AaB-nederlag mod Lyngby

27. januar 2021 kl. 16:38 af Brian Andersen

Dermed led AaB nederlag for tredje gang af tre mulige før næste onsdag aftens forårspremiere i 3F Superligaen mod FC København.

Dagens duel bød på en første halvleg, hvor AaB ikke satte mange fødder rigtigt, og gæsternes Victor Torp havde kampens første forsøg i det sjette minut.

Det mest positive i kampens første halvdel var egentlig, at AaB holdt udeholdet fra de store chancer, men i det 27. minut kom Lyngby alligevel fortjent i front, da Jens Martin Gammelbys skudforsøg prellede af højt på den fjerneste opstander, hvorefter Kasper Jørgensen var hurtigst over riposten og bragede bolden i netmaskerne.

Inden pausen opstod en mulighed til Jens Martin Gammelby, men afslutningen gik lige på AaB-målmand Jacob Rinne.

Fra anden halvlegs indledning begyndte presspillet at fungere bedre for AaB, og som halvlegen skred frem fik AaB langsomt bedre og bedre fat.

Det blev dog aldrig for alvor farligt fra AaB’s side, selvom Mathias Ross, Timothé Nkada, Rasmus Thelander og Iver Fossum alle var nærgående.

Fem minutter før tid headede Emil Nielsen en god chance forbi for gæsterne, mens det lignede en AaB-udligning to minutter før tid, da Kristoffer Pallesen fra kanten af straffesparksfeltet resolut med venstrebenet bragede bolden i mål, men dommer Mikkel Redder annullerede scoringen for hånd på bolden af Lukas Klitten i situationen forinden.

Om en uge gælder det FC København på Aalborg Portland Park.

Matchfacts – testkamp
AaB-Lyngby Boldklub  0-1 (0-1)
27. min 0-1 Kasper Jørgensen.

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Frederik Børsting (84: Oliver Klitten), Mathias Ross (87: Lukas Klitten), Rasmus Thelander, Daniel Granli, Magnus Christensen (68: Robert Kakeeto), Pedro Ferreira, Iver Fossum (84: Malthe Højholt), Tim Prica, Kasper Kusk (68: Kristoffer Pallesen), Marcus Hannesbo (72: Timothé Nkada).

Tags på denne nyhed

Jeppe Pedersen udlejes til Skive I.K.

27. januar 2021 kl. 12:00 af Brian Andersen

19-årige Jeppe Pedersen kom oprindeligt til AaB fra partnerklubben Hirtshals Boldklub og har kontrakt med AaB indtil 30. juni 2022.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Vi har sammen med Jeppe vurderet, at det vil være bedst for hans udvikling, hvis han kan få et lejeophold med spilletid på højt niveau, så derfor er vi glade for, at der er faldet en aftale på plads med Skive.

Jeppe Pedersen er noteret for fem officielle kampe for AaB, ligesom det er blevet til 32 U-landskampe for Danmark.

Tags på denne nyhed

AaB henter U/19-angriber i FC Helsingør

27. januar 2021 kl. 10:00 af Brian Andersen

Den mere end to meter høje angriber har fået sin fodboldopdragelse hos FC Helsingør, hvor han fik sin debut på førsteholdet i 2. division med et indhop i juli 2020, inden det i december 2020 blev til spilletid i 1. division mod henholdsvis Esbjerg fB og Viborg F.F.

Indimellem avancementet til FC Helsingørs bedste mandskab, har Anosike Ementa begået sig på klubbens U/19-hold, hvor det i 16 kampe er blevet til 12 scoringer.

AaB’s sportschef Inge André Olsen udtaler:

- Tilknytningen af Anosike Ementa sker med henblik på fremtiden. Han er en spiller, vi har fulgt et stykke tid, og vi mener, han har et enormt udviklingspotentiale.

- Med sin fysik og sin højde er han en spiller, man med det samme får øje på, og udover sin målfarlighed rummer Anosike også tekniske kvaliteter, hvilket samlet set gør ham meget spændende som fodboldspiller, og vi glæder os til at få ham ind i vores miljø i AaB Talent, så han kan fortsætte sin gode udvikling, siger Inge André Olsen.

