AaB TV: Stem på månedens mål i maj

30. maj 2022 kl. 13:27 af Rasmus Estrup

Syv gange i maj kom AaB på tavlen, og dermed er der syv kandidater til månedens mål.

Kandidaterne er:
1: Louka Prip til 1-1 mod Silkeborg I.F., 2. maj
2: Louka Prip til 2-2 mod Silkeborg I.F., 2. maj
3: Iver Fossum til 1-2 mod FC Midtjylland, 8. maj
4: Milan Makaric til 0-1 mod Randers FC, 11. maj
5: Iver Fossum til 2-2 mod Randers FC, 11. maj
6: Jakob Ahlmann til 1-3 mod Brøndby I.F., 15. maj
7: Mathias Ross til 1-0 mod Viborg F.F., 29. maj

Se målene i videoen øverst og klik her for at stemme på din favorit.

Alle der deltager i afstemningen er samtidig med i lodtrækningen om Jacob Rinnes kampbrugte og signerede fodboldstøvler.

Afstemningen løber indtil onsdag 1. Juli kl. 8.00, hvorefter vinderen bliver kontaktet direkte på mail.

Tags på denne nyhed

U/19-mandskabet sluttede sæsonen med nederlag

30. maj 2022 kl. 08:46 af Rasmus Estrup

AaB’s U/19 Ligamandskab sluttede i weekenden sæsonen på udebane mod de nykårede U/19 Ligamestre, FC København.

Efter en jævnbyrdig indledning greb hjemmeholdet fat om taktstokken, og efter en halv time kom FC Københavns føringsmål til 1-0.

Føringen blev fordoblet ti minutter efter pausen, hvorefter AaB overtog initiativet og reducerede til 2-1, da Sebastian Stahlfest erobrede bolden og fandt en fri Mathias Vægter, som sparkede reduceringen ind efter 58 minutter.

Oscar Meedom var efterfølgende tæt på at udligne, da han vippede læderet over målmanden, men kuglen blev clearet på stregen, og i stedet slog hjemmeholdet til tre gange fra 72. minut til 82. minut og vandt dermed opgøret 5-1.

- Egentlig spillede vi generelt en fin kamp og stod godt kompakt mod et stærkt FCK-hold, men vi havde ikke energien i de sidste 20 minutter, og derfor er det ærgerligt, at det endte, som det gjorde, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen og sætter et par ord på hele sæsonen, der endte med en 14. plads med 19 point efter 26 kampe. 

- Mange af vores spillere har været med omkring 3F Superligatruppen, og det er jo i sig selv rigtig positivt, men det sætter også sine spor i U/19 Ligakampene, når vi i flere tilfælde har skullet spille med mange U/17-spillere. Så der er mange spillere, der har fået hår på brystet, og nu ser vi frem til en spændende sæson efter sommerpausen, siger Kim Leth Andersen. 

Sæsonens debutanter fra AaB Akademiet inkluderer Anosike Ementa, Casper Gedsted, Oliver Ross, Anders Noshe, Vladimir Prijovic, Oscar Meedom og Gustav Dahl, mens Theo Sander også er blevet en fast del af 3F Superligatruppen. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af AaB-Viborg F.F.

30. maj 2022 kl. 07:05 af Rasmus Estrup

Her finder du et fyldigt sammendrag af Europa Playoffkampen på Aalborg Portland Park mellem AaB og Viborg F.F., som endte med en sejr til gæsterne efter straffesparkskonkurrence. 

Mathias Ross headede ellers AaB foran med 1-0 efter et kvarter, men ca. 10 minutter senere udlignede Jeppe Grønning til 1-1. 

Ti minutter før pausen scorede Mathias Ross, men målet blev efter et længere VAR-tjek annulleret for offside. 

Den ordinære spilletid sluttede 1-1, og i den forlængede spilletid havde Jacob Rinne et par gode redninger, mens AaB også i flere tilfælde var tæt på. Blandt andet havde Casper Gedsted en friløber, som han sendte forbi mål. 

