AaB vinder Kvalifikationsspillet med flot udesejr

24. maj 2021 kl. 15:54 af Rasmus Estrup

AaB tog en fantastisk udesejr på 4-0 over SønderjyskE, da 3F Superligaens Kvalifikationsspil i dag skulle afgøres. Med scoringer af Tom van Weert og Iver Fossum inden pausen og mål af Rufo og Jakob Ahlmann i anden halvleg sikrede AaB sig førstepladsen i 3F Superligaens Kvalifikationsspil.

Inden kampen lå SønderjyskE på førstepladsen i 3F Superligaens Kvalifikationsspil med et point foran AaB. Dermed var AaB tvunget til sejr for stadig at holde liv i ambitionen om europæisk spil i næste sæson.

AaB begyndte opgøret godt, og efter et længere pres omkring SønderjyskE's felt headede Lucas Andersen et indlæg fra Kasper Kusk i favnen på hjemmeholdets målmand, Lawrence Thomas. Men få minutter senere måtte Lucas Andersen udgå med en skade, og i stedet trådte Rufo ind på grønsværen på Sydbank Park.

Efter 16 minutter kom hjemmeholdet frem til en stor chance, da et hjørnespark mod bagerste område blev headet på tværs til en helt fri Anders K. Jacobsen, der fra kanten af det lille felt headede over AaB-målet.

I opgørets 20. minut lykkedes det så AaB at bringe sig foran. Iver Fossum fik plads i højresiden og spillede bolden fladt ind foran mål, hvor Tom van Weert kom forrest og vippede bolden over Lawrence Thomas og i nettet til en nordjysk 1-0-føring.

Midt i første halvleg fik Mathias Ross en god mulighed efter en dødbold, men afslutningen fra den unge forsvarsspiller, der har forlænget sin aftale med AaB frem til 2025, sad lige på SønderjyskE-keeperen.

Kort efter havde Mads Albæk en forbier i modsatte ende, inden Mathias Ross fik en større chance, da Iver Fossum efter en sønderjysk hjørnesparksclearing headede bolden ind midt for mål. Her stod Mathias Ross fri og headede bolden på overliggeren, inden SønderjyskE fik sendt bolden ud til et nyt hjørnespark.

Dette endte på Pierre Kanstrups arm, og derfor fik AaB tilkendt et straffespark. Fra pletten scorede Iver Fossum sikkert til 2-0 med sit niende 3F Superligamål i denne sæson.

SønderjyskE kom herefter frem til endnu et langskud, der denne gang sad lige på Jacob Rinne, inden AaB fik en ny chance. Denne gang var det Rufo, der fra en spids vinkel afsluttede resolut, men desværre måtte se Lawrence Thomas redde bolden på stregen.

Med fem minutter til pausen udplacerede Tom van Weert for anden gang i kampen Lawrence Thomas, men inden han og holdkammeraterne nåede at juble, blev hollænderen korrekt dømt offside.

Kort inden udløbet af første halvleg kom Anders K. Jacobsen frem til en stor mulighed fra tæt hold efter oplæg fra Jeppe Simonsen, men den tidligere AaB-angriber afsluttede i sidenettet, og dermed var AaB foran med 2-0 ved pausen.

Fra anden halvlegs start kom Tim Prica på banen i stedet for en skadet Kasper Kusk, og efter 53 minutter fik den indskiftede svensker en god chance. Et velopbygget AaB-angreb endte med en hovedstødsaflevering fra Tom van Weert til Tim Prica, som fra kanten af feltet sparkede bolden på tribunen.

Herefter fulgte et par muligheder til SønderjyskE. Stefan Gartenmann og Viktor Mpindi sendte blandt andet et par langskud forbi AaB-målet, mens Jacob Rinne diskede op med en fremragende redning, da Mads Albæk drejede rundt og sparkede mod nærmeste opstander.

I modsatte ende viste AaB i stedet den nødvendige kynisme, da en høj bolderobring skabte en stor AaB-mulighed, hvor en velspillende Iver Fossum med dagens anden assist fandt Rufo, som sparkede 3-0-scoringen ind ved fjerneste stang.

Små ti minutter senere var AaB igen i målhumør, da bolden efter et langt hjørnespark fra Kristoffer Pallesen havnede hos Jakob Ahlmann, der med det samme sparkede AaB i front med 4-0.

I løbet af anden halvleg kom Pedro Ferreira, Frederik Børsting og Marcus Hannesbo på banen, men opgøret havde ikke mange store chancer tilbage i sig. Dog fik Rufo blandt andet et skud blokeret, og Tim Prica afsluttede forbi mål efter endnu et godt oplæg fra Iver Fossum.

Tættere på scoringer kom hverken hjemmeholdet eller AaB-mandskabet, og dermed kørte Martí Cifuentes' tropper sikkert den flotte 4-0-sejr i hus.

