AaB vinder stort over Sønderjyske

3. oktober 2021 kl. 15:54 af Rasmus Estrup

Foran flere end 8.000 tilskuere på Aalborg Portland Park vandt AaB her til eftermiddag 4-0 over SønderjyskE efter en stærk præstation. Iver Fossum nettede to gange, mens også Milan Makaric og Louka Prip kom på tavlen.

Allerede i kampens første minut truede Iver Fossum med et hovedstød, da Kristoffer Pallesen sendte et indlæg ind i panden på nordmanden, som testede Lawrence Thomas i SønderjyskE-målet.

Ni minutter senere kunne SønderjyskE-målmanden ikke gøre noget ved Iver Fossums hovedstød. Milan Makaric erobrede bolden på kanten af SønderjyskE's forsvarsside og sendte en perfekt bold mod bagerste stolpe, hvor Iver Fossum stangede AaB foran med 1-0.

Assistmager Milan Makaric prøvede et par minutter senere selv fra distancen, men angriberens hårde hug susede forbi.

SønderjyskE's første afslutning stod Stefan Gartenmann for i 17. minut, da et hjørnespark endte i bagerste område hos ham. Rasmus Thelander fik dog flot kastet sig i vejen og blokeret forsøget.

Frem til kort før pausen var spillet mere låst og og uden store chancer, bortset fra i 34. minut hvor Abdulrahmen Taiwo headede bolden i nettet bag Jacob Rinne. Scoringen blev dog straks annulleret for offside, og offside-kendelsen stod fast efter et VAR-tjek.

Med fem minutter til pausen dirigerede Milan Makaric bolden ind til 2-0 på et indlæg fra Frederik Børsting. Dommer Mikkel Redder underkendte dog målet for arm på bolden, men efter et VAR-tjek blev annulleringen ophævet, og scoringen talte.

Da Frederik Børsting kort inden pausefløjtet fik sit hovedstød reddet af Lawrence Thomas, kunne AaB gå til pausen foran 2-0.

Fra anden halvlegs start kom Louka Prip og Jakob Ahlmann på banen i stedet for Magnus Christensen og Frederik Børsting, og tidligt i anden halvleg havde både Louka Prip, Aleksandar Trajkovski og Iver Fossum nogle afslutninger, der enten blev blokeret eller sad lige på Lawrence Thomas.

Syv minutter efter pausen kunne indskiftede Louka Prip så sende AaB på 3-0. Milan Makaric holdt godt fat i kuglen og spillede bolden ud på kanten til Louka Prip, der på sidelinjen vendte rundt, trak ind i feltet og resolut sparkede læderet fladt i nettet ved fjerneste stang.

Iver Fossum var fire minutter senere igen på pletten med sin anden scoring i dag. AaB brød igennem over venstresiden, og Jakob Ahlmann fandt med en cutback-aflevering Iver Fossum, som sikkert sparkede AaB på 4-0.

Midt i anden halvleg kom også Kasper Kusk på banen. Kort efter fik SønderjyskE en stor mulighed til Faris Moumbagna, der på sin friløber afdriblede Jacob Rinne og sparkede fladt mod mål, men foran stregen nåede Daniel Granli tilbage med en stærk redning.

Med et lille kvarters tid igen blev også Tim Prica og Marcus Hannesbo sendt i aktion, og med ti minutter igen flugtede Tim Prica i sidenettet fra en spids vinkel.

I 87. minut headede Rasmus Vinderslev tæt forbi AaB-målet, og da hverken AaB eller SønderjyskE kom tættere på flere scoringer, sluttede kampen med en AaB-sejr på 4-0.

Med sejren ligger AaB på tredjepladsen i 3F Superligaen med 21 point efter 11 runder.

AaB's næste kamp i 3F Superligaen spilles mandag 18. oktober på udebane mod AGF.

Matchfacts - 3F Superliga, grundspil, 11. spillerunde

AaB-SønderjyskE 4-0 (2-0)
10. min 1-0 Iver Fossum, 41. min 2-0 Milan Makaric, 53. min 3-0 Louka Prip, 57. min 4-0 Iver Fossum
Advarsler AaB: Magnus Christensen (25)
Advarsler SønderjyskE: Emil Holm (21), Marc Dal Hende (84), Mads Albæk (85)
8.085 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Daniel Granli, Rasmus Thelander, Anders Hagelskjær (78: Marcus Hannesbo), Kristoffer Pallesen, Malthe Højholt, Magnus Christensen (46: Louka Prip), Iver Fossum, Frederik Børsting (46: Jakob Ahlmann), Aleksandar Trajkovksi (66: Kasper Kusk), Milan Makaric (78: Tim Prica).

