Granli i karantæne på fredag

15. februar 2021 kl. 13:11 af Rasmus Estrup

Daniel Granli er ikke til rådighed for cheftræner Martí Cifuentes, når Hele Nordjyllands Hold på fredag møder FC Midtjylland på Aalborg Portland Park.

Den norske forsvarsspiller modtog i går to advarsler og dermed også et rødt kort. Søndagens forseelser har givet nordmanden 25 karantænepoint, hvilket betyder, at Daniel Granli har fået én spilledags karantæne.

Daniel Granli modtog sæsonens første advarsel i 36. minut af søndagens kamp, og i 85. minut fulgte den anden advarsel og udvisningen.

Efter karantænedagen på fredag er Daniel Granli igen til disposition i 18. spillerunde, hvor AaB på udebane møder FC Nordsjælland. Det opgør spilles søndag 28. februar kl. 14.00.

AaB TV: Sammendrag af AaB-Randers FC

15. februar 2021 kl. 07:11 af Rasmus Estrup

AaB og Randers FC spillede søndag eftermiddag 0-0 på Aalborg Portland Park i en kamp, der var præget af meget duelspil.

Selvom Martin Samuelsen fik opgørets første mulighed, var det Randers FC, der havde de største chancer i første halvleg, hvor Marvin Egho havde to gode muligheder, og Al-Hadji Kamara også fik sendt et nærgående hovedstød forbi Jacob Rinnes mål.

Midt i anden halvleg var gæsterne igen farlige, men Jakob Ahlmann fik heroisk kastet sig frem i afslutningen fra Vito Hammershøj-Mistrati.

I 85. minut blev Daniel Granli sendt i bad efter to advarsler, men i slutminutterne var det AaB, der var tættest på at snuppe de tre point.

Blandt andet havde Lukas Klitten en halv friløber, som blev blokeret af Erik Marxen, og en afslutning fra Kristoffer Pallesen på kanten af det lille felt blev reddet på stregen.

I opgørets sidste sekund faldt bolden ned for fødderne af Mathias Ross midt i Randers-feltet, men den indskiftede forsvarsspiller kanonerede kuglen op på tribunen, og dermed endte opgøret 0-0.

Sammendraget af kampen kan ses i videoen øverst.

Målløs remis mellem AaB og Randers FC

14. februar 2021 kl. 15:54 af Rasmus Estrup

Trods en mand i undertal i slutminutterne fik AaB det ene point i søndagens målløse duel mod Randers FC. I slutminutterne havde Hele Nordjyllands Hold ellers mulighederne for at tage alle tre point.

Efter blot et enkelt minut fik AaB holdets bedste mulighed i første halvleg. Tim Prica slog et indlæg ind til en fri Martin Samuelsen, men nordmandens hovedstød havde ikke nok kraft til for alvor at true Patrick Carlgren i målet.

Opgørets næste fire afslutninger stod Randers FC for. Først sparkede Simon Piesinger et aflagt frispark forbi, dernæst blev Marvin Egho presset til en svag afslutning, som sad lige på Jacob Rinne, i 10. minut sparkede Tosin Kehinde forbi fra feltets bue og det samme gjorde Mathias Greve minuttet senere.

Efter et kvarter fik AaB en ny mulighed. I en omstilling fandt Iver Fossum landsmanden Martin Samuelsen, som drev bolden frem, inden han spillede den dybt til Marcus Hannesbo. Den unge AaB'er, der rykkede fast op i Superligatruppen tidligere på ugen, sparkede fra en spids vinkel over mål.

De næste 20 minutters tid var præget af mange fejl og fysiske dueller, og med små ti minutter til pausen kom gæsterne til en lille håndfuld muligheder. Marvin Egho havde chancen i to tilfælde efter et par dødbolde, men begge gange manglede præcisionen i forsøgene, der begge gange sneg sig tæt forbi stolpen.

Dernæst havde Al-Hadji Kamara et par afslutninger. Den første gik langt op på Vesttribunen, mens andet forsøg var et nærgående hovedstød, som gik lige forbi opstanderen.

