AaB TV: KS Warta Poznan-AaB 1-3

6. juli 2022 kl. 08:06 af Rasmus Estrup

AaB vandt i går opstartens tredje testkamp med 3-1 over KS Warta Poznan.

Iver Fossum åbnede målscoringen i første halvleg efter forarbejde fra Allan Sousa, og 25 minutter inde i anden halvleg udbyggede Anosike Ementa, da han fra distancen sparkede bolden i nettet på en assist fra Pedro Ferreira.

Lucas Andersen, som fik de sidste 30 minutter i kampen, kunne otte minutter før tid bringe AaB foran med 3-0, da han elegant tog en stærk stikning fra Jeppe Pedersen med sig og udplacerede Warta Poznan-målmanden.

Straks efter reducerede KS Warta Poznan til slutresultatet 3-1.

Se et fyldigt sammendrag af kampen i videoen øverst og få reaktioner fra cheftræner Lars Friis og de to målscorere Anosike Ementa og Lucas Andersen.

Tags på denne nyhed

AaB testsejrede i Poznan

5. juli 2022 kl. 20:16 af Brian Andersen

Trods træningstunge stænger præsterede AaB fint rent indsatsmæssigt – uden at spillet på noget tidspunkt var prangende.

I 27 graders varme og på en perfekt grønsvær var indledningen ganske jævnbyrdig.

Opgørets første farlige situation kom i det niende minut, hvor et nydeligt AaB-angreb gav en afslutningsmulighed til Kasper Høgh, der fra en lidt spids vinkel sendte sit forsøg over mål.

I den følgende periode var AaB styrende, men ofte manglede der præcision, når den afgørende pasning skulle falde.

Føringsmålet kom dog efter 18 minutter, hvor Allan Sousa pressede aggressivt og erobrede læderet højt oppe på banen, hvorfra Sousa fandt Iver Fossum foran mål, så nordmanden kunne udplacere målmand Adrian Lis.

Blot tre minutter senere var AaB igen nærgående, da Milan Makaric stod for forarbejdet til Kasper Høgh, hvis ellers kvalificerede og hårde skudforsøg blev afværget af den polske keeper.

Som halvlegen skred frem, kom KS Warta Poznan bedre og bedre med, og særligt Jayson Papeau udfordrede AaB’s organisation, som imidlertid ikke gav en eneste regulær chance væk i første halvleg.

Fra anden halvlegs indledning bevarede polakkerne initiativet, og Jakub Kielb var i det 52. minut tæt på med et langskud.

AaB spillede ofte for langsomt i andre perioder for hektisk, men efter 65 minutter kunne føringen være fordoblet, da Kasper Kusk erobrede bolden i venstre side, men den efterfølgende tværpasning blev rettet af, så bolden kom til at ligge en anelse bag en fri Oliver Klitten.

I stedet blev det 2-0 med knap 20 minutter igen, da Pedro Ferreira skabte forarbejdet for Anosike Ementa, hvis tørre, flade spark udplacerede målmanden.

Tre minutter senere fik AaB-keeper Theo Sander viftet et hovedstødsforsøg fra Wiktor Plesnierowicz ud af farezonen, og dermed kunne Lucas Andersen syv minutter før tid med en smuk berøring og en god afslutning gøre det til 3-0 efter en fornem pasning fra Jeppe Pedersen.

Lidt ærgerligt var det, at Milan Corryn i 85. minut fik reduceret, men alt i alt fik AaB leveret et godkendt aftryk.

Fjerde og sidste testkamp for AaB spilles på lørdag på opvisningsbanen ved Hotel Remes Sport & Spa i Opalenica.

Der spilles to kampe lørdag – kl. 11.00 mod Zaglebie Lubin og kl. 18.00 mod Gornik Zabrze. Det er endnu ikke afklaret i hvilket af opgørene, AaB stiller med sit umiddelbart bedste mandskab.