Dermed slutter AaB på førstepladsen i 3F Superligaens Kvalifikationsspil, og AaB skal således i aktion igen på fredag, hvor det gælder en afgørende Europa Playoff-kamp på udebane mod AGF.

Bemærk, at der fortsat ikke er adgang for udebanefans til 3F Superligakampe, og derfor må AaB-fans følge fredagskampen på TV3+. Optakten begynder kl. 18.00, og kickoff følger en time senere.

Matchfacts - 3F Superligaen, Kvalifikationsspil, 32. spillerunde

SønderjyskE-AaB 0-4 (0-2)
20. min 0-1 Tom van Weert, 33. min 0-2 Iver Fossum (str.), 60. min 0-3 Rufo, 69. min 0-4 Jakob Ahlmann
Advarsler SønderjyskE: Peter Christiansen (90)
Advarsler AaB: Rasmus Thelander (52), Rufo (58), Tom van Weert (64)
3.011 tilskuere på Sydbank Park

SønderjyskE (3-5-2): Lawrence Thomas, Stefan Gartnemann, Pierre Kanstrup (67: Emil Frederiksen), Marc Dal Hende, Emil Holm, Rilwan Hassan (75: Julius Eskesen), Viktor Mpindi (67: Rasmus Vinderslev), Mads Albæk, Jeppe Simonsen, Anders K. Jacobsen (46: Bård Finne), Haji Wright (75: Peter Christiansen).

AaB (3-5-2): Jacob Rinne, Mathias Ross, Rasmus Thelander, Daniel Granli (74: Frederik Børsting), Kristoffer Pallesen (74: Marcus Hannesbo), Iver Fossum, Lucas Andersen (16: Rufo), Magnus Christensen, Jakob Ahlmann, Kasper Kusk (46: Tim Prica), Tom van Weert (64: Pedro Ferreira).

Dommer: Jørgen Daugbjerg Burchardt

AaB TV: Seneste sejr over SønderjyskE

24. maj 2021 kl. 09:58 af Rasmus Estrup

AaB's seneste møde i Kvalifikationsspillet med dagens modstander, SønderjyskE, gav en AaB-sejr på 3-2.

Udover et sønderjysk selvmål stod Kasper Kusk og Rufo for målene efter oplæg for Jakob Ahlmann og Marcus Hannesbo. De tre AaB-mål kan genses i tilbageblikket øverst.

AaB kan med en sejr i dag sikre sig en plads i fredagens Europa Playoff-kamp mod AGF, mens et nederlag sender SønderjyskE videre til fredagskampen.

Dagens duel i Haderslev fløjtes op kl. 14.00. Der er optakt fra kl. 13.00.

Tre AaB-talenter på U/16-landshold

24. maj 2021 kl. 09:06 af Rasmus Estrup

Et AaB-trekløver bestående af målmand Theo Sander, venstreback Benjamin Damsgaard og offensivspiller Oscar Meedom er udtaget til U/16-landsholdet, der i juni spiller to venskabskampe på udebane mod Portugal.

De to kampe spilles 3. juni og 5. juni i Lissabon.

Benjamin Damsgaard har hidtil spillet to U/16-landskampe, Theo Sander har stået i nationaldragten i en enkelt kamp og Oscar Meedom har sin U/16-landsholdsdebut til gode.

AaB klar til afgørelse i Haderslev

23. maj 2021 kl. 17:03 af Brian Andersen

Ved uafgjort eller nederlag til AaB vil det være sønderjyderne, som sikrer sig placeringen som det bedste hold i Kvalifikationsspillet.

Tim Prica vender tilbage efter sygdom, hvorfor cheftræner Martí Cifuentes efter søndagens træningspas har udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferreira, 7 Oscar Hiljemark, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Tim Prica, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Martin Samuelsen, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 31 Daniel Granli og 35 Marcus Hannesbo.

Jacob Rinne kan med spilletid i morgen eftermiddag og dermed i givet fald i sin officielle kamp nummer 134 for AaB sætte klubrekord for flest spillede kampe af en udlænding i klubben.

Bemærk at kun hjemmeholdets fans har adgang til kampen, der i morgen kan følges i Liga på P3 og på TV3 Sport fra kl. 13.30 med kickoff en halv time senere.

AaB TV: Ross og AaB forlænger til 2025

23. maj 2021 kl. 13:44 af Rasmus Estrup

Forsvarsspilleren, der kom til AaB fra partnerklubben Aalborg KFUM som U/13-spiller, har siden sin debut som 17-årig spillet 65 kampe og scoret tre mål for Hele Nordjyllands Hold.

Nu har den 20-årige forsvarsspiller forlænget sin aftale med AaB frem til sommeren 2025.

I dette indslag kan du blandt andet høre Mathias Ross fortælle om kærligheden til AaB, tiltroen fra den sportslige ledelse og forholdet til AaB's fans.