- Fantastisk at se holdets sammentømring

5. maj 2021 kl. 14:57 af Rasmus Estrup

- Det var fantastisk at være tilbage. Især med den atmosfære der var omkring kampen med et udsolgt stadion, god fodbold og en fantastisk holdindsats. Det var noget af det bedste, vi har spillet i lang tid.

Sådan lyder det fra Lucas Andersen, når han kigger tilbage på fredagens 4-0-sejr over Lyngby Boldklub.

Kampen i fredags var hans første i startopstillingen siden 8. december sidste år, og AaB-anføreren spillede 64 minutter i fredagssejren.

- Jeg er kommet godt ud af genoptræningsforløbet, og vi har gjort alt for, at jeg kan stå skarpere end nogensinde. Den følelse havde jeg også på banen. Det er forrygende at kunne gå fra at sidde på tribunen, til nu igen at kunne være på banen, hjælpe holdkammeraterne og ovenikøbet score et mål med 3.000-4.000 tilskuere på tribunerne. Det vækkede alle de følelser, der er omkring fodbold, og mindede mig om, hvorfor jeg startede til fodbold, forklarer Lucas Andersen.

Oplevede målet i slowmotion

AaB’s nummer 10 åbnede selv målscoringen i fredags med 1-0-træfferen efter 10 minutter.

- Da jeg så, at deres målmand var fem-seks-syv meter ude, gav jeg den chancen. Derfra gik det hele lidt i slowmotion, hvor jeg så at den ryge over ham, ramme jorden og gå ind ved stolpen. Og så var det bare megafedt at mærke jublen fra publikum og mine holdkammerater, forklarer han om målet.

Det var ikke kun målene og resultatet, der var i top i fredags. Også præstationen var god.

- Det betyder meget, at vi leverede stærkt både i første halvleg og i anden halvleg, hvor indskifterne også gjorde en forskel. I en komprimeret sæson som denne, har vi brug for alle i truppen, og så er det fantastisk at se denne sammentømring af holdet og spillestilen. Folk kender deres opgaver, når de kommer ind.

- I fredags var det med til at lukke kampen, mens vores indskiftninger i seneste kamp mod OB var med til at ændre kampens momentum og køre sejren hjem. At vi på den måde kan ændre kampbilledet er rigtig vigtigt i denne fase, hvor alle point er vigtige i kampen om kvalifikationspladsen til Europa, siger Lucas Andersen.

Svær kamp mod OB

I den henssende er den forestående udekamp mod OB fredag også vigtig. AaB ligger lige nu på førstepladsen i Kvalifikationsspillet med 39 point. Lige efter ligger SønderjyskE med 38 point, og dernæst følger OB med 33 point.

- Der venter os en svær kamp. Men for os gælder det om at læne os op ad de præstationerne fra de seneste to hjemmekampe, hvor vi har været gode spillemæssigt og scoringsmæssig. En sejr over OB vil kunne give os afstand til dem i forhold til førstepladsen, men det kræver, at vi leverer en præstation, som minder om den mod Lyngby, siger Lucas Andersen.

Fredagskampen spilles kl. 19.00 i Odense. Der er ikke adgang for udefans til opgøret, der i stedet kan ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 18.00.

Tags på denne nyhed

Vidste du om OB-AaB?

5. maj 2021 kl. 09:20 af Rasmus Estrup

- det er 3F Superligakamp nummer 88 mellem AaB og OB? Statistikken siger 32 sejre til AaB, 30 uafgjorte og 25 nederlag samt en målscore på 126-117 set med AaB’s øjne.

- AaB har vundet fem af de seneste ni 3F Superligakampe?

- AaB to gange tidligere har mødt OB på udebane i 3F Superligaen i 29. spillerunde, og begge gange er det endt med en nordjysk et-måls-sejr (2-1 i 2012 og 3-2 i 2014)?

- OB og AaB har spillet 45 3F Superligakampe i Odense? De 45 kampe er fordelt på 16 AaB-sejre, 16 uafgjorte og 13 OB-sejre.

- fire AaB-spillere i denne 3F Superligasæson er noteret for mere end 2.000 minutters spilletid? Det gælder er Jacob Rinne (2.385 minutter), Iver Fossum (2.324), Pedro Ferreira (2.222) og Kristoffer Pallesen (2.151).

- AaB og OB ligger på henholdsvis 1. og 3. pladsen på listen over flest fredagskampe i 3F Superligaen? AaB har spillet 77 fredagskampe, og OB er noteret for 73 3F Superligakampe på en fredag.

- AaB og OB er begge har holdt buret rent syv gange i denne 3F Superligasæson?

