AaB igen på tredjepladsen med sejr i Haderslev

22. november 2021 kl. 20:57 af Rasmus Estrup

AaB vandt mandag aften 3-1 på udebane over SønderjyskE. Hjemmeholdet kom ellers foran, inden to scoringer af Louka Prip og en kasse af Kasper Kusk sikrede AaB sejren. Med en runde tilbage af efterårssæsonen indtager AaB tredjepladsen i 3F Superligaen.

Mens AaB i indledningen - trods spilovertag - havde svært ved at få det rette flow i spillet, så gik der kun halvandet minut, før hjemmeholdet blev farlige. Her slyngede Emil Holm et solidt langskud mod mål, men oppe under overliggeren leverede Jacob Rinne en flot redning.

De næste 20 minutter var AaB fortsat mest på bolden, men hverken AaB eller SønderjyskE kunne spille sig frem til chancer.

Midt i første halvleg måtte Iver Fossum desværre udgå med en skade, og inden Kasper Kusk blev sat i spil i nordmandens sted, sendte Louka Prip et langskud lige på Lawrence Thomas.

En halv time inde i kampen tacklede Malthe Højholt sig frem til en afslutning på kanten af feltet, men midtbanespillerens afslutning blev afrettet og gik forbi SønderjyskE-målet.

Kort efter fik SønderjyskE tilkendt et straffespark efter VAR-tjek, da Jacob Rinne nedlagde Faris Moumbagna i AaB-feltet. Fra pletten sparkede Emil Holm bolden til modsatte side af sin svenske landsmand og sørgede for en sønderjysk føring på 1-0.

AaB svarede dog straks tilbage. Kasper Kusk brød efter samspil med Jakob Ahlmann igennem på venstrekanten og slog et fladt indlæg ind midt i feltet, hvor Louka Prip med højrefoden sparkede 1-1-scoringen ind ved bagerste stang.

Små fem minutter senere fik SønderjyskE en omstillingsmulighed, da Malthe Højholt tabte bolden på midten, men langskuddet fra Rilwan Hassan gik fladt forbi AaB-buret.

Kort før pausefløjtet havde Rasmus Thelander også et forbigående hovedstød på et indlæg fra Jakob Ahlmann.

AaB indledte anden halvleg offensivt, og seks minutter efter pausen tvang Louka Prips gode langskud Lawrence Thomas til at give et hjørnespark.

Otte minutter inde i anden halvleg kunne Kasper Kusk så bringe AaB i front. Et langt indkast dumpede ned for fødderne af Louka Prip, som missede sin afslutning, men i stedet blev bolden lagt til rette for Kasper Kusk, som sikkert sparkede bolden op i nettaget til en nordjysk føring på 2-1.

Herefter havde AaB et nærgående hjørnespark, inden SønderjyskE efter en time var uhyre tæt på at udligne i flere omgange, da Jacob Rinne først halvklarede en flad afslutning, hvorefter riposten blev samlet op og sendt mellem benene på AaB-målmanden, inden Mathias Ross til sidst fik afværget chancen.

Midt i anden halvleg fik SønderjyskE's hurtige angriber Faris Moumbagna en friløber, da han løb fra AaB-forsvaret, men alene med Jacob Rinne sparkede SønderjyskE-angriberen på overliggeren.

Med et kvarter igen blev Tim Prica og Rufo sendt på banen for Hele Nordjyllands Hold, mens hjemmeholdet pressede på for en udligning.

Indskiftede Julius Eskesen kom blandt andet til en afslutning fem minutter før tid, men bolden blev afrettet til et hjørnespark. Dette førte til et klumpspil i AaB-feltet, inden hjemmeholdet headede forbi AaB-målet.

I 89. minut blev Marcus Hannesbo skiftet ind sammen med Anosike Ementa, der dermed fik sin officielle AaB-debut.

Den høje AaB-debutant gjorde sig hurtigt gældende, da han driblede på tværs af banen på kanten af feltet og afleverede til Louka Prip, som trak ind i feltet, og driblede modsatte vej, inden han sparkede bolden ind til slutresulatet 3-1.

AaB spiller årets sidste kamp på søndag kl. 18.00 mod FC København på Aalborg Portland Park. Da AaB på tredjepladsen har 28 point, og FC København ligger lige foran med 30 point, er søndagskampen en direkte duel om andenpladsen til vinterpausen.

Der er på nuværende tidspunkt færre end 1.500 billetter tilbage til AaB-fans, og du kan købe billetter til kampen her

Matchfacts - 3F Superliga, grundspil, 16. spillerunde

SønderjyskE-AaB 1-3 (1-1)
35. min 1-0 Emil Holm (str.), 38. min 1-1 Louka Prip, 54. min 1-2 Kasper Kusk, 90. min 1-3 Louka Prip
Advarsler SønderjyskE: Emil Holm (72)
Advarsler AaB: Jacob Rinne (34), Rasmus Thelander (34)
3.873 tilskuere på Sydbank Park

SønderjyskE (3-5-2): Lawrence Thomas, Stefan Gartenmann, Duplexe Tchamba, Søren Reese, Emil Holm, Mads Albæk, Victor Mpindi (81: Daniel Prosser), Rilwan Hassan (63: Julius Eskesen), Marc Dal Hende, Abdulrahman Taiwo (63: Kristófer Kristinsson), Faris Moumbagna.

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Anders Hagelskjær, Kristoffer Pallesen, Malthe Højholt (89: Anosike Ementa), Magnus Christensen, Iver Fossum (25: Kasper Kusk (89: Marcus Hannesbo)), Jakob Ahlmann (76: Rufo), Louka Prip, Milan Makaric (76: Tim Prica).

