AaB led hjemmebanenederlag til FC Midtjylland

24. juli 2021 kl. 19:57 af Rasmus Estrup

AaB led sæsonens første nederlag, da FC Midtjylland lørdag vandt 1-0 på en scoring af Junior Brumado.

På et efter omstændighederne udsolgt Aalborg Portland Park var AaB for første gang iklædt den nye klubdragt fra Macron, da Hele Nordjyllands Hold lørdag aften tog imod FC Midtjylland under den skyfrie sommerhimmel.

Selvom AaB i indledningen var meget på kuglen, havde hjemmeholdet svært ved at bryde igennem FC Midtjylland-holdet, som i stedet fik kampens første store tilbud efter 11 minutter.

Efter et par indlæg havnede læderet midt i feltet hos Junior Brumado, der vristede Rasmus Thelander væk og fra en fri position sparkede på stolpen. Stolpeskuddet ramte dernæst Jacob Rinne, og bolden var på vej i mål, inden den svenske keeper, der netop er blev kåret til Sæsonens AaB'er for seneste sæson af AaB Support Club, viste hurtige reflekser og viftede bolden væk på stregen.

I opgørets 15. minut var FC Midtjylland atter i offensiven, da Anders Dreyer sparkede forbi efter en omstilling.

Efter 18 minutter fik FC Midtjyllands Mikael Anderson passeret Jacob Rinne efter en hjørnesparkskombination, men målet blev annulleret for offside efter et VAR-tjek.

10 minutter senere kom FC Midtjylland dog på tavlen. Et fladt indlæg fra venstre fandt Junior Brumado midt for mål. Angriberens afslutning gik via en afretning og den ene opstander i nettet til en udeholdsføring på 1-0.

AaB havde i den første halve time kun præsteret et par nærgående indlæg, og efter 34 minutter kom hjemmeholdets første afslutning, da Magnus Christensen headede Louka Prips hjørnespark over mål.

Erik Sviatchenko og Junior Brumado kom også frem til et par hovedstød frem mod pausen, men forsøgene voldte ingen problemer for Jacob Rinne.

Efter pausen havde AaB endnu et nærgående indlæg, der ikke for alvor blev farligt, inden FC Midtjylland i flere omgange truede AaB-målet. Tættest på endnu en scoring i indledningen var Anders Dreyer, der efter en kort hjørnesparksvariant var fri i AaB-feltet og afsluttede mod nærmeste stolpe, hvor AaB-keeperen fik reddet.

Efter 63 minutter kombinerede FC Midtjylland sig frem til en god mulighed til Paulinho, der missede sin afslutning i AaB-feltet.

To minutter senere var et langt indkast fra Kristoffer Pallesen ved at føre til et selvmål for gæsterne, men Jonas Lössl nåede ned til bolden lige inden stregen.

AaB fik holdets hidtil bedste chance efter 73 minutter, da Kristoffer Pallesen løb en lang bold fra AaB-debutant Anders Hagelskjær op. Kristoffer Pallesen prikkede bolden videre til Tim Prica, der nåede bolden for næsen af Jonas Lössl, drejede rundt og afsluttede i sidenettet.

11 minutter før tid var der også debut til Milan Makaric, og mod slutningen satsede AaB på en udligning, men det gav også muligheder den anden vej, og Jacob Rinne måtte hive en stor redning frem i tillægstiden. Dermed endte kampen med en sejr til gæsterne på 1-0.

AaB's næste kamp spilles søndag 1. august kl. 14.00 på udebane mod Silkeborg I.F.

Matchfacts - 3F Superliga, 2. spillerunde

AaB-FC Midtjylland 0-1 (0-1)
29. min 0-1 Junior Brumado
Advarsler AaB: Kristoffer Pallesen (59)
Advarsler FC Midtjylland: Pione Sisto (59)
3.784 tilskuere på Aalborg Portland Park

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen (79: Marcus Hannesbo), Mathias Ross (79: Milan Makaric), Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann (64: Anders Hagelskjær), Iver Fossum, Louka Prip, Magnus Christensen (46: Frederik Børsting), Kasper Kusk, Tim Prica, Rufo (18: Malthe Højholt).

FC Midtjylland (3-4-3): Jonas Lössl, Henrik Dalsgaard, Erik Sviatchenko, Juninho, Joel Andersson, Evander, Mikael Anderson (87: Charles), Paulinho (64: Dion Cools), Anders Dreyer, Junior Brumado (76: Awer Mabil), Pione Sisto (87: Raphael Nwadike).

Dommer: Jakob Kehlet

Oliver Børsting udlejes til Skive I.K.

