Poulsen: Vi skal give den gas

3. september 2022 kl. 08:35 af Rasmus Estrup

Når AaB i morgen aften kl. 18.00 gæster FC Midtjylland i Herning, er det første gang, at AaB’s venstreback Andreas Poulsen står over for sin tidligere klub, FC Midtjylland.

- Det bliver en lidt specielt kamp, som jeg glæder mig til. Jeg kender selvfølgelig klubben godt, og min familie bor lige i baghaven af deres træningsbane, så det bliver fedt at møde dem igen, selvom der ikke er så mange spillere tilbage fra dengang, jeg var der, siger Andreas Poulsen, der nåede at spille 13 officielle kampe for FC Midtjylland, inden han blev solgt til den tyske Bundesligaklub Borussia Mönchengladbach.

AaB er inden kampen fire point efter søndagens modstander efter sidste rundes FCM-sejr på 2-0 over Brøndby I.F.

- Der venter os en svær udekamp. De har fået en ny træner og så gode ud mod Brøndby I.F. Vi skal være helt klar fra start, og så skal vi ellers bare ud at give den gas og tage tre point. Det synes jeg også, at vi har holdet til, siger 25-årige Andreas Poulsen.

Venstrebacken er indtil videre noteret for fire kampe for AaB. I samtlige af klubbens tre seneste kampe har han været i startopstilling, og for hver kamp har han spillet flere og flere minutter.

- Selvom vi ikke har fået så mange point, så synes jeg, at vi har spillet fint på det seneste, og det skal vi bygge videre på, siger AaB’s nummer 25 og sætter ord på træningsugen forud for søndagskampen i Herning.

- Dagen efter Randers-kampen var vi trætte af, at vi ikke fik noget med fra kampen, for vi syntes egentlig, at vi skabte nok til at kunne få i hvert fald et point. Men vi har arbejdet godt hele ugen, og nu ser vi frem til at komme til Herning og tage tre point.

Kampstart på søndag er kl. 18.00. Se her, hvordan du kan støtte Hele Nordjyllands Hold på MCH Arena. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om FC Midtjylland og AaB…

2. september 2022 kl. 13:46 af Brian Andersen

- at den forestående duel er 3F Superligaopgør nummer 67 mellem FC Midtjylland og AaB. Statistikken siger 24 sejre til AaB, ni uafgjorte og 33 nederlag samt en målscore på 77-95 set med AaB’s øjne.

- at AaB blot har fået point i tre ud af de seneste 11 3F Superligakampe mod FC Midtjylland. Men betragtes kun de seneste fire opgør afviklet på MCH Arena, har AaB præsteret to sejre, en uafgjort og et nederlag samt formået at holde nullet i to af de fire kampe.

- at AaB’s seneste sejr i Herning er dateret 20. februar 2022, hvor Daniel Granli og Kasper Høgh var målscorere i 2-0 gevinsten.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Daniel Granli (1 mål) og Kasper Høgh (1) også Iver Fossum (1 mål) tidligere været på måltavlen for AaB i et 3F Superligaopgør mod FC Midtjylland.

- at AaB har lidt nederlag i de fire seneste 3F Superligakampe på udebane. Hvis det mod FC Midtjylland bliver til endnu et nederlag, vil det være første gang siden september-november 2016, at AaB taber fem 3F Superliga-udekampe i træk.

- at AaB har ikke vundet en udekamp i 3F Superligaen siden april 2022, dvs. seks udekampe i træk uden sejr. Det er – uanset resultatet af kampen mod FC Midtjylland – den længste periode uden sejr siden de 13 udekampe i marts-september 2017 (0V-7U-6T).

- at AaB ikke har formået at holde nullet i de seneste syv udekampe i 3F Superligaen, hvor der er blevet scoret 17 mål mod AaB i alt. Det er AaB’s længste periode uden clean sheet på udebane i 3F Superligaen siden september 2018-april 2019.

- at ud af de 66 tidligere 3F Superligakampe mod FC Midtjylland har AaB scoret først i 25 tilfælde, hvilket har resulteret i 19 sejre, tre uafgjorte og kun tre nederlag. Omvendt har FC Midtjylland scoret kampens første mål i 39 tilfælde, hvilket har givet AaB fem sejre, fire uafgjorte og 30 nederlag.

- at det søndag er præcis 90 år siden, at AaB spillede sin første kamp i den bedste danske fodboldrække. Dengang – 4. september i 1932 – var det søndagens anden kamp i Københavns Idrætspark, og noget overraskende besejrede AaB vicemestrene fra Akademisk Boldklub med hele 6-2.

- at søndagens dommer er Morten Krogh, der tidligere har dømt AaB 15 gange i 3F Superligaen. I de 15 respektive kampe har Morten Krogh dømt ikke færre end otte straffespark, der har været ligeligt fordelt mellem AaB og modstanderne.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i august

2. september 2022 kl. 09:09 af Rasmus Estrup

Da Mathias Ross steg til vejrs og headede AaB foran med 2-1 mod Brøndby I.F. på Aalborg Portland Park, scorede forsvarsspilleren også månedens AaB-mål i august 2022. 

Det har AaB's fans vurderet. I afstemningen om månedens mål fik Mathias Ross' mathvindende scoring ned mod Vesttribunen således 56 procent af stemmerne. 

