AaB med tre spillere i karantæne

16. maj 2022 kl. 11:48 af Rasmus Estrup

AaB-cheftræner Lars Friis må til sidste kamp i Mesterskabsspillet på søndag mod FC København se bort fra både Iver Fossum, Rasmus Thelander og Daniel Granli.

Iver Fossum og Rasmus Thelander blev begge udvist med et direkte rødt kort i gårsdagens opgør på Aalborg Portland Park mod Brøndby I.F., og de har begge fået karantæne i to spilledage.

Rasmus Thelander, der tidligere har modtaget fem advarsler i sæsonen er således oppe på 54 karantænepoint, mens Iver Fossum, som inden i går havde fået en advarsel, er på 42 karantænepoint.

Daniel Granli modtog i går sin femte advarsel i sæsonen, hvilket giver ham 22 karantænepoint og én spilledags karantæne.

Tre Akademinederlag i Brøndby

16. maj 2022 kl. 08:48 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: Brøndby I.F.-AaB 6-0

AaB’s U/19 Ligahold tabte i weekenden med hele 6-0 på udebane mod Brøndby I.F. Hjemmeholdet kom foran allerede i første minut, og med to scoringer ca. midtvejs i første halvleg var stillingen 3-0 ved pausen.

Fire minutter inde i anden halvleg blev det også 4-0, og blot to minutter senere stod der også 5-0 på måltavlen.

Opgørets sidste scoring faldt midt i anden halvleg til slutresultatet 6-0.

- Det var en skuffende præstation, hvor vi underpræsterede på de basale parametre. Vi havde muligheder mod dem, men udnyttede dem ikke, og så var vi ike gode nok defensivt, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Nu får vi snakket kampen godt igennem i dag, og så arbejder vi videre på træningsbanen, siger Kim Leth Andersen.

AaB ligger på 14. pladsen i U/19 Ligaen og spiller sæsonens næstsidste kamp på lørdag kl. 13.00 på hjemmebane mod AC Horsens.

U/17 Ligaen: Brøndby I.F.-AaB 5-0

U/17 Ligaholdet løb ligeledes ind i et stort nederlag i Brøndby i lørdags.

Fem minutter inde i opgøret stod der 1-0 til hjemmeholdet, og med to scoringer inden for de sidste ti minutter af første halvleg var pauseføringen også 3-0 i dette opgør.

20 minutter efter pausen blev hjemmeholdets føring udbygget til 4-0, og kort før tid lukkede Brøndby I.F. kampen med 5-0-målet.

- Der var en parathed til forskel, og de kørte os bare over, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Vi var sløsede i vores duelspil, tabte for mange en-mod-en-situationer og så var der klasseforskel på dagen, siger U/17 Ligatræneren.

AaB’s U/17 Ligahold spiller allerede igen i morgen kl. 18.00 på hjemmebane mod Esbjerg fB. Inden kampen ligger AaB på 11. pladsen i U/17 Ligaen.

U/15 Ligaen: Brøndby I.F.-AaB 2-1

Heller ikke AaB’s U/15 Ligamandskab formåede at tage point med hjem til Nordjylland fra weekendens besøg i Brøndby.

Også i U/15 Ligakampen var Brøndby I.F. hurtigt ude af starthullerne, og inden for det første minut havde hjemmeholdet bragt sig foran.

AaB’s Christian Tcacenco udlignede dog til 1-1 efter 18 minutter, og den uafgjorte stilling holdt ind til ti minutter før tid, hvor hjemmeholdet scorede sejrsmålet til 2-1.

AaB’s U/15 Ligahold spiller først igen 4. juni på hjemmebane mod OB. Inden det opgør er AaB placeret på en 13. plads i U/15 Ligaen.

AaB TV: AaB-Brøndby I.F. 1-3

16. maj 2022 kl. 06:52 af Rasmus Estrup

AaB tabte i går 3-1 på Aalborg Portland Park til Brøndby I.F. efter en kamp, der bød på udvisninger til både Iver Fossum og Rasmus Thelander.

I en chancefattig første halvleg scorede Simon Hedlund til 1-0 på en friløber, og kort før pausen blev Iver Fossum udvist, hvilket efterlod AaB med ti spillere på banen.

13 minutter efter pausen gjorde Simon Hedlund det også til 2-0 på endnu en friløber, og midt i anden halvleg udbyggede Mathias Kvistgaarden til 3-0 på et hovedstød.

Jakob Ahlmann fik reduceret til 3-1 med et lille kvarters tid igen, men i 88. minut fik også Rasmus Thelander et rødt kort, hvorfor AaB endte kampen med ni spillere på banen.

Se sammendrag af opgøret i videoen øverst.

AaB led fortjent nederlag til Brøndby I.F.

15. maj 2022 kl. 19:53 af Rasmus Estrup

AaB tabte søndag aften 3-1 til Brøndby I.F. i en kamp, hvor Iver Fossum blev udvist i slutningen af første halvleg, og gæsterne var foran med 3-0, inden Jakob Ahlmann reducerede til 3-1. I slutminutterne blev også Rasmus Thelander udvist, og AaB-holdet sluttede derfor opgøret med ni spillere på banen.

Opgøret begyndte ellers jævnbyrdigt og chancefattigt foran den flotte kulisse med 10.278 tilskuere på Aalborg Portland Park. Efter et par blokerede langskud fra gæsterne stod Brøndby I.F. midt i første halvleg for første farlige forsøg, da Andreas Bruus på kanten af feltet tordnede et frit spark lige over Jacob Rinnes mål.

