AaB over for WSG Tirol ved Tipsport Malta Cup 2022

21. januar 2022 kl. 10:17 af Brian Andersen

AaB indledte turneringen med et 3-0 nederlag mod tjekkiske SK Sigma Olomouc, mens WSG Tirol tabte med 2-0 mod slovakiske Spartak Trnava.

I den bedste østrigske liga er WSG Tirol efter 18 spillerunder placeret på en tiendeplads – turneringen genoptages 12. februar.

I forhold til AaB’s første kamp indgår en række U/19 Ligaspillere ikke længere i truppen.

Følgende navne er udtaget til kampen i eftermiddag: 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Aleksandar Trajkovski, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 22 Andreas Hansen, 24 Vladimir Prijovic, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 32 Casper Gedsted, 35 Marcus Hannesbo og 39 Kasper Høgh.

Jacob Rinne og Theo Sander (U/19) sidder over.

Der er kickoff kl. 16.00 på National Stadium Ta’Qali – opgøret streames direkte på nordjyske.dk.

AaB henter Kasper Høgh

21. januar 2022 kl. 09:00 af Brian Andersen

Den 21-årige angriber fik for en uge siden tilladelse af Hobro I.K. til at deltage på AaB’s træningslejr på Malta, og klubberne er nu blevet enige om, at Kasper Høgh skifter med det samme.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Vi har et fortrinligt samarbejde med Hobro I.K. om i fællesskab at udvikle spillere til glæde for begge klubber og resten af Nordjylland, og vi har igennem en længere periode haft en konstruktiv dialog omkring Kasper Høgh.

- Kasper Høgh er en angriber med kant, og han har både fart, er fysisk stærk og kommer til chancer, og disse kompetencer skal vi nu i fællesskab forsøge at udvikle og forløse yderligere, siger Inge André Olsen.

Kasper Høgh er noteret for tre scoringer i ti ungdomslandskampe for Danmark, mens det i 12 kampe for Hobro I.K. er blevet til fire træffere i landets næstbedste fodboldrække. Kasper Høgh har fået sin fodboldopdragelse hos Randers FC, hvor han i 49 U/19-kampe scorede hele 49 gange. I førsteholdssammenhæng blev det til 22 optrædener og et enkelt pletskud for randrusianerne.

- Jeg er utrolig taknemmelig og vil gerne takke alle i Hobro I.K. for at have været med til at kickstarte min karriere, og jeg ønsker klubben alt det bedste fremover, lyder det fra Kasper Høgh.

- At skifte til AaB allerede nu, er hvad jeg havde håbet på, og jeg ser virkelig frem til at tage næste skridt. Jeg ser mig selv som en hårdtarbejdende ni’er, som kan bidrage med både noget vildskab og fart, men allerhelst vil jeg egentlig bare lade støvlerne tale, konstaterer Kasper Høgh.

Kasper Høgh får trøje nummer 39 og er med i truppen, når AaB i eftermiddag ved Tipsport Malta Cup 2022 møder østrigske WSG Tirol.

Tags på denne nyhed

Akademinederlag til Maltas U/18-landshold

20. januar 2022 kl. 21:35 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaholdet, der ligesom 3F Superligamandskabet i øjeblikket er på træningslejr på Malta, var her til aften i kamp mod Maltas U/18-landshold, og det endte med et nederlag på 2-1.

AaB sad ellers på spillet i en første halvleg, der endte målløst.

Fem minutter efter pausen lykkedes det AaB at komme på tavlen, da Oliver Ross pressede bolden fra Malta-målmanden og sparkede nordjyderne foran med 1-0.

AaB skiftede en del spillere i anden halvleg, og den sidste halve time af kampen manglede AaB styringen på kampen.

I stedet udlignede Malta på deres første afslutning i kampen, inden et maltesisk straffespark også blev eksekveret til slutresultatet 2-1.

- I første halvleg fungerede især vores opbygningsspil og presspil rigtig fint, men vi manglede kvalitet på den sidste aflevering, i indlægsspillet og afslutningsspillet, og vi er utilfreds med ikke at føre med et eller to mål ved pausen, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- I anden halvleg skiftede vi meget ud, og den sidste halve time blev en omgang indianerfodbold, siger U/19 Ligatræneren.

U/19 Ligaholdet spiller en ny testkamp på mandag mod San Gwann F.C., der spiller i Maltas næstbedste række.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Poul Buus - 15 år i AaB

19. januar 2022 kl. 12:38 af Rasmus Estrup

1. januar 2007 begyndte Poul Buus som målmandstræner i AaB, og målmandstræneren har dermed lige haft 15 års jubilæum hos Hele Nordjyllands Hold. 

I dette indslag med AaB TV sætter Poul Buus ord på forholdet til klubben, det stærkeste målmandsteam han kan huske og arbejdet med AaB Akademiet. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Sammendrag af SK Sigma Olomouc-AaB

19. januar 2022 kl. 07:50 af Rasmus Estrup

AaB spillede i går første testkamp i 2022 og første kamp ved Tipsport Malta Cup, da det blev til et nederlag på 3-0 mod tjekkiske SK Sigma Olomouc. 

Efter en god indledning hvor Kasper Kusk og Iver Fossum var nærgående, overtog Sigma Olomouc styringen på kampen midt i første halvleg, og fem minutter før pausen bragte tjekkerne sig i front. 

AaB skiftede kampen igennem meget ud, da ingen spillere skulle have flere end 45 minutter, og flere blot skulle spille en halv time i forhold til den fysiske dosering. 

Det betød mange ændringer, og hele 28 spillere inklusive en række U/19 Ligaspillere kom i løbet af kampen på grønsværen. 

I opgørets 58. minut udbyggede tjekkerne føringen til 2-0, og efter et par gode AaB-muligheder til Aleksandar Trajkovski og Kasper Høgh scorede SK Sigma Olomouc også til 3-0 ti minutter før tid. 

Se sammendrag af kampen og få reaktioner fra assistenttræner Rasmus Würtz. 

'