Det første kvarter af anden halvleg bød på et par ufarlige afslutninger fra Pedro Ferreira og Rasmus Thelander, inden gæsternes Tosin Kehinde i 63. minut kom til afslutning efter et par fine driblinger. Afslutningen havde ikke forarbejdets kvalitet, og Jacob Rinne kunne sikkert samle bolden op.

Midt i anden halvleg sparkede Frederik Lauenborg over mål langt udefra, og kort efter var Martin Samuelsen ved at slippe igennem i modsatte ende, men nordmanden blev blokeret i sidste øjeblik.

Herefter kom tre AaB-blokader i vejen for gæsternes afslutninger. Den tredje var en fremragende blokade fra Jakob Ahlmann, der kastede sig frem og med tåspidsen fik dirigeret Vito Hammershøj-Mistratis store mulighed lige forbi stolpen.

I 72. minut skiftede AaB tre spillere. Ind kom Lukas Klitten, Frederik Børsting og AaB-debutant Rufo, og syv minutter senere blev også Tom van Weert sendt i aktion.

Med ti minutter igen forsøgte Randers FC sig med en afslutning fra midterlinjen, men Jacob Rinne, der stod langt ude af sit mål, kom sikkert tilbage og fik grebet læderet.

Fem minutter før tid blev AaB reduceret til 10 spillere, da Daniel Granli modtog sit andet gule kort på et frispark midt på AaB's banehalvdel. Frisparket førte til et hovedstødsforsøg fra Randers FC, men dette skabte intet besvær for Jacob Rinne.

Kort efter havde AaB en omstillingschance i den anden ende, men Rufo blev blokeret lige i skudmomentet.

Mod slutningen af opgøret kom AaB til to store muligheder. Først ved Lukas Klitten, der også fik sin afslutning blokeret fra en fin position i Randers-feltet, og dernæst måtte Kristoffer Pallesen se sit forsøg afværget på stregen.

I sidste sekund kanonerede Mathias Ross bolden over mål midt i feltet. Dermed endte opgøret som det begyndte; 0-0.

Pointdelingen betyder, at AaB ligger nummer syv i 3F Superligaen med 21 point. AaB spiller sin næste kamp i 3F Superligaen mod FC Midtjylland på fredag kl. 19.00.

Matchfacts - 3F Superligaen, 16. spillerunde

AaB-Randers FC 0-0 (0-0)
Advarsler AaB: Daniel Granli (36), Robert Kakeeto (38)
Advarsler Randers FC: Al-Hadji Kamara (28), Erik Marxen (42)
Udvisning AaB: Daniel Granli (85)

AaB (4-3-3): Jacob Rinne, Kristoffer Pallesen, Daniel Granli, Rasmus Thelander, Jakob Ahlmann (72: Lukas Klitten), Pedro Ferreira, Robert Kakeeto (72: Frederik Børsting), Iver Fossum, Tim Prica (87: Mathias Ross), Martin Samuelsen (79: Tom van Weert), Marcus Hannesbo (72: Rufo).

Randers FC (4-4-2): Patrick Carlgren, Mikkel Kallesøe (82: Jesper Lauridsen), Simon Piesinger, Erik Marxen, Björn Kopplin, Tosin Kehinde (73: Tobias Klysner), André Rømer, Frederik Lauenborg (67: Vito Hammershøj-Mistrati), Mathias Greve, Marvin Egho, Al-Hadji Kamara (82: Bassala Sambou).

Dommer: Michael Tykgaard

AaB TV: Seneste sejr over Randers FC

14. februar 2021 kl. 08:58 af Rasmus Estrup

I dag kl. 14.00 står AaB og Randers FC over for hinanden på Aalborg Portland Park.

Inden da kan du i dette tilbageblik gense de to scoringer af Jores Okore og Oscar Hiljemark, der sikrede en nordjyske sejr på 2-1 i Randers i november.

Dagens kamp spilles uden tilskuere, og det er heller ikke tilladt at forsamle sig uden for Aalborg Portland Park.

Kampen kan i stedet ses på Eurosport 2. Optakten til opgøret begynder kl. 13.00.