Akademinederlag mod FC Midtjylland

2. maj 2022 kl. 08:45 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 0-5

Med en udvisning i første halvleg løb AaB’s U/19 Ligahold ind i et stort nederlag, da FC Midtjylland lørdag gæstede Hornevej.

FC Midtjylland gjorde det bedst i opgørets første kvarter, hvor gæsterne efter 13 minutter også kom foran med 1-0 direkte på et kantfrispark.

Herefter fulgte en god AaB-periode, hvor Christoffer Ravn blandt andet havde en god hovedstødschance, men ca. ti minutter før pausen blev Casper Gedsted udvist for en nødbremse. Det efterlod AaB-holdet med 10 spillere på banen resten af kampen.

Allerede inden pausefløjtet var det blevet udnyttet to gange, og dermed lød pausestillingen på 3-0.

Efter pausen fik AaB’erne bedre styr på spillet, men en time inde i opgøret udbyggede gæsterne til 4-0, og med et kvarter igen blev det også 5-0 til FC Midtjylland på et hjørnespark.

- Inden udvisningen var der takter til en fed kamp, fordi vi fik spillet vores spil og fik budt FC Midtjylland op til dans, men udvisningen ændrede alt, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Egentlig synes jeg, at vi spillede en hæderlig anden halvleg, men jeg er frustreret over, at vi skulle spille i undertal, og at vi indkasserede tre mål på dødbolde. Det skal vi gøre bedre, siger U/19 Ligatræneren.

AaB’s U/19 Ligamandskab indtager 13. pladsen i U/19 Ligaen. Næste ligakamp spilles først tirsdag 10. maj på hjemmebane mod Randers Freja FC.

U/17 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 0-2

Trods en fin start med en stor AaB-mulighed efter syv minutter formåede nordjyderne ikke at besejre FC Midtjylland i weekendens U/17 Ligakamp.

Den gode indledning blev fulgt af en periode, hvor FC Midtjylland kom lidt for nemt til deres muligheder, men første halvleg endte målløst.

Efter små 60 minutter fik gæsterne dog hul på bylden, og med et frisparksmål ti minutter før tid vandt FC Midtjylland kampen 2-0.

- Vi startede kampen godt, men efter ti gode minutter blev vi lidt udfordret i forsvaret af vores eget felt, hvor vi gav dem for mange chancer, men vi havde egentlig en god fornemmelse ved pausen, siger U/17 Ligatræner Theis Larsen.

- Overordnet set leverede vi en okay præstation, men vi skal have fokus på, hvordan vi får konverteret vores fine opspil til større chancer, og så skal vi blive bedre til at forsvare vores felt, siger Theis Larsen.

AaB’s U/17 Ligahold ligger nu på 10. pladsen inden næste U/17 Ligakamp, der spilles fredag aften på udebane mod Randers FC.

U/15 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 0-3

Heller ikke i U/15 Ligaen lykkedes det AaB at få point ud af weekendens kamp mod FC Midtjylland.

Gæsterne kom foran allerede efter seks minutter, og inden det første kvarter var spillet stod der 3-0 til FC Midtjylland.

Herfra bød opgøret ikke på flere scoringer, og dermed endte det med et nordjysk nederlag på 3-0.

AaB’s U/15 Ligahold ligger på 13. pladsen inden næste kamp, der spilles fredag aften på udebane mod Randers Freja FC.

Tags på denne nyhed

Magnus Christensen tilbage efter skade

1. maj 2022 kl. 14:34 af Brian Andersen

AaB skal forsøge sig at revanchere sig for sidste uges 2-1 nederlag mod samme modstander.

Før 28. spillerunde skiller et point de to mandskaber i tabellen i 3F Superligaen.

Efter søndagens træningspas har AaB-cheftræner Lars Friis udtaget følgende 19 navne:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 5 Daniel Granli, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 10 Lucas Andersen, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 19 Anosike Ementa, 24 Vladimir Prijovic, 26 Rasmus Thelander, 32 Casper Gedsted, 36 Gudmundur Thórarinsson, 38 Oliver Ross, 39 Kasper Høgh og 40 Theo Sander.

Jakob Ahlmann og Mathias Ross har karantæne, mens Pedro Ferreira og Rufo er ukampdygtige.

Der er i morgen aften kickoff i Silkeborg kl. 19.00. Opgøret kan ligeledes følges på TV3 Sport fra kl. 18.00 og i Liga på P4.

Tags på denne nyhed

Gratis stadionplatter til 500 AaB-fans i Silkeborg

1. maj 2022 kl. 09:24 af Rasmus Estrup

I morgen spiller AaB endnu en vigtig kamp i 3F Superligaens Mesterskabsspil, når Hele Nordjyllands Hold gæster Silkeborg I.F. på Jysk Park kl. 19.00. 

Og for de mange medrejsende AaB-fans er der godt nyt. AaB's samarbejdspartner Mr. Green har nemlig bestilt 500 stadionplatter til kampen. Det betyder, at de 500 første AaB-fans på udebaneafsnittet på Jysk Park får en gratis stadionplatte på Mr Greens regning. 

Så tag med AaB til Silkeborg og kom i god tid ind på tribunen, så du er sikker på at få lagt en god bund inden Hele Nordjyllands Hold skal bakkes op til den vigtige udekamp i morgen. 

Køb billetter til kampen her. 