24. juli 2021 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

Den unge angriber blev rykket op i AaB-truppen denne sommer på en etårig aftale, og han udlejes nu for den resterende del af sin kontraktperiode til Skive I.K., der spiller i 2. division.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Oliver har som topscorer for vores U/19 Ligahold bevist, at han kan score mål og levere gode præstationer på ungdomsniveau. Gennem lejeopholdet i Skive I.K. skal han nu vise, at han også er klar til at tage næste skridt og præstere på et seniorniveau.

- Såfremt det lykkes, har vi muligheden for at forlænge hans aftale med AaB, siger Inge André Olsen.

Oliver Børsting glæder sig til at prøve kræfter med 2. divisionsfodbold i Skive I.K.

- Jeg har haft nogle gode samtaler med AaB, og sammen har vi lagt en udviklingsplan, hvor jeg skulle lejes ud for at få en masse spilletid, så jeg kan lære at spille seniorfodbold og fortsat score nogle mål, siger Oliver Børsting.

- Nu får jeg muligheden for det i en god klub, og jeg håber, det går så godt, at jeg efter sæsonen kan fortsætte i AaB. Det er i hvert fald min førsteprioritet lige nu, siger Oliver Børsting.

Skive I.K. indleder sæsonen i 2. division lørdag 7. august.

AaB TV: Tre Kusk-kasser mod FC Midtjylland

24. juli 2021 kl. 07:57 af Rasmus Estrup

I aften tager AaB imod FC Midtjylland i sæsonens første hjemmekamp på Aalborg Portland Park.

Inden opgøret kan du få et gensyn med Kasper Kusks tre tidligere 3F Superligatræffere mod dagens modstander.

AaB-FC Midtjylland fløjtes op kl. 18.00. Der er udsolgt til kampen, som kan ses på TV3 Sport med optakt fra kl. 17.30.

Truppen udtaget til udsolgt hjemmekamp

23. juli 2021 kl. 15:11 af Rasmus Estrup

I morgen kl 18.00 tager AaB imod FC Midtjylland på et - efter Covid-19-retningslinjerne - udsolgt Aalborg Portland Park.

Mens AaB indledte sæsonen med 2-2 mod FC København, tabte FC Midtjylland deres sæsonpremiere med 2-1 til OB. I tirsdags var FC Midtjylland i aktion i Champions League-kvalifikationen, hvor holdet spillede 1-1 på udebane mod skotske Celtic F.C.

AaB’s cheftræner Martí Cifuentes har til lørdagens kamp udtaget 19 spillere inklusive Milan Makaric, der har trænet fuldt med hele ugen og nu har fået sin spilletilladelse samt midlertidig opholds- og arbejdstilladelse.

Truppen på den 19-spillere, inklusiv syv spillere med fortid på AaB Akademiet, består af:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 3 Jakob Ahlmann, 4 Mathias Ross, 5 Daniel Granli, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Milan Makaric, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Anders Hagelskjær, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 18 Louka Prip, 22 Andreas Hansen, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 30 Rufo, 35 Marcus Hannesbo.

AaB’s skadesliste omfatter Lucas Andersen og Anosike Ementa.

Kampstart i morgen er kl. 18.00. Dem der ikke har fået billet til opgøret, kan følge kampen på TV3 Sport med optakt fra kl. 17.30 eller i radioen på P3.

Ahlmann foran flot jubilæum

23. juli 2021 kl. 14:09 af Rasmus Estrup

Hvis Jakob Ahlmann er i startopstillingen i morgen, vil han blive hyldet lige inden kickoff. I så fald vil den 30-årige AaB-spiller nemlig spille sin officielle kamp nummer 250 for AaB.

Jakob Ahlmann skiftede som 12-årig til AaB fra partnerklubben Brønderslev I.F., og i 2010 debuterede Jakob Ahlmann for Hele Nordjyllands Hold.

Den nu 30-årige AaB-spiller var med til at vinde The Double i 2014, og i alt har han hidtil opnået 249 kampe og scoret syv mål for Hele Nordjyllands Hold, mens det blandt andet også er blevet til tre A-landskampe for Danmark.

AaB markerer en jubilar, når en spiller har opnået sin officielle kamp nummer 100, 200, 250, 300, 350 etc.

Blomster til Joakim Mæhle, Ashley Tootle og Morten Skjoldager

Før kickoff vil der også blive givet blomster til AaB's fysioterapeut Morten Skjoldager for hans indsats under EM-slutrunden med det danske A-landshold.

Afgående fysisk træner Ashley Tootle vil ligeldes blive hyldet inden kickoff for sin indsats i AaB gennem i alt 19 år.

I pausen vil den tidligere AaB-spiller Joakim Mæhle blive hyldet for sin indsats under EM-slutrunden, hvor han blandt andet leverede to mål og en assist.

Endelig vil AaB Support Club også hædre Sæsonens AaB'er for 2020/2021-sæsonen. Vinderen vil blive overrakt prisen umiddelbart inden kampstart kl. 18.00.