Matchfacts – testkamp på Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski Stadion i Poznan
KS Warta Poznan-AaB  1-3 (0-1)
18. min 0-1 Iver Fossum, 71. min 0-2 Anosike Ementa, 83. min 0-3 Lucas Andersen, 85. min 1-3 Milan Corryn.

AaB (4-3-3): Theo Sander, Kristoffer Pallesen (46: Kilian Ludewig), Mathias Ross (46: Anders Hagelskjær), Lars Kramer, Jakob Ahlmann (59: Anders Noshe), Malthe Højholt (59: Pedro Ferreira), Oliver Ross (59: Jeppe Pedersen), Iver Fossum (59: Lucas Andersen), Allan Sousa (59: Oliver Klitten), Milan Makaric (46: Anosike Ementa), Kasper Høgh (59: Kasper Kusk).

AaB foran tredje testkamp

5. juli 2022 kl. 13:07 af Brian Andersen

Opalenica i det vestlige Polen er i øjeblikket destination for en uge lang træningslejr, hvor turens første testkamp spilles i aften på Dyskobolia Grodzisk Wielkopolski Stadion i Poznan.

Her er modstanderen KS Warta Poznan, som i den forgangne sæson sluttede på en 11. plads i den bedste polske fodboldrække.

Cheftræner Lars Friis har valgt følgende 11 mand til startopstillingen:

2 Kristoffer Pallesen
3 Jakob Ahlmann
4 Mathias Ross
7 Allan Sousa
8 Iver Fossum
9 Milan Makaric
14 Malthe Højholt
21 Lars Kramer
22 Theo Sander
38 Oliver Ross
39 Kasper Høgh

AaB’s bænk: 6 Pedro Ferreira, 10 Lucas Andersen, 15 Anders Hagelskjær, 17 Kasper Kusk, 19 Anosike Ementa, 20 Oliver Klitten, 28 Jeppe Pedersen, 31 Anders Noshe, 32 Kilian Ludewig samt U/19 Ligamålmand Daniel Veiby Held.

Af forskellige årsager sidder Josip Posavec, Daniel Granli, Louka Prip, Andreas Poulsen og gæstespiller Ali Almosawe helt over aftenens opgør.

Josip Posavec var af praktiske årsager tildelt en ekstra fridag i Kroatien og skulle være ankommet til Polen i aftes. Uforskyldt, som følge af flyaflysninger og forsinkelser, sker ankomsten imidlertid først i eftermiddag, hvorfor han er valgt fra.

Robert Kakeeto, Vladimir Prijovic og Marcus Hannesbo deltager ikke på træningslejren.

Aftenens duel streames gratis på nordjyske.dk, ligesom livetweets kan følges på AaB’s officielle Twitterkonto. Der er kickoff kl. 18.00.

Stadion kalder nu igen til fodboldfest

5. juli 2022 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

For at sparke den nye sæson på Aalborg Portland Park bedst muligt i gang inviteres AaB’s fans igen i år til ”Stadion kalder nu igen”. Det sker gennem et samarbejde med de tre partnere Arbejdernes Landsbank, Det Nordjyske Mediehus og Aalborg Portland.  

De tre partnere har således købt samtlige billetter til kampen, så alle fans kan komme gratis til fodbold til sæsonens første hjemmekamp, der spilles søndag 24. juli kl. 18.00 mod FC København.    

- Sidste år gennemførte vi for første gang ”Stadion kalder nu igen” i forbindelse med ophævelsen af restriktioner og præsentationen af vores nye fanzone. Det blev startskuddet til en sæson med det højeste tilskuersnit siden The Double-sæsonen i 2014, og vi glæder os til igen at byde fansene gratis inden for på et fyldt Aalborg Portland Park til sæsonens første hjemmekamp, så vores spillere kan mærke en fantastisk atmosfære, når de igen træder ind på grønsværen, siger kommerciel direktør i AaB, Jesper Elkjær.   

Fodboldfesten begynder i fanzonen  
Inden kampen vil der i fanzonen fra kl. 15.00 være masser af aktiviteter, heriblandt livemusik, autografskrivning og interview med AaB-spillere, samt mulighed for at prøve kræfter med en Goal Station, AaB’s sparkestationer og AaB’s hoppeborg.  