Tags på denne nyhed

Vidste du om Silkeborg I.F. og AaB…

30. april 2022 kl. 11:29 af Brian Andersen

- at AaB har mødt Silkeborg I.F. 77 gange i 3F Superligaen, og at af disse er det blevet til 27 sejre AaB-sejre, 25 uafgjorte og 25 nederlag. Målscoren er 108-102 i AaB’s favør.

- at 36 af de 77 kampe har været på udebane. Ni gange har AaB vundet, 13 er sluttet uafgjort og 14 gange har Silkeborg I.F. taget alle pointene.

- at AaB har holdt nullet 11 gange i denne 3F Superligasæson, hvilket er fire clean sheets flere end silkeborgenserne.

- at AaB’s seneste besøg i Silkeborg – 1. august 2021 – sluttede uden scoringer.

- at fra den nuværende AaB-trup har Kasper Kusk (2 mål), Rasmus Thelander (1) og Kasper Høgh (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod Silkeborg I.F.

- at AaB har spillet fire 3F Superligakampe på datoen 2. maj, alle har dog været på hjemmebane – så dysten mod Silkeborg I.F. mandag aften er AaB’s første udekamp på denne dato i 3F Superligaen.

- at AaB er ubesejret i 3F Superligaen på datoen 2. maj, da man i de foreløbige fire kampe på denne dato har slået AGF 2-1 i 1993 (Emeka Ezeugo og Jan Pedersen), spillet 1-1 mod AGF i 1997 (Henrik Mini Rasmussen), vundet over AB med 3-1 i 2004 (Christian Lundberg 2 og David Nielsen) og besejret FC Midtjylland 3-2 i 2010 (Andreas Johansson, Michael Jakobsen og Kenneth Emil Petersen).

- at det kommende opgør er AaB’s 3F Superligakamp nummer 136 på en mandag, og at AaB dermed blot er en kamp fra at indhente AGF på listen over ”flest mandagskampe i 3F Superligaen”.

- at AaB’s hidtidige 135 mandagskampe i 3F Superligaen er fordelt med 54 sejre, 41 uafgjorte og 40 nederlag. Ses der isoleret på AaB’s udebanestatistik for mandagskampene, så lyder tallene 68 kampe, der er endt med 24 sejre, 22 uafgjorte og 22 nederlag.

- at det mandag aften er dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen der skal lede slagets gang i Silkeborg.

- at Mads-Kristoffer Kristoffersen tidligere har dømt AaB 35 gange i 3F Superligaen med 12 sejre, 11 uafgjorte og 12 nederlag som udfald. Mads-Kristoffer Kristoffersen har aldrig tidligere dømt et 3F Superligamøde mellem AaB og Silkeborg I.F.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Kusk: Vi er et revanchelystent hold

30. april 2022 kl. 08:59 af Rasmus Estrup

- Vi er et revanchelystent hold. Vi skal ud at vise, at vi kan slå Silkeborg.

Så enkelt lyder det fra Kasper Kusk forud for mandagens udekamp i 3F Superligaens Mesterskabsspil på Jysk Park.

To gange tidligere i 2022 har AaB og Silkeborg I.F. mødt hinanden, og begge gange er det endt med en sejr til mandagens hjemmehold.

Sidste møde var i søndags, hvor AaB tabte 2-1 på hjemmebane trods en god præstation af nordjyderne.

- Jeg synes ikke, vi fortjente at tabe i søndags. Vi spillede især en rigtig god første halvleg, men Silkeborg var bare mere effektive end os. Men spiller vi, som vi gjorde i søndags, så tror jeg ikke, at vi taber igen, siger Kasper Kusk.

- Omvendt så ved vi også, at det bliver en svær kamp på kunstgræsset nede hos dem. De er gode til at holde fast på bolden og få tingene lagt over på deres præmisser. Men det skal vi kunne håndtere. For vi vil have revanche, og vi går ind til kampen for at vinde, fortsætter AaB-spilleren.

I tabellen ligger AaB inden kampen på tredjepladsen, mens Silkeborg I.F. indtager fjerdepladsen blot et point efter AaB. Så resultatet af mandagskampen er afgørende for, hvem der til næste spillerunde indtager tredjepladsen.

- Vi ved, at det er en sindssygt vigtig kamp. Men det er alle kampene i Mesterskabsspillet, så det er ikke noget, vi spekulerer yderligere over. Vi tænker bare på, at det er endnu en kamp, der skal vindes, siger Kasper Kusk og sætter ord på, hvad der skal til for at slå Silkeborg I.F.

- Vi skal komme ud med samme energi, som vi gjorde i søndags, og så skal vi være stærke i nærkampene, så vi får fat i spillet og ikke giver dem for lange perioder på bolden. Det lykkedes vi med i første halvleg i søndags, og gør vi det igen, så skal vi nok få noget med hjem, forklarer Kasper Kusk, der endnu en gang ser frem til at mærke opbakningen fra de medrejsende AaB-fans, der skabte fantastiske kulisser både i Brøndby og Herning i de seneste to udekampe.

- Vi har fået vanvittig god opbakning til de seneste mange kampe. Både ude og hjemme. Og der plejer at være godt fyldt op med AaB-fans dernede, så jeg er sikker på, at der kommer mange igen på mandag. Giver vi dem så også en god kamp, så skal de også nok dominere på tribunen, siger Kasper Kusk.

Kampen på mandag spilles kl. 19.00 på Jysk Park. Du kan købe billetter til kampen her, eller følge med på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00.

Tags på denne nyhed
'