Feher stopper i AaB – Würtz fortsætter

2. juni 2021 kl. 12:30 af Brian Andersen

Peter Feher tiltrådte i AaB som assistenttræner i august 2020, ligesom han i november og december udfyldte rollen som midlertidig cheftræner i samlet ni officielle kampe.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Peter har i en sæson med mange omvæltninger og udefrakommende faktorer gjort et godt job i forskellige roller, og vi har været glade for at have Peter i AaB.

- Imidlertid er vi efter at have evalueret sæsonen og sammensætningen i staben stille og roligt blevet enige om, at det for begge parter vil være bedst at prøve noget andet, og vi ønsker Peter tak for indsatsen og alt det bedste i fremtiden, siger Inge André Olsen.

Peter Feher supplerer:

- Jeg har virkelig været glad for at være i AaB og Aalborg, men nogle gange er tiden alligevel den rette til at komme videre.

- En stor tak skal lyde til spillere, trænerekollegaer, administrationen og folkene i AaB Akademiet for samarbejdet – det har været et godt og et lærerigt år, og jeg ønsker alle i klubben held og lykke fremover, siger Peter Feher.

Würtz forlænget til 2023
Klublegende og assistenttræner Rasmus Würtz har derimod forlænget sin aftale indtil 30. juni 2023.

- Rasmus’ status og personlighed er jo velkendt i AaB, og det er vores vurdering, at han i sin første sæson som assistenttræner har taget store skridt i sin udvikling, hvorfor det er meget glædeligt at have en ny aftale på plads, konstaterer Inge André Olsen.

Også Rasmus Würtz ser frem til de kommende år i rollen:

- For det første, så elsker jeg at komme på AaB hver dag og bidrage så godt, jeg overhovedet kan, og jeg føler, at jeg som træner allerede har lært meget.

- Martí (Cifuentes, AaB’s cheftræner, red.) er for mig en super læremester, hvorigennem jeg virkelig kan dygtiggøre mig, og så synes jeg, at vores hold som foråret skred frem gennemgik en positiv udvikling såvel spille- som resultatmæssigt, og den del skal vi fortsætte i den kommende sæson, lyder det fra Rasmus Würtz.

AaB håber inden længe at have en erstatning for Peter Feher på plads.

AaB TV: Far-jokes med Andersen og Kusk

2. juni 2021 kl. 11:19 af Rasmus Estrup

Har du endnu ikke styr på en fars dags-gave, kan du smutte ind på AaB Shoppen, hvor vi har samlet de bedste gavemuligheder

Der er blandt andet tilbud på seks flasker AaB-fanøl til 199 kr. 

Se alle tilbuddene på www.aabshoppen.dk og glæd din far med en AaB-gave. 

Tags på denne nyhed

AaB udløser ikke frikøbsklausul for Samuelsen

2. juni 2021 kl. 09:59 af Brian Andersen

Martin Samuelsen vender dermed i første omgang tilbage til Hull City, der for få uger siden sikrede sig oprykning og tilbagevenden til den næstbedste engelske fodboldrække.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Martin har ydet sit bidrag og har momentvis demonstreret sit store potentiale, men i første omgang har vi valgt ikke at kigge hans vej i forbindelse med planlægningen af fremtiden.

Martin Samuelsen forlod Norge allerede som 15-årig, hvor Manchester City stod klar med en aftale, og tre år senere skrev Samuelsen i 2015 kontrakt med West Ham.

I London-klubben blev det til to officielle kampe på førsteholdet, inden en række lejeophold fulgte i engelsk, hollandsk og norsk fodbold. I Norge var det i fødebyen Haugesund i kalenderåret 2019, at Martin Samuelsen slog sine folder med 14 scoringer og fem assists i 39 officielle kampe for FK Haugesund.

I sommeren 2020 skrev Martin Samuelsen kontrakt med Hull City, hvor det er blevet til to mål og tre assists i 18 kampe.

- Jeg synes, jeg har haft en god halvsæson i AaB, hvor jeg har mødt mange fine mennesker, som jeg vil have kontakt med resten af livet, lyder det fra Martin Samuelsen.

24-årige Martin Samuelsen, der er noteret for to A-landskampe og 36 U-landskampe for Norge, opnåede 14 officielle kampe for AaB.

Tags på denne nyhed

AaB'er udtaget til færøsk U/19-landshold

2. juni 2021 kl. 08:24 af Rasmus Estrup

Det færøske U/19-landshold med Jens J. Olsen i truppen står foran en træningslejr og en venskabskamp mod Island 6. juni.

Jens J. Olsen, der er forsvarsspiller, er en af syv spillere i den færøske U/19-landsholdstrup, der til dagligt spiller i Danmark.

Tags på denne nyhed

AaB Akademiet får igen 3,5 stjerner i licensvurdering

2. juni 2021 kl. 08:02 af Rasmus Estrup

For to år siden, da det nuværende licenssystem i DBU blev introduceret, fik AaB tildelt tre stjerner. Sidste år blev dette for AaB’s vedkommende øget til tre en halv stjerner, og samme vurdering er AaB blevet tildelt i år.

Dermed kan AaB’s bedste ungdomshold fortsat deltage i U15 Ligaen, U/17 Ligaen og U/19 Ligaen i den kommende sæson.

Sidste år placerede vurderingen AaB på en sjetteplads i Danmark i forhold til talentudviklingen, men i år rækker vurderingen til en niendeplads.

Der hvor AaB sammenlignet med de øvrige danske klubber klarer sig bedst, er under punktet produktivitet, der dækker over antallet af spillere fra AaB Akademiet, der optræder i de bedste rækker og divisioner både i Danmark og i udlandet.

- Det vigtigste for os, er at vi udvikler spillere, som kommer igennem til vores 3F Superligahold, og derfor er vi glade for, at vi scorer højt på det parameter, men vi vil selvfølgelig gerne udvikle os på flest mulige fronter, siger AaB’s akademichef, Anders Damgaard.

På nuværende tidspunkt har 11 af de 22 spillere i AaB’s 3F Superligatrup spillet ungdomsfodbold i klubben.

Tags på denne nyhed
'