AaB TV: Seneste sejr over AGF

18. oktober 2021 kl. 09:42 af Rasmus Estrup

I aften kl. 19.00 spiller AaB på udebane mod AGF, og du kan lade op til kampen ved at gense de to scoringer fra sæsonens tidligere møde. 

8. august scorede Iver Fossum og Mathias Ross således de to mål i 2-0-sejren på Aalborg Portland Park, og du kan gense målene i videoen øverst. 

Afsnittet for udefans er udsolgt til aftenens kamp, men har du ikke billet til opgøret, kan du se kampen på TV3 Sport. 

I aften spiller AaB for første gang i den nye håndsrækningstrøje, hvorigennem AaB, Spar Nord og Macron støtter Idræt For Sindet Hjørring. Køb trøjen på www.aabshoppen.dk. 

Tags på denne nyhed

U/19-remis i Horsens

18. oktober 2021 kl. 09:03 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: AC Horsens-AaB 1-1

AaB spillede lørdag 1-1 på udebane mod AC Horsens i U/19 Ligaen.

Remy Rasmussen sikrede AaB en god indledning, da han i det sjette minut sendte nordjyderne på 1-0 efter et godt angreb, hvor Gustav Dahl stod for oplægget.

AaB havde også flere store chancer i første halvleg for at udbygge føringen, men det lykkedes ikke, og da forsvarsspiller Noah Holmstrøm måtte udgå med en skade efter et kvarter, betød det en omrokering på holdet, og det gav lidt udfordringer i AaB’s opbygningsspil.

Frem mod pausen fik AC Horsens lidt mere af initiativet - dog uden at skab chancer, men da AaB begynde anden halvleg sløset, opstod omstillingsmulighederne til hjemmeholdet, som udlignede efter 64 minutter efter et nordjysk boldtab på egen banehalvdel.

- Vi havde mulighederne for at tage de tre point, men vi var med dumme boldtab også selv skyld i, at vi gav AC Horsens mulighederne for at slå til mod os, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Derudover skal vi blive bedre på bolden på modstandernes banehalvdel, hvor vi på en svær bane kom til at træffe nogle forkerte beslutninger, siger U/19 Ligatræneren.

AaB’s U/19 Ligahold ligger nu på niendepladsen og spiller på lørdag på hjemmebane mod Vejle Boldklub kl. 13.00.

U/17 Ligaen: AC Horsens-AaB 6-1

AaB’s U/17 Ligahold løb ind i et stort nederlag til AC Horsens i weekenden.

Hjemmeholdet bragte sig på 2-0, inden Oscar Meedom med et flot langskud reducerede for de nordjyske gæster i 38. minut.

Kort inden pausen udbyggede AC Horsens til 3-1, men efter pausen havde AaB en god periode og spillede sig frem til flere gode muligheder, der ikke blev udnyttet.

Det blev i stedet straffet midt i anden halvleg, for i modsatte ende scorede AC Horsens til både 4-1, 5-1 og 6-1 inden for 10 minutter. 

- Det var en skidt præstation, og vi skal kigge indad, knokle videre på træningsbanen og levere noget helt andet på lørdag, siger U/17 Ligatræner Jonas Nødbak Petersen.

- Defensivt havde vi svært ved at stå imod deres fysiske kompetencer - især i luftspillet. I anden halvleg fik vi egentlig produceret en del chancer og havde muligheden for at komme tilbage, men vi var ikke effektive, og så kollapsede vi, da de fik et heldigt mål, siger U/17 Ligatræneren.

AaB ligger i U/17 Ligaen på 13. pladsen før lørdagens hjemmekamp mod Vejle Boldklub.

Tags på denne nyhed

Ferreira tilbage for AaB

17. oktober 2021 kl. 16:15 af Brian Andersen

Sæsonens første udgave af den jyske klassiker endte i august med en 2-0 sejr til AaB, der halvvejs igennem grundspillet indtager tredjepladsen i rækken.

Efter søndagens træningspas har Martí Cifuentes udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 7 Aleksandar Trajkovski, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander og 35 Marcus Hannesbo.

Eneste mand på skadeslisten er anfører Lucas Andersen.

Der er kickoff på Ceres Park i Aarhus kl. 19.00.

Tags på denne nyhed

Vidste du om den jyske klassiker mod AGF…

16. oktober 2021 kl. 13:30 af Brian Andersen

- at AaB mandag for første gang vil bære den nye tredjedragt; håndsrækningstrøjen kan købes her.