- Som ny hovedpartner i AaB kunne vi ikke finde en bedre måde at søsætte partnerskabet på end ved at være med til at invitere alle AaB’s fans gratis til fodboldfest på Aalborg Portland Park, samtidig med at AaB-spillerne for første gang på eget græs bærer den nye rød-hvide klubtrøje med Arbejdernes Landsbanks røde logo på maven, udtaler branding- og kommunikationsdirektør i Arbejdernes Landsbank, Peter Froulund.   

Kommerciel direktør i Det Nordjyske Mediehus, Martin Sander, bakker op:  

- ”Stadion kalder nu igen” fik en flot debut sidste år med et fyldt Aalborg Portland Park, og de nordjyske fodboldfans har med flot opbakning gennem den forgange sæson, gjort sig mere end fortjent til en gentagelse i år. Det Nordjyske Mediehus glæder sig derfor til at byde tusindvis af glade fans velkommen på lægterne til en forhåbentlig forrygende fodboldfest på banen, når de regerende mestre udfordres af et massivt nordjysk fællesskab bag Hele Nordjyllands Hold. 

Michael Lundgaard Thomsen, direktør i Aalborg Portland, supplerer:  

- Aalborg Portland Park har i den forgangne sæson skabt rammerne om en eminent fællesskabsfølelse, og vi ved, hvor meget det betyder for spillerne at mærke og høre opbakningen fra de fire tribuner. Derfor ville vi selvfølgelig også være med til at gentage succesen fra sidste år og invitere til hele Nordjylland på Aalborg Portland Park.  

Billetter frigives onsdag 6. juli kl. 16.00  
Arbejdernes Landsbank, Det Nordjyske Mediehus og Aalborg Portland har som nævnt købt alle kampens billetter fri, så de er gratis for alle fans.   

De tre partnere, som selv har haft mulighed for at hente et begrænset antal billetter på forhånd, har desuden sikret, at AaB’s sæsonkortholdere kan hente en ekstra billet til kampen. Dette skal gøres inden onsdag 6. juli kl. 15.00, hvor alle resterende billetter frigives online på www.stadionkaldernuigen.dk 

Det er i år anden gang, at ”Stadion kalder nu igen” holdes, og det er tanken, at det fortsat skal være en tilbagevendende tradition, der hvert år kan give AaB’s spillere et brag af en sæsonstart.   

Sådan henter du billet                
Sæsonkortholdere: Som sæsonkortholder til Complea Tribunen, Vesttribunen eller 3F Tribunen kan du anvende dit sæsonkort ved indgangene.   

Samarbejdspartnerne Arbejdernes Landsbank, Det Nordjyske Mediehus og Aalborg Portland har tildelt alle sæsonkortholdere én ekstra billet. Denne skal hentes online på www.billet.aabsport.dk. Der er førsteret på disse billetter frem til onsdag 6. juli kl. 15.00.   

Alle resterende billetter bliver frit tilgængelige på www.stadionkaldernuigen.dk, hvor man kan rekvirere en voucher, som herefter kan veksles til to billetter på www.billet.aabsport.dk efter først-til-mølle-princippet onsdag 6. juli kl. 16.00.  
Billetter til FC Københavns fanafsnit vil blive tilgængelige på www.billet.fck.dk 

AaB TV: Friis om træningslejren

4. juli 2022 kl. 15:43 af Rasmus Estrup

AaB er kommet godt på plads i Opalenica i Polen, som Hele Nordjyllands Hold ankom til i går aftes. 

Efter et kort træningspas umiddelbart efter ankomsten, var AaB her til formiddag igennem dagens første træningspas. Senere i eftermiddag venter endnu en træning, inden AaB i morgen spiller første testkamp på træningslejren mod KS Warta Poznan. 

I dette indslag til AaB TV fortæller cheftræner Lars Friis om de fine forhold med fantastiske baner og om ambitionerne for denne uges træningslejr i Polen. 

'