AaB klar til afgørelse i Haderslev

23. maj 2021 kl. 17:03 af Brian Andersen

Ved uafgjort eller nederlag til AaB vil det være sønderjyderne, som sikrer sig placeringen som det bedste hold i Kvalifikationsspillet.

Tim Prica vender tilbage efter sygdom, hvorfor cheftræner Martí Cifuentes efter søndagens træningspas har udtaget følgende 19 spillere:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 6 Pedro Ferreira, 7 Oscar Hiljemark, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 10 Lucas Andersen, 11 Tim Prica, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Martin Samuelsen, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 31 Daniel Granli og 35 Marcus Hannesbo.

Jacob Rinne kan med spilletid i morgen eftermiddag og dermed i givet fald i sin officielle kamp nummer 134 for AaB sætte klubrekord for flest spillede kampe af en udlænding i klubben.

Bemærk at kun hjemmeholdets fans har adgang til kampen, der i morgen kan følges i Liga på P3 og på TV3 Sport fra kl. 13.30 med kickoff en halv time senere.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Ross og AaB forlænger til 2025

23. maj 2021 kl. 13:44 af Rasmus Estrup

Forsvarsspilleren, der kom til AaB fra partnerklubben Aalborg KFUM som U/13-spiller, har siden sin debut som 17-årig spillet 65 kampe og scoret tre mål for Hele Nordjyllands Hold. 

Nu har den 20-årige forsvarsspiller forlænget sin aftale med AaB frem til sommeren 2025. 

I dette indslag kan du blandt andet høre Mathias Ross fortælle om kærligheden til AaB, tiltroen fra den sportslige ledelse og forholdet til AaB's fans. 

Tags på denne nyhed

Ross signerer til 2025

23. maj 2021 kl. 11:32 af Brian Andersen

Mathias Ross kom som U/13-spiller til AaB fra partnerklubben Aalborg KFUM.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Som et udkomme af et godt og målrettet arbejde i AaB Akademiet og et lige så fint samarbejde med vores partnerklub Aalborg KFUM er Mathias Ross et perfekt eksempel.

- Mathias er dedikeret person, der sætter en ære i at forsvare eget mål, og hans seriøse og ydmyge indstilling til tingene er et forbillede til efterfølgelse, siger Inge André Olsen.

- Nu handler det om for Mathias at tage næste skridt og bidrage endnu mere til vores hold, og som den naturlige ledertype han er, så er vi sikre på, at han i de kommende år vil blive blive en endnu tydeligere profil, lyder det fra Inge André Olsen.

20-årige Mathias Ross, der indtil videre har spillet 28 ungdomslandskampe for Danmark, heraf flere som anfører, glæder sig over aftalen:

- Jeg har stor kærlighed til AaB, og det giver mening for mig at forlænge kontrakten, så jeg kan fortsætte min udvikling, og som jeg også sagde, da jeg senest forlængede med klubben, så har jeg intet problem med at lave en lang aftale, så jeg på den måde kan holde fokus og betale tilbage til klubben.

- Mit næste skridt skal være at gå fra at være et talent til at blive en etableret stamspiller, og jeg synes, AaB har lagt en god plan for mig, konstaterer Mathias Ross.

- På kort sigt handler det for både holdet og jeg selv om at få afsluttet denne sæson så optimalt som muligt, og så har jeg en stor tro på, at vi i næste sæson kan flytte os opad i tabellen, det skal vi, fastslår Mathias Ross.

Mathias Ross er foreløbig noteret for 65 officielle kampe og tre scoringer for Hele Nordjyllands Hold.

Tags på denne nyhed

Vidste du om SønderjyskE og AaB…

22. maj 2021 kl. 13:23 af Brian Andersen

- at AaB inden sæsonens sidste kamp i Kvalifikationsspillet ligger på ottendepladsen et point efter SønderjyskE, og at kun AaB og SønderjyskE kan slutte på den syvendeplads, der potentielt kan give en kamp mod AGF om en plads i Europa i næste sæson.

- at for AaB er sagen dermed simpel; en sejr er lig med syvendepladsen, mens uafgjort eller nederlag er lig med, at det bliver sønderjyderne der slutter som nummer syv.

- at AaB-målmand Jacob Rinne med spilletid mandag vil sætte rekord som den udlænding i klubben med flest officielle kampe; svenske Rinne kan spille sin kamp nummer 134 for klubben, mens estiske Andres Oper står noteret for 133 kampe.

