AaB henter Kasper Høgh

21. januar 2022 kl. 09:00 af Brian Andersen

Den 21-årige angriber fik for en uge siden tilladelse af Hobro I.K. til at deltage på AaB’s træningslejr på Malta, og klubberne er nu blevet enige om, at Kasper Høgh skifter med det samme.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Vi har et fortrinligt samarbejde med Hobro I.K. om i fællesskab at udvikle spillere til glæde for begge klubber og resten af Nordjylland, og vi har igennem en længere periode haft en konstruktiv dialog omkring Kasper Høgh.

- Kasper Høgh er en angriber med kant, og han har både fart, er fysisk stærk og kommer til chancer, og disse kompetencer skal vi nu i fællesskab forsøge at udvikle og forløse yderligere, siger Inge André Olsen.

Kasper Høgh er noteret for tre scoringer i ti ungdomslandskampe for Danmark, mens det i 12 kampe for Hobro I.K. er blevet til fire træffere i landets næstbedste fodboldrække. Kasper Høgh har fået sin fodboldopdragelse hos Randers FC, hvor han i 49 U/19-kampe scorede hele 49 gange. I førsteholdssammenhæng blev det til 22 optrædener og et enkelt pletskud for randrusianerne.

- Jeg er utrolig taknemmelig og vil gerne takke alle i Hobro I.K. for at have været med til at kickstarte min karriere, og jeg ønsker klubben alt det bedste fremover, lyder det fra Kasper Høgh.

- At skifte til AaB allerede nu, er hvad jeg havde håbet på, og jeg ser virkelig frem til at tage næste skridt. Jeg ser mig selv som en hårdtarbejdende ni’er, som kan bidrage med både noget vildskab og fart, men allerhelst vil jeg egentlig bare lade støvlerne tale, konstaterer Kasper Høgh.

Kasper Høgh får trøje nummer 39 og er med i truppen, når AaB i eftermiddag ved Tipsport Malta Cup 2022 møder østrigske WSG Tirol.

Akademinederlag til Maltas U/18-landshold

20. januar 2022 kl. 21:35 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaholdet, der ligesom 3F Superligamandskabet i øjeblikket er på træningslejr på Malta, var her til aften i kamp mod Maltas U/18-landshold, og det endte med et nederlag på 2-1.

AaB sad ellers på spillet i en første halvleg, der endte målløst.

Fem minutter efter pausen lykkedes det AaB at komme på tavlen, da Oliver Ross pressede bolden fra Malta-målmanden og sparkede nordjyderne foran med 1-0.

AaB skiftede en del spillere i anden halvleg, og den sidste halve time af kampen manglede AaB styringen på kampen.

I stedet udlignede Malta på deres første afslutning i kampen, inden et maltesisk straffespark også blev eksekveret til slutresultatet 2-1.

- I første halvleg fungerede især vores opbygningsspil og presspil rigtig fint, men vi manglede kvalitet på den sidste aflevering, i indlægsspillet og afslutningsspillet, og vi er utilfreds med ikke at føre med et eller to mål ved pausen, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- I anden halvleg skiftede vi meget ud, og den sidste halve time blev en omgang indianerfodbold, siger U/19 Ligatræneren.

U/19 Ligaholdet spiller en ny testkamp på mandag mod San Gwann F.C., der spiller i Maltas næstbedste række.

AaB TV: Poul Buus - 15 år i AaB

19. januar 2022 kl. 12:38 af Rasmus Estrup

1. januar 2007 begyndte Poul Buus som målmandstræner i AaB, og målmandstræneren har dermed lige haft 15 års jubilæum hos Hele Nordjyllands Hold.

I dette indslag med AaB TV sætter Poul Buus ord på forholdet til klubben, det stærkeste målmandsteam han kan huske og arbejdet med AaB Akademiet.

AaB TV: Sammendrag af SK Sigma Olomouc-AaB

19. januar 2022 kl. 07:50 af Rasmus Estrup

AaB spillede i går første testkamp i 2022 og første kamp ved Tipsport Malta Cup, da det blev til et nederlag på 3-0 mod tjekkiske SK Sigma Olomouc.

Efter en god indledning hvor Kasper Kusk og Iver Fossum var nærgående, overtog Sigma Olomouc styringen på kampen midt i første halvleg, og fem minutter før pausen bragte tjekkerne sig i front.

AaB skiftede kampen igennem meget ud, da ingen spillere skulle have flere end 45 minutter, og flere blot skulle spille en halv time i forhold til den fysiske dosering.

Det betød mange ændringer, og hele 28 spillere inklusive en række U/19 Ligaspillere kom i løbet af kampen på grønsværen.

I opgørets 58. minut udbyggede tjekkerne føringen til 2-0, og efter et par gode AaB-muligheder til Aleksandar Trajkovski og Kasper Høgh scorede SK Sigma Olomouc også til 3-0 ti minutter før tid.

Se sammendrag af kampen og få reaktioner fra assistenttræner Rasmus Würtz.

