Rinne forlader AaB

24. maj 2022 kl. 10:17

Jacob Rinne blev i august 2017 hentet til AaB fra belgiske KAA Gent som afløser for Nicolai Larsen, og siden har den svenske målmand uge efter uge demonstreret sin klasse mellem stængerne, hvilket på det personlige plan kulminerede, da han af målmandskollegaerne i de to bedste fodboldrækker blev valgt til at modtage Det Gyldne Bur for kalenderåret 2021.

Med 167 officielle kampe er Jacob Rinne også med afstand den udlænding i AaB’s historie siden 1885 med flest optrædener på sit CV.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- AaB har igennem tiden været begunstiget af dygtige målmænd, og Jacob Rinne har i de seneste fem sæsoner vist sig som den måske bedste af dem alle.

- Jeg skal være ærlig at sige, at det er en gåde for os, at der fra udlandet ikke har været større efterspørgsel efter Jacobs kvaliteter, end tilfældet har været, men det står også klart, at vi meget gerne havde forlænget samarbejdet med ham, fortæller Inge André Olsen og tilføjer:

- Både på og uden for banen har Jacob altid repræsenteret os på fornem vis, og hermed skal der lyde en stor tak for indsatsen for AaB og et held og lykke med fremtiden.

Jacob Rinne supplerer:

- Jeg synes, jeg har haft en fantastisk tid i AaB med en masse gode mennesker omkring mig både på og uden for banen, og derfor har det heller ikke været et let beslutning at tage afsked med klubben.

- Men snart er jeg 29 år, og hvis jeg skulle have endnu en fodboldoplevelse i et nyt land, så var det nu, fastslår Jacob Rinne.

- Jeg er beæret over, hvordan jeg har kunnet mærke, at klubben har ønsket at beholde mig, og forhåbentlig får jeg endnu en kamp på søndag til at betale tilbage for tilliden.

- Poul Buus (AaB’s målmandstræner, red) skal have en kæmpe tak for samarbejdet, og til sidst skal der lyde en særlig tak til vores fantastiske fans, som altid viser både holdet og jeg selv en uvurderlig opbakning, slutter Jacob Rinne.

Tags på denne nyhed

Sander kvartfinaleklar ved U/17 EM

24. maj 2022 kl. 07:37 af Rasmus Estrup

Theo Sander og det danske U/17-landshold er videre til kvartfinalerne ved EM-slutrunden i Israel. Det står klart efter, at danskerne i går tog en stærk 3-1-comebacksejr over det portugisiske mandskab.

Danskerne, der inden kampen havde tabt til Sverige og vundet over Skotland, skulle vinde kampen mod Portugal for at gøre sig forhåbninger om videre avancement.

Portugal havde besejret både Skotland og Sverige, og portugiserne fik også testet Theo Sander et par gange, inden den portugisiske 1-0-scoring, som sad helt oppe i krogen efter en halv times spil.

Efter ca. en time hev Theo Sander en god refleksredning frem, og kort efter udlignede Noah Nartey til 1-1 for danskerne.

Ca. 20 minutter før tid sparkede Elias Hansborg-Sørensen Danmark på kvartfinalekurs med målet til 2-1.

Fem minutter før tid diskede Theo Sander op med en stærk fodparade i en en-mod-en-situation, og da det i tillægstiden blev til et portugisisk selvmål, vandt danskerne med 3-1, hvilket giver Danmark en førsteplads i puljen og avancement til kvartfinalen.

Danmarks kvartfinale ved U/17 EM-slutrunden spilles på torsdag mod Serbien.

Tags på denne nyhed

Pointdeling i U/19 Ligaen

23. maj 2022 kl. 08:44 af Rasmus Estrup

Det endte 1-1, da AaB’s U/19 Ligahold i lørdags spillede hjemme på Hornevej mod AC Horsens.

AaB spillede godt i første halvleg, men trods spilovertaget lykkedes det ikke at komme foran inden pausen. 

AC Horsens kom bedst ud til anden halvleg og kom frem til flere halve muligheder, men efter 70 minutter åbnede AaB scoringskontoen. Efter et nordjysk hjørnespark kunne Kasper Davidsen nemlig sparke 1-0-målet i kassen. 

Herefter blev AaB mere passive i spillet, mens gæsterne pressede på for en udligning. Den kom tre minutter før tid. AC Horsens sparkede et frispark lige uden for feltet op på overliggeren. Herfra gik bolden ind på målmand Daniel Veiby Held, hvorefter læderet sprang op i luften, og en AC Horsens-spiller kunne heade bolden i mål til slutresultatet 1-1.

- Præstationen var markant bedre end i sidste uges kamp mod Brøndby I.F. Især første halvleg var rigtig positiv og vores høje pres fungerede fint. Med lidt mere skarphed havde vi også været foran ved pausen, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Vi kom skidt ud til anden halvleg, og det er også fortjent, at AC Horsens udlignede til sidst. Men overordnet leverede vi en bedre arbejdsindsats, mere parathed og bedre spil end i seneste kamp, siger Kim Leth Andersen. 

AaB ligger fortsat på 14. pladsen i U/19 Ligaen før sidste kamp, der spilles på lørdag på udebane mod U/19 Ligamestrene FC København.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af FC København-AaB

23. maj 2022 kl. 07:04 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 3-0 på udebane mod de danske mestre fra FC København i sidste runde af 3F Superligaens Mesterskabsspil. 

Hjemmeholdet dominerede fra start, og efter syv minutter sparkede Hákon Arnar Haraldssson FC København foran. 

Få minutter før pausen havde Oliver Ross et farligt forsøg, og Kasper Høgh ramte træværket bag Kamil Grabara, inden Lukas Lerager flugtede en københavnsk pauseføring ind bag Jacob Rinne, der kampen igennem ellers leverede flere store redninger. 

Syv minutter efter pausen havde AaB-målmanden endnu en redning, men denne gang gik returbolden ud i feltet, hvor Isak Jóhannesson nåede først på kuglen og sparkede 3-0-målet i nettet. 

Sammendraget af kampen kan ses i videoen øverst. 

AaB slutter sæsonen på femtepladsen. Dermed må AaB afvente resultatet af finalen i Sydbank Pokalen på torsdag for at finde ud af, om der venter en Europa Playoffkamp mod Viborg F.F. på søndag på Aalborg Portland Park.

Som udgangspunkt er det fjerdepladsen, der skal spille Europa Playoffkampen mod syvendepladsen. Men hvis FC Midtjylland vinder pokalturneringen, får fjerdepladsen øjeblikkeligt en europæisk billet, og så er det i stedet femtepladsen, der møder syvendepladsen i Europa Playoffkampen.

Dermed vil en FC Midtjylland-sejr på torsdag betyde, at AaB skal spille mod Viborg F.F. på Aalborg Portland Park på søndag.

Tags på denne nyhed
'