- ud af de 87 tidligere 3F Superligakampe mod OB har AaB scoret først i 43 tilfælde, hvilket har resulteret i 29 sejre, otte uafgjorte og seks nederlag? Omvendt har OB scoret kampens første mål i 34 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, 12 uafgjorte og 19 nederlag.

- Lucas Andersen (2 mål), Tim Prica (1), Tom van Weert (1), Jakob Ahlmann (1), Kasper Kusk (1) og Frederik Børsting (1) alle tidligere har været på tavlen i en 3F Superligakamp mod OB?

- det er AaB’s 3F Superligakamp nummer otte på datoen 7. maj? Fire kampe er vundet af AaB, en sluttet uafgjort og to endt med et nederlag. En af sejrene på datoen 7. maj kom på udebane mod FC Nordsjællland, da AaB i 2014 vandt 4-2. 

- mens Jakob Ahlmann og Mathias Ross er i karantæne for AaB, så er Alexander Juel Andersen i karantæne for OB? Både Martin Samuelsen og Frederik Børsting er i karantænefare i tilfælde af et gult kort til en mild forseelse, mens Malthe Højholt og Daniel Granli ved en advarsel for en grov forseelse kan ende med en karantæne.

- dommer Mads-Kristoffer Kristoffersen har dømt 209 3F Superligakampe? Heraf har AaB deltaget i 33, hvilket har givet 12 AaB-sejre, 10 uafgjorte og 11 nederlag.

- fredagens dommer tre gange tidligere har dømt en 3F Superligakamp mellem AaB og OB? AaB vandt den første med 4-3 på udebane i 2013, mens de to seneste er endt 0-0 og 2-2.

- der ikke er adgang for udebanefans i 3F Superligaen i øjeblikket, men fredagskampen kan ses på TV3 Sport? Optakten begynder kl. 18.00 med kickoff en time senere. 

(Kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk)

Tags på denne nyhed

AaB TV: Ombold i Aalborg for socialt udsatte

4. maj 2021 kl. 15:28 af Rasmus Estrup

I sidste uge var der på Aalborg Changs baner den første Ombold-træning for socialt udsatte borgere i Aalborg.

Den tidligere AaB-spiller og AaB-træner Søren Kusk har været med til at arrangere det sammen med Café Parasollen, og AaB's første mestertræner, Poul Erik Andreasen, stod for træningen sammen med den tidligere AaB-spiller Ole Madsen.

Alle de fremmødte spillere fik en kampbrugt håndsrækningstrøje fra AaB til at bruge under træningen, og bagefter var der mad og drikke.

Planen er, at der er Ombold-træning på Aalborg Changs baner en gang om ugen.

Se OB-AaB på TV3 Sport på fredag

4. maj 2021 kl. 10:14 af Rasmus Estrup

Når AaB fredag aften gæster OB i Kvalifikationsspillet, er der fortsat ikke adgang for udefans til kampen. I stedet kan AaB's fans følge kampen på TV3 Sport. Kickoff er kl. 19.00, og optakten begynder en time før. 

Fredagskampen kan også følges på radiokanalen DR P3 fra kl. 19.00. 

Den næste kamp med AaB-tilskuere på lægterne er AaB-AC Horsens 16. maj kl. 14.00. Du kan købe billet til den kamp her. 

Tags på denne nyhed

AaB TV: Stem på månedens mål april

3. maj 2021 kl. 16:05 af Rasmus Estrup

April bød masser af AaB-scoringer, og i samarbejde med Mr. Green skal månedens mål nu kåres, og der er intet mindre end 11 kandidater. 

Klik her for at se alle målene og stem på din favorit. Når du afgiver din stemme via linket, deltager du også i lodtrækningen om Iver Fossums kampbrugte og signerede hjemmebanetrøje samt Football Manager 2021. 

Kandidaterne til månedens mål i april er: 

1: Kasper Kusk, AaB-SønderjyskE 1-1, 5. april
2: Rufo, AaB-SønderjyskE 3-1, 5. april
3: Mathias Ross, Lyngby Boldklub-AaB 0-1, 12. april
4: Iver Fossum, Lyngby Boldklub-AaB 2-2, 12. april
5: Rufo, Vejle Boldklub-AaB 0-1, 16. april
6: Tom van Weert, AaB-OB 1-0, 21. april
7: Tim Prica, AaB-OB 3-1, 21. april
8: Lucas Andersen, AaB-Lyngby Boldklub 1-0, 30. april
9: Tom van Weert, AaB-Lyngby Boldklub 2-0, 30. april
10: Tim Prica, AaB-Lyngby Boldklub 3-0, 30. april
11: Tim Prica, AaB-Lyngby Boldklub 4-0, 30. april

Afstemningen løber frem til torsdag morgen, hvorefter vinderen kåres og får direkte besked. 

Tags på denne nyhed
'