Anosike Ementas aftale i AaB gælder foreløbig indtil 31. december 2023.

Tags på denne nyhed

AaB foran sidste test mod Lyngby Boldklub

26. januar 2021 kl. 16:05 af Rasmus Estrup

I morgen kl. 12.30 spiller AaB mod Lyngby Boldklub på kunstgræsbanen hos partnerklubben LKB Gistrup. På grund af restriktioner i forbindelse med Covid-19 er der ingen adgang for tilskuere.

I stedet kan kampen følges via livestream nordjyske.dk, og på AaB’s officielle Twitterkonto vil der være liveopdateringer undervejs.

Cheftræner Martí Cifuentes har til årets tredje testkamp udtaget følgende mandskab:

1 Jacob Rinne, 2 Kristoffer Pallesen, 4 Mathias Ross, 5 Jores Okore, 6 Pedro Ferreira, 8 Iver Fossum, 9 Tom van Weert, 11 Tim Prica, 14 Malthe Højholt, 15 Lukas Klitten, 16 Magnus Christensen, 17 Kasper Kusk, 19 Timothé Nkada, 20 Oliver Klitten, 22 Andreas Hansen, 23 Robert Kakeeto, 24 Vladimir Prijovic, 25 Frederik Børsting, 26 Rasmus Thelander, 31 Daniel Granli og U/19 Ligaspillerne Marcus Hannesbo og Casper Gedsted Hansen.

Ukampdygtige er Jakob Ahlmann, Oscar Hiljemark og Lucas Andersen.

Efter kampen vil der kunne læses et referat af kampen på aabsport.dk, hvor et sammendrag af kampen følger torsdag morgen.

Tags på denne nyhed

AaB indgår ny samarbejdsaftale med NORDJYSKE Medier

26. januar 2021 kl. 09:00 af Rasmus Estrup

AaB og NORDJYSKE Medier har en lang og stolt tradition for at samarbejde kommercielt, og begge virksomheder deler ambitionen for en stærk nordjysk region. Derfor bliver samarbejdet nu udvidet og styrket i en ny og spændende aftale.

- Vi er stolte over at indgå et endnu større samarbejde med NORDJYSKE Medier, der er en af vores mangeårige og mest trofaste samarbejdspartnere, og jeg er sikker på, at det fremtidige samarbejde også er noget, AaB’s fans vil kunne mærke, samtidig med at mediet som sædvanligt vil dække os gennem uvildig og kritisk journalistik, siger AaB’s administrerende direktør Thomas Bælum.

- NORDJYSKE Medier er en stor, anerkendt medievirksomhed – ikke kun i regionen – men i hele Danmark. Et mediehus med historiske og naturlige rødder i Aalborg, som har hjerte og ambition for regionen, er en fantastisk samarbejdspartner for AaB, og det bekræfter endnu en gang, at vores brand er værdsat blandt mange forskellige virksomheder i hele regionen, udtaler Thomas Bælum.

Det nye, kommercielle samarbejde mellem AaB og NORDJYSKE Medier skal blandt andet hjælpe til, at nordjyderne i højere grad får indblik i de facetter, personer og rammer, som kendetegner hverdagen i AaB.

- NORDJYSKE Medier dækker hele regionen gennem nordjyske.dk, Nordjyske Stiftstidende, lokalaviserne, ANR og Radio NORDJYSKE. Derfor har vi interesse og motivation i at samarbejde med de største brands i kultur- og idrætslivet i hele regionen, og her kan man selvfølgelig ikke se forbi AaB, siger kommerciel direktør i NORDJYSKE Medier, Martin Sander, og slår fast, at den journalistiske dækning af klubben ikke ændrer karakter. 

- Sportsredaktionen på NORDJYSKE Medier kommer til at dække AaB på samme måde som altid. Uafhængigt, kvalificeret, men også kritisk. Men vi vil som mediehus også gerne åbne for de personlige historier, hverdagsbilleder og fortællinger bag kulisserne, som vil interessere nordjyderne. De historier kan AaB selv medvirke til at skabe og formidle, siger Martin Sander.

Aftalen er trådt i kraft ved årsskiftet og løber i første omgang året ud.

Tags på denne nyhed