Kvartfinale-exit ved eSuperliga Finals

2. juni 2021 kl. 07:43 af Rasmus Estrup

Det blev blot til en enkelt kamp ved eSuperliga Finals i går for AaB’s eSuperliga-mandskab, da AaB samlet set tabte til Brøndby I.F. i kvartfinalen.

I første opgør spillede Oliver Roberts på hjemmebane mod Lillelys, og i første halvleg bragte Lillelys sig foran med 1-0.

I anden halvleg kom Roberts bedre med i kampen, og midt i anden halvleg udlignede Roberts med en flot scoring.

Fem minutter før tid lykkedes det også Roberts at sikre sig en sejr på 2-1 på en straffesparksscoring.

Den føring skulle Mads Skibsted forsøge at forsvare mod Fredberg, og efter 20 minutter fik AaB-spilleren et straffespark. Desværre blev dette brændt, og et kvarter før tid var det i stedet Fredberg, der kunne juble, da han sendte Brøndby I.F. foran med 1-0.

Dette blev også kampens resultat, og dermed tabte AaB på reglen om udebanemål.

eSuperliga Finals blev vundet af Hobro I.K. som slog Brøndby I.F. i finalen.

AaB åbner i Parken

1. juni 2021 kl. 15:15 af Brian Andersen

Herunder testkampe, det komplette kampprogram for grundspillet i 3F Superligaen samt kampdatoer i Sydbank Pokalen. I forhold til testkampe tages der forbehold for ændringer:

Testkamp – Torsdag 24. juni kl. 13.00 – Hobro I.K.-AaB

Testkamp – Lørdag 26. juni kl. 13.00 – AaB-Viborg F.F.

Sydbank Pokalen, eventuel sekstendedelsfinale – 22. september

3F Superligaen, 10. runde – 24., 25., 26. eller 27. september – Brøndby I.F.-AaB

11. runde – 1., 2., 3. eller 4. oktober – AaB-SønderjyskE

12. runde – 15., 16., 17. eller 18. oktober – AGF-AaB

13. runde – 22., 23., 24. eller 25. oktober – AaB-Viborg F.F.

Sydbank Pokalen, eventuel ottendedelsfinale – 27. oktober

3F Superligaen, 14. runde – 29., 30., 31. oktober eller 1. november – FC Nordsjælland-AaB

15. runde – 5., 6., 7. eller 8. november – AaB-Randers FC

16. runde – 19., 20., 21. eller 22. november – SønderjyskE-AaB

17. runde – 26., 27., 28. eller 29. november – AaB-FC København

Sydbank Pokalen, eventuel 1. kvartfinale – 5. december

Eventuel 2. kvartfinale – 12. december

3F Superligaen, 18. runde – 18., 19., 20. eller 21. februar 2022 – FC Midtjylland-AaB

19. runde – 25., 26., 27. eller 28. februar – AaB-Silkeborg I.F.

20. runde – 4., 5., 6. eller 7. marts – AaB-Vejle Boldklub

21. runde – 11., 12., 13. eller 14. marts – OB-AaB

22. runde – Søndag 20. marts – AaB-Brøndby I.F.

Sydbank Pokalen, eventuel 1. semifinale – 27. april

Eventuel 2. semifinale – 4. maj

Eventuel finale, kristi himmelfartsdag – 26. maj

De seks bedst placerede klubber i 3F Superligaen går i Mesterskabsslutspillet, mens de seks efterfølgende hold spiller om europæisk kvalifikation og om at undgå de to nedrykningspladser.

AaB og Spar Nord Fonden donerer i fællesskab donerer 2 kr. pr. tilskuer til 3F Superligakampe på Aalborg Portland Park til AaB’s pris, Hele Nordjyllands Håndsrækning, der i hele 2020 og hele 2021 går ubeskåret til FrivilligAalborg, som efter 24 hjemmekampe i perioden indtil videre er sikret en donation på 55.832 kr.

