AaB tabte knebent i Aarhus

18. oktober 2021 kl. 21:12 af Rasmus Estrup

Med en AGF-scoring kort før pausen tabte AaB mandag aften 1-0 på udebane. Trods nederlaget ligger AaB stadig på tredjepladsen i 3F Superligaen med 21 point. 

AaB, der var iklædt sin nye håndsrækningsdragt, kom frem til opgørets første par afslutninger i løbet af de første syv minutter, men begge forsøg sad uden for rammen. 

Efter otte minutter jublede hjemmeholdets fans, da læderet røg i nettet bag Jacob Rinne, men der blev korrekt dømt for offside i situationen. 

AaB's Milan Makaric var i 12. minut af kampen uhyre tæt på et føringsmål, da Aleksandar Trajkovski med et indlæg til forreste stolpe fandt den serbiske angriber, som dirigerede bolden på stolpen. Returen sprang ud til Iver Fossum, som straks sigtede mod mål, men med tåspidsen fik Anthony D'Alberto afrettet nordmandens forsøg til et hjørnespark. 

Herefter blev kampen meget duelpræget med masser af nærkampe på midten af banen og med et par advarsler til begge mandskaber, og AGF fik et overtag i spillet. 

I begyndelsen af første halvlegs tillægstid afsluttede Patrick Mortensen langt forbi på en stor mulighed efter et hjørnespark, men fem minutter inde i tillægstiden til første halvleg lykkedes det hjemmeholdet at komme i front. 

Patrick Mortensen tog kuglen til sig i AaB-feltet og gav læderet videre til Frederik Brandhof, som sparkede bolden ind i nettet til en 1-0-føring til hjemmeholdet. 

Fra anden halvlegs start kom Louka Prip og Anders Hagelskjær på banen i stedet for Jakob Ahlmann og Mathias Ross, og et kvarter senere fulgte Tim Prica, da Milan Makaric måtte udgå med en skade. 

AaB var i første del af anden halvleg meget på bolden, men nordjyderne havde meget svært ved at bryde igennem AGF's defensiv. Efter 61 minutter fandt Malthe Højholt vej igennem AGF-feltet, men midtbanespilleren blev stoppet i afslutningsmomentet. 

Minuttet senere faldt bolden ned til Tim Prica på kanten af feltet, og den indskiftede svensker trykkede resolut og kompetent af, men bolden fortsatte lige forbi målhjørnet. 

Efter 64 minutter sparkede Jon Thorsteinsson bolden i nettet efter et indlæg, men efter et VAR-tjek, blev målet underkendt for hånd på bolden, og dermed var stillingen fortsat 1-0. 

Med 20 minutter igen havde AGF's målscorer Frederik Brandhof en afslutning, der blev blokeret til et hjørnespark. Dette fik AaB afværget, og de næste par minutter lagde AaB et længere pres på AGF-feltet, inden Pedro Ferreira langt udefra sparkede langt over.  

Patrick Mortensen havde kort efter en stor chance, da han var helt fri efter et kantfrispark, men AGF-angriberen forsøgte sig med en brystafslutning, som sad lige i handskerne på Jacob Rinne, og 12 minutter før tid blev Kasper Kusk sendt i aktion i Kristoffer Pallesens sted. 

Med seks minutter tilbage på uret fik indskiftede Patrick Olsen en mulighed for hjemmeholdet, men den tidligere AaB-spiller sparkede forbi fra kanten af feltet. 

Mod slutningen sendte AaB også Frederik Børsting på banen, og nordjyderne forsøgte at lægge et stort pres på AGF-feltet for at udligne. 

Kasper Kusk havde blandt andet et hug på stolpen fra en spids vinkel, men udligningen udeblev. 

AaB ligger efter dagens kamp på tredjepladsen i 3F Superligaen med 21 point. Næste kamp spilles mandag 25. oktober på hjemmebane mod Viborg F.F. Køb billet til kampen her. 

Matchfacts - 3F Superliga, grundspil, 12. spillerunde

AGF-AaB 1-0 (1-0)
45. min 1-0 Frederik Brandhof
Advarsler AGF: Jon Thorsteinsson (4), Nicolai Poulsen (24), Frederik Brandhof (90)
Advarsler AaB: Mathias Ross (21), Daniel Granli (26), Pedro Ferreira (76)
19.143 tilskuere på Ceres Park

AGF (4-3-3): Jesper Hansen, Anthony D'Alberto, Yann Bisseck, Sebastian Hausner, Eric Kahl (81: Oliver Lund), Albert Grønbæk (81: Patrick Olsen), Nicolai Poulsen, Frederik Brandhof, Mustapha Bundu (89: Gift Links), Patrick Mortensen, Jon Thorsteinsson (81: Frederik Tingager). 