Sønderjyske (5-3-2): Lawrence Thomas, Emil Holm (58: Jeppe Simonsen),  Stefan Gartenmann, Søren Reese (46: Faris Moumbagna), Duplexe Tchamba, Marc Dal Hende, Mads Albæk, Victor Ekani, Emil Kornvig (46: Isak Steiner Jensen), Abdulrahman Taiwo, Daniel Prosser (63: Rasmus Vinderslev).

Dommer: Mikkel Redder

AaB TV: Årets tre sejre over SønderjyskE

3. oktober 2021 kl. 08:32 af Rasmus Estrup

Tre gange tidligere i år har AaB mødt SønderjyskE, og alle tre kampe er endt med sejre til AaB.

8. marts scorede Iver Fossum det sene sejrsmål i 1-0-sejren på Aalborg Portland Park i grundspillet.

Dernæst fulgte en 3-2-sejr på hjemmebane i 3F Superligaens kvalifikationsspil efter et sønderjysk selvmål samt scoringer af Kasper Kusk og Rufo.

Endelig vandt AaB 4-0 på udebane i sidste spillerunde af kvalifikationsspillet, da Tom van Weert, Iver Fossum, Rufo og Jakob Ahlmann alle kom på tavlen.

I dette tilbageblik kan du se årets hidtil otte AaB-scoringer mod SønderjyskE.

Dagens kamp mod SønderjyskE begynder kl. 14.00. Flere end 10.000 AaB-fans har billet til kampen, og Complea Tribunen og 3F Tribunen er udsolgte. Du kan stadig sikre dig billet til Vesttribunen på www.billet.aabsport.dk.

Ahlmann tilbage i truppen til søndag

2. oktober 2021 kl. 15:38 af Rasmus Estrup

Flere end 10.000 AaB-fans har billet til søndagens hjemmekamp mod SønderjyskE på Aalborg Portland Park, hvor AaB skal forsøge at snuppe endnu en sejr og holde fast i sin nuværende tredjeplads i 3F Superligaen.

Søndagens kamp er AaB's første møde med SønderjyskE i denne sæson, men i foråret løb de to mandskaber ind i hinanden tre gange, og alle tre kampe endte med AaB som vinder.

Efter lørdagens træning på Aalborg Portland Park har cheftræner Martí Cifuentes udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 7 Aleksandar Trajkovski, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 32 Casper Gedsted og 35 Marcus Hannesbo.

Pedro Ferreira har karantæne, mens Rufo og Lucas Andersen er på skadeslisten.

Der er kampstart i morgen kl. 14.00. Fanzonen åbner allerede kl. 11.30, mens indgangene og billethusene åbner kl. 13.00.

Du kan også gøre som flere end 10.000 andre AaB-fans og sikre dig en billet på forhånd på www.billet.aabsport.dk.

For hver tilskuer til AaB's 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park donerer AaB og Spar Nord Fonden i fællesskab 2 kr. til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i hele 2020 og hele 2021 går ubeskåret til FrivilligAalborg. Efter 28 hjemmekampe i perioden er FrivilligAalborg sikret en donation på 106.284 kr.

AaB TV: Vinder af månedens mål i september

2. oktober 2021 kl. 09:32 af Rasmus Estrup

Blandt de 10 kandidater til månedens mål i september, har AaB's fans peget på Louka Prips scoring på udebane mod Brøndby I.F., som det bedste AaB-mål.

Søndagens scoring fik 32 procent af stemmerne, mens Kasper Kusks 3-2-scoring mod Viborg F.F. kom på andenpladsen med 26 procent af stemmerne. Tredjepladsen gik til Rasmus Thelanders 1-0-mål mod OB.

AaB takker alle der deltog i konkurrencen og dermed også lodtrækningen om Pedro Ferreiras kampbrugte og signerede hjemmebanetrøje fra forrige sæson. Vinderen af lodtrækningen blev Lars, som kontaktes direkte på mail af AaB.

Gense månedens bedste AaB-mål i videoen øverst.

AaB TV: Dronninglund I.F. nomineret til Årets Partnerklub

1. oktober 2021 kl. 14:50 af Rasmus Estrup

På søndag hylder AaB alle sine 118 nordjyske partnerklubber ved Partnerklubbernes Dag, som er arrangeret i samarbejde med Macron, Goal Station og Unisport.

I den forbindelse bliver også uddelt to nye priser, hvoraf den ene går til Årets Partnerklub. Prisen overrækkes til vinderen af AaB og Design Aalborg i pausen af søndagens kamp mellem AaB og SønderjyskE.

De tre nominerede til prisen er Støvring I.F., Gug Boldklub og Dronninglund I.F. Vinderen udvælges af en jury bestående af AaB's administrerende direktør Thomas Bælum, AaB's akademichef Anders Damgaard og tre repræsentanter fra partnerklubberne.

I dette indslag kan du høre nærmere om Dronninglund I.F., der ynder at være en breddeklub for alle børn, og som gennem Åbent Hus-arrangementer to gange årligt får introduceret nye børn for fodboldtræning i klubben.