Vinderen i lodtrækningen om Mathias Ross' kampbrugte og signerede andentrøje fra sidste sæson blev Mathias, som kontaktes direkte på mail af AaB.

Gense månedens mål i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

Studerende inviteres til stor fredagsfest

1. september 2022 kl. 10:30 af Rasmus Estrup

Fredag 30. september er der “Students’ Grandstand Party”, når AaB møder OB på Aalborg Portland Park. 

Det betyder, at AaB’s samarbejdspartnere Det Nordjyske Mediehus, Faxe Kondi og Scan Global Logistics har købt 3.000 billetter til Aalborg Portland Park, som bliver gratis for studerende på videregående uddannelser i Nordjylland.  

Derudover har Scan Global Logistics sørget for, at den aalborgensiske DJ Rikke Darling, der er landets førende kvindelige DJ, bringer stemningen på Aalborg Portland Park på kogepunktet op til kickoff.  

Inden Rikke Darling sætter gang i fredagsfesten, vil der i hal 1 være en stor jobmesse fra kl. 15.00-17.00. Her kan de studerende besøge repræsentanter for en række nordjyske virksomheder for at høre om muligheder for studiejob og praktik, så uddannelsesforløbet kan blive så godt som overhovedet muligt. 

De 1.000 første studerende på jobmessen får ved indgangen til hal 1 udleveret en voucher til en gratis øl eller sodavand fra Royal Unibrew. Voucheren kan bruges fra kl. 17.00 til kl. 18.30 i Bod 9 og Bod 10 på Vesttribunen. 

- Sidste år fik “Students’ Grandstand Party” en fantastisk debut med en feststemt og fyldt Vesttribunen, da netop OB blev besejret med 2-0. Det ser vi selvfølgelig gerne gentaget i år, hvor vi sammen med Det Nordjyske Mediehus, Royal Unibrew og Scan Global Logistics er værter for en kæmpe fest på tribunen for flere tusinde studerende, siger AaB’s kommercielle direktør, Jesper Elkjær.  

- Aalborg er en stor uddannelsesby, og hvert år kommer en masse nye studerende til byen, og vi glæder os til med “Students’ Grandstand Party” at byde dem velkommen til Aalborg. Både med en fed fodboldaften på Aalborg Portland Park og via jobmessen, hvor de nordjyske virksomheder og de studerende får muligheden for at undersøge mulighederne for relevante studiejobs og praktikforløb, siger Jesper Elkjær.  

Programmet for “Students’ Grandstand Party” 30. september ser således ud: 

Kl. 15.00 - 17.00: Jobmesse i hal 1 på Aalborg Portland Park
Kl. 16.30 - 18.00: Fest i fanzonen med aktiviteter og musik. 

Kl. 17.00: Dørene åbner til Aalborg Portland Park 
Kl. 18.00-18.35: Rikke Darling 
Kl. 19.00: Kampstart, AaB-OB 

Studerende på videregående uddannelser kan tilmelde sig arrangementet via først-til-mølle her. 

For english version, click here.

Virksomheder, der har interesse for jobmessen, kan læse mere her.

Billetter til kampen vil blive uddelt ved jobmessen, inden dørene åbner til Aalborg Portland Park.  

Tags på denne nyhed

Resten af årets Superligakampe fastlagt

1. september 2022 kl. 09:16 af Brian Andersen

AaB’s førstkommende opgave er udekampen på søndag mod FC Midtjylland.

Det samlede program for AaB er som følger:

3F Superligaen, 8. spillerunde – Søndag 4. september kl. 18.00 – FC Midtjylland-AaB

9. runde – Søndag 11. september kl. 14.00 – AaB-Lyngby Boldklub

10. runde – Lørdag 17. september kl. 17.00 – AGF-AaB

11. runde – Fredag 30. september kl. 19.00 – AaB-OB

12. runde – Mandag 10. oktober kl. 19.00 – AC Horsens-AaB

13. runde – Fredag 14. oktober kl. 19.00 – Lyngby Boldklub-AaB

Sydbank Pokalen, tredje runde – 18., 19. eller 20. oktober – ?-AaB

14. runde – Mandag 24. oktober kl. 19.00 – AaB-Viborg F.F.

15. runde – Søndag 30. oktober kl. 18.00 – Brøndby I.F.-AaB

16. runde – Søndag 6. november kl. 14.00 – AaB-Silkeborg I.F.

Evt. Sydbank Pokalen, fjerde runde – 8., 9. eller 10. november – ?-AaB  

3F Superligaen – 17. spillerunde – Søndag 13. november kl. 18.00 – FC Nordsjælland-AaB

18. runde – 17., 18., 19. eller 20. februar 2023 – AaB-AGF

19. runde – 24., 25., 26. eller 27. februar – FC København-AaB

20. runde – 3., 4., 5. eller 6. marts – AaB-FC Midtjylland

21. runde – 10., 11., 12. eller 13. marts – OB-AaB

22. runde – 17., 18., 19. eller 20. marts – AaB-Randers FC

De seks bedst placerede klubber i 3F Superligaen går i Mesterskabsslutspillet, mens de seks efterfølgende hold spiller om europæisk kvalifikation og om at undgå de to nedrykningspladser.

Køb sæsonkort til AaB’s hjemmekampe her.

Tags på denne nyhed
'