AaB indleder træningen til den nye sæson 17. juni.

AaB TV: Tom van Weerts 31 mål for AaB

1. juni 2021 kl. 09:55 af Rasmus Estrup

AaB og angriber Tom van Weert er blevet enige om stoppe samarbejdet ved kontraktudløb 30. juni 2021.

Tom van Weert, der i næste uge fylder 31 år, kom i august 2018 fra FC Groningen til AaB. Siden har han spillet 91 officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold og scoret 31 mål, hvilket blot er overgået af en udlænding i AaB's historie; William Graham Lockey, der scorede 41 AaB-mål i perioden 1934-1941.

Tom van Weert, der i de seneste to sæsoner har været viceanfører i klubben, deler med sine 31 fuldtræffere andenpladsen på ”udlændinge-topscorerlisten” med Rade Prica (59 kampe) og Andres Oper (133 kampe).

AaB og van Weert enige om afsked

1. juni 2021 kl. 09:31 af Brian Andersen

Tom van Weert, der i næste uge fylder 31 år, kom i august 2018 fra FC Groningen til AaB efter i en årrække at have leveret mål i hollandsk fodbold, og den tendens er for den sympatiske angriber fortsat i Aalborg.

Således har Tom van Weert i 91 officielle kampe bidraget med 31 scoringer, hvilket af en udlænding i AaB blot af overgået af englænderen William Graham Lockey, der huserede for klubben med 41 mål tilbage i perioden 1934-1941.

Tom van Weert deler med sine 31 fuldtræffere andenpladsen på ”udlændinge-topscorerlisten” med Rade Prica (59 kampe) og Andres Oper (133 kampe).

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Både på og uden for banen har Tom van Weert i tre år været en fortræffelig repræsentant for vores klub, hvilket også afspejler sig i, at han i de to seneste sæsoner har været vores viceanfører.

- På banen har Tom udover sine mål bidraget med erfaring og arbejdsomhed i holdets tjeneste, og Toms indstilling og professionalisme er beundringsværdig, siger Inge André Olsen.

- Samlet set har vi imidlertid sammen vurderet, at det er det rette at skilles nu, og vi har stor forståelse for, at Tom på nuværende tidspunkt i karrieren ønsker at prøve noget andet, og vi ønsker ham alt det bedste fremover, slutter Inge André Olsen.

Tom van Weert supplerer:

- AaB og jeg tager afsked som venner og med en god følelse, selvom jeg stadig er ærgerlig over, at vi ikke lykkedes med at sikre en europæisk billet i fredags, når vi var så tæt på.

- Alt i alt har jeg haft tre gode år i AaB og Aalborg, hvor sidste sæsons pokalfinale burde have været et højdepunkt, konstaterer Tom van Weert.

- Jeg vil gerne takke fansene og folkene i klubben for den opbakning, jeg altid har fået, og jeg vil fremover følge AaB og også vende tilbage på besøg i Aalborg på et tidspunkt, slutter Tom van Weert.

Tom van Weert forventer inden for få dage at have sin fodboldfremtid på plads.

AaB TV: Vinder af månedens mål i maj

1. juni 2021 kl. 08:19 af Rasmus Estrup

Da Kasper Kusk i fredags bragte AaB foran med 2-1 mod AGF, scorede han samtidig månedens AaB-mål i maj. Det har AaB's fans vurderet.

Kasper Kusks fuldtræffer vandt således konkurrencen, mens Tom van Weerts 2-1-scoring mod Vejle Boldklub fik en andenplads og Tim Pricas udligning mod AC Horsens modtog tredjeflest stemmer.

AaB takker alle, der deltog i afstemningen og dermed også lodtrækningen om netop Kasper Kusks kampbrugte og signerede udebanetrøje samt Football Manager 2021. Vinderen af lodtrækningen blev Morten som vil blive kontaktet på mail af AaB.