AaB TV: Børsting har rundet 200 AaB-kampe

11. marts 2021 kl. 13:34 af Rasmus Estrup

- Jeg er sikker på, at hvis jeg ikke var blevet fodboldspiller i AaB, så havde jeg stået og heppet på dem hver eneste weekend. For det var ligesom det, man på en eller anden måde var blevet opdraget til. 

Således siger Frederik Børsting blandt andet i dette indslag, hvor den 26-årige AaB-spiller taler med AaB TV om at have rundet 200 kampe for Hele Nordjyllands Hold. 

Se hele indslaget i videoen øverst. 

Tags på denne nyhed

AaB og Sydbank udvider partnerskab

11. marts 2021 kl. 11:44 af Rasmus Estrup

Sydbank Aalborg har gennem flere år været partner i AaB, og i 2019 donerede Sydbank Fonden 500.000 kr. til AaB’s Goal Station på Hornevej, som både bliver brugt af AaB’s Superligatrup og som især AaB Akademiet bruger for at løfte rammerne for talentudviklingen i klubben. 

Nu har AaB og Sydbank til stor glæde for begge parter indgået en ny, toårig aftale, der sikrer, at Sydbank bliver sølvpartner i AaB. Samtidig bliver Sydbank også partner for AaB Akademiet. 

Tags på denne nyhed

Rinne: Fortsætter det hårde arbejde

10. marts 2021 kl. 15:40 af Rasmus Estrup

Fra sin position højere oppe på banen spurtede Kristoffer Pallesen for fuld tryk ned mod Jacob Rinne, da dommer Aydin Uslu fløjtede mandagskampen af.

- Det var Pallesens hurtigste sprint i hele kampen, så jeg var bange for, at han skulle få en fibersprængning på vej ned til mig, joker Jacob Rinne to dage efter kampen.

- Det er jo fantastisk, at vi kan give så meget kredit til hinanden. Jublen viste også bare, hvor meget sejren betyder for os som hold, når vi alle samledes i målfeltet og jublede sammen, uddyber den svenske målmand.

Jubelscenerne kom efter mandagens 1-0-sejr over SønderjyskE. En sejr, der blev sikret af en sen straffesparksscoring af Iver Fossum og en fænomenal refleksredning af Jacob Rinne i de døende sekunder.

- Vi skal arbejde hårdt for marginalerne

Sejren var desuden AaB’s første af slagsen i forårssæsonen.

- Vi spiller altid for at få tre point, men det var bare ikke lykkedes før i mandags, selvom vi undervejs har spillet gode kampe, hvor vi bare ikke har kunnet præstere godt nok i samtlige 90 minutter. Derfor var vi selvfølgelig glade for, at vi endelig fik de tre point, og sejren har givet os et boost.

- Men vi skal huske på, at det er de små marginaler i fodbold, der er afgørende. Kampen kunne lige så godt have endt 1-1, og så havde vi haft en helt anden fornemmelse nu. Så det er de små marginaler, og dem skal vi arbejde hårdt for og gøre os fortjent til at få. Det har vi gjort i et stykke tid nu, hvor vi har arbejdet hårdt på træningsbanen, siger Jacob Rinne.

Skal forbedre sig inden søndag

Det hårde arbejde på træningsbanen fortsætter. For selvom der kom tre point på kontoen i mandags, var præstationen ikke i top, vurderer keeperen med 123 AaB-kampe bag sig.

- Vi har kigget kampen igennem, og der er ting, vi skal gøre bedre mod Vejle Boldklub. Der var blandt andet nogle øjeblikke omkring standardsituationerne, som vi skal tænke over, og derudover er der flere detaljer i spillet, som vi skal gøre endnu bedre for at optimere så meget som muligt ind til på søndag, siger Jacob Rinne.

På søndag fortsætter AaB’s jagt på en plads i Mesterskabsspillet, når AaB på udebane møder Vejle Boldklub i næstsidste runde af 3F Superligaens grundspil.

Inden kampen ligger AaB på ottendepladsen med 25 point - samme pointantal som OB og SønderjyskE på sjette- og syvendepladsen. Der er i øvrigt tre point op til Randers FC på femtepladsen, mens Vejle Boldklub og FC Nordsjælland indtager niende- og tiendepladsen med henholdsvis 24 og 23 point.

- Jeg har bevidst forsøgt ikke at kigge på tabellen i år. Jeg ved godt, at det er tæt, men for os handler det bare om at blive ved med at arbejde hårdt, så skal vi nok klare det, forklarer AaB-målmanden.

Kampen på søndag spilles kl. 14.00 og kan ses på TV3 Sport.

Tags på denne nyhed

AaB’s U/19-hold slog FCM i første test inden forårsstart

9. marts 2021 kl. 12:44 af Rasmus Estrup

20. marts genstarter U/19 Ligaen under samme protokoller som 3F Superligaen og 1. division, og som forberedelse hertil spillede AaB’s U/19 Ligahold i weekenden sin første testkamp siden efterårets sæsonafslutning i november. Det skete, da AaB-mandskabet vandt 4-2 over FC Midtjyllands U/19 Ligahold.

FC Midtjylland kom ellers foran 1-0 på en dødbold, men AaB Akademiets nyerhvervelse, Anosike Ementa, udlignede flot til 1-1 efter fornemme detaljer.

Dernæst bragte AaB sig på 2-1 efter en erobring, der i sidste ende sikrede Oliver Børsting en friløber, som blev udnyttet.

AaB kom også på 3-1, da et flot opspil førte til en fuldtræffer fra Casper Gedsted Hansen, der samlede op på en returbold fra Christoffer Ravns afslutning.

FC Midtjylland reducerede siden til 3-2 på endnu en dødbold, inden Oliver Børsting sendte 4-2-scoringen i mål udefra.

- Det var en testkamp på et højt niveau, og vi fik et rigtig positivt indtryk med fra kampen. Især fysisk, hvor vi føler, at vi er, hvor vi skal være, siger U/19 Ligatræner Kim Leth Andersen.

- Derudover skal der lyde stor ros til vores offensive utryk. Vi fik lagt et godt aggressivt pres, skabte mange chancer og scorede fire mål, der var flotte på hver deres måde, fortsætter U/19 Ligatræneren.

AaB Akademiets ældste årgang indleder forårssæsonen i U/19 Ligaen på udebane mod SønderjyskE 20. marts.

I AaB’s nuværende 3F Superligatrup har 12 af 25 spillere optrådt for AaB’s ungdomshold.

Tags på denne nyhed

Thelander karantæneramt mod Vejle Boldklub

9. marts 2021 kl. 10:26 af Rasmus Estrup

Når AaB på søndag kl. 14.00 møder Vejle Boldklub på udebane, må cheftræner Martí Cifuentes se bort fra Rasmus Thelander.

Forsvarsspilleren fik i 32. minut af mandagens kamp mod SønderjyskE sin fjerde advarsel i sæsonen, og dermed er han oppe på i alt 21 karantænepoint, hvilket giver ham en spilledags karantæne. 

Rasmus Thelander er således igen til rådighed til grundspillets sidste runde mod OB søndag 21. marts. 

Tags på denne nyhed
'