Cifuentes forlader AaB nu

24. januar 2022 kl. 22:07 af Brian Andersen

Spanske Martí Cifuentes blev hentet til Aalborg for godt et år siden, og i sine 37 Superligakampe som cheftræner for AaB blev det til et pointsnit på 1,51 pr. kamp, og inden de afsluttende spillerunder i grundspillet er AaB placeret på en fjerdeplads i 3F Superligaen.

- Vi er tilfredse med, at der er fundet en løsning mellem alle tre parter, og vi ønsker Martí alt det bedste i sit nye job, lyder det fra AaB’s sportschef Inge André Olsen.

Martí Cifuentes nåede at stå i spidsen for AaB i 40 officielle kampe.

Tags på denne nyhed

U/19 snuppede testsejr på 4-1

24. januar 2022 kl. 19:18 af Rasmus Estrup

AaB Akademiets U/19 Ligahold har ligesom 3F Superligamandskabet været på træningslejr på Malta den seneste halvanden uge, og her til eftermiddag spillede U/19-drengene opholdets anden og sidste testkamp. 

Seniorholdet Marsaxlokk, der spiller i Maltas næstbedste række, var modstanderen, og AaB's U/19 Ligahold, der havde syv U/17-spillere i startopstillingen, vandt opgøret med 4-1. 

Oscar Meedom scorede det eneste mål før pausen, da han sendte en returbold i kassen, og i anden halvleg udbyggede Oliver Ross til 2-0 på et godt indlæg til forreste stolpe. 

Marsaxlokk reducerede herefter på et langskud, før Oliver Ross headede 3-1-målet i nettet på endnu et indlæg. 

Kampen blev lukket med Jeppe Røges omstillingsmål til slutresultatet 4-1. 

- Første halvleg var rodet med en sløset boldomgang og forkert positionering fra vores side, men vi fik rettet godt op på det og kørte dem over i anden halvleg, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen, der er godt tilfreds med træningslejrens udbytte. 

- Vi har haft nogle fine træningskampe, hvor vi fik arbejdet med det, vi ville. Derudover har vi haft nogle gode træninger, hvor vi har haft mulighed for at gå i dybden med nogle detaljer, og endelig har turen været god socialt. Drengene er kommet tættere på hinanden. Ikke mindst de spillere, der kom til klubben i sommer, og de U/17-spillere, der har været med på turen, er faldet godt til på holdet, siger Kim Leth Andersen.  

Tags på denne nyhed

Makaric igen på tavlen for AaB

24. januar 2022 kl. 17:03 af Brian Andersen

Slovakkerne er i den hjemlige liga placeret på en andenplads efter 19 spillerunder, men i denne sidste spillerunde ved Tipsport Malta Cup 2022 blev de domineret stort af AaB.

Fra første minut så man således et målrettet AaB-mandskab på grønsværen, men to hurtige omstilliger fra slovakkerne i henholdsvis det fjerde og det sjette minut spolerede umiddelbart førsteindtrykket.

Således blev AaB overspillet i sin venstreside, hvilket gav en kæmpe chance til Bamidele Yusuf tæt under mål, men afslutningen blev sendt forbi målrammen.

Blot to minutter senere benyttede Spartak Trnava nøjagtig samme opskrift, men denne gang sprang Bamidele Yusuf over bolden, så den havnede helt modsat hos Alex Ivan, der fra få meter satte læderet i netmaskerne uden chance for AaB-målmand Jacob Rinne.

Anført i defensiven af 37-årige Martin Skrtel med flere end 300 kampe for Liverpool FC stod Spartak Trnava kompakt, og fra dette udgangspunkt søgte man at slå kontra.

AaB’s første gode mulighed opstod til Milan Makaric efter 20 minutter, og på det efterfølgende hjørnespark blev Magnus Christensens hovedstødsforsøg reddet på selve mållinjen.

Godt en halv time var spillet, da keeper Dobrivoj Rusov med en fodparade forhindrede Iver Fossum i at komme på måltavlen, mens Spartak Trnava sjældent udfordrede på AaB’s banehalvdel.

Milosz Kozak forsøgte sig dog efter endnu et kontrastød, men fire minutter før pausen fik AaB omsider velfortjent udlignet, da Milan Makaric smukt headede en præcis bold fra Kristoffer Pallesen i nettet, og efter et AaB-angreb der i første omgang var drevet frem af Iver Fossum.

Kristoffer Pallesen fik et mål annulleret umiddelbart før pausen, og straks fra anden halvlegs begyndelse testede Louka Prip fra distancen den bageste, slovakiske skanse.