Dommer: Peter Kjærsgaard

AaB TV: Årets 12 mål mod SønderjyskE

22. november 2021 kl. 09:34 af Rasmus Estrup

Tidligere i år har AaB vundet 1-0, 3-2, 4-0 og 4-0 i de fire foregående møder mod SønderjyskE.

Samtlige 12 scoringer kan du se i denne video inden aftenens kamp på Sydbank Park i Haderslev.

Dagens kamp begynder kl. 19.00 og kan ses på TV3 Sport. Optakten begynder kl. 18.00.

To Akademisejre på udebane mod FC Nordsjælland

22. november 2021 kl. 09:03 af Rasmus Estrup

U/19 Ligaen: FC Nordsjælland-AaB 0-2

AaB Akademiets ældste hold tog i weekenden en stærk udebanesejr på 2-0 over FC Nordsjælland.

Allerede fra start fik nordjyderne lagt et højt og aggressivt pres på hjemmeholdet, som efter ti minutter udmøntede sig i et AaB-straffespark. Dette eksekverede Oliver Ross sikkert til en AaB-føring på 1-0.

AaB var i første halvleg i god kontrol og havde mulighederne for at øge føringen.

Og øget blev føringen i anden halvleg, hvor AaB igen havde succes med et højt pres fra start. Denne gang førte det til, at Jakob Gaardsøe opsnappede en tilbagelægning. Hans afslutning blev reddet af målmanden, men riposten endte hos Oliver Ross, som scorede sit andet mål i kampen.

Efter 2-0-scoringen satte FC Nordsjælland sig meget på bolden, men det lykkedes ikke hjemmeholdet at komme frem til store chancer mod et hårdtarbejdende AaB-mandskab.

- Det var en god kamp, hvor vi både havde succes med at presse højt og aggressivt, samt variere fra lavt pres til højt pres undervejs i kampen. Så selvom FC Nordsjælland havde bolden mest, så var det resultatmæssigt fair, at vi vandt, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Vi begik heller ingen personlige fejl, og spillerne var kyniske, parate og fungerede som en enhed, og der blev leveret en stor fighterindsats og en stor præstation i spillet på bolden, siger Kim Leth Andersen.

Weekendens sejr betyder, at AaB ligger på 11. pladsen i U/19 Ligaen med ti point efter 12 kampe. Efterårets sidste kamp for U/19 Ligaholdet spilles på Hornevej på lørdag kl. 13.00 mod Brøndby I.F.

U/17 Ligaen: FC Nordsjælland-AaB 0-1

Også i U/17 Ligaen lykkedes det lørdag AaB at besejre FC Nordsjælland på udebane.

Selvom AaB egentlig startede godt, var det FC Nordsjælland, der kombinerede sig bedst igennem i første halvleg. Udeholdet stod dog godt defensivt, og på et langskud fra Anders Noshe i 57. minut bragte AaB sig også foran med 1-0.

Selvom FC Nordsjælland herefter sad meget på spillet, havde FC Nordsjælland svært ved at komme igennem AaB’s stærke defensiv. Når det endelig lykkedes hjemmeholdet at komme til chancer, kunne de ikke passere målmand Daniel Veiby Held, og dermed endte det med en stærk AaB-udesejr på 1-0.

- Vi havde en rigtig god dag kollektivt, hvor spillerne stod sammen og især defensivt var meget solide. Vi holdt langt hen ad vejen FC Nordsjælland fra store chancer, og så må jeg også rose Daniel Veiby Held for flere gode redninger, siger U/17 Ligatræner Jonas Nødbak.

I U/17 Ligaen ligger AaB på 12. pladsen med 12 point efter ti kampe. Næste kamp spilles på lørdag kl. 15.15 på hjemmebane mod Brøndby I.F.

U/15 Ligaen: Farum Boldklub-AaB 2-0

Trods en god indsats fra AaB’s U/15 Ligahold blev det desværre ikke til en sejr, da holdet gæstede Farum Boldklub.

Allerede efter ni minutter kom hjemmeholdet foran med 1-0 på en dybdebold, og selvom AaB lykkedes godt med opbygningsspillet og kom igennem til flere gode gennembrud, førte det ingen scoringer med sig.

I stedet kunne FC Nordsjælland mod slutningen lukke kampen med målet til 2-0, da AaB pressede højt for at få udlignet.

AaB’s U/15 Ligahold spiller næstsidste kamp i efteråret på lørdag på hjemmebane mod Brøndby I.F. kl. 13.00. Inden den kamp ligger AaB på niendepladsen med 13 point efter 11 kampe.

Kun 1.500 pladser tilbage til AaB-fans på søndag

22. november 2021 kl. 08:00 af Rasmus Estrup

Interessen er fortsat stor for årets sidste kamp på Aalborg Portland Park mellem AaB og FC København på søndag kl. 18.00.

Samlet set er der på Vesttribunen og Complea Tribunen nu færre end 1.500 billetter tilbage, heraf færre end 200 siddepladser på Complea Tribunen og færre end 1.300 ståpladser til Vesttribunen. 3F Tribunens afsnit for AaB-fans blev udsolgt i forrige uge.

Ønsker du at se kampen, kan du med det samme hoppe ind på www.billet.aabsport.dk og købe dine billetter.

Foruden de 1.500 tilgængelige pladser på Vesttribunen og Complea Tribunen, er der også stadig ledige pladser i udebaneafsnittet. Her er der kun adgang for medlemmer af FCK Away. Læs mere her.

Husk at der på søndag er krav om coronapas til kampen. Sørg i den forbindelse også for at komme i god tid inden kampen, så vi undgår lange køer lige op til kampstart.