AaB tabte til tjekker

18. januar 2022 kl. 22:15 af Brian Andersen

Det tjekkiske mandskab var, qua at den hjemlige liga indledes allerede 5. februar, i stærkeste opstilling og med kun få udskiftninger undervejs, mens AaB på forhånd havde planlagt at dosere spilletiden, så alle – inklusive flere U/19 Liga-spillere fik minimum en halv time på banen.

Efter et par minutters jævnbyrdighed tog AaB over og var i den dominerende rolle i første halvlegs første halvdel.

Første forsøg kom i det syvende minut fra en veloplagt Kasper Kusk, og Kusk skabte også en god mulighed få øjeblikke senere, da han sendte Mathias Hannesbo i dybden, men tværbolden fra sidstnævnte blev for upræcis i en ellers fordelagtig situation med AaB-overtal i tjekkernes straffesparksfelt.

Kasper Kusk var igen involveret, da han i det 13. minut modtog en godt oplæg fra Anosike Ementa, men afslutningen fra tæt hold blev afværget af målmand Jan Stejskal.

AaB var igen nærgående efter 17 minutter, hvor Iver Fossum bragede et direkte frispark mod mål, men igen var Jan Stejskal på sin plads.

Efter en periode hvor AaB havde været både bedst og farligst, kom SK Sigma Olomouc langsomt bedre med, og Pablo Gonzalez forsøgte sig på frispark, mens Vaclav Jemelka headede forbi efter hjørnespark.

I det 36. minut fik AaB og Kasper Kusk igen vist tænder i den modsatte ende efter forarbejde fra Louka Prip, men et risikabelt boldtab fra Prip et par minutter senere gav i stedet muligheden til Pablo Gonzalez, men den unge AaB-keeper Theo Sander var velplaceret og klarede uden problemer. I det hele taget havde Theo Sander et roligt udtryk som bageste skanse.

Og Theo Sander kunne ikke gøre meget, da det tjekkiske mandskab efter 40 minutter tog føringen, da Ondrej Zmrzly hamrede en frisparkbold på roden af den fjerneste stolpe, hvorefter Vaclav Jemelka var hurtigst over returbolden. En ikke ufortjent udvikling efter en anden halvdel af første halvleg med mange unødvendige boldtab fra AaB’s side.

Anden halvleg begyndte som første halvleg sluttede med SK Sigma Olomouc med taktstokken, og efter knap en time blev det 2-0, da AaB kiksede sit opspil på kanten af eget straffesparksfelt, hvorefter Pedro Ferreira nok efterfølgende oversatsede sit indgreb, så Lukas Gressak relativt let kunne glide forbi portugiseren og udplacere Theo Sander.

Efterhånden som AaB-mandskabet blev yngre og yngre med hjælp fra en række U/19 Ligaspillere blev forskellen på de to hold ikke uventet større og større.

I slutfasen fik AaB alligevel fremtvunget nogle fine muligheder – først blev Aleksandar Trajkovskis skudforsøg rettet af, mens Kasper Høgh headede Anders Noshes glimrende indlæg over mål.

Men i stedet for en reducering blev det i stedet til endnu en træffer til tjekkerne, da Mojmir Chytil resolut udnyttede uopmærksomhed i AaB-defensiven.

I slutminutterne måtte Theo Sander redde et par gange, mens en iøjnefaldende Oliver Ross missede en stor chance til AaB i sidste minut.

Næste testkamp og dyst ved Tipsport Malta Cup 2022 spilles fredag eftermiddag mod WSG Tirol fra Østrig, der i sit første opgør i turneringen tabte 2-0 mod Spartak Trnava fra Slovakiet.

Testkamp på National Stadium Ta'Qali i Valletta, Tipsport Malta Cup 2022, 1. spillerunde
SK Sigma Olomouc-AaB  3-0 (1-0)
40. min 1-0 Vaclav Jemelka, 58. min 2-0 Lukas Gressak, 81. min 3-0 Mojmir Chytil.

AaB (3-5-2): Theo Sander, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann, Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Magnus Christensen, Rufo, Marcus Hannesbo, Kasper Kusk, Anosike Ementa.

AaB fra det 32. minut: Theo Sander, Mathias Ross, Vladimir Prijovic, Jakob Ahlmann, Kristoffer Pallesen, Iver Fossum, Pedro Ferreira, Louka Prip, Frederik Børsting, Kasper Kusk, Milan Makaric.

AaB fra det 46. minut: Theo Sander, Noah Holmstrøm, Vladimir Prijovic, Anders Hagelskjær, Anders Noshe, Malthe Højholt, Pedro Ferreira, Louka Prip, Frederik Børsting, Kasper Høgh, Milan Makaric.

AaB fra 61. minut: Theo Sander, Daniel Granli, Noah Holmstrøm, Anders Hagelskjær, Anders Noshe, Malthe Højholt, Sebastian Stahlfest, Gustav Dahl, Emil Nymann, Aleksandar Trajkovski, Kasper Høgh.

AaB fra det 78. minut: Theo Sander, Daniel Granli, Noah Holmstrøm, Benjamin Damsgaard, Anders Noshe, Oliver Ross, Sebastian Stahlfest, Gustav Dahl, Emil Nymann, Aleksandar Trajkovski, Kasper Høgh.