AaB henter tysk U/21-landsholdsmålmand på leje

30. december 2022 kl. 09:00 af Brian Andersen

Dermed bliver 22-årige Nico Mantl i AaB en del af en målmandstrio, som også består af Josip Posavec og Theo Sander.

Nico Mantl er noteret for ti officielle kampe for FC Red Bull Salzburgs bedste mandskab, mens det er blevet til fem ungdomslandskampe for Tyskland – senest for U/21-mandskabet i juni 2022.

AaB’s administerende direktør og fungerende sportschef Thomas Bælum udtaler:

- Med udsigt til et ekstremt vigtigt forår har vi valgt at skærpe konkurrencen på målmandsposten, og alene det at have været i aktion for det tyske U/21-landshold borger for stærke kompetencer.

- Nico kommer således til AaB med stor kvalitet og også en del erfaring, og dermed er der lagt op til en hård kamp om at blive førstevalg i foråret, og de næste uger må vise, hvem Erik (Hamrén, AaB’s cheftræner, red.) vælger, når vi 17. februar løber på banen til forårspremieren mod AGF, siger Thomas Bælum.

Nico Mantl supplerer:

- Jeg er meget begejstret for muligheden for at komme til AaB, som er en god klub i en spændende liga, og som har en stærk fanskare. Jeg kender Kilian (Ludewig, red.) fra Red Bull Salzburg, og han roser også byen og klubbens faciliteter, så jeg glæder mig til, at vi går i gang.

- Jeg håber selvfølgelig, at vi i foråret kan vinde en masse kampe, og så håber jeg på at få så meget spilletid som muligt og bidrage med alt, hvad jeg kan. Selvom jeg er en ung målmand, kommer jeg med en vis erfaring, og jeg håber på at kunne hjælpe holdet med mit spil på bolden, min styrke i en-mod-en-situationerne og med min personlighed og karakter, lyder det fra Nico Mantl.

AaB med 193 centimeter høje Nico Mantl i truppen har første træningsdag i det nye år 4. januar.

Tags på denne nyhed

Thelander: Vi skal opbygge en vindermentalitet

29. december 2022 kl. 14:56 af Rasmus Estrup

Inden AaB i begyndelsen af december gik på vinterpause, kunne Rasmus Thelander træne med holdet i to uger. Undervejs nåede han også med på holdets to dage lange teambuilding med overnatning og højdeøvelser i Uhrehøje samt spring i Limfjorden fra Kulturbroen. 

- Jeg var glad for, at jeg kunne være med til et par ugers træning med holdet inden vinterpausen, og det var godt at se, at folk trænede benhårdt, og at humøret samtidig var højt. Det var lige, som det skulle være, siger den tilbagevendte forsvarsspiller.

Humøret toppede på årets sidste træningsdag, hvor spillertruppen blev inddelt i et ungt hold og et gammelt hold, som skulle dyste gennem flere forskellige øvelser.

- Det var fremragende. Der var rigtig godt humør, og når vi kommer tilbage, er det også det gode humør, en optimisme og en tro på tingene, der er vigtig at finde frem, siger Rasmus Thelander, der er tilbage i AaB efter en efterårssæson i den ungarske storklub Ferencvaros TC. 

Nu ser han frem til at møde ind på Hornevej igen 4. januar til 3F Superligatruppens første træningsdag, og senere i januar følger en træningslejr til Malta. 

- Foruden at vi skal arbejde meget med det fysiske, så vi står knivskarpt, og det taktiske, som vi har god tid til at køre ind, så skal vi have opbygget en vinderkultur og en vindermentalitet i alt, hvad vi laver. Det skal skinne igennem i hver eneste træningsøvelse. Det er vigtigt, at vi hele tiden skubber os selv til at opbygge en vinderkultur både hos den enkelte og på holdet, så vi kan tage det med ind i kampene, siger Rasmus Thelander.

AaB indleder forårssæsonen i 3F Superligaen fredag 17. februar på Aalborg Portland Park mod AGF.  

Tags på denne nyhed

- Den måske bedste opbakning nogensinde

28. december 2022 kl. 11:47 af Rasmus Estrup

Aalborg Portland Park har i 2022 været prydet af den ene store tifo efter den anden, og gennem året har der i tre tilfælde været flere end 10.000 tilskuere på lægterne, mens der i efterårssæsonen har været flere end 8.000 tilskuere til fire af hjemmekampene.

- Opbakningen har været fantastisk. Både på hjemmebane og udebane har stemningen måske været den bedste nogensinde, tror jeg, siger AaB’s anfører Lucas Andersen.

- Det virker som om, at der er flere fans, der går op i det og investerer endnu mere tid, flere kræfter og flere følelser i det at være fan. Det er fedt, siger AaB-anføreren.

Tilskuersnittet er det bedste på Aalborg Portland Park siden The Double-sæsonen i 2014, og på udebane har der i år været i gennemsnit flere end 500 AaB-fans til hver udekamp.    

- Noget af det, man spiller fodbold for, er at få fansene op ad stolene og mærke suset fra tilskuerne ved en scoring. Den energi, der kommer fra tilskuerpladserne, når vi kommer foran - uanset om vi er på hjemmebane eller udebane - den lægger altid et tryk på modstanderne og er med til at booste os frem. Det giver nogle ekstra kræfter, og vi skal bruge al den energi, vi kan få fra tilskuerne i foråret, siger Lucas Andersen.

- Vi skal ud at jagte sejre, og vi håber, at fansene vil stå 100 procent bag os hele foråret igennem. Vi gør selvfølgelig alt, hvad vi overhovedet kan på træningsbanen og på kampdagen, og er fansene der 100 procent, så bærer vi sammen klubben frem, siger AaB’s kaptajn.

AaB indleder forårssæsonen på hjemmebane mod AGF fredag 17. februar. Første træning i 2023 er onsdag 4. januar.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Fraklip fra 2022

26. december 2022 kl. 10:20 af Rasmus Estrup

Det går ikke altid efter planen, når AaB TV's kamera ruller.

Det kan du se ved selvsyn i denne syv minutter lange fraklipsvideo med klip fra hele året. 

Tags på denne nyhed

Læs AaB's årbog 2022

25. december 2022 kl. 10:17 af Rasmus Estrup

Hvert år i december publiceres AaB's årbog for det pågældende år, og du kan læse årbogen for 2022 gratis og online her.

I 2022-udgaven af AaB Årbog, der består af 172 sider, finder du som sædvanlig årsberetninger for alle hold i samtlige sportsgrene i moderklubben AaB af 1885. 

3F Superligaholdets holdfoto finder man blandt andet også i bogen, ligesom administrerende direktør Thomas Bælum gør status over året i sin beretning. 

Tags på denne nyhed
'