AaB TV: Ementa på Superligadebutanttavlen

15. februar 2022 kl. 15:00 af Rasmus Estrup

Anosike Ementa kom i januar 2021 til AaB Akademiets U/19 Ligahold fra FC Helsingør. Her kom en skade i vejen for flere kampe i foråret, men Anosike Ementa nåede at få spilletid i U/19 Ligaen i forårssæsonen, inden han også startede den nuværende sæson med at træne på U/19 Ligaholdet i AaB. 

22. november 2021 fik den høje angriber debut i 3F Superligaen, da han leverede en assist i 3-1-sejren på udebane mod SønderjyskE, og en uge senere fik han også sin hjemmebanedebut mod FC København. 

Derfor er Anosike Ementa kommet på tavlen over de spillere, der har taget vejen fra AaB Akademiet til en AaB-debut i 3F Superligaen.

Kriterierne for en plads på tavlen er, at man har spillet en U/19 Ligakamp for AaB, inden debuten i 3F Superligaen. 

Tags på denne nyhed

Noshe udtaget til U/16-landskampe

15. februar 2022 kl. 14:15 af Rasmus Estrup

Det danske U/16-landshold deltager i begyndelsen af marts i en UEFA Development-turnering på Cypern, og med i truppen er Anders Noshe fra AaB Akademiet. 

1. marts spiller Danmark mod Cypern, 3. marts følger en kamp mod Tjekkiet og 6. marts er Danmarks modstander Norge. 

Anders Noshe spillede i november sine to første U/16-landskampe med et mål til følge. 

Tags på denne nyhed

Børsting og AaB skilles ved kontraktudløb

15. februar 2022 kl. 12:00 af Brian Andersen

I den nuværende AaB-trup har kun Jakob Ahlmann og Kasper Kusk optrådt flere gange for Hele Nordjyllands Hold end 27-årige Frederik Børsting, der har som varemærke altid at levere en dedikeret indsats.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- I min tid i AaB har jeg lært Frederik Børsting at kende som en meget alsidig spiller, der næsten altid finder vej til holdkortet.

- På banen er han uanset position hver eneste gang parat til at ofre sig for at nå et fælles mål, og den tilgang kendetegner også Frederik uden for banen, hvor hans optimisme og smittende humør er værdifuldt for en trup, siger Inge André Olsen.

- Det er sjældent at opleve en spiller, som hver uge er i spil til tre-fire vidt forskellige pladser på banen, men Frederik er både hårdtarbejdende, fleksibel og målfarlig, og vi har forståelse for, at han på nuværende tidspunkt i karrieren har et ønske om få en ny oplevelse, og vi ønsker ham al mulig held og lykke fremover, lyder det fra Inge André Olsen.

Frederik Børsting ser frem til at bidrage i sine sidste måneder i AaB i denne omgang, men glæder sig også til sin nye hverdag fra sommer – i norske SK Brann:

- Hvis dette kommer til at lyde som en kærlighedserklæring, så er det også hensigten. Jeg elsker at være i AaB og har elsket alle mine mange år i klubben, men hvis jeg skulle nå at opleve noget andet, så følte jeg, det var nu, og jeg synes, jeg er blevet tilbudt en meget spændende udfordring, der kan udvikle mig yderligere både som person og som fodboldspiller.

- I første omgang vil jeg dog gøre alt for, at vi i AaB kan få et så godt et forår som muligt, og primært er de næste fem kampe meget vigtige i bestræbelserne på at komme med i Mesterskabsspillet, konstaterer Frederik Børsting og tilføjer:

- Vi har heldigvis stadig nogle måneder sammen endnu, men jeg vil gerne sende en særlig tak til vores fans for deres altid enorme støtte til både mig og holdet, og der er ingen tvivl om, at jeg også fra Bergen vil følge og støtte AaB fremover.    

For AaB er Frederik Børsting foreløbig noteret for 231 officielle kampe og 25 scoringer. Desuden er det blevet til 28 ungdomslandskampe for Danmark – heraf 22 for U/21-landsholdet.

Tags på denne nyhed

U/17 Ligaholdet på træningslejr i Tyrkiet

15. februar 2022 kl. 07:53 af Rasmus Estrup

AaB’s U/19 Ligahold var ligesom 3F Superligaholdet på træningslejr på Malta tidligere på året, og i sidste uge var det så U/17 Ligaholdets tur til at komme på træningslejr. Denne gang i Belek i Tyrkiet.

- Det er første gang, vi har haft AaB’s U/17 Ligahold på en vintertræningslejr, og det var en rigtig god uge både fodboldfagligt og socialt, fortæller Anders Damgaard, akademichef på AaB Akademiet.

Under træningslejren blev der både trænet og spillet to kampe. Først tabte AaB 5-1 til ukrainske FK Lvivs U/19-mandskab, og dernæst spillede AaB 2-2 russiske Chertanovo Football Academy.

- Vi blev matchet rigtig godt mod dygtige modstandere, og vi lærte en masse fra den første kamp, som vi allerede fik forbedret til det andet opgør, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Alt i alt var det en supergod tur med gode træningspas og udfordrende kampe, og spillerne blev tættere knyttet til hinanden, siger Theis Larsen.

AaB’s første U/17 Ligakamp i år spilles på lørdag mod FC København.

Tags på denne nyhed

Lyt til Thomas Bælums interview med Mediano

14. februar 2022 kl. 13:06 af Rasmus Estrup

I lørdags danne Studenterhuset ramme om Rød Lørdag, hvor organisationen bag Kulturhuset Rød havde arrangeret en dag i fodboldens tegn med diverse oplæg og interviews. 

Et af disse var med AaB's administrerende direktør Thomas Bælum, der blev interviewet af Peter Brüchmann til Mediano. 

I interviewet fortæller Thomas Bælum blandt andet om implementeringen af Nordkraften og de strategiske mål for fremtiden. 

Hør podcastudsendelsen fra Mediano Magasinet her, eller der hvor du normalt lytter til podcasts. 

Tags på denne nyhed
'