- at mandagens opgør er 3F Superligakamp nummer 42 mellem AaB og SønderjyskE. Statistikken siger 18 sejre til AaB, ti uafgjorte og 13 nederlag samt en målscore på 60-52 i AaB’s favør.

- at klubbernes seneste indbyrdes duel foregik i Aalborg 5. april 2021, hvor AaB sejrede 3-2 efter et selvmål og scoringer af Kasper Kusk og Rufo.

- at AaB’ seneste sejr i Haderslev forekom 27. oktober 2019, hvor det blev 3-1 efter træffere af Kasper Kusk og to gange Mikkel Kaufmann.

- at fra den nuværende AaB-trup har udover Kasper Kusk (5 mål) og Rufo (1) også Lucas Andersen (2 mål), Tom van Weert (2), Iver Fossum (1) og Frederik Børsting (1) tidligere været på måltavlen for AaB i en 3F Superligakamp mod SønderjyskE.

- at AaB har spillet 128 3F Superligakampe på en mandag, og at AaB har vundet 50 af dem. De resterende 78 er fordelt på 41 uafgjorte og 37 nederlag. Det er kun AGF, der med 130 styk. har spillet flere mandagskampe end AaB.

- at AaB 21 gange har mødt SønderjyskE på udebane i 3F Superligaen; ni kampe er vundet, seks kampe sluttet uafgjort og sels kampe er tabt. Målscoren på udebane er 29-25 i AaB’s favør.

- at AaB har tabt de seneste to udekampe i 3F Superligaen; AaB’s negative klubrekord er fem udebanenederlag i træk.

- at SønderjyskE har vundet deres seneste tre hjemmekampe i 3F Superligaen.

- at AaB har holdt nullet i syv kampe i denne 3F Superligasæson. SønderjyskE otte.

- at ud af de 41 tidligere 3F Superligakampe mod SønderjyskE har AaB scoret først i 21 tilfælde, hvilket har resulteret i 15 sejre, tre uafgjorte og tre nederlag. Omvendt har SønderjyskE scoret kampens første mål i 18 tilfælde, hvilket har givet AaB tre sejre, fem uafgjorte og ti nederlag. En af AaB’s tre sejre, efter at SønderjyskE førte 1-0, var de to klubbers seneste møde, hvor AaB fik vendt 0-1 til en 3-2-sejr.

- at det er første gang, at AaB og SønderjyskE mødes i sidste spillerunde i 3F Superligaen. De er to gange før tørnet sammen i 32. spillerunde, her blev det 1-1 i 2009 og 2-1 til SønderjyskE i 2011.

- at AaB og SønderjyskE også i 2009 mødtes på datoen 24. maj; dengang sluttede dysten på Aalborg Portland Park 1-1 med Anders Due som målscorer for AaB.

- at dommer mandag er Jørgen Daugbjerg Burchardt, der 21 gange tidligere har dømt AaB i 3F Superligaen med ni sejre, otte uafgjorte og fire nederlag til følge.

- at AaB’s seneste kamp med Jørgen Daugbjerg Burchardt som dommer, var 30. april 2021, hvor AaB hjemme vandt 4-0 over Lyngby Boldklub. Lucas Andersen, Tom van Weert og i to tilfælde Tim Prica stod bag målene.

- at Jørgen Daugbjerg Burchardt to gange tidligere har dømt AaB mod SønderjyskE i 3F Superligaen; i november 2016 endte det 1-1, mens tidligere nævnte kamp i oktober 2019 blev vundet af AaB med 3-1.

(Statistisk kilde: danskfodbold.com og aabsport.dk).

Tags på denne nyhed

Ross udtaget til U/20-landsholdet

21. maj 2021 kl. 15:05 af Rasmus Estrup

AaB-forsvarsspiller Mathias Ross er med i den U/20-landsholdstrup, der står foran to venskabskampe i spanske Marbella i starten af juni.

Irland er modstander lørdag 5. juni, mens Danmark møder Argentina tirsdag 8. juni. 

Mathias Ross er hidtil noteret for 28 ungdomslandskampe for Danmark fordelt på 11 U/17-landskampe og 17 U/19-landskampe. Han kan dermed få sin første U/20-landskamp på den forestående tur til Spanien. 

Tags på denne nyhed
'