- at AaB og AGF har mødt hinanden 89 gange i 3F Superligaen. De 89 opgør er endt med 39 sejre til AaB, 21 uafgjorte og 29 nederlag samt en målscore på 138-126 i AaB’s favør.

- at 43 af de 89 3F Superligakampe er spillet i Aarhus, og at AaB her har vundet 13 gange mens de resterende 30 opgør er fordelt på 11 uafgjorte og 19 nederlag.

- at det er “Kongerne af mandagskampene” der mødes mandag aften i Aarhus. AGF har på førstepladsen spillet 133 3F Superligakampe på en mandag mens AaB er noteret for 130 mandagskampe. Nummer tre på listen er FC Midtjylland med 112 kampe på ugens allerførste dag.

- at AaB’s 130 3F Superligakampe på en mandag er fordelt på 52 sejre, 41 uafgjorte og 37 nederlag, og at ses der udelukkende på udekampe på en mandag, så hedder tallene 64 kampe, der er endt med 22 sejre, 22 uafgjorte og 20 nederlag.

- at den jyske klassiker senest fandt sted 8. august 2021 hvor AaB sejrede 2-0 i Aalborg efter scoringer af Iver Fossum og Mathias Ross.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Iver Fossum (2 mål) og Mathias Ross (1) også Kasper Kusk (3), Frederik Børsting (2), Lucas Andersen (2), Rasmus Thelander (1), Kristoffer Pallesen (1) og Magnus Christensen (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod AGF.

- at AaB senest var i aktion på datoen 18. oktober, da det i 2020 blev til en 2-1 gevinst på udebane mod FC København efter to træffere af Iver Fossum.

- at ud af de 89 tidligere indbyrdes 3F Superligakampe har AaB scoret først i 36 tilfælde, hvilket har resulteret i 30 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har AGF scoret kampens første mål i 47 tilfælde, hvilket dog har givet AaB ni sejre, 12 uafgjorte og 26 nederlag.

- at AaB har scoret i deres seneste otte 3F Superligakampe, mens AGF har scoret i deres seneste 12 hjemmekampe i 3F Superligaen, så der er ikke meget der peger på en målløs kamp.

- at tilbage i 2007/2008-sæsoen tørnede AGF og AaB også sammen i 12. spillerunde. Her blev der scoret otte gange, og målscorerne var i kronologisk rækkefølge: Peter Graulund, Jeppe Curth, Jeppe Curth, Dioh Williams, Peter Graulund, Jeppe Curth, Andreas Johansson og Rade Prica – og at tæller man det hele sammen, vil man kunne se at AaB vandt kampen i Aarhus med 5-3.

- at mandag aftens dommer er Jakob A. Sundberg, der blot en enkelt gang tidligere har dømt AaB i 3F Superligaen, da det i foråret 2021 blev til en 2-0 sejr på udebane mod Vejle Boldklub efter scoringer af Tom van Weert og Jakob Ahlmann.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

AaB TV: Håndsrækningstrøjen

16. oktober 2021 kl. 10:00 af Rasmus Estrup

AaB's nye håndsrækningstrøje kan blive din på www.aabshoppen.dk, og når du køber trøjen støtter du samtidig et godt formål. 

I samarbejde med Macron og Spar Nord donerer AaB nemlig 100 kr. pr. solgt håndsrækningstrøje til et velgørende formål i Nordjylland. Og gennem salget af denne håndsrækningstrøje frem til 1. oktober 2022 går pengene til Idræt For Sindet Hjørring, der er en lokal idrætsforening drevet af og for mennesker, der har enten fysiske eller psykiske udfordringer.

Trøjen er en del af AaB’s faste CSR-projekt, Hele Nordjyllands Håndsrækning, hvor man siden foråret 2015 halvårligt har doneret to kroner pr. tilskuer til hjemmekampe på Aalborg Portland Park til et velgørende formål.

Projektet blev i 2016 udbygget med lanceringen af den første håndsrækningstrøje, der resulterede i en donation på 90.000 kroner til Veteran Oasen. Siden er også AaB Support Club, Gestus Nord og senest personalet på to nordjyske regionshospitaler blevet støttet via salg af de særlige trøjer.

I alt har AaB gennem Hele Nordjyllands Håndsrækning været med til at uddele 980.000 kr. til velgørende formål i Nordjylland. 

'