AaB TV: FC Midtjylland-AaB 2-1

30. juni 2022 kl. 22:02 af Rasmus Estrup

AaB tabte torsdag med 2-1 i anden testkamp mod FC Midtjylland. 

Efter en chancefattig og jævnbyrdig indledning kunne FC Midtjylland efter en halv times spil bringe sig foran ved Paulinho. 

Efter pausen kom Oliver Ross og Milan Makaric tidligt til et par farlige forsøg, hvorefter FC Midtjylland kom frem til flere muligheder. 

Med ca. 12 minutter igen blev Oscar Meedom nedlagt i feltet, og dermed fik Milan Makaric muligheden for at udligne på et straffespark, som serberen eksekverede til 1-1. 

Kort efter lykkedes det dog FC Midtjylland at snuppe sejren, da Sory Kaba prikkede bolden forbi Theo Sander. 

Se sammendrag af kampen i videoen øverst og få reaktioner fra Iver Fossum og cheftræner Lars Friis. 

Tags på denne nyhed

Testnederlag i Vildbjerg

30. juni 2022 kl. 16:54

I forberedelsesfasens anden af fire testkampe havde AaB igen mange spillere i aktion – denne gang i form af 23 spillere, næsten alle med lige meget spilletid.

Spillemæssigt begyndte AaB fint, og Anosike Ementa og Kasper Kusk var nærgående, før Mads Døhr Thychosen var tæt for FC Midtjylland i det 27. minut, men Allan Sousa fik blokeret.

Føringsmålet til uldjyderne kom dog fire minutter senere, da Victor Lind opfangede en tilbagelægning fra Kristoffer Pallesen, så Paulinho kunne bringe FCM i front.

I resten af første halvleg var AaB meget på bolden – uden dog at få sat tempo eller skabt farlige situationer.

To minutter efter pausen fik AaB erobret bolden højt oppe på banen, og Oliver Ross fik afsluttet, hvilket FCM-målmand Elias Olafsson dog kastede sig ned og fik afværget, og det samme gjorde islændingen, da returbolden var havnet hos Milan Makaric.

I modsatte ende fik FC Midtjylland overspillet AaB’s venstreside, så Victor Lind kunne begive sig ned mod Theo Sander, men den store mulighed blev sendt fladt forbi fjerneste stolpe.

Victor Lind var igen farlig, før AaB’s gæstespiller Ali Almosawe forsøgte sig efter en god aktion, og i de følgende 20 minutter sad AaB godt på spillet, og blandt andre Jeppe Pedersen og Anders Noshe fik vist sig godt frem.

Theo Sander måtte præstere en fin redning på et skudforsøg fra Frederik Heiselberg, men få øjeblikke senere blev Oscar Meedom nedlagt i straffesparksfeltet, hvorfor Milan Makaric i 79. minut kunne udligne til 1-1.

Blot to minutter senere var AaB imidlertid igen uheldig med en for svag tilbagelægning – denne gang fra Anders Noshe – hvilket Sory Kaba udnyttede til fra tæt hold at prikke bolden forbi Theo Sander i AaB-målet.

Herfra var AaB ikke i nærheden af en udligning, og FC Midtjylland kørte relativt komfortabelt sejren hjem.

Fra søndag venter en uges træningslejr i Polen, hvor AaB’s sidste to testkampe afvikles.

Matchfacts – testkamp
FC Midtjylland-AaB  2-1 (1-0)
31. min 1-0 Paulinho, 79. min 1-1 Milan Makaric, 81. min 2-1 Sory Kaba.

AaB (4-3-3): Josip Posavec (46: Theo Sander), Kristoffer Pallesen (46: Kilian Ludewig), Lars Kramer (61: Emil Nymann), Anders Hagelskjær (46: Vladimir Prijovic), Marcus Hannesbo (46: Anders Noshe), Pedro Ferriera (46: Malthe Højholt), Anosike Ementa (46: Jeppe Pedersen), Iver Fossum (46: Oliver Ross), Allan Sousa (46: Ali Almosawe: 65: Oscar Meedom), Kasper Høgh (46: Milan Makaric), Kasper Kusk (46: Oliver Klitten).

Tags på denne nyhed

Magnus Christensen med udløb i AaB

30. juni 2022 kl. 11:01 af Brian Andersen

Magnus Christensen kom til AaB som U/14-spiller fra partnerklubben Bangsbo Freja, og debuten for AaB’s bedste mandskab kom 24. juli 2016 i en hjemmekamp mod Randers FC.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Magnus har både på og uden for banen gjort en ihærdig, god og loyal figur i sin tid i AaB, og 150 officielle kampe for vores klubs bedste mandskab er et imponerende antal i så relativ ung en alder.

