Remis mod østrigere

21. januar 2022 kl. 18:08 af Brian Andersen

Det uafgjorte resultat var med AaB-briller en anelse unødvendigt, da et ellers sikkert greb om kampen blev sluppet og vendt på hovedet med to hurtige østrigske scoringer i anden halvleg.

Allerede efter få sekunder viste AaB farlighed med et velgennemført angreb, men første reelle mulighed kom i det sjette minut, hvor Anders Hagelskjær med en velkendt pasning frem i banen fandt Louka Prip, hvis tæmning gled væk, men i stedet havnede hos Kasper Høgh, der fra en lidt spids vinkel sparkede bolden i sidenettet med venstrebenet.

I modsatte ende fik den tidligere AGF’er Bror Blume et forsøg blokeret, og de efterfølgende minutter foregik med et mindre østrigs overtag – primært fordi AaB’erne lavede for mange uprovokerede fejl.

Bror Blume forsøgte sig igen, inden AaB tog føringen i det 21. minut, hvor Louka Prip og Kristoffer Pallesen stod for forarbejdet, da indlægget fra sidstnævnte gav en returbold tæt under mål, hvilket Iver Fossum udnyttede til at passere Benjamin Ozegovic i målet.

Herfra var AaB bedst, selvom Bror Blume forsøgte sig nok engang uden held, og AaB fik efter 29 minutter en god chance for at fordoble føringen, men Kasper Høghs flugter på Kristoffer Pallesens indlæg gik forbi stolpen.

AaB-defensiven var stærkt styret af Rasmus Thelander, men efter fem ud- og indskiftninger i pausen kom der efter efter 49 minutter en forskrækkelse, da Giacomo Vrioni slap fri og sendte et drøn på roden af den ene opstander.

Straks efter stod Kasper Kusk for oplægget til Iver Fossum, der flugtede over mål, og øjeblikket senere var der så fare på færde i den modsatte ende, da AaB-målmand Andreas Hansen flot reddede en friløber til Giacomo Vrioni.

I det 55. minut fulgte et mønsterangreb fra AaB’s side med Frederik Børsting og Kasper Kusk involveret, før en perfekt, flad tværbold fra Kristoffer Pallesen endte hos Iver Fossum, men Benjamin Ozegovic kom i vejen for afslutningen.

For WSG Tirol afsluttede Renny Smith forbi mål, mens chancehavet fortsatte, da Rufo efter en times spil ikke fik udnyttet et godt tilbud skabt af Kasper Kusk.

Især fra midtvejs i anden halvleg dominerede AaB stort, og derfor virkede det tåbeligt, at Markus Wallner – ganske vist i offside-position, viste TV-billederne – kunne skubbe læderet over stregen til 1-1 med et kvarter igen.

Med seks minutter igen blev ondt værre for AaB, da Mathias Ross begik et ærgerligt straffespark, som Giacomo Vrioni sikkert eksekverede.

Heldigvis nåede AaB dog fortjent at fremtvinge en udligning, da Milan Makaric i 88. minut headede Aleksandar Trajkovskis perfekte, indadskruede frisparksbold i netmaskerne.

AaB’s sidste kamp ved Tipsport Malta Cup 2022 spilles på mandag mod slovakiske Spartak Trnava.

Testkamp på National Stadium Ta'Qali, Tipsport Malta Cup 2022, 2. spillerunde
WSG Tirol-AaB  2-2 (0-1)
21. min 0-1 Iver Fossum, 75. min 1-1 Markus Wallner, 85. min 2-1 Giacomo Vrioni, 88. min 2-2 Milan Makaric.

AaB (3-5-2): Andreas Hansen, Daniel Granli (46: Mathias Ross), Rasmus Thelander (61: Pedro Ferreira), Anders Hagelskjær (61: Vladimir Prijovic), Kristoffer Pallesen (61: Marcus Hannesbo), Iver Fossum (61: Aleksandar Trajkovski), Malthe Højholt (46: Magnus Christensen), Louka Prip (46: Rufo), Jakob Ahlmann (46: Frederik Børsting), Kasper Kusk (61: Milan Makaric), Kasper Høgh (46: Tim Prica (74: Anosike Ementa)).

AaB over for WSG Tirol ved Tipsport Malta Cup 2022

21. januar 2022 kl. 10:17 af Brian Andersen

AaB indledte turneringen med et 3-0 nederlag mod tjekkiske SK Sigma Olomouc, mens WSG Tirol tabte med 2-0 mod slovakiske Spartak Trnava.