AaB havde gennem hele første halvleg vanskeligt ved at spille sig frem til muligheder, og nordjydernes første afslutning stod Pedro Ferreira bag i 25. minut, da han sparkede et langskud langt, langt over.

Efter 26 minutter kunne gæsterne så bringe sig i front med kampens første afslutning inden for målrammen. Nær midterlinjen vandt Mathias Kvistgaarden en hovedstødsduel over Rasmus Thelander. Headeren faldt samtidig med, at Simon Hedlund tog et løb forbi AaB's bagkæde. Brøndby-angriberen var dermed alene med landsmand Jacob Rinne, som han udplacerede med et skud mod fjerneste stolpe. Efter et længere VAR-tjek for offside på Simon Hedlund, stod målet fast.

AaB havde fortsat svært ved at komme frem til muligheder, og i stedet var Josip Radosevic nærgående, da et kontrastød fra gæsterne endte med en flad afslutning, som Brøndby-anføreren dog sendte lige forbi det flade målhjørne, Simon Hedlund forinden havde ramt.

Efter 42 minutter kom Iver Fossum med et højt ben i hovedhøjde for sent i et sammenstød med Mathias Kvistgaarden, og AaB's norske 100 kampsjubilar fik rødt kort for forseelsen. Det efterlod AaB med 10 spillere på banen i resten af opgøret.

I pausen foretog AaB to udskiftninger, da Kasper Høgh og Anders Hagelskjær erstattede Louka Prip og Daniel Granli. Anden halvleg var dog mindre end to minutter gammel, før gæsternes Mathias Kvistgaarden fik en god chance. Angriberens hug blev dog stærkt reddet af en velspillende Jacob Rinne.

Ca. ti minutter efter pausen blev Oliver Ross også sendt på banen af cheftræner Lars Friis i stedet for Milan Makaric.

I opgørets 59. minut blev gæsternes føring fordoblet til 2-0. En lang bold fra Kevin Tshiembe gav Simon Hedlund en friløber fra højrekanten, og for anden gang vandt Simon Hedlund den direkte duel med Jacob Rinne ved at sparke kuglen i mål ved fjerneste opstander.

Et par minutter senere var AaB-målmanden dog igen på plads, da Mathias Greves frie hovedstød fra straffesparkspletten blev reddet af den svenske målvogter. Jacob Rinne leverede midt i anden halvleg også en ny stor redning på et stort tilbud til Mathias Greve. Denne gang var det en stærk arm fra svenskeren, der holdt afslutningen ude af målet.

Desværre kunne AaB-keeperen ikke gøre noget i 69. minut. Her steg Mathias Kvistgaarden udækket til vejrs på kanten af det lille felt og headede uden besvær indlægget fra Blas Riveros i nettet til 3-0.

Kort inden 3-0-målet var Kasper Kusk blevet indskiftet, og i 73. minut fulgte også en indskiftning af Jakob Ahlmann.

De to stod kort efter for en nordjysk reducering til 3-1. Kasper Kusk driblede sig vej til feltet fra venstrekanten. Herfra lagde han bolden skråt tilbage til Jakob Ahlmann, der var trådt frem i feltet for at sparke 3-1-scoringen ind ved fjerneste stolpe.

Reduceringen gav AaB-mandskabet fornyet energi, og straks efter var Kasper Høgh i en god position på kanten af feltet, men angriberens afslutning røg ud på tribunen. Det samme gjorde et nyt forsøg fra angriberen i 85. minut efter et oplæg fra Kasper Kusk.

To minutter før tid fik Rasmus Thelander et rødt kort for en forseelse, som dommer Morten Krogh vurderede til en nødbremse. Dermed måtte AaB spille kampen færdig med ni spillere. Opgøret bød ikke på flere scoringer, og det endte således med et nederlag på 3-1.

Nederlaget betyder, at AaB før sidste runde ligger på fjerdepladsen med 45 point. Med de 45 point har AaB ligeså mange point, men en bedre målscore end Brøndby I.F. på femtepladsen, og Randers FC har to point færre på sjettepladsen. Tredjepladsen er fire point væk og dermed ikke længere inden for rækkevidde.

AaB's sidste kamp i Mesterskabsspillet spilles på søndag på udebane mod FC København.

Matchfacts - 3F Superligaen, Mesterskabsspil, 31. spillerunde

AaB-Brøndby I.F. 1-3 (0-1)
27. min 0-1 Simon Hedlund, 59. min 0-2 Simon Hedlund, 69. min 0-3 Mathias Kvistgaarden, 77. min 1-3 Jakob Ahlmann
Advarsler AaB: Daniel Granli (45), Pedro Ferreira (54), Kristoffer Pallesen (88)
Udvisninger AaB: Iver Fossum (43), Rasmus Thelander (88)
Advarsler Brøndby I.F.: Ingen
10.278 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Daniel Granli (46: Anders Hagelskjær), Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Pedro Ferreira (73: Jakob Ahlmann), Malthe Højholt, Gudmundur Thórarinsson (68: Kasper Kusk), Louka Prip (46: Kasper Høgh), Milan Makaric (57: Oliver Ross).

Brøndby I.F. (4-4-2): Mads Hermansen, Andreas Bruus, Sigurd Rosted, Kevin Tshiembe (79: Henrik Heggheim), Blas Riveros, Mathias Greve (81: Joe Bell), Anis Slimane, Josip Radosevic, Christian Cappis, Mathias Kvistgaarden, Simon Hedlund (79: Marki Divkovic).

Dommer: Morten Krogh