- Centralt på vores midtbane er der imidlertid hård konkurrence om pladserne, og derfor synes vi også, at det bedste vil være for Magnus og for AaB, at han prøver sig af et andet sted, og herfra kan vi kun give ham de varmeste anbefalinger, siger Inge André Olsen.

Magnus Christensen er noteret for 15 U-landskampe for Danmark, hvilket i øvrigt resulterede i 11 sejre og fire uafgjorte.

- Det der faktisk står klarest for mig og det, jeg har sat allermest pris på, er den jargon og kultur, der er i AaB, hvor alle både spillere, trænere og folk på kontoret behandler hinanden med respekt, samtidig med at der hele tiden foregår en fodboldmæssig og menneskelig udvikling. Det synes jeg er helt ekstraordinært, siger Magnus Christensen.  

- Og så har det altid været fedt at spille på Aalborg Portland Park, og hele atmosfæren på stadion kommer jeg til at savne. Jeg er bevidst om, at det ikke er alle, der synes, at jeg er den mest sexede spiller i AaB’s historie, men jeg har altid været dedikeret og forsøgt at yde mit maksimale for klubben, holdet og fansene, og fansene vil jeg gerne takke for deres fantastiske opbakning både på hjemme- og på udebane, men nu ser jeg frem til en ny udfordring og nye øjne på mig, slutter Magnus Christensen.

Magnus Christensen opnåede som nævnt 150 officielle kampe og fire scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Andreas Poulsen er ny AaB-spiller

29. juni 2022 kl. 17:37 af Rasmus Estrup

AaB har hentet Andreas Poulsen fra Borussia Mönchengladbach, og den 22-årige venstreback har skrevet under på en fireårig aftale med AaB.

I dag var den tidligere U/21-landsholdspiller på Hornevej for første gang at møde holdkammeraterne.

I videoen øverst kan du se det første interview med den nye AaB-back.

Tags på denne nyhed

Poulsen på plads i AaB

29. juni 2022 kl. 16:00 af Brian Andersen

22-årige Andreas Poulsen er noteret for 45 ungdomslandskampe for Danmark, hvoraf den sidste af 17 U/21-landskampe forekom i nederlaget efter straffesparkskonkurrence i EM-kvartfinalen mod Tyskland 31. maj 2021.

Andreas Poulsen blev efter blot 13 kampe for FC Midtjylland solgt til Bundesligaen, hvor det er blevet til en enkelt optræden for Borussia Mönchengladbach.

Siden er fulgt udleje til FK Austria Wien i Østrig og den tyske 2. Bundesligaklub FC Ingolstadt 04, men det egentlige gennembrud er indtil videre udeblevet for den talentfulde spiller.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Andreas’ talent er indiskutabelt, og vores fælles mission er nu at få kickstartet hans karriere til gavn for AaB og til gavn for Andreas selv.

- Ligesom det er tilfældet i højresiden med Kilian Ludewigs tilkomst, så får vi nu også med tilgangen af Andreas Poulsen en spiller ind, som er med til at skærpe konkurrencen om pladserne i venstre side. Andreas kan operere både i venstre forsvarsside og som venstre kant, og med sine offensive dyder passer han godt ind i den stil, vi gerne vil praktisere. Han er godt bygget, fremadrettet i sine løb og sit spil, og hans gode venstrefod vil helt sikkert blive et våben for os, siger Inge André Olsen.

Andreas Poulsen ser frem til sin nye udfordring:

- Jeg glæder mig helt vildt til at komme i gang. AaB er en interessant klub, der har gang i noget spændende. Jeg synes, der er et stort potentiale i truppen, og jeg er sikker på, at vi kan opnå noget stort sammen.

- På det personlige plan håber jeg, at jeg i de næste fire år kan få tryghed og en masse kontinuerlig spilletid. Det er i hvert fald det, jeg vil arbejde rigtig hårdt for. Jeg har jo spillet en del U/21-landskampe på Aalborg Portland Park, så jeg glæder mig rigtig meget til også at spille foran AaB’s fans og forhåbentlig levere en masse gode præstationer krydret med mange assists, lyder det fra Andreas Poulsen.

Andreas Poulsen vil optræde med nummer 25 på ryggen for AaB.

Tags på denne nyhed
'