Spartak Trnava var tæt på efter 50 minutter, hvor Cabral Saymon afsluttede forbi den fjerneste stang, og selvom slovakkerne spillemæssigt havde indledt bedre i anden halvdel af kampen, så satte AaB sig herfra kun tungere og tungere på dysten.

Frederik Børsting truede for AaB, inden Kasper Høgh efter godt en time fandt Iver Fossum, hvis skudchance gik snert forbi stolpen, og senere stod Kasper Kusk for et smart oplæg til Kasper Høgh, der blev tacklet i skudøjeblikket.

Men selvom modstanderen resten af duellen var trykket helt i bund, så kom sejrsmålet desværre aldrig.

Opgøret var AaB’s sidste opgør ved Tipssport Malta Cup 2022, og i morgen er der hjemrejse til Danmark efter 11 dages træningslejr.

Herefter venter et par fridage, før der igen tages hul på forberdelserne til forårspremieren i 3F Superligaen. Den kommende weekend er uden testkamp på programmet.

Testkamp på National Stadium Ta'Qali, Tipsport Malta Cup 2022, 3. spillerunde
Spartak Trnava-AaB  1-1 (1-1)
6. min 1-0 Alex Ivan, 41. min 1-1 Milan Makaric.

AaB (3-5-2): Jacob Rinne (38: Andreas Hansen), Daniel Granli (62: Kasper Kusk), Mathias Ross, Anders Hagelskjær, Kristoffer Pallesen (79: Casper Gedsted), Malthe Højholt (62: Pedro Ferreira), Magnus Christensen, Iver Fossum, Frederik Børsting (79: Marcus Hannesbo), Aleksandar Trajkovski (46: Louka Prip), Milan Makaric (46: Kasper Høgh).

AaB møder FC Spartak Trnava kl. 12.30

24. januar 2022 kl. 09:18 af Rasmus Estrup

AaB står inden sidste kamp i Tipsport Malta Cup med et point efter 2-2 mod østrigske WSG Tirol i fredags og et nederlag på 3-0 til SK Sigma Olomouc fra Tjekkiet i tirsdags.

Dagens modstander besejrede WSG Tirol med 2-0 i første kamp, inden FC Spartak Trnava fredag tabte 3-2 til SK Sigma Olomouc. 

FC Spartak Trnava, der blandt andre har den tidligere Liverpool FC-spiller Martin Škrtel i truppen, ligger på andenpladsen i den slovakiske liga, Fortuna Liga, med 42 point efter 19 runder. 

Klubben har blandt andet vundet seks nationale mesterskaber og seks slovakiske pokaltitler. Seneste mesterskab blev vundet i 2018, mens den seneste pokaltriumf fulgte året efter.

AaB-truppen til dagens opgør ser ud som følger: 

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Aleksandar Trajkovski, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 22 Andreas Hansen, 24 Vladimir Prijovic, 25 Frederik Børsting, 32 Casper Gedsted, 35 Marcus Hannesbo og 39 Kasper Høgh.

Jakob Ahlmann, Rasmus Thelander, Rufo og Theo Sander (U/19) sidder over. Sidstnævnte spiller i dag med U/19 Ligaholdet, der kl. 17.00 møder San Gwann FC fra den næstbedste maltesiske række. 

Kampen mod FC Spartak Trnava spilles på National Stadium Ta’Qali og livestreames på nordjyske.dk med kickoff kl. 12.30. 

Prica forlænger og udlejes til WSG Tirol

24. januar 2022 kl. 08:30 af Brian Andersen

Tim Prica kom til AaB for halvandet år siden fra Malmö F.F.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Tim Prica er en spiller, vi stadig har stor tro på, og derfor har det også været vigtigt for os at forlænge aftalen.

- Den første tid i AaB har været både op og ned for Tim, men man skal altså huske på, at han stadig kun er 19 år og med et fortsat stort udviklingspotentiale, siger Inge André Olsen og tilføjer:

- Nu er vi i fællesskab blevet enige om at tilføre hans udvikling nye impulser med et længere lejeophold i Østrig, og så ser vi frem til at se ham i AaB-trøjen igen.

Tim Prica glæder sig til udlejningen til den østrigske Bundesliga:

- Det er en fantastisk god mulighed for mig. Jeg har fået et meget positivt indtryk af klubben, som vi jo mødte forleden her på træningslejren på Malta, og jeg er sikker på, at det er det rette skridt for både mig og AaB.

- Jeg skal nu bruge det næste halvandet år på at blive bedre og bedre hver dag og gøre mig fortjent til forhåbentlig at få en masse spilletid, så jeg kan bidrage for WSG Tirol og komme stærkere og mere rutineret tilbage til AaB, siger Tim Prica.

Tim Prica er indtil videre noteret for 46 officielle kampe og seks scoringer for AaB.

Tags på denne nyhed
'