AaB TV: Zaglebie Lubin-AaB 3-1

10. juli 2022 kl. 08:38 af Rasmus Estrup

På træningslejren i polske Opalenica tabte AaB i går generalprøven før sæsonpremieren næste søndag.

Mathias Ross sparkede ellers Hele Nordjyllands Hold foran efter otte minutter, men ca. ti minutter før pausen udlignede Zaglebie Lubins Szymon Kobusinski på en fejl fra Josip Posavec i AaB-målet.

12 minutter efter pausen begik AaB-målmanden et straffespark, og fra pletten gjorde Rafal Adamski det til 2-1 til polakkerne.

Et kvarter før tid blev det også 3-1 til Zaglebie Lubin, da Szymon Kobusinski flot sparkede kampens sidste scoring i nettet.

Se sammendrag af kampen i videoen øverst, hvor der også er reaktioner fra Kristoffer Pallesen, Louka Prip og cheftræner Lars Friis.

AaB-nederlag mod Gornik Zarbze

9. juli 2022 kl. 19:28 af Brian Andersen

Dysten mod Gornik Zarbze blev intens og med masser af frispark, og særligt i første halvleg var der meget urent spil.

Polakkerne udnyttede allerede i det sjette minut en omstilling til at bringe sig i front, selvom AaB-målmand Theo Sander i første omgang fik afværget situationen.

Efter knap et kvarter var det tæt på udligning, da en god aktion fra Kasper Kusk førte til en hælafslutning på stolpen af Milan Makaric.

Godt en time var spillet, da Gornik Zarbze udnyttede uopmærksomhed hos AaB til at tage et hurtigt frispark og fordoble føringen, mens Anosike Ementa i det 70. minut var tæt på at reducere på hovedstød.

Theo Sander leverede et par gode redninger, før reduceringsmålet til 2-1 kom med et kvarter igen, hvor Kasper Kusk med et velplaceret spark i det lange hjørne belønnede nydeligt drev og overblik fra Kilian Ludewig.

I opgørets næstsidste minut var det også uhyre tæt på en udligning for AaB, da Oliver Ross kvikt fandt Milan Makaric, hvis drøn desværre ramte sammenføjningen.

For anden kamp i træk var det glædeligt, at der kom 90 minutter i benene.

Matchfacts – reserveholdstestkamp på Hotel Remes Sport & Spa i Opalenica
Gornik Zarbze-AaB  2-1 (1-0)
6. min 1-0, 61. min 2-0, 75. min 2-1 Kasper Kusk.

AaB (4-3-3): Theo Sander, Kilian Ludewig, Emil Nymann, Anders Hagelskjær, Anders Noshe, Jeppe Pedersen, Oliver Ross, Anosike Ementa, Oliver Klitten, Milan Makaric, Kasper Kusk.

AaB tabte generalprøve

9. juli 2022 kl. 13:59 af Brian Andersen

Dermed fik AaB resultatmæssigt og lidt unødvendigt en skidt afslutning på et ellers vellykket træningsophold i Polen.

AaB indledte glimrende og i kontrol, men det var Zaglebie Lubins Jaroslaw Jach, der i kampens femte minut leverede dystens første forsøg.

Lucas Andersen truede i den modsatte ende for AaB, og føringen kom allerede i det niende minut, da Allan Sousa efter en god soloaktion fik afsluttet mod mål, hvor Zaglebie Lubin-keeper Jasmin Buric parerede bolden ud for fødderne af Mathias Ross, der resolut bragte AaB på 1-0.

Efterfølgende var Lucas Andersen nærgående, da han var blevet sat op af Iver Fossum, og meget så i denne fase fint ud for AaB.

Et nydeligt opbygget angreb, der gik fra Josip Posavec til Kasper Høgh og videre til Allan Sousa, gav brasilianeren et nyt skudforsøg, og efter 27 minutter var Kasper Høgh tæt på efter oplæg fra Sousa.

Josip Posavec blev efter 31 minutter testet for første gang af Rafal Adamski, men ellers var der ikke meget, der tydede på, at duellen skulle vende til polsk fordel.

Udligningen kom imidlertid i det 35. minut, hvor Josip Posavec med bolden for fødderne tøvede for længe, så Szymon Kobusinski kunne blokere afspillet fra AaB-keeperen, hvorefter bolden sejlede direkte i mål. Ufortjent efter spil og chancer.

Scoringen rystede for en stund AaB’erne, og inden pausen havde både Szymon Kobusinski og Jaroslaw Jach farlige forsøg.

Fra anden halvlegs begyndelse fik AaB igen sat sig på begivenhederne, men så var Josip Posavec uheldig at komme for sent ned til et indgreb i straffesparksfeltet, hvorfor Rafal Adamski efterfølgende fra pletten kunne bringe Zaglebie Lubin på 2-1.

I fortsættelsen forcerede AaB for en udligning, og både Louka Prip, Allan Sousa, Lars Kramer og Jakob Ahlmann prøvede sig af, før Zaglebie Lubin nærmest ud af ingenting 12 minutter før tid bragte sig på 3-1, da Szymon Kobusinski med et tørt og overraskende hug klappede læderet op i nettaget.

Der kunne være kommet spænding tilbage i kampen, da Lars Kramer otte minutter før tid fik afværget sit forsøg på mållinjen, men tættere på reducering kom AaB ikke, og i stedet måtte Josip Posavec i sidste minut redde fra Rafal Adamski.

Senere i dag møder et andet AaB-hold Gornik Zarbze, men ellers er næste opgave Superligapremieren på næste søndag på udebane mod Viborg F.F.

Matchfacts – testkamp på Hotel Remes Sport & Spa i Opalenica
Zaglibie Lubin-AaB  3-1 (1-1)
9. min 0-1 Mathias Ross, 35. min 1-1 Szymon Kobusinski, 58. min 2-1 Rafal Adamski, 78. min 3-1 Szymon Kobusinski.

AaB (4-3-3): Josip Posavec, Kristoffer Pallesen, Mathias Ross, Lars Kramer, Jakob Ahlmann, Pedro Ferreira, Malthe Højholt, Iver Fossum, Allan Sousa, Kasper Høgh, Lucas Andersen (46: Louka Prip).

AaB i aktion mod Zaglebie Lubin og Gornik Zarbze

9. juli 2022 kl. 08:30 af Brian Andersen

Begge kampe afvikles på anlægget ved Hotel Remes Sport & Spa, og allerede kl. 11.00 gælder det dysten mod Zaglebie Lubin, hvor AaB stiller med følgende navne: