AaB TV: Tom van Weerts 31 mål for AaB

1. juni 2021 kl. 09:55 af Rasmus Estrup

AaB og angriber Tom van Weert er blevet enige om stoppe samarbejdet ved kontraktudløb 30. juni 2021.

Tom van Weert, der i næste uge fylder 31 år, kom i august 2018 fra FC Groningen til AaB. Siden har han spillet 91 officielle kampe for Hele Nordjyllands Hold og scoret 31 mål, hvilket blot er overgået af en udlænding i AaB's historie; William Graham Lockey, der scorede 41 AaB-mål i perioden 1934-1941.

Tom van Weert, der i de seneste to sæsoner har været viceanfører i klubben, deler med sine 31 fuldtræffere andenpladsen på ”udlændinge-topscorerlisten” med Rade Prica (59 kampe) og Andres Oper (133 kampe).

Tags på denne nyhed

AaB og van Weert enige om afsked

1. juni 2021 kl. 09:31 af Brian Andersen

Tom van Weert, der i næste uge fylder 31 år, kom i august 2018 fra FC Groningen til AaB efter i en årrække at have leveret mål i hollandsk fodbold, og den tendens er for den sympatiske angriber fortsat i Aalborg.

Således har Tom van Weert i 91 officielle kampe bidraget med 31 scoringer, hvilket af en udlænding i AaB blot af overgået af englænderen William Graham Lockey, der huserede for klubben med 41 mål tilbage i perioden 1934-1941.

Tom van Weert deler med sine 31 fuldtræffere andenpladsen på ”udlændinge-topscorerlisten” med Rade Prica (59 kampe) og Andres Oper (133 kampe).

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Både på og uden for banen har Tom van Weert i tre år været en fortræffelig repræsentant for vores klub, hvilket også afspejler sig i, at han i de to seneste sæsoner har været vores viceanfører.

- På banen har Tom udover sine mål bidraget med erfaring og arbejdsomhed i holdets tjeneste, og Toms indstilling og professionalisme er beundringsværdig, siger Inge André Olsen.

- Samlet set har vi imidlertid sammen vurderet, at det er det rette at skilles nu, og vi har stor forståelse for, at Tom på nuværende tidspunkt i karrieren ønsker at prøve noget andet, og vi ønsker ham alt det bedste fremover, slutter Inge André Olsen.  

Tom van Weert supplerer:

- AaB og jeg tager afsked som venner og med en god følelse, selvom jeg stadig er ærgerlig over, at vi ikke lykkedes med at sikre en europæisk billet i fredags, når vi var så tæt på.

- Alt i alt har jeg haft tre gode år i AaB og Aalborg, hvor sidste sæsons pokalfinale burde have været et højdepunkt, konstaterer Tom van Weert.    

- Jeg vil gerne takke fansene og folkene i klubben for den opbakning, jeg altid har fået, og jeg vil fremover følge AaB og også vende tilbage på besøg i Aalborg på et tidspunkt, slutter Tom van Weert.

Tom van Weert forventer inden for få dage at have sin fodboldfremtid på plads.

Tags på denne nyhed

AaB TV: Vinder af månedens mål i maj

1. juni 2021 kl. 08:19 af Rasmus Estrup

Da Kasper Kusk i fredags bragte AaB foran med 2-1 mod AGF, scorede han samtidig månedens AaB-mål i maj. Det har AaB's fans vurderet. 

Kasper Kusks fuldtræffer vandt således konkurrencen, mens Tom van Weerts 2-1-scoring mod Vejle Boldklub fik en andenplads og Tim Pricas udligning mod AC Horsens modtog tredjeflest stemmer. 

AaB takker alle, der deltog i afstemningen og dermed også lodtrækningen om netop Kasper Kusks kampbrugte og signerede udebanetrøje samt Football Manager 2021. Vinderen af lodtrækningen blev Morten som vil blive kontaktet på mail af AaB. 

Tags på denne nyhed

Følg AaB ved eSuperliga Finals i morgen

31. maj 2021 kl. 13:45 af Rasmus Estrup

I morgen fra kl. 14.00 og frem til kl. 23.00 kan du på Viaplay og TV3 Max følge eSuperliga Finals, når denne sæson skal afgøres.

AaB går ind til finalestævnet med en tredjeplads fra grundspillet.

- Vi fik en god start på sæsonen, men vi oplevede lidt flere udsving end i sidste sæson, hvor vi vandt mange kampe i streg og snuppede førstepladsen. I år har det ikke været lige så smooth, men overordnet har det været et godt grundspil, når vi sluttede på en tredjeplads, og dermed selv kunne vælge modstander, siger AaB’s eSuperliga-kaptajn, Daniel ‘Shoppen’ Mogensen.

Han er ikke selv en af deltagerne ved finalestævnet. Ligesom i sidste sæson stiller AaB nemlig op til eSuperliga Finals med Mads Skibsted og Oliver Roberts, der også begge har kvalificeret sig til playoff til VM i FIFA i denne sæson.

- Selvfølgelig ville jeg gerne spille, men førsteprioriteten for os allesammen er, at vi spiller med de stærkeste, og i denne sæson er det Roberts og Skibsted, siger ‘Shoppen’.

- De er to sindssygt dygtige spillere. Roberts har mod slutningen af sæsonen spillet noget af det bedste, vi har set i hele sæsonen, og hvis de begge rammer dagen, så tror jeg på, at vi kan gå hele vejen, siger ‘Shoppen’.

AaB’s første kamp ved finalestævnet sættes i gang kl. 17.15, hvor Brøndby I.F. er modstanderen.

- Alle holdene til Finals er enormt dygtige, men vi har for nylig bevist, at vi kan slå Brøndby I.F. Blandt andet vandt Roberts 5-1 over Lillelys i næstsidste runde af grundspillet, og nu skal de mødes igen. Så forhåbentlig kan vi slå dem igen og tage momentum med i semifinalen, siger Daniel ‘Shoppen’ Mogensen.

Mens Oliver Roberts altså møder Lillelys i morgen, skal Mads Skibsted op imod Fredberg. Kickoff er som nævnt kl. 17.15.

Tags på denne nyhed

Nederlag i U/17 Ligaen - sejr til U/15

31. maj 2021 kl. 09:59 af Rasmus Estrup

U/17 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 1-3

AaB’s U/17 Ligahold var lørdag i aktion mod FC Midtjylland på AaB’s anlæg på Hornevej.

I en kamp der bølgede meget frem og tilbage med to angrebsivrige hold, var det efter 36 minutter gæsterne, der kom først på tavlen, da AaB ikke fik ordentligt clearet efter en dødboldssekvens. 

I anden halvleg var AaB mest på kuglen, og efter en times spil udlignede Oliver Ross til 1-1 på et skabelonangreb, der startede helt nede fra AaB’s målmand og endte med et flot mål af Oliver Ross efter oplæg fra Gustav Dahl.

Men få minutter senere slog FC Midtjylland igen til med scoringen til 2-1, da et fladt indlæg fra baglinjen blev sendt over stregen fra tæt hold.

Kort før tid scorede FC Midtjylland opgørets sidste mål til 3-1 på en omstilling.

- Overordnet set var det en fin kamp, der var åben og bølgede frem og tilbage med to hold, der ville angribe, men FC Midtjylland fik skabt mere i deres tid på bolden, end vi gjorde, siger U/17 Ligatræner Nikolaj Hørby.

- Vores spillere leverede en brav indsats, men i forhold til FC Midtjylland manglede vi noget aggressivitet og handlehurtighed, og deres individuelle kvaliteter blev afgørende, siger Nikolaj Hørby.

AaB ligger i U/17 Ligaen på 11. pladsen. Der resterer tre runder af sæsonen. Næste kamp spilles tirsdag 8. juni på hjemmebane mod Vejle Boldklub.

U/15 Ligaen: AaB-FC Midtjylland 2-0

AaB’s U/15 Ligahold vandt lørdag over det gæstende mandskab fra FC Midtjylland.

Efter en målløs første halvleg, hvor AaB havde det svært, sendte Marcus Emil Sørensen i 52. minut AaB på sejrskurs med målet til 1-0 efter oplæg fra Emil Borup.

Et kvarters tid før slutfløjtet udbyggede Emil Ryttersgaard den nordjyske føring, da han afgjorde opgøret med scoringen til 2-0.

I U/15 Ligaen ligger AaB på niendepladsen med fire spillerunder igen af sæsonen. Næste U/15 Ligakamp spilles på lørdag på udebane mod Lyngby Boldklub.

Tags på denne nyhed