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Mathias Ross (46: Anders Hagelskjær), Rasmus Thelander, Daniel Granli (89: Frederik Børsting), Kristoffer Pallesen (78: Kasper Kusk), Malthe Højholt, Pedro Ferreira, Iver Fossum, Jakob Ahlmann (46: Louka Prip), Aleksandar Trajkovski, Milan Makaric (60: Tim Prica). 

Dommer: Jakob Sundberg

Tags på denne nyhed

AaB TV: Seneste sejr over AGF

18. oktober 2021 kl. 09:42 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 spiller AaB på udebane mod AGF, og du kan lade op til kampen ved at gense de to scoringer fra sæsonens tidligere møde. 

8. august scorede Iver Fossum og Mathias Ross således de to mål i 2-0-sejren på Aalborg Portland Park, og du kan gense målene i videoen øverst. 

Afsnittet for udefans er udsolgt til aftenens kamp, men har du ikke billet til opgøret, kan du se kampen på TV3 Sport. 

I aften spiller AaB for første gang i den nye håndsrækningstrøje, hvorigennem AaB, Spar Nord og Macron støtter Idræt For Sindet Hjørring. Køb trøjen på www.aabshoppen.dk. 

Tags på denne nyhed

U/19-remis i Horsens

18. oktober 2021 kl. 09:03 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AC Horsens-AaB 1-1

AaB spillede lørdag 1-1 på udebane mod AC Horsens i U/19 Ligaen.

Remy Rasmussen sikrede AaB en god indledning, da han i det sjette minut sendte nordjyderne på 1-0 efter et godt angreb, hvor Gustav Dahl stod for oplægget.

AaB havde også flere store chancer i første halvleg for at udbygge føringen, men det lykkedes ikke, og da forsvarsspiller Noah Holmstrøm måtte udgå med en skade efter et kvarter, betød det en omrokering på holdet, og det gav lidt udfordringer i AaB’s opbygningsspil.

Frem mod pausen fik AC Horsens lidt mere af initiativet - dog uden at skab chancer, men da AaB begynde anden halvleg sløset, opstod omstillingsmulighederne til hjemmeholdet, som udlignede efter 64 minutter efter et nordjysk boldtab på egen banehalvdel.

- Vi havde mulighederne for at tage de tre point, men vi var med dumme boldtab også selv skyld i, at vi gav AC Horsens mulighederne for at slå til mod os, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Derudover skal vi blive bedre på bolden på modstandernes banehalvdel, hvor vi på en svær bane kom til at træffe nogle forkerte beslutninger, siger U/19 Ligatræneren.

AaB’s U/19 Ligahold ligger nu på niendepladsen og spiller på lørdag på hjemmebane mod Vejle Boldklub kl. 13.00.

U/17 Ligaen: AC Horsens-AaB 6-1

AaB’s U/17 Ligahold løb ind i et stort nederlag til AC Horsens i weekenden.

Hjemmeholdet bragte sig på 2-0, inden Oscar Meedom med et flot langskud reducerede for de nordjyske gæster i 38. minut.

Kort inden pausen udbyggede AC Horsens til 3-1, men efter pausen havde AaB en god periode og spillede sig frem til flere gode muligheder, der ikke blev udnyttet.

Det blev i stedet straffet midt i anden halvleg, for i modsatte ende scorede AC Horsens til både 4-1, 5-1 og 6-1 inden for 10 minutter. 

- Det var en skidt præstation, og vi skal kigge indad, knokle videre på træningsbanen og levere noget helt andet på lørdag, siger U/17 Ligatræner Jonas Nødbak Petersen.

- Defensivt havde vi svært ved at stå imod deres fysiske kompetencer - især i luftspillet. I anden halvleg fik vi egentlig produceret en del chancer og havde muligheden for at komme tilbage, men vi var ikke effektive, og så kollapsede vi, da de fik et heldigt mål, siger U/17 Ligatræneren.

AaB ligger i U/17 Ligaen på 13. pladsen før lørdagens hjemmekamp mod Vejle Boldklub.

Tags på denne nyhed

Ferreira tilbage for AaB

17. oktober 2021 kl. 16:15 af Brian Andersen

Sæsonens første udgave af den jyske klassiker endte i august med en 2-0 sejr til AaB, der halvvejs igennem grundspillet indtager tredjepladsen i rækken.

Efter søndagens træningspas har Martí Cifuentes udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Aleksandar Trajkovski, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander og 35 Marcus Hannesbo.

Eneste mand på skadeslisten er anfører Lucas Andersen.

Der er kickoff på Ceres Park i Aarhus kl. 19.00.

Tags på denne nyhed
'