Med 1-1 på resultattavlen efter 120 minutters fodbold skulle det hele afgøres i en straffesparkskonkurrence. Her brændte både Jacob Rinne, Louka Prip og Anosike Ementa for hjemmeholdet, mens Mathias Ross som den eneste scorede.

Da Christian Sørensen som den eneste brændte for Viborg F.F., der til gengæld fik scoringer af Jakob Bonde, Nicolas Bürgy og til sidst Alassana Jatta, vandt gæsterne med et samlet resultat på 4-2.  

Tags på denne nyhed

AaB taber Europa Playoff i straffesparkskonkurrence

29. maj 2022 kl. 21:20 af Rasmus Estrup

AaB tabte en nervepirrende Europa Playoffkamp mod Viborg F.F. på Aalborg Portland Park efter straffesparkskonkurrence. Efter 1-1 ved ordinær tid og forlænget spilletid skulle opgøret nemlig ud i en straffesparkskonkurrence, og her scorede Viborg F.F. på tre af sine fire første spark, mens kun Mathias Ross scorede for AaB. Nederlaget betyder, at det er Viborg F.F., der er med i kvalifikationen til UEFA Conference League i næste sæson.

Jacob Rinne, der i dag spillede sin afskedskamp på Aalborg Portland Park, måtte i aktion efter seks minutter, da gæsternes Justin Lonwijk blev spillet igennem i AaB-feltet. Viborg-spilleren kunne dog ikke passere Jacob Rinnes fodparade, og selvom gæsterne holdt fast i kuglen, blev det efterfølgende forsøg fra Jakob Bonde blokeret af AaB-defensiven. 

Gæsterne var kommet bedst fra start, og Christian Sørensen sparkede også et langskud over, inden AaB begyndte at true Viborg-målet med først et blokeret skud fra Kristoffer Pallesen og siden endnu et blokeret forsøg fra Malthe Højholt, der ellers fik bolden i en god position efter et hjørne. 

AaB fik i denne periode lagt et godt pres på gæsterne, og et kvarter inde i opgøret steg Mathias Ross til vejrs og headede et indkast fra Anders Hagelskjær i nettet til en nordjysk 1-0-føring. 

Midt i første halvleg pressede gæsterne på for en scoring. Først sparkede Christian Sørensen forbi, dernæst tvang Younes Bakiz Jacob Rinne til en god redning, der gav et Viborg-hjørne. Dette fik AaB's svenske målmand ikke fat i, og i stedet dumpede læderet til sidst tilfældigt ned til Jeppe Grønning, som midt i feltet sparkede udligningen over stregen til 1-1. 

Ti minutter før pausen scorede Mathias Ross til 2-1 efter et hjørnespark. Det troede han og resten af AaB-mandskabet og AaB-fansene på Aalborg Portland Park i hvert fald. Men efter et længere VAR-tjek blev målet annulleret for offside. 

Lige inden pausen var Viborg F.F. tæt på at komme foran på en omstilling, da Justin Lonwijk og Jay-Roy Grot kombinerede sig igennem, inden førstnævnte fra tæt hold sendte læderet forbi mål efter et hårdt pres af Kristoffer Pallesen. 

Fem minutter efter pausen var Jay-Roy Grot to gange igen involveret i forsøg fra gæsterne, men først blokerede Mathias Ross ham, og siden sad angriberens afslutning lige på Jacob Rinne. 

Kort inden opgøret rundede en time blev Kasper Høgh og Anosike Ementa sendt på grønsværen, og sidstnævnte var kort efter nærgående, da han steg til vejrs efter en dødbold, men målmand Lucas Lund vandt duellen med den høje AaB-angriber. 

Midt i anden halvleg fandt Malthe Højholt Louka Prip i fremdrift, og AaB-topscoreren tog sigte fra distancen, men afslutningen sad lige i handskerne på Viborg-målmanden. AaB's keeper måtte kort efter også tage handskerne i brug på et farligt hovedstød fra Justin Lonwijk, som Jacob Rinne dog tog sig sikkert af. 

