen tæt på en scoring, da Kasper Kusk slog et cutback ind til Daniel Granli, men nordmandens afslutning manglede fart og sad lige på Randers-keeperen. 

Tidligt i anden halvleg fik Randers FC udlignet til 1-1. Oliver Bundgaard kom fri til afslutning i AaB-feltet. Jacob Rinne reddede i første omgang, men returbolden røg ud i feltet, hvor Tosin Kehinde var først på læderet og prikkede udligningen over stregen. 

AaB var dog tæt på at svare tilbage lige efter, men Iver Fossums afslutning i Randers-feltet gik forbi mål. Kort efter måtte Lucas Andersen udgå med en skade, og Oliver Ross blev derfor skiftet ind. 

Otte minutter efter pausen fik hjemmeholdets anfører Vito Hammershøj-Mistrati en ny mulighed, men denne gang sparkede han fladt forbi fra en ellers fin position. 

To minutter senere blev Björn Kopplin sendt afsted i en omstilling. Hans afslutning blev afværget af Daniel Granli, men dommer Aydin Uslu vurderede, at forsvarsspilleren tog hånden til hjælp, og efter et VAR-tjek stod straffesparket ved magt. Fra pletten hamrede Lasse Berg Johnsen bolden på undersiden af overliggeren og ned i jorden. I første omgang kørte spillet videre, men efter endnu et VAR-tjek blev der dømt mål, da bolden havde passeret stregen. 

Efter 2-1-scoringen fik Iver Fossum testet Patrik Carlgren med et flot langskud, inden Jakob Ahlmann og Kasper Høgh blev sendt på banen. 

Midt i anden halvleg modtog Randers-spiller Simon Graves sin anden advarsel og dermed et rødt kort og AaB var således i overtal resten af kampen. 

Dette førte først til et forbipasserende forsøg fra Pedro Ferreira, inden Jakob Ahlmanns indlæg 20 minutter før tid blev forlænget af Randers-forsvaret, og Iver Fossum i det lille felt kunne prikke kuglen under Patrik Carlgren og i mål til 2-2. 

AaB forsatte overtalsjagten på endnu en scoring, og både Iver Fossum og Oliver Ross fik afsluttet fra distancen, inden Oliver Ross kom meget tæt på sit første Superligamål. Oliver Ross fandt Louka Prip, som med et elegant lob spillede Oliver Ross ind i feltet. Herfra bragede den unge AaB'er bolden op på overliggeren. 

12 minutter før tid blev også Anosike Ementa indskiftet, og kort efter havde Iver Fossum et forsøg som sad lige på Randers-målmanden. AaB-målmand Jacob Rinne måtte trods det store AaB-overtag diske op med en flot redning ni minutter før tid, da Randers-indskifter Alexander Illum Simmelhack med et godt hug mod bagerste stang tvang Jacob Rinne ud i fuld figur. 

Begge holdt fortsatte med et par langskud fra henholdsvis Simon Piesinger og Louka Prip, men målmændene i begge ender tog fra. 

Dermed endte opgøret 2-2. Pointdelingen betyder, at AaB fortsat indtager fjerdepladsen i 3F Superligaen med 45 point, hvilket er to flere end netop Randers FC på femtepladsen og fire point færre end Silkeborg I.F. på tredjepladsen. 

AaB spiller allerede igen på søndag på Aalborg Portland Park mod Brøndby I.F. Køb billetter til kampen her. 

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspil, 30. spillerunde

Randers FC-AaB 2-2 (0-1)
17. min 0-1 Milan Makaric, 48. min 1-1 Tosin Kehinde, 58. min 2-1 Lasse Berg Johnsen (str.), 70. min 2-2 Iver Fossum
Advarsler Randers FC: Simon Graves (51)
Udvisning Randers FC: Simon Graves (65)
Advarsler AaB: Daniel Granli (52), Kristoffer Pallesen (85)
5.352 tilskuere på Cepheus Park Randers

Randers FC (4-4-2): Patrik Carlgren, Björn Kopplin, Simon Graves, Simon Piesinger, Oliver Bundgaard, Jakob Ankersen (75: Simom Tibbling), Lasse Berg Johnsen, Frederik Lauenborg (75: Alexander Illum Siimmelhack), Tosin Kehinde, Vito Hammershøj-Mistrati (88: Mads Enggård), Nicolai Brock-Madsen (66: Hugo Andersson).

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Mathias Ross, Daniel Granli, Gudmundur Thórarinsson (63: Jakob Ahlmann), Pedro Ferreira (78: Anosike Ementa), Iver Fossum, Lucas Andersen (53: Oliver Ross), Kasper Kusk (63: Kasper Høgh), Milan Makaric, Louka Prip.

Dommer: Aydin Uslu

Tags på denne nyhed
'