I den bedste østrigske liga er WSG Tirol efter 18 spillerunder placeret på en tiendeplads – turneringen genoptages 12. februar.

I forhold til AaB’s første kamp indgår en række U/19 Ligaspillere ikke længere i truppen.

Følgende navne er udtaget til kampen i eftermiddag: 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Aleksandar Trajkovski, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 22 Andreas Hansen, 24 Vladimir Prijovic, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 32 Casper Gedsted, 35 Marcus Hannesbo og 39 Kasper Høgh.

Jacob Rinne og Theo Sander (U/19) sidder over.

Der er kickoff kl. 16.00 på National Stadium Ta’Qali – opgøret streames direkte på nordjyske.dk.

AaB henter Kasper Høgh

21. januar 2022 kl. 09:00 af Brian Andersen

Den 21-årige angriber fik for en uge siden tilladelse af Hobro I.K. til at deltage på AaB’s træningslejr på Malta, og klubberne er nu blevet enige om, at Kasper Høgh skifter med det samme.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Vi har et fortrinligt samarbejde med Hobro I.K. om i fællesskab at udvikle spillere til glæde for begge klubber og resten af Nordjylland, og vi har igennem en længere periode haft en konstruktiv dialog omkring Kasper Høgh.

- Kasper Høgh er en angriber med kant, og han har både fart, er fysisk stærk og kommer til chancer, og disse kompetencer skal vi nu i fællesskab forsøge at udvikle og forløse yderligere, siger Inge André Olsen.

Kasper Høgh er noteret for tre scoringer i ti ungdomslandskampe for Danmark, mens det i 12 kampe for Hobro I.K. er blevet til fire træffere i landets næstbedste fodboldrække. Kasper Høgh har fået sin fodboldopdragelse hos Randers FC, hvor han i 49 U/19-kampe scorede hele 49 gange. I førsteholdssammenhæng blev det til 22 optrædener og et enkelt pletskud for randrusianerne.

- Jeg er utrolig taknemmelig og vil gerne takke alle i Hobro I.K. for at have været med til at kickstarte min karriere, og jeg ønsker klubben alt det bedste fremover, lyder det fra Kasper Høgh.

- At skifte til AaB allerede nu, er hvad jeg havde håbet på, og jeg ser virkelig frem til at tage næste skridt. Jeg ser mig selv som en hårdtarbejdende ni’er, som kan bidrage med både noget vildskab og fart, men allerhelst vil jeg egentlig bare lade støvlerne tale, konstaterer Kasper Høgh.

Kasper Høgh får trøje nummer 39 og er med i truppen, når AaB i eftermiddag ved Tipsport Malta Cup 2022 møder østrigske WSG Tirol.

Akademinederlag til Maltas U/18-landshold

20. januar 2022 kl. 21:35 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaholdet, der ligesom 3F Superligamandskabet i øjeblikket er på træningslejr på Malta, var her til aften i kamp mod Maltas U/18-landshold, og det endte med et nederlag på 2-1.

AaB sad ellers på spillet i en første halvleg, der endte målløst.

Fem minutter efter pausen lykkedes det AaB at komme på tavlen, da Oliver Ross pressede bolden fra Malta-målmanden og sparkede nordjyderne foran med 1-0.

AaB skiftede en del spillere i anden halvleg, og den sidste halve time af kampen manglede AaB styringen på kampen.

I stedet udlignede Malta på deres første afslutning i kampen, inden et maltesisk straffespark også blev eksekveret til slutresultatet 2-1.

- I første halvleg fungerede især vores opbygningsspil og presspil rigtig fint, men vi manglede kvalitet på den sidste aflevering, i indlægsspillet og afslutningsspillet, og vi er utilfreds med ikke at føre med et eller to mål ved pausen, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- I anden halvleg skiftede vi meget ud, og den sidste halve time blev en omgang indianerfodbold, siger U/19 Ligatræneren.

U/19 Ligaholdet spiller en ny testkamp på mandag mod San Gwann F.C., der spiller i Maltas næstbedste række.

AaB TV: Poul Buus - 15 år i AaB

19. januar 2022 kl. 12:38 af Rasmus Estrup

1. januar 2007 begyndte Poul Buus som målmandstræner i AaB, og målmandstræneren har dermed lige haft 15 års jubilæum hos Hele Nordjyllands Hold.

I dette indslag med AaB TV sætter Poul Buus ord på forholdet til klubben, det stærkeste målmandsteam han kan huske og arbejdet med AaB Akademiet.