Herefter fulgte flere gode AaB-muligheder, men hverken Louka Prips eller Jakob Ahlmanns træffer sad indenfor målrammen. Det gjorde Kasper Kusks hårde hug et kvarter før tid, og forsøget tvang en retur ud af Lucas Lund. Returbolden kastede Anosike Ementa sig frem i, men læderet endte igen hos målmanden. 

Fem minutter før tid sparkede Jeppe Grønning forbi udefra, og gæsterne kom de næste par minutter til endnu et par langskud, der hellere ikke havde præcision.  

I modsatte ende fik både Kristoffer Pallesen, Louka Prip og Jakob Ahlmann et par afslutninger blokeret, inden Louka Prip i tillægstiden sparkede et frispark lige uden for feltet i muren. 

Inden slutfløjtet i den ordinære spilletid headede Louka Prip også et hjørnespark forbi fjerneste stang, og kort efter blev der fløjtet af for de første 90 minutter, hvorefter kampen skulle ud i to gange 15 minutters forlænget spilletid. 

Tre minutter inde i den forlængede spilletid kom Anosike Ementa frem til en mulighed, men indskifteren fik ikke et ordentligt træf på bolden, som ikke voldte stort besvær for Viborg-målmanden. 

Et par minutter senere hev Jacob Rinne en stor fodparade frem på en ellers stor chance til Anton Gaaei, der forinden havde driblet på tværs af AaB-feltet, og i 99. minut var Jacob Rinne igen på plads på et forsøg fra Anton Gaaei. Denne gang fra distancen. 

Som den forlængede spilletid skred frem lagde AaB et pres på gæsterne med flere farlige dødbolde, mens det også blev til indskiftninger af Casper Gedsted og debutant Gustav Dahl. Casper Gedsted fik efter 112 minutter en friløber fra midterlinjen, men hurtigløberen blev presset bagfra og sparkede sin afslutning forbi mål. 

Minuttet senere stod han så for oplægget til Louka Prip, der på kanten af feltet sparkede bolden lige forbi nærmeste målhjørne. 

I sidste minut af den forlængede spilletid fik Casper Gedsted også en afslutning blokeret, inden dommer Jakob Kehlet fløjtede af og sendte kampen ud i en straffesparkskonkurrence. 

 

I straffesparkskonkurrencen, der foregik ned mod Vesttribunen, brændte Jacob Rinne første spark. Dernæst scorede Jakob Bonde for Viborg F.F., inden Louka Prip fik sit forsøg reddet, og Jacob Rinne derefter reddede forsøget fra Christian Sørensen. 

Mathias Ross hamrede derefter 2-2-målet i kassen, men Nicolas Bürgy bragte gæsterne foran igen med næste spark. 

Desværre brændte Anosike Ementa, og da Alassana Jatta efterfølgende scorede til 4-2 sikrede han Viborg F.F. sejren.

AaB-truppen går nu på ferie og har træningsstart frem mod den kommende sæson 19. juni. 

Matchfacts - 3F Superliga, Europa Playoff

AaB-Viborg F.F. 2-4 e.f.s (1-1) (1-1) 
16. min 1-0 Mathias Ross, 24. min 1-1 Jeppe Grønning
Advarsler AaB: Anders Hagelskjær (31), Kristoffer Pallesen (92), Kasper Høgh (112)
Advarsler Viborg F.F.: Clint Leemans (56), Christian Sørensen (62)
7.819 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Daniel Granli, Mathias Ross, Anders Hagelskjær, Kristoffer Pallesen, Malthe Højholt (111: Gustav Dahl), Louka Prip, Oliver Ross (58: Anosike Ementa), Jakob Ahlmann, Milan Makaric (58: Kasper Høgh), Kasper Kusk (101: Casper Gedsted).

Viborg F.F. (4-3-3): Lucas Lund, Daniel Anyembe, Nicolas Bürgy, Mads Lauritsen, Christian Sørensen, Clint Leemans (74: Mads Søndergaard), Jeppe Grønning, Jakob Bonde, Justin Lonwijk (83: Anton Gaaei), Jay-Roy Grot (91: Alassana Jatta), Younes Bakiz (74: Ibrahim Said (116: Jan Zamburek)).

Dommer: Jakob Kehlet

Tags på denne nyhed
'